Šta je novo?

Placanje racuna online

redlaw

Poštovan
Učlanjen(a)
25.11.2014
Poruke
20
Poena
54
NIsam siguran kako ovo da izvedem. Od skora sam se doselio ovdje u SRB i htio bih da placam sve racune preko moje EUR kartice iz inostranstva gdje primam sve na nju. Ne mogu nazalost da otvorim nijedan racun kod bilo koje banke. Najzanimljiviji mi je iRacun kod RF banke ali ne mogu na pasos to da izvedem. Da li postoji neka aplikacija ili sistem gdje bih mogao da placam ove komunalije za stan svaki mjesec?

Izvinjavam se ako je tema bila.
 
Po zakonu, ti kao nerezident ne možeš da budeš učesnik našeg platnog prometa, već sve transakcije idu kroz swift. E sad, ako neka banka uspostavlja elektronske usluge i IPS/kliring/RTGS uprkos tome, to je super.
Ponudu i poređenje možeš da pogledaš ovde:
Ono što otprilike znam, Komercijalna, Erste, Intesa, Raiffeisen otvaraju nerezidentske dinarske račune i slični su osnovnom računu za rezidente.
U suštini, što se tiče plaćanja karticom, negde možeš samo posredstvom vlasnika stana (Infostan) da kreiraš nalog, kod mts-a i sbb-a možeš i prema podacima sa računa, dok u određenim slučajevima ćeš moći samo na blagajnama.
 
Отвориш рачун за нерезиденте,мислим да нема банке која не отвара такве рачуне,али мораш имати привремени боравак на основу кога отвараш рачун.Види појам нерезид.Колико знам,студенти могу отворити на основу пасоша(у Уникредит)
 
Hvala vam obojici, ispitacu sve opcije pa se javljam.
 
Nazad
Vrh Dno