Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada se usporedjuje EON i Iris treba da se usporedjuju iste stvari a to bi bilo
1.EON u mrezi (EON Boks/D3 ...) vs HPH07/Q11...
2.EON Smart App vs Iris Smart App
3. EON mob/tablet/web vs Iris Go/web.
U sva tri slucaja EON je bolji, web, mob/tablet cak nije ni za usporedbu EON je mnogo ispred, ono sto jeste za usporedbu je pod broj 1 i o tome moze da se diskutuje.
Dok sam imao paralelno mogucnost usporedbe moje subjektivno? misljenje je da D3 daje za nijansu bolju sliku od HPH07.
edit:
Pandam EON-u van mreze bi bila Telekomova usluga Arena Cloud pa sad zakljucak se sam namece.

Poslednja izmena:
Kada se usporedjuje EON i Iris treba da se usporedjuju iste stvari a to bi bilo
1.EON u mrezi (EON Boks/D3 ...) vs HPH07/Q11...
2.EON Smart App vs Iris Smart App
3. EON mob/tablet/web vs Iris Go/web.
U sva tri slucaja EON je bolji, web, mob/tablet cak nije ni za usporedbu EON je mnogo ispred, ono sto jeste za usporedbu je pod broj 1 i o tome moze da se diskutuje.
Dok sam imao paralelno mogucnost usporedbe moje subjektivno? misljenje je da D3 daje za nijansu bolju sliku od HPH07.
edit:
Pandam EON-u van mreze bi bila Telekomova usluga Arena Cloud pa sad zakljucak se sam namece.
Ja sam na MTS optici, imam oba STBa (EON je onaj van mreže) i meni se čini da je slika bolja na EON boxu ali ne dramatično.
Ako nešto znači, TV na kome ih poredim je FullHD 46", ne baš najnoviji model.

Mislim da je potrebno da se jasnije definisu nazivi irisa i Eona da bi znali ko o cemu prica:

Recimo, IrisB za IRIS Box, IrisS za IRIS Smart, IrisG za IRIS Go, EonB za Eon Box, EonA za Eon app ili nesto slicno. Nekada je jako tesko partiti neciju pricu jer nije jasno o kom IRISu ili EONu prica.

Inace Q11 box ne moze biti bolji od HP07. Oba boksa imaju isti cip ali HP ima cip nove generacije i bolje GPU resenje.
Sto se tice HD kanala, MTS trenutno ima 120 HD kanala a SBB ima 106 HD kanal [Supernova ima 127 HD kanala].
I da, Insider TV je u HD, ali cinimi se da se iz studija ne salje Full HD (1080) vec samo HD (720) - slika je mutnjikava, zato se nekima cini da je SD - moja pretpostavka.

Poslednja izmena:
Insajder tv i Una tv su u HD samo kod korisnika koji imaju HD uslugu tj. HD kanale a kod korisnika koji nemaju oni su u SD na istoj poziciji... nisam siguran i mozda gresim ali mi se po komentarima cini da neki korisnici izgleda nemaju HD uslugu tj. HD kanale a porede kvalitet slike irisa preko boxa i eona... napominjem kao i jos neki clanovi foruma da iris preko set top boxa (Q11 i HPH07) sa ponudom kanala i kvalitetom slike se bas razlikuje u poredjenju sa iris go i iris smart tv uslugom koje su siromasnije i kvalitetom slike i brojem kanala...

Pa ovo je smešno, ostali su samo Pink i Fox filmski kanali...ne računam pakete koji se dodatno plaćaju. A pre par meseci reče Lučić ili već ko onako slavodobitno da će pokušati i Cinestar Premiere kanale da obezbede. Ti kanali ionako nisu mogli valjano da se premotavaju ali njihovo brisanje iz ponude je krajnje loš potez.

Pa da, verovatno je konkurencija pink "filmskim" kanalima :D Placas nenormalne cifre za premier ligu, ali zato filmski kanali ravni nuli. Od premium samo HBO, a ni on ni je bog zna sta. Bukvalno (ko sto si rekao sem foxa i pinka koji je da ne kazem sta...) nista normalno od filmskih kanala nema. Zalosno je sto velike kompanije vode ljudi koji se apsolutno ne razumeju u materiju, koji su da ne kazem sta... i gledaju ocigledno kako otimati novac, a pri tom ne pruziti korisnicima ni delic onoga sto treba.

CineSTAR TV Channels su dostupni kod vodećih cable/IPTV/DTH platformi u svim zemljama regije, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Makedoniju. CineStar TV 1, pokrenut je 2009. godine.

CineMAX is an American pay cable television and satellite television network. It is owned by the Home Box Office division of Time Warner.

Cinemax began on August 1, 1980.

Da li je korisnicima srarog box 4 paketa gledanje unazad besplatno u iris go, jer vidim da piše da se to naplaćuje 100 din a prosto ne mogu da verujem da su takve jajare?
I drugo pitanje, imam kineza box mecool m8s pro plus na koji sam nabudzio android tv os. Iris smart se normalno instalira, ne prijavljuje nikakvu grešku, ali nema slike na kanalima. Da li je zbog onog poznatog kineskog roota s kojim isporucuju boxeve, kao što je bio problem sa eonom i sl.?

Da li je korisnicima srarog box 4 paketa gledanje unazad besplatno u iris go, jer vidim da piše da se to naplaćuje 100 din a prosto ne mogu da verujem da su takve jajare?
Tek sa novim ugovorima ( pre par meseci to nisam siguran od kad su poceli )je gledanje unazad ukljuceno u paket box 4 pa samim tim i u Iris go

Nema vise Cinestar kanala.
Neverovatno. Samo sam te kanale i gledao i onaj na 222 (AMC).
Koliko se secam, ja sam njih zvao i nesto su odradili kod njih i vise nisam imao problem sa tim. Bar se moji nisu zalili nakon toga, a ja ni ne gledam televiziju tako da nemam taj mts boks u sobi(imam onu aplikaciju na mom android boksu, ali i to veoma retko koristim). Mislim da mi je burazer spomenuo da ume nekada da trazi taj pin kada se koriste oba uredjaja u isto vreme, ali da to sredi tako sto ugasi uredjaj i opet ukljuci (za ovo ne garantujem).
Bio je zaposleni iz Telekoma kod mene kući, isključivao i uključivao oba STB uređaja i ruter više puta, zvao nekog kolegu da nešto resetuje i nije rešio problem. Otišao, a meni problem i dalje ostade: "Naispravno korisničko ime ili lozinka. Pokušaj ponovo.".

Poslednja izmena:

Tek sa novim ugovorima ( pre par meseci to nisam siguran od kad su poceli )je gledanje unazad ukljuceno u paket box 4 pa samim tim i u Iris go
Box 4 Crveni i dalje nema gledanje X dana (7 ili 30) u nazad za dž, ima "pauziraj" uslugu ili ti do sat vremena u nazad. A za preko toga treba tih 100 din mesečno.
I ta dodatna usluga se jaaako lako slučajno tj nenamerno aktivira automatski od strane neupućenih ukućana.

Eno baš pre neki dan kad sam bio kod ujaka na novi TV prebacim STB sa starog CRT fosila ujak se žali na iznos računa i pored toga što tvrdi da niko nikad ne premotava u nazad kad sam pogleda na MojMTS videh da su aktivirali ne samo tu gledaj iz početka uslugu nego i Porodični paket.

Box 4 Crveni i dalje nema gledanje X dana (7 ili 30) u nazad za dž, ima "pauziraj" uslugu ili ti do sat vremena u nazad. A za preko toga treba tih 100 din mesečno.
I ta dodatna usluga se jaaako lako slučajno tj nenamerno aktivira automatski od strane neupućenih ukućana.

Eno baš pre neki dan kad sam bio kod ujaka na novi TV prebacim STB sa starog CRT fosila ujak se žali na iznos računa i pored toga što tvrdi da niko nikad ne premotava u nazad kad sam pogleda na MojMTS videh da su aktivirali ne samo tu gledaj iz početka uslugu nego i Porodični paket.
Pre mesec dana kad sam produzavao ugovor bilo ukljuceno u box 4 sad vidim da je opet izbaceno , izvinjavam se ali oni to i druge stvari non stop menjaju
Udjem u moj mts da vam pokazem da je tako a ono u Iris Tv serverska greska 🤣😂🤣

Prilozi

• Screenshot_20211221-153742.jpg
    Screenshot_20211221-153742.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Nisi ti to dobro video :D Crveni od kad postoji nema tu uslugu. A naravno nemaju je ni najjeftiniji Box3 i 2. Jer jesu toooolike jajare.

Da su jajare ko i drugi to ne sporim al za ovo ostaje samo moja rec , uvidom u racun sad sam video da su mi naplatili 4 dana (13.3 din) jer se ranije placala opcija vracanja unazad koja je i dalje ukljucena ( znam jer sam trazio da prestane placanje posto je sada ukljuceno u box )

I sto na kraju ukinuse Cinestar?A jos bilo ovde negde prica da ce ubaciti Premiere 1 i 2?

pa moraju pare da prebace za EPL

Od danas sam korisnik MTS-a Box 3 Max paketa.

Na Iris Smart i Iris Go imam izlistan ukupno 221 kanal, uključujući neke kanale koji su zaključani i potrebno ih je dodatno platiti. Ni jedan kanal nije HD. Aplikacijama pristupam van MTS mreže.

Molio bi da mi neko iskusan i upućen pojasni da li je ovo ispravno ili treba da intervenišem.

Пошто немаш ни један ХД канал, очигледно у уговору пише: "Iris Max SD".
Ако желиш ХД канале, мораш ћеш до пословнице да потпишеш нови уговор, где ће писати: "Iris Max HD".

Пошто немаш ни један ХД канал, очигледно у уговору пише: "Iris Max SD".
Ако желиш ХД канале, мораш ћеш до пословнице да потпишеш нови уговор, где ће писати: "Iris Max HD".
Zamolio sam da mi se pojasni, a ne da me dodatno zbunjuju :)

Ugovor sam potpisao za Box 3 Max HD. Valjda je Iris samo prateća usluga tog Box paketa.

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    20.3 KB · Pregleda: 69
Извињавам се, моја је грешка.😀
Колико знам, на "Iris Go" нећеш имати 120 ХД канала.
(Можда је неки у ХД резолуцији)
Мтс-у, је битно да ти обезбеди ХД канале на "Iris TV".
Тако да, немаш право да интервенишеш.😀

Ne radi se tu o želji za velikim brojem HD kanala, niti o meni lično... Očito je pristup MTS takav da ne pruža HD kanale preko Go i Smart aplikacije, što je pomalo čudno, jer EON ima dijametralnu logiku. Zato sam ja, očito neobavešten, očekivao nešto slično i kod MTS.

I drugo pitanje, imam kineza box mecool m8s pro plus na koji sam nabudzio android tv os. Iris smart se normalno instalira, ne prijavljuje nikakvu grešku, ali nema slike na kanalima. Da li je zbog onog poznatog kineskog roota s kojim isporucuju boxeve, kao što je bio problem sa eonom i sl.?
Mislim da nije do roota, vec m8s nije sertifikovan... Imam isti takav box koji zna da zabode tj. pregreje se, reseno dodavanjem hladnjaka na cpu i adapter mora novi od 1A min.

Ne radi se tu o želji za velikim brojem HD kanala, niti o meni lično... Očito je pristup MTS takav da ne pruža HD kanale preko Go i Smart aplikacije, što je pomalo čudno, jer EON ima dijametralnu logiku. Zato sam ja, očito neobavešten, očekivao nešto slično i kod MTS.
Да има мање јавашлука/политике и више нормалних у Мтс-у, били би лидери на свим пољима, а поготово у иновацијама.

Da li može da se gleda preko mi boxa ( imam box 3 paket sa televizijom)?

Može, Iris Smart. Upravo ja to koristim, otuda i primedba što nemam HD kanale.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno