Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Ja ne kapiram koje su to fore da vam nov uređaj, koji je vakumiran, otvaraju na licu mesta i pale da bi proverili da li radi...
Zato sto ima ljudi kojima ispadne telefon po otvaranju i razbiju ga, pa dodju i kazu telefon ne radi ili je ostecen. Ako neko nece da otvori, potpise se dokument da nije hteo da se otvori i da nema zalbe ako je nesto neispravno, tako da kad se vrati ide na reklamaciju.

@Djilkosh_Ns
OK, onda je do "kulture" kupaca i prodavnica koje žele da se ograde od takvih likova... Ali opet razbijen ekran out of the box, nigga please... Ta priča nigde ne prolazi
Takodje se još nisam susreo sa time da je neko dobio (na licu mesta) telefon sa nižim spec-om ako je isti na kutiji jasno izražen I kutija vakumirana, odnosno da je unutra "greškom" drugi model...

Bukvalno stoji na kutiji sa spoljne strane zajedno sa mesecom proizvodnje u donjem desnom uglu, kačeno je nekoliko strana unazad...
Ja ne kapiram koje su to fore da vam nov uređaj, koji je vakumiran, otvaraju na licu mesta i pale da bi proverili da li radi...

Inače vezano za proxy senzor i green tint (na slabijem osvetljenju ekrana) - uzeo sam F3 8/256gb verziju preko Amazona tokom BF-a i nemam nikakvih problema. Uredjaj je proizveden u oktobru (10/2021 na kutiji), tako da je verovatno rešeno sa novijim verzijama

Inače prelazim sa S9+ i mogu reći da sam zadovoljan uzeći u obzir cenu/performanse tj klasu uređaja i ono što se dobija .
Zamerke bi možda bile jačina osvetljenja ekrana koja je nešto slabija, samim tim i reprodukcija boja, npr na 50% s9+ ima veći nivo osvetljenja od F3 na 70-80%.
Kamera bi takodje mogla biti bolja, mada je korektna i za mene koji nisam photo junkie završava posao za povremeno fotografisanje. Koliko sam pratio situaciju na stranim forumima Poco je malo poboljšao fw senzora od launcha tako da nema neke potrebe za GCam-om.
UI je zahtevao malo navikavanja i ima opcija koje mi nedostaju sa S9+, nisam primetio neke bagove, možda ću kasnije preći na Nova Launcher. Ostaje da se vidi kakvi su sa update politikom, ali i da nisu ažurni tu je Xiaomi EU ROM
Za 300e, koliko je bio 8/256gb model na akciji, uređaj je više nego korektan i bez veće konkurencije u klasi.
Pa super ako si zadovoljan druze,fon je brz kao zmaj...To stoji..Kamera je morala bar malo bolja da bude obzirom na softver koji ima fon u sebi,ali su je izgleda softverski ogranicili i to dosta...Pa Gcam sredjuje tu situaciju 100 posto,ali ok ako nisi zagrizen nesto za fotkanje...Mislim da ne mozes nova launcer da instaliras....Ali za ove pare tesko da mozes nesto bolje da nadjes...Jedino sto Xiaomi treba ozbiljno da poradi na softveru,vreme i je...Green tint je sredjen na novijim uredjajima one prve serije su imale problema sa tintom...Proxy kao proxy...Zeza uvek..

Ali mora FNG aplikacija da bi radili gestures i gubiš animacije.

Štaće vam nova kad on ima poco launcher, ima dupli tap što je vrlo korisna opcija. Ne znam kako se widgeti mogu rasporediti, na nova la. možeš kako hoćeš to je najveća prednost.

Drustvo, za F3 je navedeno da se moze povezati sa TV-om putem USB-C na HDMI kabla. Na sajtu proizvodjaca nisam video u ponudi takav kabl. Kako da znam koji kabl odgovara?

Jesi li ti siguran da je to navedeno? Gde si to video?

U nekoj od video recenzija, dok sam razmisljao o kupovini. Mozda je pogresna informacija.....

Koliko ja znam F3 ima USB-C ver 2.0, a video izlaz preko USB-C je moguć samo ako je ver 3.x. Tako da je sigurno pogrešna informacija.

koristim ovaj telefon vec nekih 2 mseca,citam ovde vase utiske i evo da iznesemm par mojih,ko ovaj telefon kupuje zbog kamere moze odma da ga preskoci. Kamera jeste upotrebljiva ali cim je u uslovima nizeg osvetljenja mozete da se pozdravite sa kvalitetom slike.Batterija ni problizno nedobijam te vrednosti koji se ovde navode cirke traje 2 dana i da je SOT 3+ sata prosecno (nema igara niti drugih *******cija) tako da... Kupljen za kes (41k) 8/256gb

koristim ovaj telefon vec nekih 2 mseca,citam ovde vase utiske i evo da iznesemm par mojih,ko ovaj telefon kupuje zbog kamere moze odma da ga preskoci. Kamera jeste upotrebljiva ali cim je u uslovima nizeg osvetljenja mozete da se pozdravite sa kvalitetom slike.Batterija ni problizno nedobijam te vrednosti koji se ovde navode cirke traje 2 dana i da je SOT 3+ sata prosecno (nema igara niti drugih *******cija) tako da... Kupljen za kes (41k) 8/256gb
U prosjeku baterija mi traje dan i po, s tim što ne znam koliki je SOT jer mi prikazuje za samo zadnja 24 sata. SOT ne bude ispod 7 sati, uglavnom WIFI. Kad je na 4G baterija osjetno kraće traje. BT rijetko koristim. Na slici koju ću okačiti je najbolji rezultat koji sam imao, a jedini vid uštede je tamna tema. Verzija 8GB RAM.Screenshot_2021-11-01-11-28-33-603_com.miui.securitycenter.jpg

Gledao sam puno poredjenja ovog telefona na YouTube sa telefonima sa boljom kamerom kao A52 s 5g, 11 Lite 5g ne i sličnih i tu ja ne vidoh neku razliku u kameri.

Imam i ja par dana, kamera me je neprijatno iznenadila. Instalirao sam Gcam pa ću videti.
Jel mu škodi nešto ako ga punim preko noći sa original punjačem ali drugim usb kablom(da nema brzo punjenje)?

Neka mu kamera bude kao na moj sadašnji telefon mi a3 i meni više i ne treba.
@zaree a što bi ga tako punio, staviš ga ujutro ili uveče sat vreme na punjenje i to bi bilo dovoljno. Ja moj sadašnji telefon mi a3 tako punim i skoro nikada ne dodje do 100% i dan završim sa oko 50%. I izgleda da takvo punjenje i ima efekta, baterija i dalje drži odlično posle 2 godine.

Koliko ja znam F3 ima USB-C ver 2.0, a video izlaz preko USB-C je moguć samo ako je ver 3.x. Tako da je sigurno pogrešna informacija.
ne radi, nema on to, probano i provereno.. inace medju prvima dobijamo miui 13 mozda vec za nedelju dana..V13.0.0.1.SKHEUXM

Zdravo ljudi.
Imam jedan čudan problem. Imam F3 i Poco X3 Pro, naime, kada ih stavim jedan pored drugog, i podesim tipa na 15% svetline, X3 se vidi dobro, F3 skroz tamno, podesim na 30% svetline, X3 se vidi odlično iako ima LCD ekran a F3 naspram njega mračan skroz, na 50% kad ih stavim opet je X3 baš dosta svetliji i sve se mnogo bolje vidi, kada stavim X3 na 30% a F3 na 60% e onda su isti. Tek kada pojačam preko 90% e tek onda F3 bude u blagoj prednosti, na 100% se već vidi da je F3 svetliji, ali me buni to što X3 pro koji ima LCD mogu da koristim na 30% osvetljenja i sve odlično vidim, a F3 koji ima amoled moram na 60%, nekako mi nema smisla uopšte. E sad možda su samo drugačiji ti slajderi da podešavanje, šta znam. A možda je i problem sa F3 ekranom, jedino me to brine, ako neko zna šta može da bude, molim vas recite. Još je bitno da napomenem da su oba ekrana postavljena na živopisan mod, menjao sam ostale modove i ista je priča.

Zdravo ljudi.
Imam jedan čudan problem. Imam F3 i Poco X3 Pro, naime, kada ih stavim jedan pored drugog, i podesim tipa na 15% svetline, X3 se vidi dobro, F3 skroz tamno, podesim na 30% svetline, X3 se vidi odlično iako ima LCD ekran a F3 naspram njega mračan skroz, na 50% kad ih stavim opet je X3 baš dosta svetliji i sve se mnogo bolje vidi, kada stavim X3 na 30% a F3 na 60% e onda su isti. Tek kada pojačam preko 90% e tek onda F3 bude u blagoj prednosti, na 100% se već vidi da je F3 svetliji, ali me buni to što X3 pro koji ima LCD mogu da koristim na 30% osvetljenja i sve odlično vidim, a F3 koji ima amoled moram na 60%, nekako mi nema smisla uopšte. E sad možda su samo drugačiji ti slajderi da podešavanje, šta znam. A možda je i problem sa F3 ekranom, jedino me to brine, ako neko zna šta može da bude, molim vas recite. Još je bitno da napomenem da su oba ekrana postavljena na živopisan mod, menjao sam ostale modove i ista je priča.
Ipak sam saznao u čemu je stvar, kao što sam i mislio, do slajdera je, prva polovina trake (slajdera) za svetlinu je samo do 300nits svetline, a druga polovina od 300 pa nadalje, jako čudno da kad ga stavite na 50% on je ustvari na 20%.

Sve si u pravu što si napisao... Kamera je bez Gcam jako loša, baterija blagi uzas... Ako igras igrice dva puta dnevno mu ne gine punjenje... Optimizacija baterije jako loša... Softver, klasika ko Xiaomija.... Zalosno, obzirom da na papiru ispade zver... Brz jeste, ali dzabe kad sve ostalo nije upotrebljivo kako ga hvališe po recenzijama... Ja malo nesto neta u toku dana, nekoliko razgovora.. Znaci ništa posebno igranje igrica, blutut konekcija i ne znam šta i vec mi je oko 13,14 h na 50 posto .. Da igram igrice bilo bi 30...Jako loša baterija, al bas... Za ono za sta je napravljeb i nahvaljen kao gejming fon... Nije...

Sve si u pravu što si napisao... Kamera je bez Gcam jako loša, baterija blagi uzas... Ako igras igrice dva puta dnevno mu ne gine punjenje... Optimizacija baterije jako loša... Softver, klasika ko Xiaomija.... Zalosno, obzirom da na papiru ispade zver... Brz jeste, ali dzabe kad sve ostalo nije upotrebljivo kako ga hvališe po recenzijama... Ja malo nesto neta u toku dana, nekoliko razgovora.. Znaci ništa posebno igranje igrica, blutut konekcija i ne znam šta i vec mi je oko 13,14 h na 50 posto .. Da igram igrice bilo bi 30...Jako loša baterija, al bas... Za ono za sta je napravljeb i nahvaljen kao gejming fon... Nije...
To što ti imaš takav primerak ne znači da imamo svi. Moja iskustva su potpuno suprotna.

Baterija je solidna, ko hoce vise da traje 60hz, kamera isto, nemoguce je da mi 9 koji je imao isti senzor bio na prvom mestu na dx0mark sto se fotografije tice, bio bolji nego ovaj jedino sto možda moze da se desi usled nedostatka cipova da stavljaju druge module kao ranije sećam se modela rn4x koji je bio sa 3 senzora pa koji ko ubode.

Kamera nije bog zna sta, ali ako je poredimo sa telefonima u klasi, nije mnogo ni losija. Ako cemo ga porediti sa flagship telefonima, to je druga prica. Uz GCam sasvim solidna.
Baterija ne ovom telefonu je odlicna, ne znam kakav vi imate problem sa svojim telefonima ali ,kao sto mozete procitati u temi, svi hvale bateriju i to sa pravom.

@ronaldinjo 75
Da te odmah demantujem sto se tice gejminga. Ovaj telefon komotno moze da izvuce 4,5 - 5 sati igranja PUBG, govorim iz licnog iskustva (mislim da moze jos malo vise ali nisam probao). Ko toliko igra igrice, naravno mora da puni telefon 2-3 puta dnevno.
Mesovito koriscenje od jutra do uvece uz 2 sata PUBG ispadne mi 6 sati SOT.

@lobanja
3 sata SOT-a je katastrofa, nesto tu nije u redu.

Ne znam cemu toliko kukanje oko softvera kada MIUI 12.5 enhanced radi sasvim lepo. Vecina bagova je ispeglana. Jednio cega mogu da se setim je brljanje tamne teme u nekim aplikacijama (resivo uz intervenciju korisnika) i lag u google feed. Meni ponekad zamrzne sat na AOD ali nisam cuo da jos neko ima ovaj problem. I naravno proximity senzor...

Kamera nije bog zna sta, ali ako je poredimo sa telefonima u klasi, nije mnogo ni losija. Ako cemo ga porediti sa flagship telefonima, to je druga prica. Uz GCam sasvim solidna.
Baterija ne ovom telefonu je odlicna, ne znam kakav vi imate problem sa svojim telefonima ali ,kao sto mozete procitati u temi, svi hvale bateriju i to sa pravom.

@ronaldinjo 75
Da te odmah demantujem sto se tice gejminga. Ovaj telefon komotno moze da izvuce 4,5 - 5 sati igranja PUBG, govorim iz licnog iskustva (mislim da moze jos malo vise ali nisam probao). Ko toliko igra igrice, naravno mora da puni telefon 2-3 puta dnevno.
Mesovito koriscenje od jutra do uvece uz 2 sata PUBG ispadne mi 6 sati SOT.

@lobanja
3 sata SOT-a je katastrofa, nesto tu nije u redu.

Ne znam cemu toliko kukanje oko softvera kada MIUI 12.5 enhanced radi sasvim lepo. Vecina bagova je ispeglana. Jednio cega mogu da se setim je brljanje tamne teme u nekim aplikacijama (resivo uz intervenciju korisnika) i lag u google feed. Meni ponekad zamrzne sat na AOD ali nisam cuo da jos neko ima ovaj problem. I naravno proximity senzor...
Pa ne bih baš rekao da svi hvale bateriju,procitajte malo....Proxy kao i uvek blagi uzas... Kamera je isto loša,sa Gcam je malo druga prica... Nemam samo ja takav model... Ima ih jako puno... Jesu sa zadnjim apdejtom malo ispeglali stvar, ali daleko je to od dobrog.... Neko je zadovaljan i sa tim brljavim softverom, a neko nije...

Baterija je solidna, ko hoce vise da traje 60hz, kamera isto, nemoguce je da mi 9 koji je imao isti senzor bio na prvom mestu na dx0mark sto se fotografije tice, bio bolji nego ovaj jedino sto možda moze da se desi usled nedostatka cipova da stavljaju druge module kao ranije sećam se modela rn4x koji je bio sa 3 senzora pa koji ko ubode.
Naravno da je moguce, softverski je namerno osakate. Kad mogu na istom modelu updateom da urnisu kameru, sta ih sprecava da to urade na drugom

Naravno da je moguce, softverski je namerno osakate. Kad mogu na istom modelu updateom da urnisu kameru, sta ih sprecava da to urade na drugom
Sve je moguće, ali onda ispada da ne treba kupiti xioami ako nije flagship. Ps ima li negde dokaza za to, da su osakatili kameru firmwareom?

Slike najviše zavise od softvera, naravno da će softverski da ograniče kameru koja je inače odlična, jer onda niko neće kupovati telefone od 1000e+, jednostavno skinete Google kameru i imate kameru bolju nego S21 (upoređeno)

Sto samo XIaomi, to rade i Samsung i ostali
Pa ne bih baš rekao da to radi samsung na premijum modelima...Imam još uvek Huawei p 30 pro...Baterija kida kako drzi,kamere ne vredi uporedjivati još uvek sa nekim takozvanim flagship modelima...Telefon kida kako radi...A izasao 2019...Pa ajd sad...
Mozda bi je i koristio da joj ne treba vecnost da okine fotku
Sto treba vecnost da okine?Ako misliš na astro mod,pa i treba tako jer se slika pravi...Probaj da koristiš pro mod ako znaš kako sa njim da praviš slike pa ces da vidiš da treba da podesavas dosta toga da bi ti fotka bila top...A ako si od onih što vole da okinu i ispadne dobra fotka,onda ***a...

Nazad
Vrh Dno