Šta je novo?

HUAMI Amazfit GTR 2

• Začetnik teme Začetnik teme ZAP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koja je konkretno prednost notify aplikacije u odnosu na zepp?
Mozda razna podesavanja. Dobra je app, ali dobar i bloatware. Ja se uvijek vratim i koristim stari dobri Gadgetbridge. Vecini se nece dopasti jer je ogoljen sa par opcija, ali ja to volim, brz, jednostavan, intuitivan.

Bitno da rade notifikacije, osnovne sinhronizacije i instalacija watchface-a, firmware-a i aGPSa nezavisno od Zeppa. Ne znam sta mi treba vise...

Zepp je malo manji bloatware, ali je bzvz kao i skoro svaka kineska aplikacija generalno, nisu user friendly, pretrpane i teske, neoptimizovane, sa reklamama...

Ja uglavnom volim i trazim open source apps i bez ads-a ako imam alternativu. (f-droid).

Mozda razna podesavanja. Dobra je app, ali dobar i bloatware. Ja se uvijek vratim i koristim stari dobri Gadgetbridge. Vecini se nece dopasti jer je ogoljen sa par opcija, ali ja to volim, brz, jednostavan, intuitivan.

Bitno da rade notifikacije, osnovne sinhronizacije i instalacija watchface-a, firmware-a i aGPSa nezavisno od Zeppa. Ne znam sta mi treba vise...

Zepp je malo manji bloatware, ali je bzvz kao i skoro svaka kineska aplikacija generalno, nisu user friendly, pretrpane i teske, neoptimizovane, sa reklamama...

Ja uglavnom volim i trazim open source apps i bez ads-a ako imam alternativu. (f-droid).
Konacno da vidim neko da pomene Gadgetbridge 😀 Jeste prosta aplikacija ali radi ko Doxa 🙂

Jel Gadgetbridge podrzava u full-u GTS2/e i GTR2/e? Razmisljam da kupim neki od ta 2 pa me zanima jer isto koristim FOSS aplikacije sa F-Droida.

Podrzava, ali ne bas u fullu, ali meni dovoljno. Ne treba mi 850 beskorisnih mjerenja, pracenja i grafika.

Glavne su mi opcije notifikacije pouzdane i da mi sluzi kao sat, sa stabilnom BT vezom. Dobra stvar je mikrofon i zvucnik na satu da razgovaras, katkad koristim, ali ta opcija ne zavisi od aplikacija, to je nativna stvar.

Vjeruj zbog Gadgetbridge-a sam se i vratio na Amazfit GTR2, posle neuspjesnog izleta sa Mi Watchom, a imao sam do sada Amazfit Bip i GTR. Ne znam ni sto sam prekidao tradiciju.

Jel treba key za pair sa gtr2? Jel treba da se deinstalira prvo zepp? I kako menjas WF onda preko njega?

Hoćeš, ima opcija da se fw ažurira samo ručno.

Ja se već 6-7 dana družim sa GTR 2e. Za sad odličan. Baterija baš dugo drži. Meni skida 10% dnevno, mada tek sam ga prvi put napunio. GPS lošiji u zatvorenom, al otvorenom brzo uhvati.

@Lanikor
Koristiš notify umesto zepp ili? Ja instalirao, kupio i obrisao. Deluje mi da zepp ima sve što mi treba.

Koja je konkretno prednost notify aplikacije u odnosu na zepp?
Izvini, sad slucajno videh da si me pitao.

Meni licno Zepp ima jadnu ponudu watchface-ova i tek sa dobro odrađenim 3rd party watchface-ovima iz Notify vidis koliko dobro moze da izgleda ovaj sat

Notify ima takodje dosta drugih podesavanja koja iskreno nisam stigao da pogledam u potpunosti ali generalno volim da nastelujem sve kako ja hocu tako da mi je to samo još jedan plus.

Kome odgovara zvanicna ponuda WF, zavrsavace mu i Zepp posao.

Uhvatila me neka manija za pametnim satom, na kraju je izbor pao na GTR 2 Classic. Stize u narednih nedelju dana, podelicu utiske 😀

Samo nek je sa srecom, tako se i kupuje pametni sat, tipa nije ti prioritet ali kvrcne nesto u glavu uvece, lista se yt i ujutru odmah da se kupi, ako ne odmah i prodje nedelju dana onda se vise i ne kupuje prodje euforija 😀

Tako i ja uzeh, a u zivotu nisam nosio sat.

Dobro jesam, onaj sa digitronom u osnovnoj skoli ali to se ne racuna 😛

Ćao, da li neko može da mi napiše koje su razlike između GTR 2 i GTR 2e, generalno mi treba sat da mu lepo rade notifikacije, slušanje muzike i pričanje preko sata me nezanimaju.
Hvala

Stigao GTR 2.

Preliminarni utisak:

-Pozitivne stvari:
  • Ekran je dobar, ostar i dovoljno svetao
  • Sat je veoma lagan, prakticno ga ne osecam na ruci
  • Notifikacije se lako citaju (presao sam sa Mi Band 5, otkrovenje sto se tice preglednosti notifikacija 😀 )
-Negativna stvar:

Uzasno lagovanje animacija. Mi Band 4 (placen 20 dolara) je svemirski brod za animacije u odnosu na GTR 2. Deluje mi kao da su stavili 30Hz ekran (katastrofa), a softver/hardver je toliko los da ne moze ni tih 30Hz da isprati vec pada i ispod toga. Dosta kvari iskustvo, valjda cu da se naviknem, u suprotnom ide na dobos 😁

Jos jedna negativna stvar, isteklo vreme za edit. Vibracija je djubre, telefon mi ima daleko bolji vibracioni motor. Ocekivao sam od pametnog sata kome je vibracija najosnovnija funkcija da ima dobar vibracioni motor.

Sve u svemu bice dobos izgleda.

Uzasno lagovanje animacija. Mi Band 4 (placen 20 dolara) je svemirski brod za animacije u odnosu na GTR 2. Deluje mi kao da su stavili 30Hz ekran (katastrofa), a softver/hardver je toliko los da ne moze ni tih 30Hz da isprati vec pada i ispod toga. Dosta kvari iskustvo, valjda cu da se naviknem, u suprotnom ide na dobos 😁
To će se popraviti sa firmwareom kada ti se upd, ovaj poslednji sad što je kod mene baš glatko vrti animacije, kao samsung 🙂

@nagard

Koja je verzija softvera kod tebe? Kod mene je V6.2.1.1 verzija i ne nudi mi noviju.

Ista ta, ali ima i font i resource verzija fajla, kao i verzija A-GPS.
Ugasi Alexa osluškivanje, wifi i tako... igraj se malo.

Ma dzabe sve kada skrolanje kroz settings meni gde nema nicega osim jednobojnog teksta i ikonica stutter-uje kao nezdrav. Prenizak je refresh rate ekrana, ja sam navikao na 144Hz telefon i monitor. Ovaj sat verovatno nema ni 30Hz ekran.

Koristio sam prethodno Mi Band 5 i Mi Band 4. MB4 je bio sa 60Hz i animacije su bile ok. MB5 je 30Hz i osetno je tromiji od MB4, ali nisu se ljudi previse zalili jer ne vide to. GTR 2 je po tom pitanju losiji i od Mi Band 5, ili se samo vise vidi jer je veci ekran.

Meni je ovo ocajno i ne znam kako neko moze da koristi, otisao je na oglase.

Poslednja izmena:
Ne moze se to videti dobro videti na snimku, osim ako ne snimis 4k 60fps 😀

Bice da je do mene problem, drug ga je sad pogledao i otkupio ga je od mene, njemu ne smeta uopste, koristi 60Hz iPhone i 60Hz monitor.

Razmišljam da kupim ovaj sat. Negde sam pročitao da notifikacije na satu ostanu i kad se pročitaju, ne znam da li je to tačno. Zanima me i da li se na porukama na satu vide naša slova ć,č,š,ž ili umesto njih pišu neki drugi znakovi kao ?, tako je na Mi Band 3 koji imam.

Kako vam se ponaša GPS? Čini mi se da nije baš sjajan, prošle nedelje na Adi 2x izgubio lock.

Pazario danas GTR 2, da li mi neko može reći gde ima dobrih narukvica kod nas da pogledam i koje su dobre na aliju da je uzimao i da su OK.

Imaš u mi store u ušću i delti. Komplet 3 komada 1800. Uzeo par komada sa alia, al ove su daleko kvalitetnije.

Super, ove tri su baš dobre, posle ću sa Alija da poručim još.

Imaš u mi store u ušću i delti. Komplet 3 komada 1800. Uzeo par komada sa alia, al ove su daleko kvalitetnije.
Možda jesu kvalitetnije,ali su i 3-4 puta skuplje od onih poručenih sa aliexpresa.
Ja koristim već više od godine narukvice koje sam poručio preko aliexpresa i do sada apsolutno nikakvih problema nisam imao sa njima.

Ako može pomoć prijatelja ne snalazim se, otkada sam uzeo GTR 2 i spojio ga sa telefonom, često mi se na telefonu pali -Do Not Disturb- nekoliko puta na dan, a ne znam šta se dešava, šta sam aktivirao sigurno je vezano za sat pošto je tada počelo.

Narode, oprez. Juče mi izašao update za ZEPP, po pokretanju kaže ima najnoviji firmware, 6.3.1.2 i nije me ni pitao već automatski krenuo update sata, nakon toga bootloop. Samo se prikaže logo na par sekundi, onda zavibrira i restartuje se. I tako u krug. Ostavim ga da se isprazni baterija na taj način preko noći, ujutru fga stavim u zamrzivač na 15 minuta (našao na internetu), onda probao da ga upalim i opet isto. Ako imate neki savet...? Ili neko da pogleda ko je kupio preko operatera ili u radnji, ko je ovlašćeni serviser kod nas pa da probam da im odnesem.

Nazad
Vrh Dno