MladiNaucnik
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 21.09.2020
- Poruke
- 44
- Poena
- 50
Jedna konstatacija za "klasican nacin spremanja kafe" - to spada vise u domen alhemije.
Imam GCP i Kinu rucni mlin. Te dve stvari su "fiksne", ostale promenljive su koliko dugo ostavis aparat da se zagreje, da li svaki put istom jacinom pritisnes tamper, da li si dobro raspodelio kafu u portafilteru, koliko dugo ti kafa u zrnu stoji "otvorena", kako si spavao te noci... Sa klasicnim nacinom ako nesto slucajno odradis drugacije, to se se visestruko odraziti na kafu u soljici.
A za dane kad ne ide spremanje kafe na gore opisan nacin, tu je nespresso
za suprugu, meni iz nespresa kafa nekako razblazena, samo gorka a fali ona punoca ukusa, pa je pijem ako bas nemam drugog izbora.
Imam GCP i Kinu rucni mlin. Te dve stvari su "fiksne", ostale promenljive su koliko dugo ostavis aparat da se zagreje, da li svaki put istom jacinom pritisnes tamper, da li si dobro raspodelio kafu u portafilteru, koliko dugo ti kafa u zrnu stoji "otvorena", kako si spavao te noci... Sa klasicnim nacinom ako nesto slucajno odradis drugacije, to se se visestruko odraziti na kafu u soljici.
A za dane kad ne ide spremanje kafe na gore opisan nacin, tu je nespresso