Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dve najbitnije funkcije zamenili opcijom pristupa "video klubu" i onom ne znam kako je nazivaju, gde se pristupa predefinisanim listama kanala

A ti hoces odmah da deinstaliras BM 😁😃👍 umesto da na crveno dugme od Eon daljinca uz pomoc BM stavis funkciju "mute" a moze i "recent" da vratis sve ovo drugo sto si napisao si dobio eto miline .😃😁😃😁
I ostaje ti samo da se ovde starim Benchmark forumasima sto su odvojili svoje vreme i detaljno opisali sta i kako da uradis i dodjes do ovih pogodnosti sto ja i ovako i ovim putem koristim priliku da im kazem jedno veliko HVALA 👍😁😃
Ne da hocu nego moram (ili da stopiram) da rodbina slucajno ne iskljuci wifi pritiskajuci dugmice, pa da me opet smaraju. Ovako namestim, povezem i cao. I ja se zahvaljujem se autorima na proceduri, jos kad bi samo to gurnuli na prvu stranu teme kao neki FAQ, idi begaj.
@antena Notus daljinac (daljinac koji dolazi uz Eon box) je originalno pre promena koje su tražili United Group genijalci imao i mute taster i "recent channel"/ "prethodno gledani kanal" taster.
Vidi se da su genijalci, ko da je sam krem mtsa presao tamo...ima wifi ali nema, ima box ali ne moze da se kupi bez paketa, ima mute pa nema, moze reset ali onda se brikuje, itd.

Ali oni ne prodaju ni kad imas TV uslugu... Moras da otkazes uslugu pa uzmes ponovo da bi kupio box, totalna boles

Zdravo Svima, da li neko probao da se nakaci na KAON 6020 preko Uart pinova sa ploce?

Ni jedan provajder ne prodaje box bez TV usluge ;)
Da li zaista svi provajderi prodaju boksove kao sto to radi sbb? Jer, meni je ovo totalni bezobrazluk al' bitno da to ne smeta nikome. :( Znaci ti kupis, i opet, kupis boks, ne iznajmljujes vec kupujes boks, koji mozes da koristis samo ako si njihov pretplatnik?! Boks jeste tvoj ali ne mozes da ga koristis kako ti hoces! Meni je to za "Verovali ili ne".

@otkaz Ako se dobro sećam pored SBB-a jedino ZLOrion prodaje te njihove Laki boxeve uz OTT / prepaid TV uslugu? Da li drugi provajderi TV usluge nude kupovinu STB uređaja gde je krajnji motiv za to da se ne plaćaju mesečne rente u beskonačno to već nisam u toku.
A SBB-u se kroz istoriju tolerisalo sve i svašta za šta bi u civilizovanim državama popili kolektivnu tužbu sve da zvoni. Pa tako i ovo da si kupio uređaj a oni zadržavaju mogućnost da ti blokiraju upotrebu uređaja... dakle ne samo upotrebu Eon servisa nego kompletnog uređaja.

Pozdrav ljudi, jel koristi jos neko Stremio na eon boksu? Kod mene iz nekog razloga stalno secka i koci, bukvalno ne moze da se goeda nista. Da se desava i na drugim aplikacijama, pomislio bih da je do neta, ali na primer Cinema HD mi radi potpuno normalno. Da li mozda treba nesto u postavkama da promenim?

Mozda je resenje koji stream si pustio i koje velicine da nije mozda neki 4k i vel 80gb a na cinema hd pustas max nekih 4gb , iz mog iskustva na Stremio pustaj fimove do 20gb da ne napisem 15 dosta znaci i kolko peers/ seed ima da bi bez problema gledao
To su barem moja iskustva a kao i na drugim app treba biti malo i uporan posto dosta cesto hoce da se desi da isti film sa istim strimom jednom hoce da secka koci i pravi probleme a onda posle gasenja filma i pustanja ponovo istog radi bez ikakvih seckanja i drugih problema
A da primetio sam ako se u toku filma krenes sa premotavanjem hoce da pocne nezaustavljivo da secka slika i moras da gasis i ponovo pustas film

Poslednja izmena:
Pa ne verujem da je do toga, jer ja uglavnom biram 720p, eventualno 1080 ako taj link ima bas dosta seedera... Zato mi je i cudno sto ne radi normalno, jer na primer kad udjem preko kompa, koji je na wifi nakacen, radi cast bez greske, ali iz nekog razloga na boksu zakucava non stop. Hvala ti svakako na savetima.

Pa ne verujem da je do toga, jer ja uglavnom biram 720p, eventualno 1080 ako taj link ima bas dosta seedera... Zato mi je i cudno sto ne radi normalno, jer na primer kad udjem preko kompa, koji je na wifi nakacen, radi cast bez greske, ali iz nekog razloga na boksu zakucava non stop. Hvala ti svakako na savetima.
Proveri u podešavanjima boksa rezoluciju, menjaj izmedju 1080p i 1080i i stavi 50hz, znam da sam imao isti problem dok nisam ovo čačkao

Da li je uspeo neko da upari EON daljinski sa Tesla TV (s905bus konkretno)? Ne reaguje ni na jedan kod iz liste niti hoće preko t4hwrapperservice. Hisense uparim preko t4hwrapperservice bez problema ali tesla ne reaguje.

A SBB-u se kroz istoriju tolerisalo sve i svašta za šta bi u civilizovanim državama popili kolektivnu tužbu sve da zvoni. Pa tako i ovo da si kupio uređaj a oni zadržavaju mogućnost da ti blokiraju upotrebu uređaja... dakle ne samo upotrebu Eon servisa nego kompletnog uređaja.
Ovo mi lici na onu kupovinu telefona preko provajdera, pa su bili zakljucani za tu, jednu mrezu. Valjda sada ti telefoni moraju da budu otkljucani. Tako da bi i ovaj boks morao da bude otvoren. Nije ih do sada niko ozbiljno pojurio zbog ovoga, inace mislim da bi morali da prekinu sa tom praksom.

vise lici na ono kad su satelitske risivere zakljucali da ne mogu FTA kanale ili tako nesto.
a sto bi morali ista, oni su privatna firma? niko te ne tera da ga kupis...

Mašaš suštinu ovde, ljudi kada već daju 7000 din i žele da im kupe taj "svetski nagrađeni revolucionarni boks" očekuju da taj isti ne bude "sakat" i da je neupotrebljiv ako nekad odlučiš da odjaviš pretplatu za EON pakete. Nije u redu sa njihove strane da ti prodaju uređaj a sa druge strane neke bitne karakteristike ostaju zaključane. Da su privatnici to stoji ali ovakvo bahaćenje mislim da ni Orion ne radi sa svojim Laki boksevima.

trebali bi to jasno da navedu u cenovniku.
a jel kad kupis ps5 ili iphone ocekujes da imas 'root' ?

trebali bi to jasno da navedu u cenovniku.
a jel kad kupis ps5 ili iphone ocekujes da imas 'root' ?
Kakve veze ima rut sa zakljucanim telefonom za pojedinog provajdera? Kao sto rekoh, i ukoliko ne gresim, tako su ranije radili sa telefonima - kao sto sbb radi sa boksom, a sada moraju da ih otkljucaju.

svodi se na isto, nemas potpunu kontrolu nad uredjajem koji si kupio. ako budu morali da otkljucaju dici ce cenu, a verovatno zbog toga neki i zele da ga kupe.

Situacija je jasna. Moraju da omoguće da se kupljeni box normalno koristi po isteku ugovora. To što rade nije po zakonu a očigledno se niko nije žalio udruženju za zaštitu potrošača pa mogu da rade šta hoće.

da, da zali se ti i spomeni monopol i cgnat i privatnost odnosno zloupotrebu podataka o gledanosti.
mozda i dalje laziraju broj korisnika, to je neko spominjao davno.
nije sbb ovde od juce, svako je mogao vec da skonta sta moze ocekivati od njih, pogotovo 'stari' korisnici.

I ovo je Android, i niko ne ocekuje root, ali razumno ocekuje da ne budes potpuno zakljucan na boxu koji si kupio ako vise ne koristis EON. Nije bitno da li je to SBB ili ne, to sto rade nije korektno i nije novo. Ne kazem da je neko drugi bolji, ne zelim da ulazim u poredjenja, ali ono sto ovako ide na stetu krajnjih korisnika ne bi trebalo da bude dozvoljeno zakonski.

Ja imam jos jedno pitanje, da li su dodatne aplikacije (kodi, hbo, supernova, iris, itd.) koje se instaliraju na box normalno dostupne (kao eon, youtube) ili zahtevaju nesto kao sideload launcher, mix-apps?

Ja imam jos jedno pitanje, da li su dodatne aplikacije (kodi, hbo, supernova, iris, itd.) koje se instaliraju na box normalno dostupne (kao eon, youtube) ili zahtevaju nesto kao sideload launcher, mix-apps?
Ne treba sideload launcher za ove pobrojane

Tesko da sam haker al sam neko ko je povezivao SDMC Eon box na wifi , nadam se da ne gresim ali mislim da ima samo 2.4 g mrezu isto po mom iskustvu na mts optici veza je bila stabilna , i u vezi gasenja nestanka struje restarta i update boxa ili rutera box se povezuje na wifi bez problema tipa da bi ponovo trebo nesto da ukucavas , barem to su moja iskustva sa wifi od SDMC Eon boxa
E da jedna napomena u podesavanjima boxa i dalje ce pokazivati da je wifi iskljucen , znas da wifi radi samo po sijalici na boxu i kad se pali i gasi na dugme tad se pojavljuje mali oblacic na dnu ekrana wifi enebled ili disebled
Znaci tebi sigurno 100% radi wifi posle restarta, gasenja/nestanka struje, updatovanja, ne moras ni da ga ukljucujes (on/off) pre povezivanja? Posto kolega forumas kaze
Definiši preciznije "upalim box". Ako je rađen reboot Android OS ili ako je isključen iz struje onda naravno da moraš da čačkaš mapiran taster koje radi enable/disable WiFi. Samo kačenje na već poznat WiFi signal onda uradi sam. Ali prvo moraš ručno da "upališ" WiFi.

A za radi normalno "kao na LAN" : WiFi konekcija nikad neće biti kao LAN / kao kabl, sve i da živiš sam u šumi a kamo li po zgradama.

Nešto što je bilo tačno u prošlosti ne mora biti tačno i danas :p Pogoto ako je u međuvremenu bilo par firmware updates i ko zna koliko update te "Eon system service" aplikacije koja je ranije gasila WiFi.

p. s. Nemam više SDMC box da bi testirao trenutno ponašanje. I dok sam imao ja nikad nisam koristio WiFi :D

Ni za neki browser?
Za one sa playstora od boxa ne
Znaci tebi sigurno 100% radi wifi posle restarta, gasenja/nestanka struje, updatovanja, ne moras ni da ga ukljucujes (on/off) pre povezivanja? Posto kolega forumas kaze
Upravo sinoc kad sam ga kacio tj. palio da vidim za 5g samo sam ga ukljucii u struju i on se upalio i povezao na wifi mrezu za ovo ostalo ti je @shamanNS dao odgovor strucno zbog cega je tako 😁😃👍

@antena uzmi odradi i kad sve zavrsis i namestis mozes prvo da izgasis BM i onda probaj da vidis kako ce se ponasa box sko si zadovoljan mozes i da uninstal svega sto mislis da ti je visak pa i BM ponavljam ako ce ti trebati samo za wifi pogotovo ako ces se kaciti samo na jednu wifi i da na njoj ostane i neces praviti druge precice 😁😃

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno