Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Verovatno propustam nesto, ali mi nije jasno za sada zasto vam treba dodatni ssd? komotno moze da se instalira 5-6 igara na postojeci ssd... Ja bar do sada nisam imao problem jer ne igramo vise od 5 igara paralelno... Kada neku predjem, brisem je... ali kao sto rekoh, verovatno propustam nesto, ili ce se nesto promeniti vremenom :)

Isti slucaj, inicijalno sam razmisljao o dodatnom SSD-u ali posle malo duzeg koriscenja konzole sam shvatio da i nemam neku potrebu za gomilanjem igara jer se igre vrlo brzo skinu sa njihovih servera. Takodje, native PS5 igre imaju Kraken kompresiju sa kojom daleko manje zauzimaju nego PS4 igre, a takodje i dosta/nesto manje nego Xbox konkurencija.

Jedan od redjih slucajeva je COD engine na kom ovo pokusavaju da rese mogucnoscu da samo instaliras deo igre koji hoces (kampanja, multy, zombiji) ili u novom Vanguard pomocu streaminga. Cold War recimo zauzima blizu 260GB sa high res texturama....

Poslednja izmena:
Ja isto necu uzimati dodatni SSD, evo posle skoro godinu dana koriscenja konzole (uzeo u januaru) ni jednom mi se nije desilo da nemam prostora.

Pre bih te pare ulozio ako izadje Pro verzija, pa da zamenim ovu standardnu

Verovatno propustam nesto, ali mi nije jasno za sada zasto vam treba dodatni ssd?
Ne propuštaš ništa, samo ti se razlikuje način korišćenja konzole. Pored SSD-a, imam i eksterni HDD od 4TB za PS4 igre. :) Volim da imam skinute igre i da igram odmah čim mi se ukaže prilika, jer u poslednje vreme retko imam vremena za to. Verovatno je delimično i kolekcionarstvo "krivo" za to, jer sakupljam konzole i igre u fizičkom obliku.

Ja naručio ovaj NexiGo punjač za kontrolere.
Sad još samo da poručim i konzolu. 😁
I prilikom kupovine automobila, od jelkice se kreće! 😄

Verovatno propustam nesto, ali mi nije jasno za sada zasto vam treba dodatni ssd? komotno moze da se instalira 5-6 igara na postojeci ssd... Ja bar do sada nisam imao problem jer ne igramo vise od 5 igara paralelno... Kada neku predjem, brisem je... ali kao sto rekoh, verovatno propustam nesto, ili ce se nesto promeniti vremenom :)
Ako igraš samo sp igre to je ok. Ali ako igraš I online naslove, ako ti nekada navrati društvo, već si u problemu.

U mom slučaju to znači da imam instaliran BF ili neki BR kada mi zatreba fps fix, da su za društvo tu Fifa, NBA, MK11. I već sam u problemu :)

definitivno zavisi od nacina igranja a pre svega kolekcije, ja sam u startu bio u fazonu sta ce mi dodatni prostor ali posle 10 meseci sve mi je jasno... non stop neka gimnastika sa prostorom

Same. I imam barem tri igre koje igram ‘aktivno’ kad ugrabim vreme :)

Obzirom da mi ps5 igre koliko ih ima ne mogu napuniti memoriju :D posao mi zavrsava externi hard, gde gomilam ps4 igre

Btw, gledam na akciji je sada Spiderman - Game of the year edition za 20$ zna li neko da li ta verzija radi na 4k, 60fps.
Svugde na netu nalazim da je 4k60fls otkljucan za Spiderman remastered verziju a za ovu ne nalazim nista pouzdano?

Imas Miles Morales Ultimate koji u sebi ima i stari remasterovan za 50usd, ako vec nemas samo njega

Imas Miles Morales Ultimate koji u sebi ima i stari remasterovan za 50usd, ako vec nemas samo njega
Nemam nista od spidermana, imam plan da prvo odigram staru verziju pa onda miles morales, stara verzija je trenutno sada 20$ samo ne znam da li radi na 4k.
Ultimate edition je kod mene trenutno 69.99$

Da, nisam ja protumacio lepo grafik :( to je bila BF cena zakljucno sa juce

Polako. Ja imam Miles Morales, a sada sam kupio Spiderman GOTY.

Bacio sam pare? :D

Edit:

Imam standard verziju Miles Morales, dobio uz PS5.

Poslednja izmena:
Pa nisi bacio, samo uz ultimate se dobija i prvi deo. E saaaad, neko ne negde spomenuo da se deli miles morales ultimate na disku u bundleovima i da se uz njega dobija kod za prvi deo

Uz ult edition MM se dobije prvi deo REMASTERED, sto je 60@4k, reworkovana "glava" pitera parkera (drugi glumac), heptik fidbek itd. Dok je GOTY verzija prvog dela, igra sa svim dlc-ovima, odnosno nema poboljsanja za ps5.

I napomena da taj kod za Remastered verziju morate tj. mozete da aktivirate samo na EU nalogu, nece raditi na US.

Nemam kod, kod mene je standard verzija. U sustini, nasao sam da se moze kroz igru uraditi upgrade na ultimate verziju i da kosta 20$. Skida se upravo Miles Morales pa cu proveriti.

Poslao sam zahtev za refund za Spider-man GOTY (nisam ga stavio da se skida jos), potvrdicu ga ako utvrdim da ovo iznad napisano radi :D

Isteklo vreme za edit.

Instalirala se igra preko diska, ali kada odem upgrade to Ultimate edition pise mi "Content not found". Jel ovo ima veze s tim sto je disk dobijen u Srbiji uz konzolu, a nalog na US, ili je nesto drugo?

@almoust evil665

Koji nalog da registrujem za ovaj slucaj? UK ili neka od EU zemalja?

Imam dodatan offline nalog na konzoli svakako, samo cu ga registrovati na neku od zemalja..

Koristi li neko eksterni SATA 3 SSD? Kakva su iskustva?

Ljudi jedno brzo pitanje, ako neko ima iskustva.
Spiderman Miles Morales ULTIMATE Edition, uz koji dolazi i onaj prvi Spiderman - dobio sam finu ponudu da ga kupim polovno. Sad moje pitanje glasi da li se moze iskoristiti ponovo taj kod za prvi Spiderman ? Ovaj MM ok jer je disk, al ovaj drugi nisam siguran jer se dobija kod za skidanje sa Store-a valjda.

Ja sam tako pokusao sa Spiderman GOTY diskom (posto je GOTY sadrzaj u digitalnom obliku) i moglo je da se redeem-uje samo jednom

Svi ti dodatni kodovi koji dolaze uz disk može da se redeem-uju samo jednom, i to na accountu koji je iz regiona diska. Kod nas su diskovi najčešće UK region

E to, hvala na odgovorima.
Tako sam i mislio, zato bolje da pitam i bio sam u pravu sto nisam odmah dao novce. :D

Odes na foraum.de/ps5bot i registrujes se. Onda instaliras Foraum aplikaciju, uneses svoje podatke i dobijas notifikacije kada se PS5 pojavi negde u prodaji. Na primer, PS5 je u ovom trenutku dostupan na müller.de.

Takodje, preporucujem i Preisjäger i MyDealz aplikacije jer i na njima mozes da podesis notifikacije. Ja sam uspeo posle notifikacije od Preisjäger
Jel može pomoć oko podešavanja aplikacije za notifikacije?

Npr, Instalirah Foraum, registrovan i ništa mi nije javio, a vidim se na sajtu pojavilo obaveštenje, ali mi ništa na telefon nije stiglo :confused:
Naravno, rasprodalo se sve u roku od 45 minuta...

Gledam kako da nahvatam konzolu u skorije vreme, jer GameStop ne zna kada će stići, ali pre Nove godine neće (a i 17. sam na listi).

Nazad
Vrh Dno