Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja hoću da UGASIM svetlo. Baš zbog te kombinacije tastera koju spominješ sad šljašti i ne mogu da ugasim bez Eon boxa tj bez opcije unutar Eon aplikacije + Tech4Home RCU aplikacije koje postoje na Eon boxu.

p. s. Nemoj da se ljutiš ali mene će teško nešto novo o Eon platformi i uređajima da nauči osoba koja Back dugme zove "dugme levo". Plus sam jasno napisao prethodni komentar da hoću da ugasim svetlo.
kod mene na isti nacin palim i gasim :)

Tvoj daljinac onda ima praistorijski firmware. To je pre 2-3 godine tako funkcionisalo u vreme dok još nisu dodali opcije u podešavanjima Eon app. Sad ta kombinacija tastera radi factory reset daljinca. A po default podešavanjima svetlo je upaljeno pa se zato upali.

Poslednja izmena:
Savage Shaman. :LOL: Nemojte ga provocirati, pogotovo ako je EON u pitanju, ujeda. :D

Danas ujedam i za dobar dan :D :D J*beni krš od ćaletovog kompa koji ne može da bootuje ništa sa fleša... :poop::poop::poop::poop:

Nume da našteluje daljinski 🙄😳😄

Ima li neko iz okoline Rume ili Inđije da ima Eon box (sa aktiviranom fabričkom Eon SmartTV app)? Da mi učini uslugu i ugasi svetlo na mom primerku Eon daljinca:D :D Zeznuh se pa sam uradio reset daljinca i sad ponovo sija svetlo i sabija bateriju :D
Ajmo Rumljani i ljudi iz Indjije javite se da pomognete drugu @shamanNS 😁😃😂😂 da ne rastavi daljinac u najsitnije delove trazeci da fizicki ugasi svetlo 😂🤣😂

Sedi u kola i idi do najbliže poslovnice hitno, ne zezaj se sa tim, oće 2 baterije da se potroše tako za godinu dana :)

U stvari poslovnica nije losa ideja , daljinac u padze i kao interesujes se za neki paket uzmes prospekt i sednes ( ne znaju te po faci smarao si ih samo pozivima i mejlovima ) iz dzepa se konektujes sa njihovim boxom i resena stvar 😃👍🤣😂

Kratko pitanje:

Lan kabal iz rutera koji ulazi u Eon box iscupam, stavim u wan mog rutera, i isti spojim lanom sa Eon box-om, hoce li da radi sve kao direktnom vezom HG - Eon box?

Gore pomenuti ruter bih stavio u repeater mode..

Kratko pitanje:

Lan kabal iz rutera koji ulazi u Eon box iscupam, stavim u wan mog rutera, i isti spojim lanom sa Eon box-om, hoce li da radi sve kao direktnom vezom HG - Eon box?

Gore pomenuti ruter bih stavio u repeater mode..
Ne vidim razlog sto ne bi radilo , ja sam na drugom ruteru napravio AP i ubacio lan u njega i u Eon box i sve sljaka

Izvinjavam se sto upadam. Upravo sam kupio 75 inch Tv. Preko eon risivera slika je blago suzena sa sve cetiri strane. Nije do tv, jer netflix i mts rade preko celog ekrana. Koje su optimalne postavke eona vezano za velicinu rezoluciju/ili zoom? Postavke koje sam namestio su 2160p i 4k 60hz sa hdr

A jel moze da pomogne u podesavanja boxa pa prikaz onda na screen position pa sa zoom in screen , mozda resi stvar ako je suzenje sa sve cetiri strane

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto upadam. Upravo sam kupio 75 inch Tv. Preko eon risivera slika je blago suzena sa sve cetiri strane. Nije do tv, jer netflix i mts rade preko celog ekrana. Koje su optimalne postavke eona vezano za velicinu rezoluciju/ili zoom? Postavke koje sam namestio su 2160p i 4k 60hz sa hdr
Ne verujem da ce da ti resi problem ali mislim da treba da stavis 4k 50hz..

Update softwera Tv resio promblem ma sta god bio uzrok…
Utisak nakon svih audio/video podesavanja na tv-u
Ipak je Mts arena slikom daleko kvalitetnija od Sk preko eona.

U stvari poslovnica nije losa ideja , daljinac u padze i kao interesujes se za neki paket uzmes prospekt i sednes ( ne znaju te po faci smarao si ih samo pozivima i mejlovima ) iz dzepa se konektujes sa njihovim boxom i resena stvar 😃👍🤣😂
Pih, najbliža poslovnica jedva bliža nego kod tebe da dođem... a ti bi sigurno dao barem 2 boxa da nosim kući :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Imam eon ott i sad sam uzeo 4k tv (mislim da je 10bit, hdr)...

I imam dilemu... Da li hbo go i youtube staviti na tv ili na eon box?

Imam utisak da kada pustim 4k video na tv-u (youtube app na tv-u), da je bolja slika nego na youtube app sa eon-a...

Da li na eon box podesiti 4k 50hz ili 60hz?

Naš utisak da Samsung TV aplikacije daju za nijansku bolju sliku (YouTube, EON, HBO Go...) nego sa EON Box preko HDMI.
Ali to se vidi tek iz blizine a lakše je baratati EON daljinskim nego ovim od TVa pa uglavnom se koristi EON.

Stavi gde god hoćeš, stavi na oba pa testiraj... HBO Go ionako uskoro odlazi u istoriju.
Da si bar naveo model TV-a, pa da neko iznese iskustva, ovako ne znamo ni da li je neki OLED od 10K€ ili neki TFT sa Alija za 9.99€.
Pozdrav

Ajmo Rumljani i ljudi iz Indjije javite se da pomognete drugu @shamanNS 😁😃😂😂 da ne rastavi daljinac u najsitnije delove trazeci da fizicki ugasi svetlo 😂🤣😂
539880001100-Izolir-traka-19mm.jpg

Stavi gde god hoćeš, stavi na oba pa testiraj... HBO Go ionako uskoro odlazi u istoriju.
Da si bar naveo model TV-a, pa da neko iznese iskustva, ovako ne znamo ni da li je neki OLED od 10K€ ili neki TFT sa Alija za 9.99€.
Pozdrav
sony 65x90j
Mada, mislim da to nije bitno, jer ne trazim iskustvo vec teoriju... u smislu da li postoji neka kompresija na eon boxu koja kvari sliku npr...

kad sam rekao hbo go, mislio sam generalno na njihov app - kako god da se zove, sad se kao i secam da sam zadnji put video da ima neka nova hbo pp...

Pročitao sam šta se pisalo na temu Kaon EON Boxa zaključanog, ali kasno. Kupio sam box preko KP. Pre nekoliko godina sam ga iskoristio da ga prijavim kao smart TV i sve je radilo. Sada sam ga resetovao da uradim isto i ne može (pročitao sam ovde na forumu i zašto, ali kasno). Zvao sam SBB podršku da probam i rekli su mi da to nije moguće. Pozdrav za sve i putanje. Da li može Kaon da se flešuje?

Imam EON van mreze, najmanji paket (light) i na njemu imam jedan dodatni slot za tv eon app.
Znam da je moguce uzeti dodatni eon box (za neku mesecnu cifru od 250din recimo).
Da li taj dodatni eon box koristi taj jedan tv slot sto imam?
Da li neko zna da li mogu da uzmem vise od jednog boxa?
Da li na vecim paketima ima vise slotova za tv?

Svi SBB & Telemach Eon paketi imaju max 1 slot za SmartTV app. Eon boxevi koji kupiš (uz prepaid) ili dobiješ od SBB-a na korišćenje [postpaid] (dakle pričamo o legalnoj varijanti a ne "kupim na oglasima Eon box pa aktiviram sa OTP kodom") na korišćenje ne troše taj 1 SmartTV slot jer ih SBB aktivira pomoću serijskoj broja i tretira ih posebno. @Gileb npr koristi 2 Eon boxa + taj 1 SmartTV slot na Mi Box i za Eon box #2 plaća mesečnu rentu 290 din.

E sad ovo koliko dodatnih Eon boxeva možeš da imaš uz 1 MojSBB/MojEon nalog i da li ćeš i koju cifru morati da platiš za "priključnu taksu" varira od klase korisnika: da li si Eon OTT prepaid, Eon OTT postpaid, da li si ex-Beogrid korisnik kojeg su migrirali sa stare D3i platforme na novu Eon, da li si "u mreži" korisnik. Pa je bio problem da OTT prepaid korisnici dobiju Eon box #2... nisu hteli da im daju ni onima koji su spremni da plate 6500 din za box #2 nakon što su već toliko para dali za box #1.

Svima je zajedničko ovo da daju max 1 SmartTV slot za ne-Eon box SmartTV uređaje. Znači samo 1 uređaj bilo to kineski Android box, LG TV, Samsung TV... sve što nije njihov "najbolji uređaj na svetu" Eon box ... samo 1 takav uređaj po nalogu / po ugovoru možeš kao SBB i Telemach korisnik.

NetTV Plus (=United Group usluga za gastarbajtere) su nekad dok nisu prebačeni na upotrebu Eon aplikacije imali pravo na aktivaciju TV aplikacije na TV-ova (tipa na 5 od toga 2 mogu istovremeno da se koriste???)... kakva je sad situacija kad su i njih migrali na Eon SmartTV app nisam informisan.

Да ли се може Еон Смарт Бокс повезати бежично на Мтс-ов Интернет?
Поручио сам Еон Бокс са Еон спорт пакетом.
Ова услуга је ван СББ мреже.
Хвала!

Хвала на информацијама, али ово је за мене виша математика.😀
Звао сам у петак СББ и рекао им да имамо бокс 4 , али бих желео да имам еон спорт пакет.
Нажалост, имамо Смарт Тв али није препоручен како они кажу.
Препоручили ми еон бокс Смарт по цени од 6.495 дин и припејд пакет еон спорт по цени 799 дин/мес.
Сам направио профил, поручио, дошло данас, активиран одмах еон и може се гледати преко лап топа, таблета телефона или компа(Макс 3 уређаја)-перфектно и јасно ми.

Питам их лепо, ако ме буде зезало нешто од стране мтс, да ли може бежично да се повеже, каже може али нећеш имати могућност премотавања уназад, а ја, ма нема везе.битно да може и да ће радити.
Правио се паметан отварао порт два на зте-у да би се омогућила брзина већа од 10мбп/с ваљда, то тражи еон а Ирис ради на 8мбп/с.
Нестало струје данас, зте се сам врати на она обична подешавања односно сам закључа порт 2, али сада Ирис тв не ради.
Звао техничку подршку, прошло више од 4 сата од звања и нико ништа не предузима или да обавести.😂😀😂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno