Šta je novo?

Periferni uređaji Odabir sušare - hitno

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Velika dilema koju moram da rešim do ponedeljka dok su aktuelne snižene cene, troumim se između 3 modela, pa Vas molim ako neko iz ISKUSTVA može da da neki plus ili minus za neku od ovih mašina:

• Beko DS 8440 SXW oko 53,000
  • Gorenje DE 82 GD oko 53,000
  • Bosch WTH83251BY oko 60,000

Verovatno je bosch u prednosti, ali skuplji je, najmanje mi se svidja kako izgleda...

Hvala unapred!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    14.4 KB · Pregleda: 20
  • 2.jpg
    2.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 20
  • 3.jpg
    3.jpg
    15.2 KB · Pregleda: 20
Susaru nemam, ali u dva stana koje imam, jedino sam sa Bosch imao dobra iskustva.
Beko sam imao sami ves masinu i crkla 2x u garanciji, ali zato Gorenje ugradna ploca uzas, gorenje frizider ni za K, jedino respirator gorenje sto je sljakao bez problema. Da ne pricam o malim kucnim aparatima gorenje, jako jako lose iskustvo, mislim da vise nikada nisra njihovo necu pazariti jer sam hteo jeftinije da prodjem.
U drugom stanu sve sam Bosch pazario pre 2 god na nekim akcijama (frizider, rerna, ploca, respirator, ves masina) ne samo sto radi sve kako treba, nego sama izrada, sve je nekako drugacije, kvalitetnije.
To je neko moje iskustvo i savet, dobaci jos tih 50e za Bosch ili neki Miele i mirna glava.
Beko mozda i valja ali od Gorenja bih stvarno bezao

Što se tiče izgleda: jel' kupuješ da stoji u dnevnoj sobi i da je pokazuješ gostima, ili da sušiš veš? :)
Bosch jeste skuplja, ali je generalno i bolja marka. Ako su karakteristike slične, ja bih uzeo Bosch. Razliku u ceni ćeš potrošiti u par odlazaka u samoposlugu, a ovo treba da radi (ispravno) nekoliko godina.
Pozdrav

Šta ti znači garancija duža (iako je trenutno akcija kod Bosch-a 2+3) u slučaju kad Bosch daje 2 godine, kad ove sa 5 godina 5 puta nosiš na servis i po mesec dana se čeka deo ili izlaz servisera na teren.

Garancija nije merilo kvaliteta.

Miele daje 2 godine, pa bi ih uvek uzeo pre nekih i da daju 10 godina.

Imam vrlo sličnu, malo slabiju beko. Vrlo smo zadovoljni istom, radi svaki dan, godinama. Bekov servis je inače odličan i stvarno poštuju tih 5 godina.

Obzirom da je slična cena, 5 God garancije obe, proverio bih gde je Bosch proizveden :) raspitao bih se i kako ide sa servisom posle 2ge godine.

Kad sam gledao sudomasine, beko je uvek bio bolji od entry Bosch, to već 3ca beko koju sam sebi uzeo, tako da ne vidim da je Bosch bolje napravljen. Verujem da je jača serija Bosch bolja priča.

Miele, em košta oko 90k, em je dizajn iz 90tih. Nisam siguran za tehničke karakteristike, ali osim ako sama slaže veš, ne vredi 50% više ni u pismu.

Ja sam porucio pre neki dan upravo DS 8440 SXW, cekam da mi stigne. To sam uzeo po preporuci od drugara koji je prezadovoljan. On je koristi nepunih godinu dana, ali kaze da je top.
Tako da se nadam da ce valjati i meni, :D

Garancija nije merilo kvaliteta.
Zavisi.Mora da postoji kvalitet neki kod delova koji garantuju tu dužinu garancije.
Sa druge strane ima i proizvodjača nevezano samo za belu tehniku koji podizanjem veće marže nadoknadjuju veliki broj reklamacija(loše komponente).
Tako da ima i jednog i drugog.
Ako ti da neko 5,10god garancije sigurno nije bezveze.

Ček, šta onda znači kad je garancija 2 godine, a tokom promotivnog perioda je podignu na 5 godina? Jel' to znači da u tom periodu ugradjuju kvalitetnije komponente? Ili se samo nadaju da će višak u prodaji biti veći nego troškovi garancije? ;)
Pozdrav

10 godina garancije se uglavnom daje na pojedinične komponente, poput inverter motora koji u svakom slučaju treba da radi bez problema preko 10 godina. Postoji gomila drugih delova koji mogu da otkažu u periodu posle isteka komplet garancije (2-5 godina).

I ja generalno mislim da je bosch bolja marka generalno, ali obzirom da je u pitanju slabija varijanta bosch-a a beko je ipak malo bolja varijanta (govorim u smislu unutar samih proizvodjaca), i da mi se jako dopada na oko narucio sam Beko jer je ipak niko nije napljuvao, kao gorenje npr. sto mi je bilo dovoljno da prelomim. Thnx svima!

Nazad
Vrh Dno