Šta je novo?

Xiaomi Poco F3

Ako nije baš razlupan izbegavao bih menjanje ekrana pogotovo što je AMOLED sa poprilično napucanim karakteristikama (120hz, 1000+nits osvetljenje) jer 90% to neće biti to posle. Imaćeš čitav ekran ali ne taj kvalitet gotovo sigurno. Čak i LCD ekrane kad sam menjao na prethodnim telefonima izgubio bi se kvalitet prikaza a na ovakvom ekranu razlika može biti samo veća. Taj od 50$ otpiši odmah, ne može biti original AMOLED toliko. Jedino ovlašćeni servis gde si siguran da stavljaju original ekran ali za te pare verovatno da ćeš moći da kupiš polovan F3.

Nije razlupan totalno, gornji desni deo ekrana.
Ali mene i manje sitnice nerviraju i bodu oko, necu moci da ga gledam ovakvog, a ne daje mi se 200e za displej ako ovi od 50$ ne valjaju.

Pa i na ovom aliexpress linku je amoled sa okvirom $189, a onda i ugradnja na to, ako ne ugradjujes sam.
I ja sam malo iznenadjen koliko je skupo. To je ili za koriscenje tako, ili za prodaju na oglasima, rekao bih.

Od sekunde nepaznje nastane veliki problem. Ili se priviknes da koristis tako ili kesiras lepu svotu za popravku, kao treca opcija oglasi.. Svako ko se nasao u ovoj situaciji imao je da bira izmedju ove 3 opcije, kao i ja pre odredjenog vremena.

Po meni samo 2 opcije ili da se navikneš ili prodaja nekome kome neće smetati.
Lično bih ovo drugo.

Učinilo mi se da je ok ali ipak proximity ubija odličan utisak o ovom telefonu.
A kineze tako zabole za to...

Ok i bez "pravog" senzora vredi svaku paru ali nije mi jasno zašto se ekran pali u toku razgovora čak i kada ga zaključaš?

Drugari,uzeo sam telefon u A1 jedva mesec dana star....Desi mi se prošle ned da ga ostavim na 72 posto pred spavanje,ugasim net...Probudim se,telefon na 30 posto i ne pokazuje mob signal...Cekam da vidim da nije do mreze,ono ništa...Vratim na fabricko telefon,opet ništa ....Tek posle,2,3 sata pojavi se signal...I od tad vec par puta se greje nenormalno pri punjenju....Sinoc nisam mogao u ruke da ga drzim koliko je vruc telefon bio....Ponavljam,star fon jedva mesec dana...Nit sam ga maltretirao mnogo uopšre nit šta instalirao što nisam na drugim telefonima imao....Razmišljam se da ga reklamiram,trazim drugi tel ili raskid ugovora...Mada su ovi iz A1 katastrofa po tom pitanju....Šta uraditi?Ima li neko iskustva u ovakvim slucajevima?

Traži drugi telefon, taj ima defektnu bateriju, može i da se zapali

Nešto sa tim uređajem nije u redu, nije da su se ljudi žalili na taj model generalno, ako ti odgovara telefon, možeš i isti midel, samo neka ti ga zamene...

Nešto sa tim uređajem nije u redu, nije da su se ljudi žalili na taj model generalno, ako ti odgovara telefon, možeš i isti midel, samo neka ti ga zamene...
Ma citao sam na nekim forumima bas za bateriju da se kod nekih ljudi mnogo brzo trosi baterija...Nista mi nije jasno,ni mesec dana nije star fon..
Ne znam ni da li ce da mi zamene za drugi telefon,bezobrazni su ovi iz A1.Zeni se desi vise puta na redmi note 9 pro da se fon sam od sebe ugasi pa se upali posle nekog vremena,plus kad je neko zove ona ne cuje sagovornika a on nju cuje ili obratno...Proxy senzor zeza na oba modela...I vrate joj fon iz servisa kazu da je sve u redu vratili ga samo na fabricka podesavanja..Sto sam i ja sam vise puta uradio....Uzas jedan..A nije da su bas jeftini paketi..

Ako se telefon tako jako grejao, nešto mu fali. Nestanak signala je možda i do A1 ali da je onako vruć da ne možeš da ga držiš, to je sigurno problem. Proximity senzori, generalno brljave na tim telefonima. Ja imam telefon kao tvoja žena i perfektno me služi već godinu dana, minus povremeno zezanje senzora, ali samo ako ga ne držim mirnodok pričam...
Šta da ti kažem, budi uporan i insistiraj na neispravnosti oba modela, jer ako se sve to dešava, očigledno nisu! Piši i pismene primedbe i žali se na više načina, preti raskidom ugovora, zbog neispunjavanja uslova, nepokrivenošću signala/usluge...

Ako se telefon tako jako grejao, nešto mu fali. Nestanak signala je možda i do A1 ali da je onako vruć da ne možeš da ga držiš, to je sigurno problem. Proximity senzori, generalno brljave na tim telefonima. Ja imam telefon kao tvoja žena i perfektno me služi već godinu dana, minus povremeno zezanje senzora, ali samo ako ga ne držim mirnodok pričam...
Šta da ti kažem, budi uporan i insistiraj na neispravnosti oba modela, jer ako se sve to dešava, očigledno nisu! Piši i pismene primedbe i žali se na više načina, preti raskidom ugovora, zbog neispunjavanja uslova, nepokrivenošću signala/usluge...
Ma do signala nije,jer me je zena zvala a ubacio sam karticu u drugi fon i imao je signal...Dali smo bilo RN9PRO na reklamaciju i vratili su ga na fabricka podesavanja i rekli da je sa softverom sve ok i ako i dalje ima problema sa njim....Stvarno su bezobrazni ovi iz A1...Ovaj POCO F3 je star mesec i dva dana-i ima ovakve probleme....

Ne gubi vreme, već diži frku, traži realizaciju svojih prava i zahtevaj da se reši ili raskidaj ugovor.

Ne resava reklamacije A1 nego ovlasceni servis, dakle salji ponovo, detaljno opisi sta se desava, sta si pokusao (reset, karticu u drugom telefonu, itd.), dokumentuj, snimi video, trazi da napisu da ponovo saljes za manje od mesec dana jer se u servisu prave ludi, itd.

Ne resava reklamacije A1 nego ovlasceni servis, dakle salji ponovo, detaljno opisi sta se desava, sta si pokusao (reset, karticu u drugom telefonu, itd.), dokumentuj, snimi video, trazi da napisu da ponovo saljes za manje od mesec dana jer se u servisu prave ludi, itd.
Pokusacu,ali vidim da se ovi iz servisa bas prave ludi skroz...

Pa to im je posao, ko sto je i tebi posao da se boris za svoja prava.
Ja cu da ucinim svesto mogu jer su jako,jako bezobrazni i na drugi nacin sa njima ne mozes...Mada i ovi iz A1 su duzni kao distributeri i prodavci da ucine nesto po tom pitanju a ne da svaljuju sve na servis a ovi na operatera i tako u krug...

Kako stoji F3 sa romovima, iaprobao neko neki?
Ja sam pre par dana ubacio ArrowOS 11. Navikao sam na AOSP ROM, ne mogu MIUI nikako da svarim. Meni se čini da je bolja baterija na ovom sistemu nego na MIUI. Bag još nisam našao, za sada sve radi odlično.

@Pavlony ,Koji si TWRP ubacio, ide li standardno ubacivanje twrp i posle roma? Nema nekih posebnih egzibicija?

HentaiOS instaliran negde u julu kad sam uzeo telefon, ažuriran sa verzije Androida 11 na 12, bez factory reseta, bez brisanja keša sve radi kao podmazano. Zvučnik su sredili baš.

@Pavell Nisam ubacivao TWRP, koristi se ArrowOS Recovery neki. ROM se ubacuje preko računara i cmdline.
HentaiOS nisam našao na XDa, a možda sam trebao preći odmah na Android 12 ako je Hentai već ispeglan.

Gde je sada najjeftiniji F3 za kupovinu? Beli ili eventualno crni, verzija 6/128

'Ajde što mi nedostaju led notifikacije nego što i ove allways on prestale da rade?!
Stavim crnu pozadinu resizovanu na 40x40px, isključim sve osim notifikacija, i radilo neko vreme. Šta se dogodilo da više ne rade nem' pojma. Uključeno naravno uvek a ne ona glupost od 10min.

Nazad
Vrh Dno