Stan je manji od 70kvm ali soba preko preko puta one sa ruterom ima problem sa wifi iako su oboja vrata otvorena i vizuelna udaljenost je recimo 7m max. Ranije sam koristio Xiaomi ruter (Mi router 4A giga version) koji mi takodje nije resio stvar. Kada sam promenio SBB ruter sa onog najstarijeg bez 5GHz na Ubee isto mi se ponasa kao ovaj Mi, cak mozda i malo bolje pa sam ga skinuo (Mi). Druga stvar koju mi iz SBB kazu je velik broj uredjaja na WIFI, najmanje 17 kada smo svi u kuci (telefoni, tableti, satovi, PC, Laptopovi, smart uticnice, lampe, senzori) + zagusen sam komsilukom, sve vri od wifi-ja.
Racunam da je Mesh ipak bolji od extendera... verovatno bolje manipulise sa vecim brojem uredjaja, jedan wifi umesto dva (mesh u odnosu na extender), verovatno jaca antena u glavnom uredjaju, smart prebacivanje prilikom kretanja kroz stan...
U to sve ne sumnjam. Pravo pitanje je da li je ovaj konkretan uredjaj dobar? Vidim da je neka kanadska firma u pitanju, Mercku (samo je kod nas rebrendiran na Laki).
Lepo opisano ali ipak je placena recenzija
Za sada nekako izdrzavamo sa powerline internet adapterima ali to su mi ponovo dva wifi-ja (najcesce mora rucno da se prelazi prilikom kretanja kroz stan) + ta 220v uticnica koju koristim (jedina koja ima brz net, valjda je na istom osiguracu kao i maticni adapter) je bas pored glave decjeg kreveta pa ga cupam iz zida svako vece.