Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li postoji mogućnost da uopšte nema pada? Nego da ode na 100k-120k i da ostane na tim nivoima?

Što bi onda bio panic sell ako se npr zna da će za 5-7god biti 0.5mil?

Teško da su trejderi čekali evo već godinu dana da bi uzeli pare..

Nešto mi je sumnjivo da se ciklus bas preslikava.. Onde će svi biti u lovi 😅
1: Ne | Ne
2: Ako tako gledaš, onda istorijski nikad niko nije ni trebao prodavati, jer cena ide svih 10 godina na gore :)

Najbitnija stvar je uzeti veći deo profita na vreme, koliko je kome dovoljno naravno, i ne ostati zarobljen u novčićima - bez keša.

Ja sam sve vreme govorio da ce pik biti oko 140k i tu bi mi bio poslednji izlaz. Kako vreme prolazi sve vise mislim da taj pik uopste necemo videti u Q1 i da cemo ga videti kasnije.... 200k pa cak i neko iznenadjenje, kusur preko, mi uopste ne deluje nerealno. Mozda sam se polakomio 😊 Bitno je da se lestvica podize lagano. Drago mi je sto nije doslo do hajpa probijanjen prethodnog ath.

Videcemo kako ce reagovati na probijanje 100k... Broj je lepljiv za siroke mase, bojim se da tu ne poleti prebrzo.

@frrka izvinjavam se, nisam dobro tumacio post. Levitiranje u piku 120k izgleda nerealno.

1: Ne | Ne
2: Ako tako gledaš, onda istorijski nikad niko nije ni trebao prodavati, jer cena ide svih 10 godina na gore :)

Najbitnija stvar je uzeti veći deo profita na vreme, koliko je kome dovoljno naravno, i ne ostati zarobljen u novčićima - bez keša.
Koji su ti leveli za uzimanje profita sa longa? I eventualno leveli za dokup za long poziciju?

Ovo je verovatno najveći i najduži bullish divergence koji sam video u životu (formira se od 20.08.2018.) i svakako onaj koji trejdujem. Sav moj BTC je otišao u LTC, ovo kroz odnos prema BTC-u može lagano 5X (da ne kažem 7-10X)
LTC/BTC chart 1week Screenshot (88).png

Koji su ti leveli za uzimanje profita sa longa? I eventualno leveli za dokup za long poziciju?
73 - 75k sledeći, i oko 90 - 95k zadnji... s obzirom da mi je ulaz cca 43k.
Za dokup ako klizne kojim slučajem do 55 - 57 ( malo verovatno ali svakako ne i nemoguće )

Poslednja izmena:
Ovo je verovatno najveći i najduži bullish divergence koji sam video u životu (formira se od 20.08.2018.) i svakako onaj koji trejdujem. Sav moj BTC je otišao u LTC, ovo kroz odnos prema BTC-u može lagano 5X (da ne kažem 7-10X)
LTC/BTC chart 1week Pogledajte prilog 323593
Dosta nas je videla taj divergence. Treba imati ozbiljna 00 za prebacivanje citavog BTCa. Inace, to je bio moj inicijalni plan da uradim nakon skoka ka 75-95k.

Cak sam mislio i trecinu u LTC uz margin x3... I cross Kolaterala BTC da se osiguram likvidacije..... ALI LTC JE TO 😁

Ocekujem dalje krvarenje Ade ka Btc-u, narednih bar mesec dana... Tu cu napraviti neku vecu konverziju. Potom margin x3 ada/eth, par u kome ada nenomarlnonkrvari a neminivno ce popraviti odnos.

E baš zbog ovoga rsi nije dobar indikator u kriptu i treba ga izbegavati pogotovo na većem tf
Cak sam mislio i trecinu u LTC uz margin x3... I cross Kolaterala BTC da se osiguram likvidacije..... ALI LTC JE TO 😁
Ne zaboravi na funding, koji zna da bude ogroman na šitovima, pa je pitanje da li se uošte isplati otvarati poziciju na par nedelja / meseci.
Isto obrati pažnju ako ideš na cross, da ti funding ne pojede balans, jer će ti u tom slučaju pozicija biti likvidirana i ostaće ti 0 balans, pa može ispasti skuplja tepsija od ribe ;)

Poslednja izmena:
@Simke1984

Fee je ono o cemu cu kalkulisati kada dodje trenutak. Savet za menjacnicu u vezi fundinga - bitmex?

Daily Biance borrow fee je 0.03%.

Perpeual i futures nisam planirao

Poslednja izmena:

Prebaciti sav BTC u neopevano smeće kakvo je LTC je vrlo opasno, bez obzira šta RSI kaže. Ne kažem, može da bude profitabilno, ali to nije pametan rizik. LTC je već dobro na putu u zaborav, gde mu je i mesto.

Livermore koga držiš u potpisu je prosuo sebi mozak usled ogromnih gubitaka koje je napravio. Mnogi drugi slavni špekulanti su umrli u bedi. Velike rizike ne treba preduzimati velikim komadom portfolia.

@Simke1984

Fee je ono o cemu cu kalkulisati kada dodje trenutak. Savet za menjacnicu u vezi fundinga - bitmex?
Ja bitmex koristim već 4 godine i zadovoljan sam. NIsam imao ni jedan problem sa njima do sada a i navikao sam na sve opcije i interfejs samog sajta. Prilično je jednostavno, mada ne izgleda tako kad se prvi put poseti :)
Na njemu se trejduje btc-om, i sad ubacuju usdt ( mislim da je od 10og ) i daju valjda neki bonus za depozit ako nije isteklo. Bilo je 50usdt-a za depozit >250usdt pre par dana kad sam dobio.

Ja udjoh pre 6 meseci u tu bedu od LTCa a ne izvukoh se još uvek. Ne znam za lošiji potez u životu do sada!

Bacite pogled na cos, vrlo zanimljiv coin koji obicno ima kasni start u odnosu na ostale.

E baš zbog ovoga rsi nije dobar indikator u kriptu i treba ga izbegavati pogotovo na većem tf
Iskreno ja ga koristim sve od 4hr, 1d pa do weekly. Navikao sam da trazim iste bullish i bearish divergence ne samo na rsi nego i na macd, za ovu priliku sam ga iskljucio da bi chart izgledao sto jednostavnije za sve.

Ja udjoh pre 6 meseci u tu bedu od LTCa a ne izvukoh se još uvek. Ne znam za lošiji potez u životu do sada!
Zato nikada ne treba ici all in niti all out u 1 coin. Moja poruka je bila mozda malo neshvatljiva, ja iako sam prebacio sav btc u ltc to ne znaci da nemam druge coine, tacnije imam ih na danasnji dan 31, ukljucujuci jos 10ak na uzoj listi posmatranja.
Trade koji je uradjen nije short term trade vec trade koji ce veovatno trajati nekoliko nedelja, do par meseci.
Prebaciti sav BTC u neopevano smeće kakvo je LTC je vrlo opasno, bez obzira šta RSI kaže. Ne kažem, može da bude profitabilno, ali to nije pametan rizik. LTC je već dobro na putu u zaborav, gde mu je i mesto.

Livermore koga držiš u potpisu je prosuo sebi mozak usled ogromnih gubitaka koje je napravio. Mnogi drugi slavni špekulanti su umrli u bedi. Velike rizike ne treba preduzimati velikim komadom portfolia.
BTC je kralj, nikada nisam napisao niti tvrdio da je LTC ili bilo koji drugi coin bolji od BTC-, cilj ovog trejda je da se uveca kolicina BTC-a zato je chart i ideja u poredjenju sa btc a ne sa USD.

Sto se tiče Livermora citat ima veoma smisla, razmisli samo koji trejder je uspeo da nadmasi npr jednog holdera koji je drzao BTC od vrednosti par cenata do cca 66.000 USD
Ljudi potcenjuju moć dugoročnog holda kvalitetnih akcija ili u nasem slucaju crypto coina.

Dokupi LTC i eto ti još lošiji potez.
Ovo je jedan od razloga zasto sam ultra mega bullish na LTC, ne bi verovao koliko je negativan sentiment oko LTCa. Meni je uvek u podsvesti da ne mogu svi zaraditi ogromne pare, i kad vidim da je sentiment protiv nekog projekta ja tada postajem izuzetno "pohlepan" kao sto je to slucaj sada sa LTC.

Da zakljucim sa jos jednim chartom na kome se vidi da je zona od 0,003 dobra buy zona jer smo prethodni put (pocetak 2017) imali odbitak od ove zone od preko 600% proletos samo kad smo se priblizili imali smo instant reakciju i skok od preko 100% više nego očigledno je da je trejderima ova zona očigledno "buy signal zona" i iz tog razloga očekujem sličnu reakciju od LTC-a.
Istorija ne mora da se ponovi, ali cesto ume da se rimuje imajte to na umu, a sto se tice rizika: It's all risky! Screenshot (89).png

Sto se tiče Livermora citat ima veoma smisla, razmisli samo koji trejder je uspeo da nadmasi npr jednog holdera koji je drzao BTC od vrednosti par cenata do cca 66.000 USD
Ljudi potcenjuju moć dugoročnog holda kvalitetnih akcija ili u nasem slucaju crypto coina.

Ima smisla, dovoljno da pogledam kako sam briljiro sa trgovinom šaltajući se kroz novčiće. Jesam u dobrom plusu, al kad vidim kakvu sam zaradu samom sebi izbio, nije mi dobro.

Ovo je jedan od razloga zasto sam ultra mega bullish na LTC, ne bi verovao koliko je negativan sentiment oko LTCa. Meni je uvek u podsvesti da ne mogu svi zaraditi ogromne pare, i kad vidim da je sentiment protiv nekog projekta ja tada postajem izuzetno "pohlepan" kao sto je to slucaj sada sa LTC.

Da zakljucim sa jos jednim chartom na kome se vidi da je zona od 0,003 dobra buy zona jer smo prethodni put (pocetak 2017) imali odbitak od ove zone od preko 600% proletos samo kad smo se priblizili imali smo instant reakciju i skok od preko 100% više nego očigledno je da je trejderima ova zona očigledno "buy signal zona" i iz tog razloga očekujem sličnu reakciju od LTC-a.
Istorija ne mora da se ponovi, ali cesto ume da se rimuje imajte to na umu, a sto se tice rizika: It's all risky!

Legitimno, al ne vidim da će nas to sprečiti da se *****avamo sa LTC sve i da dobaci 2k.

Iskreno ja ga koristim sve od 4hr, 1d pa do weekly. Navikao sam da trazim iste bullish i bearish divergence ne samo na rsi nego i na macd, za ovu priliku sam ga iskljucio da bi chart izgledao sto jednostavnije za sve.
Ja ga koristim samo kad skalpujem, na 15min i 1h max, tu još i završava deo posla, dok je na svim većim tf prilično beskoristan, jer može jako dugo da sedi i na overbought i na oversold

Nema Kurajbera mozda shortuje LTC :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: sumnjivo mi
Bio u Ikei, zena trosila pare da se igra sa sklapanjem, igra se s time kao s Lego kockama a ja kontrolisao. Sad sednem za komp dok sam pricao telefonom i ima sta da vidim, taman da se malo izvadio za Ikeu 😁

Iscitao sam postove na brzaka... Ne potcenjujte LTC, pogotovu ne sada. Tek krece ;)

Zato nikada ne treba ici all in niti all out u 1 coin. Moja poruka je bila mozda malo neshvatljiva, ja iako sam prebacio sav btc u ltc to ne znaci da nemam druge coine, tacnije imam ih na danasnji dan 31, ukljucujuci jos 10ak na uzoj listi posmatranja.
Trade koji je uradjen nije short term trade vec trade koji ce veovatno trajati nekoliko nedelja, do par meseci.

BTC je kralj, nikada nisam napisao niti tvrdio da je LTC ili bilo koji drugi coin bolji od BTC-, cilj ovog trejda je da se uveca kolicina BTC-a zato je chart i ideja u poredjenju sa btc a ne sa USD.

Istorija ne mora da se ponovi, ali cesto ume da se rimuje imajte to na umu, a sto se tice rizika: It's all risky! Pogledajte prilog 323612
Evo nakon godinu dana od nasih pisanija, resio sam da se pridruzim Kurajberskoj ekipi. Mislim da je doslo vreme da se malo uleti u LTC. Pred pocetak smo novembra i cini mi se da LTC ima neuporedivo vise potencijala. Tu je na nivou dna iz februara 2017 godine u odnosu na BTC.Neki minimalni target bi mu bio 0.02 a to je jedno 6-7x. Znam da je LTC matorko,nije fensi & klasican kidac zivaca ali nisam mogao da odolim

Pogledajte prilog 322584
Pre nedelju dana postavio chart& uleteo. Priznajem nemam tolika mooda , tako da je samo deo portefolia u LTC. Mislim da u narednih 1-2 meseca nece ni biti vazno u sta smo usli, vec kada da izadjemo ;)

Bio u Ikei, zena trosila pare da se igra sa sklapanjem, igra se s time kao s Lego kockama a ja kontrolisao. Sad sednem za komp dok sam pricao telefonom i ima sta da vidim, taman da se malo izvadio za Ikeu 😁

Iscitao sam postove na brzaka... Ne potcenjujte LTC, pogotovu ne sada. Tek krece ;)
Nadam se da je ovo pocetak onoga sto se dugo iscekuje :sneaky:

Ono sto je Matic radio u aprilu\maju ove godine tj oni skokovi od laganih 40posto dnevno danima..sada radi Loopring, slicna tehnologija, iako mnogo manji chain. MC oko 2milijarde, ima tu jos prostora...

Ja sam debelo u Avalanche-u, ostatak JOE i FTM....kao pikovi za poslednji run ako je po prognozama da ce a uskoro biti...Avax mislim da moze do 200dolara. Obezbedili su 200mil dolara za devolopment, imaju ozbiljan stejking i ekosistem...mislim da je definitivno novcic koji ce ostati za ubuduce....super je skocio zadnja dva dana tako da se nadam da ce rokati i dalje...

Ja sam ga iskupovao jos na 52, i nesto jos ranije. Od 110 krecem prodaju, ipak ne smem da cekam 200.

***, upao je covek prek onaj Elonov pad od 50%. Sad ne treba nista dirati, taman krece gore.

U sledecih 30 dana ocekujem 1000$ sigurnih ali hajde da sacekamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno