Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
može preko DAC-a (troši struju, takođe) u koji ubodeš optički kabl iz TV-a i taj 3,5mm od zvučnika

Kad se region promeni na UK, vidi se da postoji verzija softvera na 'L' ali da li je to vidaa 4, ne znam (Hisense b7500)
Ko mene na B7500 ista situacija, kada promenim na UK odmah mi se pojavi to ažuriranje, ali po opisu koji je naveden ne bih rekao da je to ažuriranje na novu verziju Vidaa sistema, već samo neke ispravke grešaka i bagova. Takođe, nisam siguran da li je preporučljivo instalirati to ažuriranje za UK, mada možda i probam pošto Vidaa ionako slabo koristim.

Dana 16.10.2021. napisao sam poruku da na mom televizoru HISENSE H32A5800 skoro 2 godine, od kada sam ga kupio, nije objavljena nova verzija softvera.

@paradoxian mi je dao ideju da na televizoru podesim Location: UK.

Posle toga mi je bilo omogućeno da uradim Ugrade tri (3) puta. U nastavku je slika sa prvog Ugrade. Posle sam vratio lokaciju na Srbiju.

Kako se očitava Vidaa verzija?

Prilozi

• Upgrade_TV_Hisense.jpg
    Upgrade_TV_Hisense.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 230
Pozdrav drugari, imam Hisense B7500 50” i na njemu je firmware k0616 i naravno nema EON aplikacije, interesuje me da li je ikako moguce upgrade sistem na najnoviju kogucu verziju kako bi dobio mogucnost instaliranja EON app

za sada nije. ispraviće me neko ako grešim

Kakvi su utisci za H50A7500F? mane?
TV je za standardnu, svakodnevnu upotrebu (mts) i evebtualno gledanje filmova sa usb/lap topa

Primetio sam da prilikom promene lokacije na TV-u, pa posle povratka na lokaciju Srbija, da se umesto uobičajenog skladišta aplikacija "App Store", privremeno pojavi "VEWD APP STORE" (videti donju sliku). Skladište aplikacija VEWD je sadržajnije od default-nog Hisense "App Store", ali ni u njemu nema 3 aplikacije koje me najviše zanimaju (Facebook Watch, Vimeo i RTS Planeta). Dobro je to što aplikacije koje se instaliraju dok je aktivan "VEWD APP STORE", ostaju na TV-u i posle automatskog povratka na "App Store".

Prilozi

• TV_Hisense_App_Store.jpg
    TV_Hisense_App_Store.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 174
Opet problem sa EON aplikacijom, samo zavrti kruzic i ne reaguje... Prvi put sam uradio reset TVa i radilo 20 dana i evo opet puca. Ima li neko ideju sta moze da bude. Brisanje kes memorije i kolacica ne pomaze.

Vidim u temi o "prodavnicama tehnike" da pišu o novim TCL televizorima kupljenim sa popriličnom satnicom rada i uvaljivanjem istih. Da li može i na Hisense da se nekako proveri da li je i koliko radio TV?

Pozdrav ljudi.
Imam Hisense H32B6700 Android Smart TV skoro dve godine i nikada nije bilo nikakvih problema, uređaj je uglavnom korišćen za Smart funkcije (YT, NovaPlayer, EON, ArenaCloud...).

Problem nastaje kad sam ga prebacio u drugu sobu i povezao D3 Mini preko HDMI kabla - nema signala. Ugasim i TV i D3, pokrenem i na tom ulazu se za par sekundi vidi D3 logo i onda se čuje pucketanje u zvučnicima i TV izbaci "No signal". Probao sam i drugi HDMI ulaz, probao sam 4-5 različita kabla i uvek isto. Nije problem do D3 Mini jer u sobi imam i TeslaTV i kad na njega povežem radi bez problema.

Inače, softver Hisense-a je ažuriran pre mesec-dva i nema novih.

Ako neko ima ideju, javite. 🙏

Vidim u temi o "prodavnicama tehnike" da pišu o novim TCL televizorima kupljenim sa popriličnom satnicom rada i uvaljivanjem istih. Da li može i na Hisense da se nekako proveri da li je i koliko radio TV?
Uđeš u meni, sound, speakers, staviš kursor na balance i kucaš 1969, pojaviće se zeleno M u gornjem levom uglu. Sada na dugme menu ulaziš u service meni, NEMOJ NIŠTA MENJATI, ljudi su menjali naziv logo i brikovali tv, mada ima procedura i za to. Evo gde se vidi running time, skroz dole desno.

Prilozi

• 20211105_214238.jpg
    20211105_214238.jpg
    219.5 KB · Pregleda: 147
Pozdrav ljudi.
Imam Hisense H32B6700 Android Smart TV skoro dve godine i nikada nije bilo nikakvih problema, uređaj je uglavnom korišćen za Smart funkcije (YT, NovaPlayer, EON, ArenaCloud...).

Problem nastaje kad sam ga prebacio u drugu sobu i povezao D3 Mini preko HDMI kabla - nema signala. Ugasim i TV i D3, pokrenem i na tom ulazu se za par sekundi vidi D3 logo i onda se čuje pucketanje u zvučnicima i TV izbaci "No signal". Probao sam i drugi HDMI ulaz, probao sam 4-5 različita kabla i uvek isto. Nije problem do D3 Mini jer u sobi imam i TeslaTV i kad na njega povežem radi bez problema.

Inače, softver Hisense-a je ažuriran pre mesec-dva i nema novih.

Ako neko ima ideju, javite. 🙏
Ja sam reklamirao jedan H43A5600, pocrkali hdmi ulazi, tako da je moguće da je to. Jedan nije radio uopšte, drugi je hteo samo sa kablivskom da se poveže, a sa kompom ne. Uvažena reklamacija posle malo cimanja sa Nepo sistemom, dobio nov tv.

Uzeo sam U8GQ, ali nemam EON i HBOgo aplikaciju na njemu. Šta mi preporučujete, neki Fire stick ili ovaj EON Smart box ili nešto treće da može HBO i Eon?
Kako ti se čini taj model?
Zamolio bih za predlog TV-a. Uglavnom će se gledati filmovi. 55" . Cena nije bitna. Dakle u7 ili u8 serija. Gledao sam dosta review-ova i poprilično su šareni. Neko sa ličnim iskustvom. Hvala.

Poslednja izmena:
TV je dobar, ali mislim da mu cena nije realna, s obzirom da nema HDMI 2.1, i to je skroz tačna informacija jer su svi HDMI 4k60hz . Local dimming je nešto slabiji i vidi se kad je crna pozadina i ide neki tekst. Za filmove i netflix je super, dobro se snalazi i lep je prikaz. Vidaa ko vidaa, nije neki izbor aplikacija, ali za mene ima šta treba. Ali posto mi je prvi Smart TV još uvek istražujem opcije i gledam kakav je uticaj na sliku i zvuk. Generalno ja sam platio 125k i možda sam mogao da prođem bolje sa U8Q koji je jeftiniji i po specifikacijama sličan U8G.

kako ne bi bilo nesporazuma, pišite pun naziv serije: U8QF, U7GQ (F je 2020, G je 2021, Q je quantum dot. Hisense je inače opet menjao označavanje)

TV je dobar, ali mislim da mu cena nije realna, s obzirom da nema HDMI 2.1, i to je skroz tačna informacija jer su svi HDMI 4k60hz . Local dimming je nešto slabiji i vidi se kad je crna pozadina i ide neki tekst. Za filmove i netflix je super, dobro se snalazi i lep je prikaz. Vidaa ko vidaa, nije neki izbor aplikacija, ali za mene ima šta treba. Ali posto mi je prvi Smart TV još uvek istražujem opcije i gledam kakav je uticaj na sliku i zvuk. Generalno ja sam platio 125k i možda sam mogao da prođem bolje sa U8Q koji je jeftiniji i po specifikacijama sličan U8G.
Hvala na odgovoru.

Neko ko kupuje smart TV nikako ne bi trebalo da kupi bilo šta što nosi naziv VIDAA. Imam Hisense ,ali taj os je u klasi Sony linuks sistema, (koji je najgori od svih trenutno dostupnih) Kakve bre karakteristike , HDMI2.1, ... Nemaju upotrebljive funkcije za kućnu upotrebu, osnovne. Naravno , kao smart TV. Kad pored Vidaa imate i android i WebOS , onda vidite razliku koja je nemerljiva.
Kupite smart tv, ako ga već kupujete!!!

Uđeš u meni, sound, speakers, staviš kursor na balance i kucaš 1969, pojaviće se zeleno M u gornjem levom uglu. Sada na dugme menu ulaziš u service meni, NEMOJ NIŠTA MENJATI, ljudi su menjali naziv logo i brikovali tv, mada ima procedura i za to. Evo gde se vidi running time, skroz dole desno.
Kada se pojavi ekran sa slovom M u gornjem levom uglu, da li postoji neko dugme na daljinskom da se korisnik vrati u regulani režim rada televizora? Ja sam morao da isključim TV, pa da ga ponovo uključim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno