Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Sto se tice fujitsu fix fan, evo mog iskustva za korisnike koji ne znaju, ja sam probao da stavim da duva uvek na najjacu brzinu, ali klima kad se priblizi zadatoj temperaturi obori za jednu ili maks dve brzine - tako se meni cini. Kada stavim auto, ona duva uvek necujno, rekao bih po slobodnoj proceni na brzini 2 (od 4)
Ja zivim u kuci sa 4 dece i buka od najvece brzine mi ne smeta pa je cesto ostavim na 4/4 ili 3/4 ali iskreno dobro mi i dodje da ona sama kad se priblizi zadatoj temperaturi smanji to malo. Kada klimu ugasim skroz, pa je upalim i stavim da duva na 4 brzinu, ona onda kao da zaboravi na taj auto fan pa duva jako 10 minuta pa se ugasi. pa sve tako neko vreme dok ne ukapira. Tako valjda duvaju klime i ovima koji imaju GREE 😁😁😁
Salim se naravno, ja nemam nista protiv GREE klima, da su mi veci toplotni gubici ne bih davao vise novca za FUJITSU, posebno mi se svidja npr AMBER, koju bih stavio u kucu na selu, ali jednostavno kad ih uporedis sa gree klimama dobijes dosta hardvera i opcija (grejaci, wifi, funkcije) a sa fujitsu dobijes za malo vise novca i sposobnost rada na nizoj potrosnji i to je to. Ako neko koristi klimu u ekstremnim situacijama mozda grejac napravi razliku ali tada svakako ne bih uzeo ni gree muse, ni fujitsu luca vec bih gledao amber, LTCA, toshiba daisekai

Taj forum je upropasten :)

Sjetio sam se jednog normalnog forumasa,kakvih je prije bilo puno.

Dok ovaj preporucuje ljudima hansol ,kojeg on nema.......pita ga kibo zasto si prenio samo jedan pozitivan komentar na tu klimu......zasto nisi prenio ostale negativne komentare na tu klimu......hoces li bit odgovoran ako neko kupi tu klimu pa bude nezadovoljan .......a svi znamo poslije kad je romim kupio dva hansola i trazio pomoc za rjesenje problema.......tolko su se osjecali odgovornim da su ga javno lincovali.....plus banovali :)
Svi nepodobni su banovani tamo.

Ko drugi nego rovac. Koja drama queen. Za hansola imas na klixu masu ljudi koji su se javili da su zadovoljni. To selektivno ignorises a hvatas se romima koje si ti ti prije ignorisao, a sada druga prica samo zato jer ima zalbu na Gree proizvod . 80 posto postova u zadnje vrijeme ti je o Gree. Cista fiksacija.
Ps od nedavno imm TP Panasonic skuplja nego te tvoje obe klime nekoliko puta. Toliko o tome da sam Gree fanboy. Aj setaj

Jujuju bio sam na svim mogucim forumima za klimu par godina u nazad i tada se isto pricalo i isto je bio lik,dva koji su pricali o gree i pljuvali fujitsu,udjem opet u ovu temu i dalje se nista nije promenilo.

Romim danima pokusava da nadje nekog na klixu kome hansol radi drugacije od njegovog.Ali ne moze da nadje.Ili se ne razumiju,ili nemaju mjerac ni termometar,ili ih boli q .Ako neko moze pomoci covjek bi bio zahvalan,mislim da je i ovdje imao temu.

Ima li ovdje neko zadovoljan sa hansolom.
Ili ima li neka druga gree klima ali da ne stoji po pola sata ili sat kad ode u pauzu.
On svoju zna cekat satima nece da krene a hladno u sobi.

Elek promijenjena,senzor temp promijenjen,sve isto, oni kazu da je sve ispravno.Ispada da klima tako radi fabricki.

Ko drugi nego rovac. Koja drama queen. Za hansola imas na klixu masu ljudi koji su se javili da su zadovoljni. To selektivno ignorises a hvatas se romima koje si ti ti prije ignorisao, a sada druga prica samo zato jer ima zalbu na Gree proizvod . 80 posto postova u zadnje vrijeme ti je o Gree. Cista fiksacija.
Ps od nedavno imm TP Panasonic skuplja nego te tvoje obe klime nekoliko puta. Toliko o tome da sam Gree fanboy. Aj setaj
Pošto se razumeš umateriju, a iz iste si oblasti kao i ja
Šta misliš o ovom ultra popularnim Favorit klimama koje se valjaju u BiH?
Ja sam u jednu sobu ugradio jednu, onako na neviđeno

Sto se tice fujitsu fix fan, evo mog iskustva za korisnike koji ne znaju, ja sam probao da stavim da duva uvek na najjacu brzinu, ali klima kad se priblizi zadatoj temperaturi obori za jednu ili maks dve brzine - tako se meni cini. Kada stavim auto, ona duva uvek necujno, rekao bih po slobodnoj proceni na brzini 2 (od 4)
I kao ne probudi te, kada tako smanji brzinu??
Nemoguće da ti to odgovara... :ROFLMAO:

...klimu koja "ima filozofiju da uvek puse automatski", i sama (po svom nahodjenju) smanjuje, a (po potrebi, logicno) i pojacava brzinu duvanja...
Fujitsu ovako ne radi. Ako se selektuje npr. druga brzina, klima nikada neće duvati preko te izabrane brzine (moguće je samo manje od toga).

Inače, meni beba spava u sobi gde je Kmta.

Ispada da se na Fujitsu podešava maksimalna brzina ventilatora, a ne fiskna. To je po meni feature, a ne bug :D

Tako se ponaša i 07LMCE koliko sam primetio za kratko vreme testiranja (ta soba se još uvek ne koristi).

Onda je verovatno i ovo neki Fujitsu feature, a ne bug :cool:
Sto se tice fujitsu fix fan, evo mog iskustva... Kada klimu ugasim skroz, pa je upalim i stavim da duva na 4 brzinu, ona onda kao da zaboravi na taj auto fan pa duva jako 10 minuta pa se ugasi. pa sve tako neko vreme dok ne ukapira...

"Davljenik se i za slamku 'vata".. reče čovek i da se šali i da je zadovoljan.. ne vredi.

Slazem se... davljenik se za slamku hvata. Samo, stevcho se nije salio za taj deo koji sam citirao. Procitaj jos jednom, ali malo pazljivije, sta je covek tacno napisao, bice ti jasnije na konto cega se salio, i ko je u celoj ovoj pricici sa tobom davljenik.

Poslednja izmena:
Bitno da su svi zadovoljni.
Ovi su zadovoljni puhanjem.
Oni drugi su zadovoljni pauziranjem i cekanjem.
I onda bi svi trebali po pivu udarit.
Umjesto sto podhebavaju jedan drugog :)

ja nemam bas previse iskustava sa njima, imam ih samo 6 u neposrednom okruzenmju (na institutu gde radim) i nisu sve isti modeli, pa to mozda i nije dovoljno relevantan uzorak za donosenje adekvatnih zakljucaka.

mozda bi mogao i @proleter da se prikljuci i napise kako radi fix fan brzina na njegovim Fujitsu klimama

Nego da vidimo šta je sa ovih 6 ( šest ) u tvom neposrednom okruženju. To beše relevantan uzorak, na osnovu koga si doneo adekvatan zaključak, da pored tih klima ne može da se spava??

Edit:
Nego se Stevcho šalio da je zadovoljan, da je klima nečujna na auto, da nije bučna ni na max? To mora da je šala, jer je nemoguće da fuji tako uglađeno radi... Čuj fuji, ne postoji klima koja to može, a da nije gree.

Podatak da pored tih 6 klima koje imam u neposrednom okruzenju (posao) nisam izabrao da mi fujitsu bude izbor jedinog grejnog tela u zivotnom prostoru pametnom bi reklo dovoljno. Tebi, ocigledno ne.

A neki ubace 2 klime koje rade po sistemu on off u vrhunski izolovan prostor......pa mu se zidovi usijaju od toplote dok on ceka da se ponovo upale.....i opet zadovoljan covjek........na kraju najbitnije da su svi zadovoljni ......pa da nazdrave drugarski kao sto bi trebalo i da prilici jednom forumu :)

Grejem kucu od 200m2 iskljucivo sa klimama devetu zimu (grejao sam se i mnogo ranije ali na kombinaciju) uvek su mi na AUTO FAN

Podatak da pored tih 6 klima koje imam u neposrednom okruzenju (posao) nisam izabrao da mi fujitsu bude izbor jedinog grejnog tela u zivotnom prostoru pametnom bi reklo dovoljno. Tebi, ocigledno ne.
Toliko si pametno rasuđivao, da si prve dve klime vratio :ROFLMAO:
Nego, ono oko fix fan.. nema spavanja, to si isto na poslu video?

Zoxore ako ti nije tesko, podseti ekipu u kom rasponu se kreće potrošnja na klimama.

Ti nisi izabrao jer si "pametan" i pametni treba tebe pametnog da slede...ajde druze na cemu si ti majke ti ? Grejem se na fujitsu 3 god nikakvih problema,deca spavaju bez problema,klima greje kad treba,spusta nisko kad treba,nemoj prosipati fazone i fore,preporucuj gree koga briga vise.

.....pa da nazdrave drugarski kao sto bi trebalo i da prilici jednom forumu :)
To ne bi bio problem i ne bih se sigurno ovoliko ubeđivao, da se stvarno radi o različitim preferencijama.. ali kada neko počne da mi vređa inteligenciju, ne mogu da pređem preko toga.

Možda je nekima promaklo, ali gfx je pisao prvo ovako:
"Posle iskustava sa inverter klimama (imam ih 2) primetio sam da mi vise APSOLUTNO ne prija vrelina koju pravi dok duva (princip rada) i svaki cas pali/gasi rezim on/of klime"
A posle prelaska u gree tabor, totalno drugu priču. Kako su to u stvari prave klime za grejanje, a ne ove sa mlakim izduvima. To su klime za grejanje, a ne ove za dogrevanje.
Totalno je zaboravio, da mu vrelina ne prija.

Pa je pisao, da su muse pravile nepodnošljivu buku i na 1 brzini, a posle skakao kao oparen, kada kod bi neko bilo šta loše za istu tu muse napisao. Naravno, nikada više nikome nije skrenuo pažnju na buku koju prave.

Onda imamo i ovo poslednje, kako pored fuji klime ne može da se spava.. javi se par vlasnika, neki koji kažu da i na max ne smeta buka, o ubrzavanju turbine preko zadate brzine ni govora.. on i dalje tera njegovo.

Pa još doda, da on baš zbog lošeg iskustva sa fuji klimama, nije iste ni razmatrao kada je kupovao za sebe. A inače nije znao gde udara, ovde i tražio savet za kupovinu... pa kupio muse, napljuvao ih, reklamirao, vratio.. i dobio gtech. E, tada se ploča okreće..

I na kraju.. pametnome dosta.

Poslednja izmena:
Ja se sjecam vremena kad sam od svojih klima,kojima sam inace prezadovoljan,trazio i najmanju manu,tamo gdje ih skoro i nema,da bih ostalima pomogao da prepoznaju eventualno nesto sto bi im moglo nekad zasmetat.......misleci da ce tako i ostali,da se medjusobno pomazemo za ubuduce.

Medjutim dosla neka nova vremena.
Svojima sakrij manu,tudjima izmisljaj :)

Upadam u temu, nemojte da me razapnete.
Starija zgrada je u pitanju, znaci losija izolacija. Soba 20ak kvadrata treba da se greje (ostatak stana se ne greje). TA pec sluzila i dalje sluzi za grejanje. Ideja je da se skroz zameni inverter klimom.
Budzet ~40k. Koja klima i bitnije da li uopste klima do 40k moze da zameni TA pec? Ili mora budzet da se poveca?
@momsab ako sam pogresio temu/podforum nemoj da me sikaniras nego te MOLIM prebaci mi post u odgovarajucu temu/podforum
Hvala unapred svima

Izvinjavam se sto vam kvarim pricu koja ce da zakljuca temu, pa da pitam dok jos moze.
Jel koristi neko one apple catechin filtere za Fujitsu?
Koliko vidim, ispada da se to menja na 3 meseca, a cena za par na Amazonu cca 60 dolara.
KGTA ne dolazi sa istima, ali ima opciju, a KGTB dolazi sa njima.
Cekam uvoznika sa mi javi da li im stize KGTA ili KGTB i rece mi lik da bi mogao neki rabat mozda da dobijem za par komada...
E sada, ako je to stvarno cca 6000 din za jednu klimu i menja se na tri meseca, onda nije isplativo uopste...
Onda def bolje ici na Panasonic, Toshiba ili Mitsubishi jer su im filteri jeftiniji i trajniji.

Danas bio kod brata u novoj zgradi, ugrađene u svakom stanu s te strane zgrade Vivax inverter klime. Postavljene lulice sa sve odvodom za kondenz na istom mestu i na svakom spratu jedna iznad druge klime. Em će da mrzne, em ako se skinu lulice ima da kape direktno na klimu ispod zimi. Unutrašnja i spoljašnja jedinica leđa u leđa, maksimum metar ipo ili dva bakarnih cevi. Na svim klimama koje sam video već ispucala izolacija na više mesta. Unutrašnja jedinica 3-4 cm od plafona i nabijena skroz u ćošak. Katastrofa ko danas sebe naziva majstorom/monterom.

@scylla

40k zajedno ugradnjom ili bez? Ako je sa sve ugradnjom, mislim da jedino Vox i Vivax ima za taj novac. Ne znam koliko je pametno pošto je loše izolovan prostor, možda bolje neki prepakovani Gree, npr Bergen Pine Eco Plus 12k, mislim da sam čitao pozitivna iskustva za Bergen Pine, ali neka potvrdi neko ko je koristio.

Verovatno te klime će služiti za hlađenje jer je novogradnja pa neće ni lediti lula. Ja verujem da svi oni znaju odlično kako treba pravilno montirati klimu mnogo bolje nego mi na netu ali to je već dogovor sa preduzimačem da urade što jeftinije i na granici funkcionalnosti. Svi gledaju svuda da uštede a na tolikom broju klima mogu samo da zamislim koliko je nekog briga za 3m instalacije... Naravno da ne opravdavam to, samo iznosim realno stanje.

Poslednja izmena:
Ja imam Bergen Pine Eco Plus R32 i zadovoljan sam za sada ( imam je samo par meseci ).

Ali da se vratimo na temu i to na pravi nacin, znaci ne gree vs fuji nego na najvazniju stvar kada su klime u pitanju a to je 200w vs 500w modulacije.

Naime ovde neko rece da 99 posto ljudi voli nisku modulaciju , i ja sam tako mislio zahvaljujuci onoj raspravi prosle godine ( muse problemi ) i grdno sam se prevario jer ako je prostor mali 20 kv. i jos manja kubikaza ( kosi krov ) onda 200 wati modulacije znaci hladan povetarac koji siguran sam 99 posto ljudi ne voli zimi.
E sada srecna okolnost je sto ovaj bergen kada su krilca dole zbog manje kubikaze ugasi grejanje pre nego spusti watazu na ispod 400 wati ( mada ko zna kako ce biti kada bude mraz ) a kada malo podignem krilca ode na 220 w i tu onda imam hladnjikavu promaju stim sto ponekad malo podigne snagu ( oko 450 w ) pa onda opet spusti na 200+ w i tada je podnosljivije ali kada je niska modulacija onda je katastofa.

Zato sam i rekao da bi da sada stavljam klimu bila muse bez razmisljanja , znaci topao vazduh koji duva u sobi gde sam ja uvek i po svaku cenu.

Cak mislim da i u slucaju kada klima treba da greje prostoriju do nje kroz vrata ( znaci veca kubikaza ) da je i onda besmislena niska modulacija jer da bi to imalo ikakvog efekta na grejanje mora da duva jako a onda je boravak u tom stanu nepodnosljiv.
Mozda samo kada greje samo jednu i to neku vecu prostoriju moze niza modulacija ako je klima usmerena prema delu prostorije gde niko ne boravi ( mada i za ovo nisam siguran ).

Prema ovome sto je pisao @momo - https://forum.benchmark.rs/threads/hisense-energy-pro-hinano-12.482115/page-11#post-6467962
( inace odlicna analiza veoma korisna za one koji razmisljaju da stave klimu a nemaju nikakva iskustva pre ) i koja bi trebala da stoji negde kao top tema ispada da niza modulacija em nije prijatna a nije ni ekonomski isplativa.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: gfx
Izvinjavam se sto vam kvarim pricu koja ce da zakljuca temu, pa da pitam dok jos moze.
Jel koristi neko one apple catechin filtere za Fujitsu?
Koliko vidim, ispada da se to menja na 3 meseca, a cena za par na Amazonu cca 60 dolara.
KGTA ne dolazi sa istima, ali ima opciju, a KGTB dolazi sa njima.
Cekam uvoznika sa mi javi da li im stize KGTA ili KGTB i rece mi lik da bi mogao neki rabat mozda da dobijem za par komada...
E sada, ako je to stvarno cca 6000 din za jednu klimu i menja se na tri meseca, onda nije isplativo uopste...
Onda def bolje ici na Panasonic, Toshiba ili Mitsubishi jer su im filteri jeftiniji i trajniji.
Marketing.

Nazad
Vrh Dno