Postovanje, kupio sam Hisense Fresh Master ali ga jos nisam ugrafio jer je prostor jos uvek u renoviranju. Planiram da se do januara preselim ako sve bude gotovo. Sada kad vidim sve ove komentare za hisense nesto razmisljam da li da je zamenim za neki drugi inverter. Nisam video da je neko komentarisao bas model koji ja imam pa me zanima da li neko ima iskustva sa Fresh Master modelom? Da li je ostaviti ili zameniti dok jos nije ugradjena?
Evo ovako danas su mi bili majstori i ugradili Hisense Fresh Master HiNano , prosto neverovatno da je sve ispostovano iz dogovora vakuum pumpa , 15cm od plafona unutrasnja i sve te osnovne stvari koje vecina ovlascenih ne rade kako treba i da gumeni odbojnici pravi a ne one obicne gumice sto znaju da uvaljuju.
Ukupno me je kostalo 17500din (demontaza stare,montaza + 3m instalacije i gumeni odbojnici koje sam trazio.
Nisam bio kuci ali sam je ostavio da radi na 25C , za 9h je potrosila 5,6KW sto znaci da je u proseku trosila 620W . Malo pre sam je spustio na 23C i merac mi pokazuje na 360W sto je sasvim ok. A dok aplikacija pokazuje 29C sto je ocigledno neka greska u aplikaciji,iskreno to meni ne smeta. Ja npr nikakvog pucketanja plastike ne cujem,sad dal je razlika u modelu ne znam
Jeeeeste... kao kad je LG isporučio ekrane za mobilne telefone onomad pa je sve do jednog ekran bio šit i vraćen. Pa je proizvođač telefona morao da vrati sve iz prodaje i da ugrađuje BOE ekrane.Vidi sad ovako. Dok Hisense dođe na nivo LG (ako ikada i dođe), proći će još mnogo godina. Gomila ljudi ovde se vodi logikom, kupio sam Hisense TV, pa mora da im ni klime nisu loše.
Ako kupuješ proizvod, prvo gledaš kakav je kvalitet i tradicija, a ne kakve džidža bidže nude uz proizvod. Natrpaju u proizvod brdo gluposti i ljudi se prime kako je to sve super.
A još su gori ovi koji modele koji su se pojavili letos hvale kako su odlični.
Dao sam ti najbolji moguć savet, koji je uz to i besplatan.
Nekako pokušavam da izvučem logiku iz tvojih postovasad nešto razmišljam u pravcu gubitaka energije i premalog prostora za tako jaku klimu.
Pazi ja sam u starom stanu živeo u potkrovlju i kao i ti imao sam problem sa konkretno hlađenjem pošto je bilo centralno grejanje. Dakle bio sam primoran na dve klime jer je stan išao na ćošak...šta je bio takođe problem...izolacija krova.
Klime su bile on/off i kad su radile bila je ledara u kući. Kako se isključe vrlo brzo se ceo stan zagreje. Ogromne probleme sam imao sa krovnim prozorima pošto su propuštali i hladnoću i vrućinu kao ludi. Delimično sam rešio problem sa postavljanjem gips ploča na plafon preko lamperije i postavljanjem stiropora na spoljne zidove.
Iz ove sad perspektive kapiram da je svo vreme bio problem u krovu koji nije bio adekvatno izolovan...jer realno 20kvm po prostoriji i to u potkrovlju sa kosinama i devetka bi odradila posao.
Sad živim u dupleks stanu opet imam potkrovlje ali...poučen prošlim stanom lično sam sam radio izolaciju krova bukvalno neuk ali sa željom da to koliko toliko odradim kako treba.
Crep - kondor - daska - paropropusna folija - 10cm kamene vune do daske - 10cm staklene vune unakrsno preko rogova - folija - duple gips ploče. Upravo sad sedim u potkrovlju u kratkim rukavima a klima radi u donjem delu stana...sa potrošnjom od skoro 440w. Na 24h potrošnja je 8-9,5kW... Još uvek nisam upalio stari inverter koji sam premestio u potkrovlje...
Možda zaista imaš veće gubitke zbog potkrovlja jer veruj mi izolacija je ooogromna zaštita zimi...ne toliko leti ali zimi vredi svaku paru. Ali tu je i problem sa prejakim uređajem za kvadraturu i stvarno može uređaj više struje da potroši ako se ne uradi adekvatna procena.
Opet primer...po useljenju u novi stan nismo imali ništa pa ni grejanje. Koristili smo neku grejalicu i TA peć od 6kW. Mesečna struja nam je bila okooo 17k, potkrovlje nije bilo urađeno (siva faza) i imali smo bukvalno rupu na plafonu koju sam krpio nekim kartonom. Grejali smo jedva dnevnu sobu a dve spavaće su bile ledara. Tako smo prvu zimu preživeli bukvalno...sa ogromnim gubicima što u toploti što u novcu.
Nakon toga sam uradio izolaciju plafona/patosa vunom, postavio patos u gornjem delu stana, odradio izolaciju krova, odradio izolaciju zidova (nisam malterisao već sam postavljao gril i između 5cm vune sa folijom pa gips ploče, na spoljne zidove sam duplirao vunu i gips. Evo uspevam ceo stan sa klimom da grejem zimi uz minimalno dogrevanje spavaće sobe kad su temperature ispod -10 stepeni (to je bilo sa starim inverterom). Struja ide do 7k u najhladnijim mesecima...
Stavi sve na papir pa vidi...može da bude nešto od toga.
Postovanje, kupio sam Hisense Fresh Master ali ga jos nisam ugrafio jer je prostor jos uvek u renoviranju. Planiram da se do januara preselim ako sve bude gotovo. Sada kad vidim sve ove komentare za hisense nesto razmisljam da li da je zamenim za neki drugi inverter. Nisam video da je neko komentarisao bas model koji ja imam pa me zanima da li neko ima iskustva sa Fresh Master modelom? Da li je ostaviti ili zameniti dok jos nije ugradjena?
Pošto ovde sve sam pametnjaković koji zna a ni prišli proizvođaču nisu evo ti odgovora. Ja imam Hi Nano i prezadovoljan sam, celo leto je klima odradila bez ikakvih problema. Trenutno mi greje komplet stan bez ikakvih problema (ako se aplikacija za telefon može nazvati problem eto...mada ni to još nije dokazano i ako se kolega nemanja trudiPostovanje, kupio sam Hisense Fresh Master ali ga jos nisam ugrafio jer je prostor jos uvek u renoviranju. Planiram da se do januara preselim ako sve bude gotovo. Sada kad vidim sve ove komentare za hisense nesto razmisljam da li da je zamenim za neki drugi inverter. Nisam video da je neko komentarisao bas model koji ja imam pa me zanima da li neko ima iskustva sa Fresh Master modelom? Da li je ostaviti ili zameniti dok jos nije ugradjena?
Ne secam se da je bio pljuvan VOX ( AUX ) naprotiv, moj je iz 2017-te i nikad nije bilo softverske greske kao kod drugih modelaApropo ovih priča koje su ti uputili pojedini...pre nekih 3-4 godine je ovde na ovom forumu u staroj temi recimo prilično pljuvan VOX IVA inverter (koji sam ja predstavio kao jedini kupac istog na forumu)...bukvalno su priče bile kao sad što ide za Hisense...serendalo se sve i svašta. Pa...evo sad dođosmo do toga da se na svakom trećem postu u drugoj temi oko klima preporučuje ubogi VOX.
Dakle moja ti je preporuka...pročitaj, pogledaj, raspitaj se i ništa od toga ne uzimaj kao tačno, uradi kako ti misliš da treba, uvek će biti za i protiv a ako budeš slušao sve koji ti po jedno slovo kažu samo ćeš se više zbuniti.
Bio je pljuvan i to prilično u staroj temi samo zbog činjenice kineske proizvodnje a u visine se dizala LG, Gree, Midea i td. Ja sam VOX uzeo kad je izašao kod nas 2016 godine...evo ga i dan danas radi ništa mu ne fali.Ne secam se da je bio pljuvan VOX ( AUX ) naprotiv, moj je iz 2017-te i nikad nije bilo softverske greske kao kod drugih modela
evo poceo je da greje i 4-tu sezonu.
Ima Vivax aemi jednu prednost nad nekim skupljim modelima,nikad nece duvati hladnjikavo jer ne ide ispod 300W.Da se razumemo, trenutno sam zadovoljan kako Vivax aemi greje. Kada bude hladnije, to raspoloženje će me proći.
Pricam iz licnog iskustva ispod 300w (200w jer ima grejac SJ) meni je to hladnjikavo i ne gasi se, radi tako 10-15minuta i posle ide gore do 400-500w kad kako.To na kojoj temperaturi duva na održavanju od 200-300w kako ljudi prijavljuju da radi, je stvar ličnog doživljaja i osećaja.
I uglavnom protiv toga pričaju oni kojima klime ne rade tako nisko, i te klime predstavljaju kao nešto što je samo za grejanje namenjeno, a sve druge su za dogrevanje.
Poznajem ljude koji svoj životni prostor greju na 19°C i šetaju u sorcu i kratkoj majci, a opet poznajem i one koji greju na 24-25°C i znaju da ogrnu zimski prsluk ili čak i džemper.
To je stvar koja zavisi od osobe do osobe, i nikako ne bi trebala biti nešto o čemu se priča u lošem kontekstu. Ali je svakako dobro da se zna od kojih se klima to može očekivati, pa da se izbegnu teške priče o on/off radu u prelaznom periodu.
Zadaj temperaturu i ne diraj...AI, iFeel i td nemoj još koristiti.Zdravo svima. Odustao sam na kraju od citanja svih komentara, em sto je previse em sto cini mi se zalaze u dubiozu. Uzeo sam doticnu klimu u maju i krenuo sada da se grejem pre koji dan na nju pa evo pitanje za one koji se greju klimama duze vreme.
Prostorija je od 28 kvadrata u G, a klima je na jednom kraku.
- Da li pre preporucujete da koristim IFeel na daljinskom i ako da na koliko bi on trebao da bude udaljen od klime, posto je trenutno na drugom kraju prostorije (nekih 5 metara)
- Da li preporucujete pre setovanu temperaturu ili AI mod
- Da li je bolje da izduvavanje stavim na AUTO ili bi bilo bolje da podesim na neki drugi mod
- Vidim da ima i eco mod pa ne znam da li ga je pametno koristiti
Ono sto sam shvatio iz prepiske je da je najbolje da bude konstatno jedna temperatura i da ne menjam i ne gasim sem ako ne idem iz kuce na par dana.
Hvala unpared na odgovorima![]()
Heheh to sam i ja rekao...prvo neka upozna standard opcije pa kasnije može da eksperimentiše.Ili jednostavno testiraj sve opcije i nađi podešavanje koje ti odgovara jer sve je stvar subjektivnog osećaja i preferencija
Pa u pravu si, u sva tri slučaja spoljna jedinica je ista, ali predpostavljam da se razlike ne svode samo na par funkcija. Silentium pro se kod mene pokazao odlično, a za fresh master ću videti dok je ugradim. Ovaj problem koji ti opisujes ja nisam imao, par puta sam na aplikaciji primetio to lažno očitavanje, ali se veoma brzo vrati u normalu.Boga mi, kada sam procitao kako pojedinci opisuji buku Fujitsua, ne znam bas da li bi mi to bio prvi izbor.
Znam samo da Hisense ne bi bio)
Do duse, da ne gresim dusu, ne znam kakva su ova dva skuplja modela Fresh master i Silentium pro, ali na papiru imaju iste specifikacije, razlika je u dodarnim funkcijama
A ti prvo se raspitaj od kada postoji kompanija Hisense i proizvodi klima uredjaje pa tek onda komentarisi. Eto ja na primer imam tu doticnu klimu. Nemas pojma kako radi. Ne zelim da stupam u raapravu a niti da diskutujem. Svako ima pravo na svoje misljenje.Vidi sad ovako. Dok Hisense dođe na nivo LG (ako ikada i dođe), proći će još mnogo godina. Gomila ljudi ovde se vodi logikom, kupio sam Hisense TV, pa mora da im ni klime nisu loše.
Ako kupuješ proizvod, prvo gledaš kakav je kvalitet i tradicija, a ne kakve džidža bidže nude uz proizvod. Natrpaju u proizvod brdo gluposti i ljudi se prime kako je to sve super.
A još su gori ovi koji modele koji su se pojavili letos hvale kako su odlični.
Dao sam ti najbolji moguć savet, koji je uz to i besplatan.
Pa u pravu si, u sva tri slučaja spoljna jedinica je ista, ali predpostavljam da se razlike ne svode samo na par funkcija. Silentium pro se kod mene pokazao odlično, a za fresh master ću videti dok je ugradim. Ovaj problem koji ti opisujes ja nisam imao, par puta sam na aplikaciji primetio to lažno očitavanje, ali se veoma brzo vrati u normalu.
To su dokazi u prilog tvrdi da klima krcka i puca, da se ne ponasa normalno u radu na vise nacina, a ne bih reklamirao da sam zadovoljan, zar ne?!Pa ko će to da ti garantuje? Trebao bi samo da se fokusiraš na suštinu, tj. da li si zadovoljan radom uređaja ili ne. Pusti aplikaciju, nećeš blenuti u ekran čitav dan. Dakle, suština, tvoj doživljaj boravka u prostoru.
Silentium sam uzeo pred prošlu grejnu sezonu, odlično je odradila grejanje, a hladjenje još bolje( hladila je 40ak Mk, smogla je duplo više). E sad ja možda nisam baš merodavan, jer sam spoljnu jedinicu ugradio u podrum, takoreći više radi kao geotermalna nego vazduh-vazduh. Potrošnju nisam merio jer sam je povezao direktnim vodom na poseban osigurač, ali video sam da ima i takvih merača koji se ugrađuju na mesto osigurača, pa kada stigne druga moram i njih nabaviti. Što se senzora pokreta tiče probao sam ga, funkcioniše solidno, ali ga ne koristim jer je uvek podesimo manuelno i ne pomeram. Na tvom mestu bih pre tražio zamenu za novi model, jer je dosta klasicnijeg izgleda i pre će se uklopiti u svaku prostoriju.
Mislim da ne postoji jasna slika kod klima uređaja, jer gomila kupaca kupi istu i ne obraća pažnju na detalje, već da li uređaj suštinski radi ili ne radi. Odatle i počinju problemi u reklamaciji. Sigurno je da tvoj model nema skoro uopšte neki veliki broj reklamacija u odnosu na druge modele. Nije samo ovaj Hisense izuzetak, maltene svake godine se pojavi po jedan model na koji se žale kupci na forumima kao što je ovaj. Ako pogledaš broj učesnika na ovom forumu umanjen za broj PRa, videćeš da bi se svi mogli smestiti u minibus. To je zaista mali uzorak.
Što se tiče reklame, moraju da se guraju na tržištu. Ako poledaš TOP proizvođače, oni se ne fokusiraju uopšte na smart rešenja iako ih nude po znatno višim cenama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari