Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Pa sve imaju to hinano, to je sistem preciscavanja vazduha.
Ne...imaš i običnu varijantu par hiljada jeftiniju bez prečišćivača vazduha.

Mada moram reći da taj prečišćivač opasno radi posao(bio sam malo skeptičan)...ne znam sad koliko prečisti ali kad je bio onaj haos sa deponijom u Vinči spasila nas je. Svo vreme je filter bio uključen i u stanu nismo osećali smrad i dim. Čim sam je isključio misleći da je ceo haos prestao u 3h ujutru smo se probudili sa gušenjem i otežanim disanjem, opet je HiNano uključen i bukvalno za 10-15 min se vazduh u stanu pročistio.

Ne bih da ti kvarim, ali po onome sto pise za Hinano, ne cisti on one *******ije stvari koje su gorele u Vinci. Mislim da cak ni pm 10 cestice ne zadrzava, a ne sitnije.
Koja je onda oznaka tog bez Hinano, posto ga na sajtu nema?!

Zato ti rekoh...radi posao :)

A klima je Isti naziv samo bez HiNano dodatka.

Taman sam ih na drugoj temi "pohvalio" da moduliraju na 400w, evi sad "modulira"na 730w 😁😁
Servis razvlaci dolazak, taman cu Black friday da docekam da im vratim ovo i kupim novo

To što uzima u određenom trenutku ništw ne znači. Uzmeš potrošnju za 24h i podeliš sa 24 i eto ti prosečne potrošnje.

Pa cela prica oko moduliranja je na koliko moze da spusti potrosnju u rezimu odrzavanja temp.
Ovo pali, gasi kako se ove klime ponasaju je nesto drugo.
Stvarno se nadam da tvoje ne rade ovako...

To što uzima u određenom trenutku ništw ne znači. Uzmeš potrošnju za 24h i podeliš sa 24 i eto ti prosečne potrošnje.
Da se gleda samo prosek niko ne bi ni kupovao invertere. I on-off klima može imati nisku prosečnu potrošnju što apsolutni ništa ne govori o ugođaju prilikom rada.

Preciznost održavanja zadate temperature, konzistencija i dobra regulacija snage, i jesu razlog zbog čega ljudi traže "kvalitetnije" klime.

Pozdrav svima
nov sam na forumu do sada sam pratio teme o klimama. Nedavno sam ugradio u stan novu klimu pa sam rešio da malo prenosim utiske. Radi se o midea All Easy Pro modelu. Možda malo pomognem članu nemanjabgd84 mojim podacima. Na slikama u prilogu se može videti kako i kod mene klima dobrano prebacuje zadatu temperaturu na svom senzoru, ali u prostoriji održava zadatu, što beležim na dva metra dalje od klime na sobnom termometru. Smatram da je ovo sasvim normalna stvar je kada bi temperatura ispod plafona (jer tamo je klima meri senzorom koji je u UJ) bila ona koja je zadata u nižim delovima prostorije bi bilo hladnije za stepen dva. Na on/off midea klimi koja je ila na istom mestu morao sam da zadajem 2 do 4 stepena (u zavisnosti od spoljne temp.) više da bih imao željenu temperaturu u prostoriji merenu sobnim termometrom.
Screenshot_2021-10-08-15-01-49-89_dc4068d962a4aec2f58ba0d6b63cdbba.jpgScreenshot_2021-10-09-11-07-02-86_dc4068d962a4aec2f58ba0d6b63cdbba.jpgScreenshot_2021-10-09-11-07-43-96_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Koliko vidim, tvoja radi na 370w?
Moja cepa vec sat vremena na 700, a postigla je temp.
Par dana je vec na iFeel,tj senzoru daljinca i to bas ne pomaze...
Inace, ovo sto tebi prebacuje za cca 3 stepena u app je nista. Ako si ispratio, ovde prebacuje za 10 stepeni bez i Feel

😊 To je već priča koju sam ispričao vezano za jačinu klime i veličinu prostora. Ako je klima jača a prostor manji brže će pregrevati prostoriju i onda će se klime češće gasiti i trošiti praktično više struje.
Da se gleda samo prosek niko ne bi ni kupovao invertere. I on-off klima može imati nisku prosečnu potrošnju što apsolutni ništa ne govori o ugođaju prilikom rada.

Preciznost održavanja zadate temperature, konzistencija i dobra regulacija snage, i jesu razlog zbog čega ljudi traže "kvalitetnije" klime.
Gde ti ode 😊...kako on/off klima može da troši manje od invertera kad konstantno rade 24h? Daj mi neku relevantnu činjenicu...

Inace, ovo sto tebi prebacuje za cca 3 stepena u app je nista. Ako si ispratio, ovde prebacuje za 10 stepeni bez i Feel
iFeel ne smanjuje potrosnju cak je i povecava ako je daljinac recimo na 6 metaara od UJ. ali zato pomaze da temperatura
bude ujednacena u celoj prostoriji i da klima ne ukljucuje/iskljucuje cesto.

Evo odgovora Global Hisens-a...

Dear customer, Thanks for your message.
If you have questions about the product you bought:
Here’s the link for downloading Manuals & Drivers and guidance for finding the product model. You may find useful information about using the products.
https://global.hisense.com/support/certificate-download/ If you have further questions, please find your local retailers here since we are an international account and we have different product models in different countries: https://global.hisense.com/support/customer-center/ Wish you have a good day! :)

😊 To je već priča koju sam ispričao vezano za jačinu klime i veličinu prostora. Ako je klima jača a prostor manji brže će pregrevati prostoriju i onda će se klime češće gasiti i trošiti praktično više struje.

Gde ti ode 😊...kako on/off klima može da troši manje od invertera kad konstantno rade 24h? Daj mi neku relevantnu činjenicu...

Mislim da ga nisi razumeo. Objasnio ti je covek za prosecnu potrosnju i ovaj rezim gde klima "modulira" na 700w, tj plai i gasi,sto je nista drugo nego on-off rezim rada.

iFeel ne smanjuje potrosnju cak je i povecava ako je daljinac recimo na 6 metaara od UJ. ali zato pomaze da temperatura
bude ujednacena u celoj prostoriji i da klima ne ukljucuje/iskljucuje cesto.

U ovom slucaju upitno da li je tacno, posto luduje i sa iFeel, ali manje nego bez istog.
Ali da, poenta je da stavis daljinski tamo gde hoces da postignes zadatu temp, sto moze ujednaciti temp i smanjiti on-off rezim.

Evo odgovora Global Hisens-a...

Dear customer, Thanks for your message.
If you have questions about the product you bought:
Here’s the link for downloading Manuals & Drivers and guidance for finding the product model. You may find useful information about using the products.
https://global.hisense.com/support/certificate-download/ If you have further questions, please find your local retailers here since we are an international account and we have different product models in different countries: https://global.hisense.com/support/customer-center/ Wish you have a good day! :)

Napisali su mnogo, nisu rekli nista...

Moja se nalazi u prostoriji od 25kvadrata na koju se nadovezuje hodnik i kupatilo od po 3 kvadrata i soba od 6. Kako je kod vas? Jake klime u malom prostoru znaju da se ponašaju kao slon u radnji sa posuđem. Imam još jednu sobu od 20 kvadrata u kojoj se nalazi druga klima. Inače se grejem klimama već pet sezona. Ono što sam primetio da mnogo lepše rade kada su zatvorene vrata između dve klime. Znaju da jedna drugoj pregrevaju prostor pa

Pricam o dve identicne klime i dva identicna preciscavaca.
Dakle u dnevnoj sobi, koja je pri tome toplija klima radi i greje...
U drugoj, koja se na app zove hodnik, koja je hladnija i povezana sa drugim sobama, klima ne radi.
Dnevna ima 26 kvm, a tzv hodnik ima 22,23 kvm i povezana je sa spavacom sobom koja je otvorena i ima 16 kvm, kuhinjom koja ima 8 kvm i koja je obicno zatvorena, jos jednom sobom od 15ak kvm koja je stalno zatvorena, wcom koji je zatvoren a ima 10ak kvm kao i ulaznim vratima ka predsoblju tj stepenistu

Moja se nalazi u prostoriji od 25kvadrata na koju se nadovezuje hodnik i kupatilo od po 3 kvadrata i soba od 6. Kako je kod vas? Jake klime u malom prostoru znaju da se ponašaju kao slon u radnji sa posuđem. Imam još jednu sobu od 20 kvadrata u kojoj se nalazi druga klima. Inače se grejem klimama već pet sezona. Ono što sam primetio da mnogo lepše rade kada su zatvorene vrata između dve klime. Znaju da jedna drugoj pregrevaju prostor pa

Napisao sam ranije kvadraturru, evo quote.
Inace, klime su bukvalno dijagonala kuce

Na sajtu https://global.hisense.com/air-conditioner/energy-pro-split-air-conditioner pise u specifikaciji da klima u rezimu grijanja radi od 1.6KW do 4.8KW.Posto imamo na izlazu 1600w min koji daje klima a kako je napolju jos uvijek temp relativno visoka iznad 7 stepeni za tako malu snagu zbog velike povrsine izmjenjivaca koji su dimenzionisani za 2.5 puta vecu snagu i za znacajno nize temperature imamo cop recimo oko 5 sot daje ulazn mehanicku snagu na kompresoru od oko 320w.Pored ovoga sam elektromotor kompresora ima gubitke( realna pretpostavka oko 10%) sto znaci da motor kompresora za toplotnu snagu od 1.6Kw tosi oko 350W.Ovome moramo da dodamo gubitke invertora koji iznose za tako malu snagu realno 10%( Grec, PFC, IGBT, i dr) sto znaci jos nekih 35W gubitaka.Kada se sve ovo sabere dodjemo do nekih 390W a tome moramo da dodamo potrosnju 2 ventilatora zavisno od brzine od 20 do 70w kao i potrosnju elktronike unutrasnje jedinice,releja,ventila,wifi modula, displeja,eventualno motorica za pokretanje krilaca sto iznosi nekih 10W.Kada se sve ovo sabre potrosnja klime pri min modulaciji tesko da moze da bude ispod 420w, sto recimo moja klima Hisense pro nakon 20 minuta i pokazuje.Klimu sam koristio od prosle godine avgust mjesec i imam samo rijeci hvale kako radi (hladjenje i grijanje)zbog cega sam kupio jos jednu.Imam i dvije gree klime jedna je cuvena muse i mogu da kazem da nije ni blizu dobra kao ove Hisense energy pro,cak ni po snazi kad je grijanje u pitanju.Zivim u Podgorici gdje nisu ekstremno niske temperature,klime su placene oko 430 eura u Tehnomaxu.
Da bi klima presla da radi na min modulaciji morate da imate zadovoljen uslov da i nakon nekih 20 min imate gubitke prostora vece od 1.6KW(ako je to npr prostor povrsine 40m2 oko 40W po kvadratu sto pri relativno visokoj tem cak i neizolova objekat nema) tako da ce klima morati da se gasi.Zabluda je da klima koja ima nisku snagu modulacije ima i bolji stepen iskoristenja a evo i primera koji je uzet sa vrlo optimisticnim proracunom,ne uzimajuci u obzir neke probleme koji se javljaju kad duze vrenena kompresor radi sa malom snagom(mali protok freona,slabije hladjene namotaja motora kao i neke druge pojave vezane za podmazivanje i frigo tehniku.Primer klima koja trosi 250W ima potrosnju unutrasnje jedinice (spomenuto u gornjem dijelu teksta) 20w kao i spoljasnjeg ventilatora oko 20w (opet ako je softwer dobro uradjen i ako je motor spoljasnje jedinice tkzv dc )sto znaci dolazimo na 210w od toga oduzmimo 10% gubitke na invertoru(isto kao sto je gor navedeno da ne ponavljam) imamo 190w a onda sam motor ima gubitke(mehanicke i elektricne,magnetne) jos 10% pa dodjemo do mehanicke snage na osovini motora koji pokrece kompresor oko 170w.Ako uzmemo opet povoljan odnos od cop 5 dobijemo toplotu oko 850w. E sad ukupan cop za tako malu ulaznu snagu bi bio 850/250=3.4 sto pokazuje da ta klima radi manje efikasno sa ulaznom snagom od 250W nego sa ulaznom snagom 400W.Problem kod male snage modulacije je sto kondtantno klima mora da trosi oko 50w da bi radio kompresor(ventil,ventilatori,kontrolna elektronika,motorici i dr) i to kvar cop.Vjerovatno zbog toga vecina proizvodjaca koje zadovoljavaju A+ normu ne ide sa modulacijo na grijanje nizo od 350 do 400W je onih konstantnih 50W potrosnje tu vec cine 20% i onda je nemoguce postici visok cop.Pozdrav

Iz gore navedenih razloga klima koja ima dobar algoritam i tezi vecem COP po pravilu kada su napolju visoke temperature radi sa vecom snagom (optimalno oko 60% od Pdisgn) i gasi se a kako spoljasnja temperatura opada ona smanjuje snagu kako bi povecala temp isparivaca i smanjila potrebu za defrostom a samim ti povecala COP(svaki defrost znacajno smanjuje COP).E sad razni proizvodjaci prave kompromise izmedju komfora i efikasnosti tako da ne moze i jare i pare.

Sta u prevodu znaci ono "moduliranje" na 700 i kusur w, po ovih spoljnih 10ak stepeni napolju i zadatih, odnosno postignutih 23 u kuci? Cak nisma ni luftirao od juce da bih odrzao temperaturu i ispratio rad.
Obe klime idu izmedju 400+ i 700+ w, nekad jedna, nekad druga. Opisam sam raspored prostorija i gde su klime...

Znači da imaš toplotne gubitke u prostoriji

Pozdrav svima
nov sam na forumu do sada sam pratio teme o klimama. Nedavno sam ugradio u stan novu klimu pa sam rešio da malo prenosim utiske. Radi se o midea All Easy Pro modelu. Možda malo pomognem članu nemanjabgd84 mojim podacima. Na slikama u prilogu se može videti kako i kod mene klima dobrano prebacuje zadatu temperaturu na svom senzoru, ali u prostoriji održava zadatu, što beležim na dva metra dalje od klime na sobnom termometru. Smatram da je ovo sasvim normalna stvar je kada bi temperatura ispod plafona (jer tamo je klima meri senzorom koji je u UJ) bila ona koja je zadata u nižim delovima prostorije bi bilo hladnije za stepen dva. Na on/off midea klimi koja je ila na istom mestu morao sam da zadajem 2 do 4 stepena (u zavisnosti od spoljne temp.) više da bih imao željenu temperaturu u prostoriji merenu sobnim termometrom.
Pogledajte prilog 320277Pogledajte prilog 320278Pogledajte prilog 320279
S obzirom da koristim derivat Midee, mogu samo da potvrdim tvoju priču o tome šta klima meri i pokazuje putem aplikacije. Ostatak komentara si u dubokom ofsajdu.

Sta u prevodu znaci ono "moduliranje" na 700 i kusur w, po ovih spoljnih 10ak stepeni napolju i zadatih, odnosno postignutih 23 u kuci? Cak nisma ni luftirao od juce da bih odrzao temperaturu i ispratio rad.
Obe klime idu izmedju 400+ i 700+ w, nekad jedna, nekad druga. Opisam sam raspored prostorija i gde su klime...
Nekako pokušavam da izvučem logiku iz tvojih postova :) sad nešto razmišljam u pravcu gubitaka energije i premalog prostora za tako jaku klimu.

Pazi ja sam u starom stanu živeo u potkrovlju i kao i ti imao sam problem sa konkretno hlađenjem pošto je bilo centralno grejanje. Dakle bio sam primoran na dve klime jer je stan išao na ćošak...šta je bio takođe problem...izolacija krova.

Klime su bile on/off i kad su radile bila je ledara u kući. Kako se isključe vrlo brzo se ceo stan zagreje. Ogromne probleme sam imao sa krovnim prozorima pošto su propuštali i hladnoću i vrućinu kao ludi. Delimično sam rešio problem sa postavljanjem gips ploča na plafon preko lamperije i postavljanjem stiropora na spoljne zidove.

Iz ove sad perspektive kapiram da je svo vreme bio problem u krovu koji nije bio adekvatno izolovan...jer realno 20kvm po prostoriji i to u potkrovlju sa kosinama i devetka bi odradila posao.

Sad živim u dupleks stanu opet imam potkrovlje ali...poučen prošlim stanom lično sam sam radio izolaciju krova bukvalno neuk ali sa željom da to koliko toliko odradim kako treba.

Crep - kondor - daska - paropropusna folija - 10cm kamene vune do daske - 10cm staklene vune unakrsno preko rogova - folija - duple gips ploče. Upravo sad sedim u potkrovlju u kratkim rukavima a klima radi u donjem delu stana...sa potrošnjom od skoro 440w. Na 24h potrošnja je 8-9,5kW... Još uvek nisam upalio stari inverter koji sam premestio u potkrovlje...

Možda zaista imaš veće gubitke zbog potkrovlja jer veruj mi izolacija je ooogromna zaštita zimi...ne toliko leti ali zimi vredi svaku paru. Ali tu je i problem sa prejakim uređajem za kvadraturu i stvarno može uređaj više struje da potroši ako se ne uradi adekvatna procena.

Opet primer...po useljenju u novi stan nismo imali ništa pa ni grejanje. Koristili smo neku grejalicu i TA peć od 6kW. Mesečna struja nam je bila okooo 17k, potkrovlje nije bilo urađeno (siva faza) i imali smo bukvalno rupu na plafonu koju sam krpio nekim kartonom. Grejali smo jedva dnevnu sobu a dve spavaće su bile ledara. Tako smo prvu zimu preživeli bukvalno...sa ogromnim gubicima što u toploti što u novcu.

Nakon toga sam uradio izolaciju plafona/patosa vunom, postavio patos u gornjem delu stana, odradio izolaciju krova, odradio izolaciju zidova (nisam malterisao već sam postavljao gril i između 5cm vune sa folijom pa gips ploče, na spoljne zidove sam duplirao vunu i gips. Evo uspevam ceo stan sa klimom da grejem zimi uz minimalno dogrevanje spavaće sobe kad su temperature ispod -10 stepeni (to je bilo sa starim inverterom). Struja ide do 7k u najhladnijim mesecima...

Stavi sve na papir pa vidi...može da bude nešto od toga.

Na sajtu https://global.hisense.com/air-conditioner/energy-pro-split-air-conditioner pise u specifikaciji da klima u rezimu grijanja radi od 1.6KW do 4.8KW.Posto imamo na izlazu 1600w min koji daje klima a kako je napolju jos uvijek temp relativno visoka iznad 7 stepeni za tako malu snagu zbog velike povrsine izmjenjivaca koji su dimenzionisani za 2.5 puta vecu snagu i za znacajno nize temperature imamo cop recimo oko 5 sot daje ulazn mehanicku snagu na kompresoru od oko 320w.Pored ovoga sam elektromotor kompresora ima gubitke( realna pretpostavka oko 10%) sto znaci da motor kompresora za toplotnu snagu od 1.6Kw tosi oko 350W.Ovome moramo da dodamo gubitke invertora koji iznose za tako malu snagu realno 10%( Grec, PFC, IGBT, i dr) sto znaci jos nekih 35W gubitaka.Kada se sve ovo sabere dodjemo do nekih 390W a tome moramo da dodamo potrosnju 2 ventilatora zavisno od brzine od 20 do 70w kao i potrosnju elktronike unutrasnje jedinice,releja,ventila,wifi modula, displeja,eventualno motorica za pokretanje krilaca sto iznosi nekih 10W.Kada se sve ovo sabre potrosnja klime pri min modulaciji tesko da moze da bude ispod 420w, sto recimo moja klima Hisense pro nakon 20 minuta i pokazuje.Klimu sam koristio od prosle godine avgust mjesec i imam samo rijeci hvale kako radi (hladjenje i grijanje)zbog cega sam kupio jos jednu.Imam i dvije gree klime jedna je cuvena muse i mogu da kazem da nije ni blizu dobra kao ove Hisense energy pro,cak ni po snazi kad je grijanje u pitanju.Zivim u Podgorici gdje nisu ekstremno niske temperature,klime su placene oko 430 eura u Tehnomaxu.
Da bi klima presla da radi na min modulaciji morate da imate zadovoljen uslov da i nakon nekih 20 min imate gubitke prostora vece od 1.6KW(ako je to npr prostor povrsine 40m2 oko 40W po kvadratu sto pri relativno visokoj tem cak i neizolova objekat nema) tako da ce klima morati da se gasi.Zabluda je da klima koja ima nisku snagu modulacije ima i bolji stepen iskoristenja a evo i primera koji je uzet sa vrlo optimisticnim proracunom,ne uzimajuci u obzir neke probleme koji se javljaju kad duze vrenena kompresor radi sa malom snagom(mali protok freona,slabije hladjene namotaja motora kao i neke druge pojave vezane za podmazivanje i frigo tehniku.Primer klima koja trosi 250W ima potrosnju unutrasnje jedinice (spomenuto u gornjem dijelu teksta) 20w kao i spoljasnjeg ventilatora oko 20w (opet ako je softwer dobro uradjen i ako je motor spoljasnje jedinice tkzv dc )sto znaci dolazimo na 210w od toga oduzmimo 10% gubitke na invertoru(isto kao sto je gor navedeno da ne ponavljam) imamo 190w a onda sam motor ima gubitke(mehanicke i elektricne,magnetne) jos 10% pa dodjemo do mehanicke snage na osovini motora koji pokrece kompresor oko 170w.Ako uzmemo opet povoljan odnos od cop 5 dobijemo toplotu oko 850w. E sad ukupan cop za tako malu ulaznu snagu bi bio 850/250=3.4 sto pokazuje da ta klima radi manje efikasno sa ulaznom snagom od 250W nego sa ulaznom snagom 400W.Problem kod male snage modulacije je sto kondtantno klima mora da trosi oko 50w da bi radio kompresor(ventil,ventilatori,kontrolna elektronika,motorici i dr) i to kvar cop.Vjerovatno zbog toga vecina proizvodjaca koje zadovoljavaju A+ normu ne ide sa modulacijo na grijanje nizo od 350 do 400W je onih konstantnih 50W potrosnje tu vec cine 20% i onda je nemoguce postici visok cop.Pozdrav

Ovo sve je tacno ali je istovremeno i primer kako A+++ i borba za COP-om na papiru moze da ucini manji komfor u kuci, jer ako su ti toplotni gubici manji od tih 1.6kw npr, onda ces em imati neujednacenu temperaturu zbog uspona i padova (to moze donekle da se nadomesti sa ifeel i pravovremenim paljenjem klime) ali ces isto tako imati povecane toplotne gubitke, jer sto je veca temperatura izduva, to je veca temperaturna razlika izmedju npr zidova pa i brze isijavanje i gubitak toplotne energije. Brze "ispari" visa temperatura nego niza, zato je npr najefijasnije grejanje srednje toplim radijatorima a ne vrlo toplim... Da ne govorimo o tome sto vece temperaturne razlike prave i vecu pojavu kondenza i vlage, koja nije bas zdrava.
Veci cop za klimu, vece rasipanje toplotne energije za korisnika zbog vise temperature izduva. Do neke granice naravno. Zato klima mora biti prilagodjena prostoru, a ako je prostor dobro izolovan i klima pravilno dimenzionirana za taj prostor, po meni klima mora raditi bar na 300w da bi se smanjilo paljenje - gasenje, cop na papiru mu tu dodje suvisan.

Postovanje, kupio sam Hisense Fresh Master ali ga jos nisam ugrafio jer je prostor jos uvek u renoviranju. Planiram da se do januara preselim ako sve bude gotovo. Sada kad vidim sve ove komentare za hisense nesto razmisljam da li da je zamenim za neki drugi inverter. Nisam video da je neko komentarisao bas model koji ja imam pa me zanima da li neko ima iskustva sa Fresh Master modelom? Da li je ostaviti ili zameniti dok jos nije ugradjena?

Pa ako ti treba za grejanje, onda si trebao da kupiš nešto što proizvode proizvođači klima, a ne televizora.

Pa ako ti treba za grejanje, onda si trebao da kupiš nešto što proizvode proizvođači klima, a ne televizora.
Ne razumem čemu takav komentar? Ti voliš da botuješ ili si samo po prirodi takav? LG ne proizvodi televizore, veš mašine, frižidere, rerne i td?

Vidi sad ovako. Dok Hisense dođe na nivo LG (ako ikada i dođe), proći će još mnogo godina. Gomila ljudi ovde se vodi logikom, kupio sam Hisense TV, pa mora da im ni klime nisu loše.
Ako kupuješ proizvod, prvo gledaš kakav je kvalitet i tradicija, a ne kakve džidža bidže nude uz proizvod. Natrpaju u proizvod brdo gluposti i ljudi se prime kako je to sve super.

A još su gori ovi koji modele koji su se pojavili letos hvale kako su odlični.
Imas model za koji sam postavio pitanje? Ako imas kazi mi misljenje? Ako nemas, molim te procitaj jos jednom moji post.
Dao sam ti najbolji moguć savet, koji je uz to i besplatan.

Najgori od svih su oni koji se greju bivalentno, pa uz svoj "pazljivo birani primerak klime" moraju da se dogrevaju kojekakvim grejalicama i kaloriferima, a zdusno dele savete/misljenja, ili donose zakljucke o grejanju uredjajima koje niti imaju, niti o njima ista znaju.

Nazad
Vrh Dno