Poznavalac
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 25.12.2019
- Poena
- 50
Imam vec par godina njihov Tv kojim sam prezadovoljan i resio sam da kupim i njihov klima uredjaj,mislim da tu nema greske.
Kupi, nećeš se pokajatiImam vec par godina njihov Tv kojim sam prezadovoljan i resio sam da kupim i njihov klima uredjaj,mislim da tu nema greske.
Izgleda da te klime nisu ugrađene kako treba, između ostalog.Edit, na nekom ne mnogo jakom grejanju je bacio do 1500w
A koliko vuce struju na 23 posle nekog vremena? IFEEL samo preko daljinca moze da se ukljuci... Ili ja nisam razumeo..
Bice veci problem ako klima crkne zbog ucestalog prestanka struje
Izgleda da te klime nisu ugrađene kako treba, između ostalog.
Aaaa bre @nemanjabgd84 kod tebe samo novi momentimada me ništa ne čudi sa strujom kad kod mene na poslu znaju da odvale sa seckanjem struje u toku rada aparata sa sve pacijentima u aparatima...bude kao u horor filmovima.
Baš sam zaintrigiran tim tvojim problemom...iskreno meni ne smeta taj bug u aplikaciji za sad pošto te aplikacije koristim samo za on/off, klima mi radi kako treba, potrošnja struje je čak i manja od prethodne klime ali tek ću znati koliko je efikasnija kad padne sneg...ako padne sneg, klima sad troši oko 6kw za 24h u proseku, nema krckanja, lupkanja i bilo čega neprijatnog.
Ali poslao sam mejl hisensu pa ako želiš sklepaj i ti jedan mejl pa da vidimo šta će odgovoriti...ništa ne gubimo.
Jedino nisam mogao da šibnem mejlove na zvanični mejl koji je postavljen na Google store...tu vraća mailer deamon (ali sam opalio recenziju na app pa tu postavio pitanje) i na Hisense global sajtu. Drmnuo sam im pitanje preko FB i na global i na Srbija i poslao sam na dva mejla u Srbiji.Sada kad pomenu pacijente, skapirao sam i tvoj nickname na forumu. MR
Ja sam sklepao juce mail, do duse preko kontakt forme na sajtu.
Ti si bas mail pisao? Ako te ne mrzi, prekopiraj mi na pp ono sto je za javnost, pa da iskoristim, da ne pisem bas sve iz pocetka.
Inace, ove moje klime bas umeju lepo da krckaju, nocu je bas iritantno.
Zamisli probudi te par puta plac bebe, a u pauzama slusas krckanje plastike![]()
Na 1500W iz utičnice, moraju da "prže" na izduvu.Moze pojasnjenje?
Ne već klima radi kako treba ali unutar aplikacije kojom se wifi kontroliše klima, temperatura je iznad zadate i prikazuje umesto recimo 24 stepena kako je podešena, 30 stepeni.Sad čitam temu i ništa meni nije jasno oko ovog problema ili je konfuzno opisan.
Kad je podešena na 23c, "nabija 30" u protoriji a sa druge strane kroz 15min po uključenju potrošnja spadne na 400w?
Sasvim logicno objasnjenje...Ukljucih i ja moju Haier (znam da je tema Hisense) po prvi put da greje, i imam isti problem kao i tiZadato 24C, Haier app prikazuje da je 28C u sobi, dok 3 senzora u sobi prikazuju da je 24C, ali klima modulira i odrzava tih 24C. Izgleda da je ovo problem sa kineskim app i klimama....
inb4 it's a feature, jer vecina ljudi voli da pogleda i vidi da je 28/30C u sobi i da se "oseca" toplije.
edit: posle malo googlanja, evo i jednog objasnjenja, koje stvarno moze da resi ovu zagonetku sa temperaturama i stvarno ima smisla ako razmisljamo sa strane fizike.
Bas tako, logicno je da i daljinac koji je metar visine prikazuje nizu temperaturu (iako moja Haier nema iFeel opciju). Tako da smo resili ovu enigmu.Onda je greska na relaciji app..UJ..daljinac..ali je zanimljivo da posle nekog vremena app vrati temp..koja je na daljincu..znamo da ne meri app..temperaturu..ali po meni to i nije neki kvar tehnicke prirode..vecini je tako koliko sam uspeo da ispratim..ono sto je bitnije da klima modulira..drzi zadatu temp..hladi..greje..itd
Sasvim logicno objasnjenje...
Jeste mozda 800w malo vise, ali ja nisam neko merilo s obzirom da nisam se grejao, niti merio potrosnju kada klima greje. Mogu sutra da izmerim koliko ova Haier trosi, ali koliko sam shvatio ti imas veci prostor + 2 klime.Vase klime moduliraju. Vidite onih 800w potrosnje, to bas i nije moduliranje, zar ne?
Inace, bagovala je i druga. Grejala sobu koja je stvar o bila toplija od zadate temo,dok je drug bila ugasena, a bilo je 2 stepena manje od zadate... *** tada nisam imao uticnice,da uhvatim koliko je trosila
Btw, koji Haier imas?
Grešiš, zavisi kako je postavljen algoritam u softveru koji u stvari služi za komunikaciju app-senzor. Mislim da je gotovo sigurno problem u aplikaciji jer nisi jedini...Ljudi bre, pa ne cita aplikacija temp, nego senzor UJ, koji tu info samo izbacuje na app
Kao sto daljinac ocitava temp kada se upali iFeeli i to prosledjuje preko app.
Nije problem u aplikaciji ***, ona samo pokazuje vrednosti koje dobija od senzora,a senzori su ili onaj u UJ ili daljinac...
Grešiš, zavisi kako je postavljen algoritam u softveru koji u stvari služi za komunikaciju app-senzor. Mislim da je gotovo sigurno problem u aplikaciji jer nisi jedini...
A što se tiče potrošnje...800w je mnogo. Koliko je radila klima pre merenja? Moja klima u proseku troši 360w na 24h u ovom trenutku. Povuče na 750w kad uključi kompresor i ide do 300-400w.
Uzeo sam za vikendicu jednu energy pro (bez ovog dodatnog u imenu) 12" i tri devetke, inverteri, ali nisam siguran koji je tacno model. Prosle zime su radile odlicno, grejale kako treba i nisam imao taj bag sa senzorom. Uzeo sam na preporuku coveka koji mi ugradjuje i servisira sve klime i ne mogu reci da sam se *****ao![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari