Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Imam vec par godina njihov Tv kojim sam prezadovoljan i resio sam da kupim i njihov klima uredjaj,mislim da tu nema greske.

Znate kako ja i ne vidim puno problematike ovde ako i feel radi kako treba.
Ja npr na vox klimi samo mi je bitno da mogu da je upalim da kada dodjem bude toplo, onda uvek upalim daljinac i ukljucim i feel jer je komfor bolji
Tako da i nije bas smak sveta

Ne znam koju aplikaciju koristite ali na Italijanskom sajtu stoji ova

Prilozi

• 2021-10-08 (2).png
    2021-10-08 (2).png
    142.7 KB · Pregleda: 88
Sramota me je da kacim klip zbog krsa koji smo napravili u kuci, pa cu da otkucam kako radi ovo...
Dakle, obe klime od juce rade na iFeel kojima titram jajca da su na idealnom mestu, imaju opticku vidljivost UJ itd.
Na obe zadata temp 23 stepena.
U dnevnoj sobi temp 23 i po i Feel i po Xiaomiju, a klima greje.
U tzv hodniku, po iFeelu 22 stepena, po Xiaomiju 21, klima na leru, podigla krilca, ne greje...
I sad neka me neko ubedi da je to ok i da tako treba da radi...
I ne, nisam permutovao daljince.
A ako se ugasi i Feel pokazuje 30 stepeni vrlo brzo...
Idem danas da kupim pametne uticnice Tuya pa da vidimo i koliko struje trose.

Pazi...kod mene je klima nameštena na 21 stepen a u kući je 23 stepena, postavljena je na najmanju brzinu venta lagano izduvava baš topao vazduh, bez ikakve buke i krckanja.

Nisam do sad video niti jednu klimu pa ni pominjanu LLCE da daje temp u stepen. Ne možeš očeivati temperaturu u stepen jer to prosto nije moguće...imaš TV, prečišćivač vazduha, kompjuter, rernu, šporet i td...sve to stvara toplotu i nije realno da od klime očekuješ u stepen zadatu temperaturu.

Druga stvar...to što opisuješ meni više liči na premali prostor za dva klima uređaja. Da bi inverter adekvatno radio treba napraviti računicu jer inverter mora stalno da radi kako bi napravio uštedu. Ako imaš recimo dve klime na 50kvm koje su raspoređena u manjim prostorijama a klime su deklarisane na 40kvm svaka, praviš problem njima jer one detektuju temeperaturu u prostoru i često se gase pa time povećavaš potrošnju struje.

Sve to ok, aliii...
Pricam o dve identicne klime i dva identicna preciscavaca.
Dakle u dnevnoj sobi, koja je pri tome toplija klima radi i greje...
U drugoj, koja se na app zove hodnik, koja je hladnija i povezana sa drugim sobama, klima ne radi.
Dnevna ima 26 kvm, a tzv hodnik ima 22,23 kvm i povezana je sa spavacom sobom koja je otvorena i ima 16 kvm, kuhinjom koja ima 8 kvm i koja je obicno zatvorena, jos jednom sobom od 15ak kvm koja je stalno zatvorena, wcom koji je zatvoren a ima 10ak kvm kao i ulaznim vratima ka predsoblju tj stepenistu.
Dakle, jedna klima greje manji prostor, bolje izolovan, a druga bleji iako je hladnije i pokriva veci prostor.
Da su razlicite klime pa da kazes, ovako dve identicne, a rade razlicito.

Uzeo sam dve smart uticnice koje pokazuju potrosnju, pa cemo da vidimo koliko trose.
U rezimo ciscenja ide oko 450w za sada

Edit, na nekom ne mnogo jakom grejanju je bacio do 1500w

Poslednja izmena:
Sad je kasno za edit.
Cela prica oko iFeel pada u vodu.
Ako se klima ugasi, sto moze da se desi i usled nestanka struje, sto se kod mene desava relativno cesto, nakon paljenja iFeel nije ukljucen i moze se samo preko daljinca aktivirati.
U prevodu, vracamo se na problem sa daljinskom kontrolom...

A koliko vuce struju na 23 posle nekog vremena? IFEEL samo preko daljinca moze da se ukljuci... Ili ja nisam razumeo..

Bice veci problem ako klima crkne zbog ucestalog prestanka struje

A koliko vuce struju na 23 posle nekog vremena? IFEEL samo preko daljinca moze da se ukljuci... Ili ja nisam razumeo..

Pa posle 10-15 min je krenulo da pada i drzalo se na nekih 400 w. Sada su obe podle krilca i trose 5-10w.
Da, i Feel moze samo preko daljinca.

Bice veci problem ako klima crkne zbog ucestalog prestanka struje

Pa celo naselje tako funkcionise, ***.
Trajao stari LG preko 10 god na tom rezimu rada.

Izgleda da te klime nisu ugrađene kako treba, između ostalog.

Moze pojasnjenje?

Aaaa bre @nemanjabgd84 kod tebe samo novi momenti :D mada me ništa ne čudi sa strujom kad kod mene na poslu znaju da odvale sa seckanjem struje u toku rada aparata sa sve pacijentima u aparatima...bude kao u horor filmovima.

Baš sam zaintrigiran tim tvojim problemom...iskreno meni ne smeta taj bug u aplikaciji za sad pošto te aplikacije koristim samo za on/off, klima mi radi kako treba, potrošnja struje je čak i manja od prethodne klime ali tek ću znati koliko je efikasnija kad padne sneg...ako padne sneg, klima sad troši oko 6kw za 24h u proseku, nema krckanja, lupkanja i bilo čega neprijatnog.

Ali poslao sam mejl hisensu pa ako želiš sklepaj i ti jedan mejl pa da vidimo šta će odgovoriti...ništa ne gubimo.

Aaaa bre @nemanjabgd84 kod tebe samo novi momenti :D mada me ništa ne čudi sa strujom kad kod mene na poslu znaju da odvale sa seckanjem struje u toku rada aparata sa sve pacijentima u aparatima...bude kao u horor filmovima.

Baš sam zaintrigiran tim tvojim problemom...iskreno meni ne smeta taj bug u aplikaciji za sad pošto te aplikacije koristim samo za on/off, klima mi radi kako treba, potrošnja struje je čak i manja od prethodne klime ali tek ću znati koliko je efikasnija kad padne sneg...ako padne sneg, klima sad troši oko 6kw za 24h u proseku, nema krckanja, lupkanja i bilo čega neprijatnog.

Ali poslao sam mejl hisensu pa ako želiš sklepaj i ti jedan mejl pa da vidimo šta će odgovoriti...ništa ne gubimo.

Sada kad pomenu pacijente, skapirao sam i tvoj nickname na forumu. MR :)
Ja sam sklepao juce mail, do duse preko kontakt forme na sajtu.
Ti si bas mail pisao? Ako te ne mrzi, prekopiraj mi na pp ono sto je za javnost, pa da iskoristim, da ne pisem bas sve iz pocetka.
Inace, ove moje klime bas umeju lepo da krckaju, nocu je bas iritantno.
Zamisli probudi te par puta plac bebe, a u pauzama slusas krckanje plastike :)

Sada kad pomenu pacijente, skapirao sam i tvoj nickname na forumu. MR :)
Ja sam sklepao juce mail, do duse preko kontakt forme na sajtu.
Ti si bas mail pisao? Ako te ne mrzi, prekopiraj mi na pp ono sto je za javnost, pa da iskoristim, da ne pisem bas sve iz pocetka.
Inace, ove moje klime bas umeju lepo da krckaju, nocu je bas iritantno.
Zamisli probudi te par puta plac bebe, a u pauzama slusas krckanje plastike :)
Jedino nisam mogao da šibnem mejlove na zvanični mejl koji je postavljen na Google store...tu vraća mailer deamon (ali sam opalio recenziju na app pa tu postavio pitanje) i na Hisense global sajtu. Drmnuo sam im pitanje preko FB i na global i na Srbija i poslao sam na dva mejla u Srbiji.

Mejl je onako...lagan za uvod :) pa ako se neko upeca...

Poštovani,

da li možete pojasniti rad Vaše aplikacije ''Hismart Life''?

Kada se klima uređaj (Hisense Energy Pro HiNano QE35XV0EG) postavi u mod za grejanje i postavi recimo temperatura od 21 stepen celzijusa, vaša aplikacija pokazuje da je u prostoriji 27-30 stepeni celzijusa iako je u prostoriji 23 stepena celzijusa. Mereno je nezavisnim meračem.

Kada se izabere funkcija iFeal vaša aplikacija pokazuje realnu temperaturu u prostoriji.

Molim vas pojasnite mi taj proces, ja mislim da je bag u aplikaciji i da shodno tome klima uređaj ne radi adekvatno.

Ti možeš malo opširnije slobodno...svakako imaju obavezu da odgovore.

Koliko sam ja skontao samo na I feel modu klima funkcionise po sistemu on/off tj..ne bukvalno on/off..
Kod mene konkretno radi na 23°..na I Feel modu gde posle nekog vremena prebacima na AI SMART..sada na daljincu pise da je u stanu 25° i klima je podigla krilca..u tom modu mirovanja gde radi samo blagi ventilator..oseti se kao hladnjikav vazduh..tj..procitao sam negde da je neko napisao da ona u tom modu vrti vazduh..kada padne ispod te temperature ona opet pocne grejanje..meni je mali stan..dobra izolacija i sve je ususkano..spusteni plafoni..staklena vuna..izolovani zidovi..spolja i unutra..bunila me je ta aplikacija pa sam se zato ukljucio na forum..sada je ne gledam sluzi iskljucivo za to da kada dolazim kuci ne ulazim u vreo ili hladan stan..napisao sam da plastika pucka..cuje se u pocetku sada sve manje..spoljna jedinica se ne cuje...da kada su momci montirali trazio sam da bude do plafona..ali su mi rekli da ona mora da bude 10-15cm ispod plafona zbog vazduha...
Citam kakve probleme ima nemanja84..ja se ne razumem bas najbolje u detalje..ali citajuci ovde dosta toga covek i sazna..

Sad čitam temu i ništa meni nije jasno oko ovog problema ili je konfuzno opisan.
Kad je podešena na 23c, "nabija 30" u protoriji a sa druge strane kroz 15min po uključenju potrošnja spadne na 400w?

Sad čitam temu i ništa meni nije jasno oko ovog problema ili je konfuzno opisan.
Kad je podešena na 23c, "nabija 30" u protoriji a sa druge strane kroz 15min po uključenju potrošnja spadne na 400w?
Ne već klima radi kako treba ali unutar aplikacije kojom se wifi kontroliše klima, temperatura je iznad zadate i prikazuje umesto recimo 24 stepena kako je podešena, 30 stepeni.

Da..zaboravio sam da kazem..sada je na app 30°..na daljincu je 25° na AI SMART modu..klima je podesena na 23°i relano je osecaj da je tu oko 22°- 26° tako da app ne prikazuje tacnu temp..tj..vrati kada se ukljuci..iskljuci neko je vec pisao o tome..tako da app nije relevantan..a bice verovatno neki update samog app..pa ce se i to srediti ako je moguce..klima kao klima radi super..mada moje potrebe nisu velike..i ovako je ne palim preko celog dana..tj..jednom zagreje i dosta dugo drzi temperaturu..reko sam da je i sam stan dosta ususkan..mozda sam mogao i 9-ku da uzmem..ali ajde 12 su mi preporucili..

Ljudi bre, pa ne cita aplikacija temp, nego senzor UJ, koji tu info samo izbacuje na app
Kao sto daljinac ocitava temp kada se upali iFeeli i to prosledjuje preko app.
Nije problem u aplikaciji ***, ona samo pokazuje vrednosti koje dobija od senzora,a senzori su ili onaj u UJ ili daljinac...
I nista nije konfuzno napisano, nego ima dosta da secita,sve je hronoloski..
A evo vam zadata temp 23, stvarna temp u obe sobe 23 i jedna klima radi i vuce 800w, druga je u leru...
Imala je i ova koja je sada u leru svoje bagove.
Nista se ovo meni ne svidja.

Prilozi

• Screenshot_2021-10-09-22-18-55-368_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2021-10-09-22-18-55-368_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 59
  • Screenshot_2021-10-09-22-19-12-551_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2021-10-09-22-19-12-551_com.tuya.smartlife.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2021-10-09-22-19-20-674_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2021-10-09-22-19-20-674_com.tuya.smartlife.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 54
Ukljucih i ja moju Haier (znam da je tema Hisense) po prvi put da greje, i imam isti problem kao i ti :ROFLMAO: Zadato 24C, Haier app prikazuje da je 28C u sobi, dok 3 senzora u sobi prikazuju da je 24C, ali klima modulira i odrzava tih 24C. Izgleda da je ovo problem sa kineskim app i klimama....

inb4 it's a feature, jer vecina ljudi voli da pogleda i vidi da je 28/30C u sobi i da se "oseca" toplije.

edit: posle malo googlanja, evo i jednog objasnjenja, koje stvarno moze da resi ovu zagonetku sa temperaturama i stvarno ima smisla ako razmisljamo sa strane fizike.

Prilozi

• Screenshot_20211009-231412.jpg
    Screenshot_20211009-231412.jpg
    28 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20211009-231442.jpg
    Screenshot_20211009-231442.jpg
    30.5 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot 2021-10-09 232204.png
    Screenshot 2021-10-09 232204.png
    30.8 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Onda je greska na relaciji app..UJ..daljinac..ali je zanimljivo da posle nekog vremena app vrati temp..koja je na daljincu..znamo da ne meri app..temperaturu..ali po meni to i nije neki kvar tehnicke prirode..vecini je tako koliko sam uspeo da ispratim..ono sto je bitnije da klima modulira..drzi zadatu temp..hladi..greje..itd
Ukljucih i ja moju Haier (znam da je tema Hisense) po prvi put da greje, i imam isti problem kao i ti :ROFLMAO: Zadato 24C, Haier app prikazuje da je 28C u sobi, dok 3 senzora u sobi prikazuju da je 24C, ali klima modulira i odrzava tih 24C. Izgleda da je ovo problem sa kineskim app i klimama....

inb4 it's a feature, jer vecina ljudi voli da pogleda i vidi da je 28/30C u sobi i da se "oseca" toplije.

edit: posle malo googlanja, evo i jednog objasnjenja, koje stvarno moze da resi ovu zagonetku sa temperaturama i stvarno ima smisla ako razmisljamo sa strane fizike.

Sasvim logicno objasnjenje...

Vase klime moduliraju. Vidite onih 800w potrosnje, to bas i nije moduliranje, zar ne?
Inace, bagovala je i druga. Grejala sobu koja je stvarno bila toplija od zadate temp, dok je druga bila ugasena, a bilo je 2 stepena manje od zadate... *** tada nisam imao uticnice,da uhvatim koliko je trosila

Btw, koji Haier imas?

Poslednja izmena:
Onda je greska na relaciji app..UJ..daljinac..ali je zanimljivo da posle nekog vremena app vrati temp..koja je na daljincu..znamo da ne meri app..temperaturu..ali po meni to i nije neki kvar tehnicke prirode..vecini je tako koliko sam uspeo da ispratim..ono sto je bitnije da klima modulira..drzi zadatu temp..hladi..greje..itd

Sasvim logicno objasnjenje...
Bas tako, logicno je da i daljinac koji je metar visine prikazuje nizu temperaturu (iako moja Haier nema iFeel opciju). Tako da smo resili ovu enigmu.

Vase klime moduliraju. Vidite onih 800w potrosnje, to bas i nije moduliranje, zar ne?
Inace, bagovala je i druga. Grejala sobu koja je stvar o bila toplija od zadate temo,dok je drug bila ugasena, a bilo je 2 stepena manje od zadate... *** tada nisam imao uticnice,da uhvatim koliko je trosila

Btw, koji Haier imas?
Jeste mozda 800w malo vise, ali ja nisam neko merilo s obzirom da nisam se grejao, niti merio potrosnju kada klima greje. Mogu sutra da izmerim koliko ova Haier trosi, ali koliko sam shvatio ti imas veci prostor + 2 klime.

Model je AS35TAMHRA, negde se vodi kao Tide Green, negde kao Tide Plus.

Ljudi bre, pa ne cita aplikacija temp, nego senzor UJ, koji tu info samo izbacuje na app
Kao sto daljinac ocitava temp kada se upali iFeeli i to prosledjuje preko app.
Nije problem u aplikaciji ***, ona samo pokazuje vrednosti koje dobija od senzora,a senzori su ili onaj u UJ ili daljinac...
Grešiš, zavisi kako je postavljen algoritam u softveru koji u stvari služi za komunikaciju app-senzor. Mislim da je gotovo sigurno problem u aplikaciji jer nisi jedini...

A što se tiče potrošnje...800w je mnogo. Koliko je radila klima pre merenja? Moja klima u proseku troši 360w na 24h u ovom trenutku. Povuče na 750w kad uključi kompresor i ide do 300-400w.

Uzeo sam za vikendicu jednu energy pro (bez ovog dodatnog u imenu) 12" i tri devetke, inverteri, ali nisam siguran koji je tacno model. Prosle zime su radile odlicno, grejale kako treba i nisam imao taj bag sa senzorom. Uzeo sam na preporuku coveka koji mi ugradjuje i servisira sve klime i ne mogu reci da sam se *****ao :)

Grešiš, zavisi kako je postavljen algoritam u softveru koji u stvari služi za komunikaciju app-senzor. Mislim da je gotovo sigurno problem u aplikaciji jer nisi jedini...

A što se tiče potrošnje...800w je mnogo. Koliko je radila klima pre merenja? Moja klima u proseku troši 360w na 24h u ovom trenutku. Povuče na 750w kad uključi kompresor i ide do 300-400w.

Klima je radila od prekjuce, sa malim prekidom juce dok sam pametne uticnice podesio. Evo dok pricamo, jedna radi na 530w, druga miruje na 6w.

Uzeo sam za vikendicu jednu energy pro (bez ovog dodatnog u imenu) 12" i tri devetke, inverteri, ali nisam siguran koji je tacno model. Prosle zime su radile odlicno, grejale kako treba i nisam imao taj bag sa senzorom. Uzeo sam na preporuku coveka koji mi ugradjuje i servisira sve klime i ne mogu reci da sam se *****ao :)

Pa sve imaju to hinano, to je sistem preciscavanja vazduha.

Mogu tacno da pogledam modele kada odem, ali mislim da nije bilo hinano u specifikaciji uopste.

Nazad
Vrh Dno