Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Foundation e04. Nije vau, ali može da se gleda... Jeftin mi apple ovde :) u srbiji kontam da nece hteti da radi.... Najavili drugu sezonu.

Gledam Into the Badlands na primevideo, simpatična je serija, lepo se mlate mačevima. dosad sam slučajno naletao na delove epizoda, pa mi nije delovala nešto.

Odgledao preko Iris-a Beležnicu profesora Miškovića, hmmm ... od misterije ima samo "mi", od naucne fantastike nema ni "n" i jedva jedno "f", od trilera ima samo "r" jer je još u pisanju preskočeno "t", priča nekako plitka, sve skučeno, fali svašta nešto i to naročito u scenariju. Jeftina produkcija, pa koliko para toliko i efekata... Sami glumci uglavnom dobri, pod uglavnom mislim da one starije, a odnos između nekih likova koji bi trebalo da su bliski naivan i površan...
Neka bude 5/10 jer je naše, reda radi za pokušaj nečeg novog i drugačijeg.

Vigil 2021
Ajd da kazem ok serija u nedostatku neceg drugoga za pogledati
Mogla je biti bolja gluma, manje cut scena, al verujem da ce nekome ko voli temu podmornica biti ok

6/10

Foundation e04. Nije vau, ali može da se gleda... Jeftin mi apple ovde :) u srbiji kontam da nece hteti da radi.... Najavili drugu sezonu.

Gledam Into the Badlands na primevideo, simpatična je serija, lepo se mlate mačevima. dosad sam slučajno naletao na delove epizoda, pa mi nije delovala nešto.
Sto ne bi radilo? Gledam i ja u Srbiji.

Naravno da nije. Tu su uglavnom autorski titlovi. Eto recimo ja, iz hobija u slobodno vreme prevodim filmove i serije i postavljam ih na pomenuti sajt da bi ih nesebično podelio sa drugima bez bilo kakve naknade, iako ih masa televizija i IPTV-a skida i koristi bez mog odobrenja. Doduše, na neki način mi dođe i backup pozamašnog posla u slučaju da mi pukne hard. Filmove ću lako da skinem, al da ponovo prevodim… nema šanse.:)
Link sajta nisam javno postavio, kapiram da većina zna koji je, a i da ne ispadne da ga reklamiram. Ako moderatori dozvole ja ću ga okačiti.

Poslednja izmena:
Od mene si na tom sajtu dobio pet zvezdica za prevod te serije 😉
Samo nastavi i hvala ti što deliš svoj rad sa nama!
Hvala i tebi što usklađuješ verzije.😉
Jedina zamerka gde se uhvati Osgiliath-ovih prevoda da sinhronizuješ. Lik cepa google translate samo tako. Pola prevoda “niđe veze”. Četvrtu sezonu Farga je uništio. Ladno ne može da se gleda. Da je bar smisleno izmišljao rečenice, bolje bi bilo.

Poslednja izmena:
Mene cudi da niko ne komentarise sjajnu norvesku seriju EXIT...totalno ludilo

Mene cudi da niko ne komentarise sjajnu norvesku seriju EXIT...totalno ludilo
Slažem se, Exit je odlična, ali ovde se uglavnom forsiraju američke serije, drugim rečima “serije bez ideje”. Ne kažem da nema dobrih, naravno da ima, ali ih je sve manje, dok je izanredna evropska kinematografija zapostavljena.
Poljska Rojst, belgijska The Twelve, francuska Engrenages, ponovo belgijska Clan i da ne nabrajam neke već kultne, poput Bron/Broen...

@Zeha i knjiga je isto tako nekako nedovrsena, pre jedno godinu dve zapili se nesto u kraju i pricamo i kaze drugar Beleznica, E bas vam hvala i Zavet heroja treba neko da odradi.

@Shomi22 kuco ovde se bas u poslednje vreme provace sve vise serija koje nisu preko bare, i mislim da su nam sada dosta dostupnije serije van engleskog podrucja. Ja samo ne mogu jezik da zbarim valjda mi je uhu nepoznat i neprija mi kada gledam.

Počeo da gledam "Prison break" po drugi put, iako već delimično sve znam dosta zanimljivija od svih novih koje sam gledao!

Slažem se, Exit je odlična, ali ovde se uglavnom forsiraju američke serije, drugim rečima “serije bez ideje”. Ne kažem da nema dobrih, naravno da ima, ali ih je sve manje, dok je izanredna evropska kinematografija zapostavljena.
Poljska Rojst, belgijska The Twelve, francuska Engrenages, ponovo belgijska Clan i da ne nabrajam neke već kultne, poput Bron/Broen...
Potpisujem ..gledao sve sem Bron Broen...to cuvam kao poslasticu

I poljska "Znaki" može na listu, nije wow al solidna za pogledati

@Shomi22 kuco ovde se bas u poslednje vreme provace sve vise serija koje nisu preko bare, i mislim da su nam sada dosta dostupnije serije van engleskog podrucja. Ja samo ne mogu jezik da zbarim valjda mi je uhu nepoznat i neprija mi kada gledam.
Kad je serija dobra, brzo zavoliš jezik, čak ti postane i omiljeni.😉

Ja odgledah u cugu
Odlična u početku, ali kao i sa svakom uspešnom serijom - odužiše je. Realno većina serija treba da traje par sezona, ne više od 4. Koliko serija znam da su otkazane a bez urađenog raspleta (The Borgias) ili zbrzanog kraja (Star Trek Enterprise). I ova serija je bila otkazana ali je na svu sreću Netflix preuzeo da je završi.

I ja je upravo gledam i apsolutno ne znam zašto, mada kad je SciFi/Mystery u pitanju znam da spustim kriterijum dobro pa biće da je to. :)

Da znam ima barem 20 ovakvih serija, vremenom se stekne utisak da je samo scena promijenjena, čak i glumci postanu isti. :D Predvidljiva do bola, sem ta glavna misterija, aj da kažemo da zbog toga i gledam da vidim što bi na kraju. :)

Inače serija je komotno mogla da se zove "Callings", pa ja ne znam je li se neki pojam u nekoj seriji više ponavljao.

Ne bih se složio sa ovim. Ovde sam dobio preporuke za dobre Norveške serije.
Činjenica je da je US produkcija najveća i najpopularnija ali odavno joj kvalitet nije na prvom mestu, tj. zarada i forsiranje, marketing određenih trendova su osnovni kriterijum.

Ovde se hvala Bogu dosta piše o ostalim produkcijama i zato je ovaj tipik odličan.

Mali prilog tome je još jedan odličan Nordic noar iz Danske
"The chestnut man"
Uzgred glavnu ulogu tumači Danica Ćurčić, našeg porekla ali sa karijerom koju je već izgradila u Danskoj.

Nema senzacija, nema preterivanja, odličan triler, dobar zaplet fantastična atmosfera.
Prava stvar za jesenje popodne :)

https://www.imdb.com/title/tt5574490/ Nisam video da je neko ovo gledao ili preporučio ,a serija je totalno freak koliko je dobra.Valjda ljudi samo motaju Marvel i Dizni-shit pa im nešto ovako dobro i ne privuče pažnju. 9/10
Pratim je, ali nekako nema tu atmosferu kao film na osnovu koga su dobili inspiraciju da naprave tu seriju.

Odgledao celu sezonu The Lone Gunmen. Serija ekstra, stvarno steta sto su je otkazali posle prve sezone.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno