Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

U našoj zgradi Pošta ima opremu staru do 15 godina. SBB je svoju menjao mislim poslednji put pre 4 godine. Supernova je ovde 2 godine.
Šta da očekujem? Kristalnu kuglu nemam, u pasulj ne znam gledati... Jedino da mi komšinica gleda u šoljicu od kafe.:giggle:
Šta će biti od njihove opreme? Gledam kablove koje su razvlačili i po stanu, 2003. godina piše. Imaju tonu toga, gre'ota da se baci.:unsure:
Danas me zvali jer mi je istekao ugovor u stanu, na optici, bukvalno sam im rekao da me zovu za dve nedelje da vidim na koju stranu će situacija sa Pošta netom. Kaže operater da nemaju ni oni neke informacije, ali da je pretpostavka da će gurati Supernovu kroz koaksijalni kabel. I mnogo je bio optimističan govoreći kako će kod nekih kroz koaksijalac dovući i internet, i fiksni i TV... Kad bi on video u kakvom stanju je Poštanet oprema i kablovi po selima...

Ali pretpostavljam da će u slučaju gde, kao kod tebe već postoji Supernova, ili MTS optika, sve ići preko toga, a Poštanet kablove lepo cvik-cvik.

u kom je to selu Postanet imao kablove?

u kom je to selu Postanet imao kablove?
Oko Subotice pouzdano znam da Palić i Bajmok imaju Pošta Net. Ne znam kakva je situacija u ostalim gradovima/prigradskim naseljima.

U nekim kućama se i dalje gleda analogni signal na CRT televizorima...

da, pa vecina ljudi sa foruma je iz Beograda. a supernova je napravljena od privatnika koji su razvlacili kablove po krovovima i kojima je internet radio.
ne brini, telekom ce popraviti gde treba, sve se moze kad se hoce, nije bio problem u kablovima.
vidjao sam novu kablovsku po nekim zabitima, na planinama i slicno mislim da je supernova.

Ugovor mi je istekao jos januara 2021. Da li je dovoljno samo otici i vratiti opremu i otkazati uslugu ili mora najava ? Hvala

Istekla ti je ugovorna obaveza, ugovor ti traje dok ne otkažeš. Nije dovoljno, moraš prvo da odeš, podneseš zahtev za raskid ugovora i teče ti rok od 30 dana da vratiš opremu, platiš dug i slobodan si. Uzmi potvrdu da si vratio opremu kad im vratiš nakon 30 dana.

Meni bila super prica sa Postom posto nisu blokirali SBB,Arene kod njih a Eon box SK. Pretpostavljam da to sad nece moci kad dodje MTS.

Meni bila super prica sa Postom posto nisu blokirali SBB,Arene kod njih a Eon box SK. Pretpostavljam da to sad nece moci kad dodje MTS.
Meni danas stiglo pismo od telekoma da će od sad umesto kds signala moći da se prijavi za supernovu paket sa nikad boljom ponudom,samo mora do poslovnice da se ode.Inače je mirijevo u pitanju, 10god sam kod ptt kds bio do sad.Ali već par meseci imam box paket tako da adio ptt.

Zvali su me danas, uglavnom njihova ponuda je novi ugovor na 24 meseca, i to ili IPTV preko telefonske parice ili da ostane na kablu (nisu rekli ali verovatno Supernova) i jedina povoljnost je 3 (tri) meseca po jedan dinar uz standardne cene. Pitao sam zašto ne može 12 meseci po dinar a odgovor je da mi nismo novi korisnici, već smo dodati u njihovu bazu i ne može. Naravno idem na raskid i najverovatnije na Orion optiku.

Ne znam kako smo stari korisnici kad nikad nismo potpisali ugovor sa Telekomom... To je vrhunski bezobrazluk! A da ne pričam o okolnostima pod kojima je sve to urađeno. Pošto prelazak na MTS net znači ćao EON-u u mreži (koji je lepo radio do sada), koji godinama pozajmljujem roditeljima, sigurno nećemo potpisati ugovor s Telekomom. Moji već imaju protokol za njihove pozive i dolazak na vrata. Razmotriću SBB optiku ili Orion optika net + EON van mreže.

Zvali su me danas, uglavnom njihova ponuda je novi ugovor na 24 meseca, i to ili IPTV preko telefonske parice ili da ostane na kablu (nisu rekli ali verovatno Supernova) i jedina povoljnost je 3 (tri) meseca po jedan dinar uz standardne cene. Pitao sam zašto ne može 12 meseci po dinar a odgovor je da mi nismo novi korisnici, već smo dodati u njihovu bazu i ne može. Naravno idem na raskid i najverovatnije na Orion optiku.
Šta to konkretno znači? Hoće li im cene biti kao na sajtu Supernove, u prevodu duplo skuplje nego što je sada?
Naravno da ne daju pogodnosti kao da smo novi korisnici. Nije mi dao ni SBB. Mi smo "preuzeti", kao pošiljke. To je osnovno što me živcira u svoj toj priči. Već drugi put me "preuzimaju" bez da me prvo pitaju želim li to.

Šta to konkretno znači? Hoće li im cene biti kao na sajtu Supernove, u prevodu duplo skuplje nego što je sada?
Naravno da ne daju pogodnosti kao da smo novi korisnici. Nije mi dao ni SBB. Mi smo "preuzeti", kao pošiljke. To je osnovno što me živcira u svoj toj priči. Već drugi put me "preuzimaju" bez da me prvo pitaju želim li to.
Iskreno nisam mnogo ni pitao, čini mi se da su mi pomenuli neki paket od 100 Mb/s i 170 kanala za tri hiljade i sedamsto ili tako nešto ali me nije zanimalo pa nisam pažljivo ni slušao. Nisu pominjali Supernovu mada ne znam kako bi drugačije preko koaksijalca.

3.700 din? Za šta, 170 kanala? Neću više od 30-tak, šta da radim sa 170? Treba da vrtim kanale daljinskim 1h i kad nađem one koji mi se dopadaju zaboravim koji su bili.
'Bem ti digitalizaciju.

Odabereš omiljene pa vrtiš samo njih. Jednostavno rečeno, a zakomplikovano žešće. Videti temu o iris tv.

Na žalost tako je svuda.
Kad se pojavi provajder (ako se ikad pojavi) koji će dozvoljavati izbor kanala i plaćanje po kanalu, odmah prelazim kod istog.

auh ako Supernova nasledi ptt kds .. skoro pa duplo skuplje (gotovo 2000 din) za najjeftiniji tv paket u odnosu na ptt kds ...

Eto prilike da svi ovi, koji su se godinama žalili, konačno budu zadovoljni... :unsure:

Zezaj zezaj Mitre a ja sam bas bio zadovoljan POSTOM :) sve im je oprosteno pa skoro vec godinu dana, tj i dalje im oprastam odkad sam razduzio opremu proslog decembra.

Ako to zaista bude tako i ne budu ponudili bar 12 meseci po jedan dinar, ja ostajem na EON-u samo i to je to.

Upalio tv jutros i javlja da su nadjeni novi kanali. Ja uredno skeniram i vidim gomilu novih kanala. Supernova na Posti Net. Do malo pre su bili i stari postini digitalni kanali ali od pre par minuta bez signala a kanali Supernove svi zakljucani. Ne znam samo kako mogu da ugase signal kad nisu jos nista ponudili korisnicima Poata Net.

@Radoszver
Kad pomenu EON, moji i to imaju "gratis" i necenzurisano. Dao sam im svoj EON slot za smart tv na kome rade N1 i ostalo.

@montela
Gde? Može li postojeća CAM kartica da ih dekodira?

Da li moze supernova samo internet preko kabla? Pise 50/5=1500 din? Ima li nekih dodatnih troskova?
To ne bi bilo tako lose, stavim antenu za domace kanale i povremeno menjam netflix i hbo go.

Ako se koriste koaksijalni kablovi ide Supernova,rekoše mi u poslovnici u Subotici.
Uz Ugovor idu dva STB uređaja dok se treći naplaćuje.Ali za sve preciznije informacije da dođem ponovo za 2-3 meseca dok se sredi infrastruktura
i onda će mi dati tačnu ponudu sa cenama.

Subotica (okolina), stiglo na adresu... Malo je mutno, keva je slikala...

Prilozi

• IMG-ccc86bad51296a40d8b5bcf36888372e-V~2.jpg
    IMG-ccc86bad51296a40d8b5bcf36888372e-V~2.jpg
    196.1 KB · Pregleda: 76
  • IMG-9deef36f0b376dc8d5451de9e29bd08b-V.jpg
    IMG-9deef36f0b376dc8d5451de9e29bd08b-V.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 75

@Devix89

Dobio sam i ja. I opet u 2 primerka. Ne znam koji je vrag svim tim moronima, nisam dvoglava aždaja.
Inače fino pisamce, nude pogodnosti, bogat sadržaj, vrhunski kvalitet... A poslali su i, kako mi se čini, predugovor. Da ne razbijamo glavu previše.
Samo jednu sitnicu su izostavili a to je cena tog blagostanja. Zato će da šalju agente pred vrata da šlogiraju ljude u direktnoj komunikaciji. Da parafraziram Dimitrija Pantića: "Ja ću da zbrišem odavde, ni Interpol neće moći da me nađe".

Ja koliko videh, samostalni najjeftiniji paket 1600 dinara... Do sad je kod Pošta neta u Bajmoku bio 690... Ima da se šlogiraju ljudi kad čuju za poskupljenje od 900 dinara...

I kako ja sad babi da objasnim sta je STB. Vec nekoliko godina ni neznajuci koristi kablovsku a i dalje misli da je na anteni. ;)

Vrh Dno