Akumulatori se menjaju zato što se troše, a taj momak u servisu sigurno nije Indijac pa da je otvarao i menjao ploče unutar akumulatora. Kao ovaj😏
Preporuka za dečka iz zemuna koji ima servis akumulatora. Za pola para u odnosu na novi dobijate jači, kvaltetniji akumulator. Često vozim po gradu i po njegovoj preporuci sam uzeo za start/stop sistem.
Svako bira sta kupuje za svoj novac, dajem svoje iskustvo, ti ako zelis da radis istrazivanje da li je akumulator koji je 3x jeftiniji istovremeno 3x losiji..slobodno..rado cu procitati to.Nemoj me pogrešno shvatiti, ali mislim da je neozbiljno da ovako samouvereno preporučuješ polovne akumulatore, sa čitavim jednim primerkom iskustva, tokom čak četiri (letnja) meseca. Ajde da čujemo iskustva 4-5 korisnika, tokom 2-3 godine?
Ok, ispravio si se posle, uslovno gledano, imamo starije jeftinije vozilo koje planiramo da menjamo u sledećih par meseci, pa da ne kupujemo novi akumulator budućem vlasniku, onda možda...
Takođe, ne znamo koji je izvor akumulatora tog "momka iz Zemuna"?!? Ako nabavlja još uvek OK akumultore iz npr. havarisanih vozila, onda možda ima smisla upustiti se u avanturu.
Ako nabavlja odbačene akumulatore, onda je zaista nejasno šta im radi da ih učini valjanim još bar godinu dve dana?!?
Dao ti je 6 meseci garancije?!? Da li tih 6 meseci pokriva celu zimu?
Loši akumulatori često crknu preko noći, uglavnom onda kada se prvi put noćne tempretature približe nuli.
Ogroman je smor ako nam auto baš tada treba, ili ako smo npr. u Austriji (što se meni desilo (j*** Energizer...)). Džaba mi bilo što je još bio u garanciji.
x2
Polovni akumulator?!? Možda, za Yuga koji ide na prodaju za 2-3 meseca.
...eventualno, izvađen iz havarisnog Golfa starog 2-3 godine. Onda, možda...
Nadam se da ti se neću skorije javiti 😅Naravno da je tako. Ti nisi nikog reklamirao. Ispričao si svoje iskustvo. Je bih voleo da nam javiš kad akumulator crkne. Onda tek može da se izračuna da li je po mesevu upotrebe jeftiniji polovan ili nov. I mene lično to zanima. I meni je star auto pa bih ga se ratosiljao a glupo mi da ga dam sa akumulatorom koji je još u garanciji.
Po pitanju čega pažljivi? 😃Problem je sto je to lutrija sa polovnim aku a ne pravilo. Ni novi nisu pravilo a ne polovni, ali makar imas neku garanciju.
Frka, poslao si uzorke koriscenog ulja u specijalizovanu laboratoriju, otvorio si motor i video da nema natalozenih oxida na karikama klipova, nema trosenja letecih lezajeva?
Jako je nezahvalno davati takve preporuke, ja bih bio pazljiviji...
Svako bira sta kupuje za svoj novac, dajem svoje iskustvo....
Toliko bi mogao da pređe bez problema i da si sipao Dijamant. Isto važi i za akumulator koji je izgurao 4-5 meseci.nakon 60k km u istom autu
Petronas = SeleniaFrka, poslao si uzorke koriscenog ulja u specijalizovanu laboratoriju, otvorio si motor i video da nema natalozenih oxida na karikama klipova, nema trosenja letecih lezajeva?
Ako nabavlja odbačene akumulatore, onda je zaista nejasno šta im radi da ih učini valjanim još bar godinu dve dana?!?
Kažeš bio na ivici.. Kupio si polovan?naravno da može
što se tiče akumulatora. Varta blue otišao tačno po isteku garancije, dopunjavao ga par puta i odustao pa kupio exide premium prošlog oktobra. za sad zadovoljan. bio je na ivici kad je kupljen sa naponom 12.4-12.5 al se tokom vožnje dopunio i sad drži 12.6v
Ne osećam se da sam prozvan nego samo iznosimo svoja misljenja i vidjenja stvariZasto mislis da bi imao dobro ulje, moras imati svoju naftnu kompaniju?
U stvari, mislis li da vecina proizvodjaca akumulatora sve svoje pravi?
Iz pisanja vecine se vidi da niste uopste upuceni kako stvari funkcionisu zadnjih 50+ godina... tako nastaju mitovi i lazni marketing.
Uporedjujes Castrol sa buvljaka i Petronas iz ovlascene radnje. Zasto onda isto ne primenis i na akumulatore? Ovde je tvoj polovnjak Castrol sa buvljaka.
Sta ces raditi kada ti se nekom drugaru kojem si eventualno preporucio kratko spoji akumulator jer je taj lik nesto prevideo?
Sta ces ako mu se zapali auto zbog kvara?
Ko ce mu platiti odstetu, taj lik mozda?
Osiguranje ako dublje zagrebe, sigurno nece....
Isto sa uljima - kazes meni dobar Petronas. Laik uzme na preporuku ali ne proveri ASTM, SAE i eventualno ACC. Zvekne mu motor posle 20k. Ko je kriv, on jer nije gledao ili ti sto si preporucio?
Naravno da si ti, ko bi drugi...
Ne oseti se prozvanim ili na meti, ukazujem na ceste slucajeve, video vise puta svojim ocima.
I uvek je preporucilac kriv a ne sopstvena glupost.
Pa jesam menjao par akumulatora u zivotu... evo zadnji koji smo menjali i testirali, poslat u lab jer je koriscen na izrazito neravnom terenu:Da li si ti ikada menjao akumulator ako kazes da lik koji se bavi akumulatorima pogresi pa nesto prespoji? Ja sam jedno 20kom licno zamenio za zivota, starno nisam siguran kako je moguce da prespojis zice koje su 5mm debele i fizicki su limitirane da budu bas tamo gde i subici od AQ. Kao da kazes PC serviser ti je stavio PCIE grafiku u PCI slot... starno ne vidim mogucnost.
Ovo je trakcioni akumulator za viljuškare?Pa jesam menjao par akumulatora u zivotu... evo zadnji koji smo menjali i testirali, poslat u lab jer je koriscen na izrazito neravnom terenu:
Pogledajte prilog 318122
Prespajanje je najmanji problem. Najveci su mikro pukotine, koje je teze primetiti.
Polako ti istice kiselina. Na stranu stetu koju moze da napravi, problem je sto padom nivoa izlazes ploce vazduhu, stvarajuci nitrogen i kiseonik.
Takodje izlozene celije pod opterecenjem kada startujes auto mogu dovesti do krivljenja i prespajanja ploca.
Jasni su moguci scenariji.
Video sam par aftermath posle eksplozija aku celija, ne bih se igrao sa tim.
Da, retki su slucajevi ali kada se desi... lepo pitah, ko ce da odgovara za stetu?
Jedan moj poznanik popravlja trakcione baterije. Menja ćelije, desulfatizira...Standardni blok, koristi se u vise vrsta masina.
Proizvodjaci prave masine na osnovu standarnih konfiguracija, uglavnom...
Da li si ti ikada menjao akumulator ako kazes da lik koji se bavi akumulatorima pogresi pa nesto prespoji? Ja sam jedno 20kom licno zamenio za zivota, starno nisam siguran kako je moguce da prespojis zice koje su 5mm debele i fizicki su limitirane da budu bas tamo gde i subici od AQ. Kao da kazes PC serviser ti je stavio PCIE grafiku u PCI slot... starno ne vidim mogucnost.
Kaze čovek nemoj da mislis da te napadam.. "lepo pitah, ko ce da odgovara za stetu?" 😅Pa jesam menjao par akumulatora u zivotu... evo zadnji koji smo menjali i testirali, poslat u lab jer je koriscen na izrazito neravnom terenu:
Pogledajte prilog 318122
Prespajanje je najmanji problem. Najveci su mikro pukotine, koje je teze primetiti.
Polako ti istice kiselina. Na stranu stetu koju moze da napravi, problem je sto padom nivoa izlazes ploce vazduhu, stvarajuci nitrogen i kiseonik.
Takodje izlozene celije pod opterecenjem kada startujes auto mogu dovesti do krivljenja i prespajanja ploca.
Jasni su moguci scenariji.
Video sam par aftermath posle eksplozija aku celija, ne bih se igrao sa tim.
Da, retki su slucajevi ali kada se desi... lepo pitah, ko ce da odgovara za stetu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari