Šta je novo?

Download na ssd

dada13

Poštovan
Učlanjen(a)
11.10.2014
Poena
70
Pozdrav.
Da li je tacno da ako se cesto downloaduje nesto sa neta na ssd,da mu to skracuje vek.
Svaki drugi,treci dan ako se skine oko 50Gb fajlova pa obrise,da li to stetu ssd-u_.
Hvala.

Ako si od onih ljudi koji samo ubace USB stik, kopiraju fajl i kada je gotovo kopiranje samo izvuku USB stik, odgvoro je - NE.

Covek uopste nije to pitao.

Pozdrav.
Da li je tacno da ako se cesto downloaduje nesto sa neta na ssd,da mu to skracuje vek.
Svaki drugi,treci dan ako se skine oko 50Gb fajlova pa obrise,da li to stetu ssd-u_.
Hvala.
Ma isto kao i svaka druga upotreba, nema veze da li je sa net-a ili slika prebačena sa telefona. Radi se samo o garantovanoj količini upisa ali može da crkne i pre toga, ustvari svakog sekunda pisao ili ne. To što navodiš znači da bi trebalo da radi bar desetak godina. U stvari najviše se "troši" kada su windows na disku.
Mok majstariji (od 5SSD-a) ima već 18TB upisa, koristim ga baš za to, privremene fajlove sa net-a i svega drugug. Neki Silicone Power od pre 5-6 godina.

@DBraveZ i @Čika_Kure niste skontali ironiju u mom postu.
Upravo ono što je @CountMike konstatovao ja ću uprostiti - ne opterećujte sebe sitnicama.

A ja sam ubeđen da @dada13 nije neki Sys-admin kojeg brine hoće li se ssd-ovi na serverima izraubovati pre vremena.

Radite redovan bekap bitnih stvari a SSD će trajati koliko traje, niko ne daje garanciju za vaše podatke već daje zamenski uređaj.
Nakrivite kapu i uživajte.

bfzi5tychci61.jpg

Pozdrav.
Hvala.
Samo furaj i ne naginji se kroz prozor.

Sada sam skenirao ssd kros Sentinel i Helath je 64%.
Jel je to malo i zasto nije 100%?
Hard koji je duplo stariji ima health 100%.

Nemaš nikakvih problema. To je samo neka njihova (proizvođača) odokativna matematika zasnovana na starosti, količini upisa itd. Tek ako se nešto zacrveni na tom spisku, sve je u najboljem redu

Za neopterećivati se koja se količina podataka plasira na SSD disk - se slažem, ali ovo sa remove usb safely je skroz druga stvar. Znam dosta slučajeva gdje su nove fleške, externi hard diskovi crkavali posle par nedelja korišćenja zbog konstantno čupanja "pod naponom". Ja lično i WiFi antenu safe-rimuvujem :D, navika *** ali zato da kucnem nikad problema sa čuvenom usb not recognized greškom a tona uređaja mi je prošla kroz ruke...

Vrh Dno