Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Zato što NetTV Plus Eon streamovi imaju duplo manji bitrate u poređenju sa ovima za nas u Srbiji, Bosni... ostatku ex-YU gde posluju. Tj imali su ga sigurno prošle godine u martu a kakva je sad situacija nisam u toku & nemam uvid.
Sad je sve jasno.
Nista se nije promenilo, katastrofa je slika na 55'' TV-u, kao da gledam 720X480P razvucenu na 1920x1080p.
Na Tabletu ne mogu da gledam progressive stream, bole me oci od seckanja slike..
Kad sam gledao preko "EON u mrezi naloga" , slika je bila skroz korektna.

Kakva je situacija sa EON van mreze, da li je stream/bitrate isti kao i u mrezi?
Koja je najbolja kombinacija za SK kanale van mreze(inostranstvo). EON Sport van mreze + Mi Box/NW Shield + vpn ili neka druga varijanta?
 
Ako već hoćeš Xiaomi mi box s ili još bolje NVS najbolja opcija ti je TiviMate + neka IPTV lista.
Snimi IPTV temu ovde na forumu :)

Ne treba ti VPN u tom slučaju.

A možeš i da instaliraš EON na android i uz vpn da koristiš tvoj/nečiji nalog.
 
@cidihno Isti streamovi su i za "u mreži" i "van mreže" Eon korisnike. E sad ako kažeš da si ranije gledao na 'u mreži' a misliš na gledanje LIVE programa na Eon boxu, D3 risiverima, CAM modulu (= kad gledaš DVB-C mux a ne HLS stream) a ne na Eon aplikaciji na drugim uređajima onda treba da te informišemo da je i taj bolji interlaced stream (= ono što gledaš na Eon boxu kad premotavaš u nazad i stalno kad koristiš SmartTV aplikaciju na drugim uređajima) ipak malo lošiji nego DVB-C mux verzija istog kanala.
 
Ako već hoćeš Xiaomi mi box s ili još bolje NVS najbolja opcija ti je TiviMate + neka IPTV lista.
Snimi IPTV temu ovde na forumu :)
E vidis, skroz sam zaboravio na IPTV, pogledacu malo i to, kao alternativu.
E sad ako kažeš da si ranije gledao na 'u mreži' a misliš na gledanje LIVE programa na Eon boxu, D3 risiverima, CAM modulu (= kad gledaš DVB-C mux a ne HLS stream) a ne na Eon aplikaciji na drugim uređajima onda treba da te informišemo da je i taj bolji interlaced stream (= ono što gledaš na Eon boxu kad premotavaš u nazad i stalno kad koristiš SmartTV aplikaciju na drugim uređajima) ipak malo lošiji nego DVB-C mux verzija istog kanala.
Mislim na gledanje EON SmartTV app sa nalogom "u mrezi". :)
Do skoro su bili otkljucani SK kanali, skoro dve god. sam gledao van mreze sa nalogom u mrezi, a da je bolji interlaced stream na DVB-C mux od HLS streama, to sam se odavno uverio, kad dodjem kuci u Srb, pa kad pustim MotoGP, sreci nikad kraja.

Probacu ove dve varijante, sa EON van mreze + vpn i IPTV, pa cu nekako da izdrzim dok se ne vratim u Srb, pa cu vervatno opet da podizem OpenVPN na ruteru u Srb.
 
VPN ćeš da dižeš u Srbiji samo ako nisi na provajderu koji fura CG-NAT ;) Ako jesi nema previše smisla potez da plaćaš za statičku IP adresu umesto da te pare odu na VPN provajdera.
 
SBB mi je provajder, EONlight.
Do pre 2 godine je radilo, digao sam OpenVPN na ruteru, koji je bio iza SBB-ovg i radilo mi je. Sada nisam u toku, nadam se da se nista nije promenilo, ili?
Kad su otkljucali SK-1-2-3, spakovao sam ruter u fijoku i tako gledao do pre dva meseca.
 
EON tv se ne može koristiti na ovom uređaju. Razlog može biti rutovan uređaj, modifikovan ROM ili neka druga modifikacija sistema.

Do juče je sve radilo na android boxu, kako se ovo rešava?
 
^^
Hteo sam slicno pitanje da postavim...
Nisi napisao koji box je u pitanju.

Ja imam nekoliko boxova sa klasicnim androidom i na jednom radi svaka pa i najnovija verzija EONa, na drugom ne radi ni jedna, a na trecem radi samo modovana...
Nikako ne mogu da prokljuvim od cega zavisi i kako da znam da li ce EON da radi na boxu ili ne, kako oni to blokiraju?
 
  • Like
Reagovanja: mic
Jos nekome ne radi SK 4K preko EON aplikacije ?
Ili je crna slika ili Nema signala #1000.
 
Gigabit mxIII stari 5.1.1 android, samo uradio update eona mobilna verzija i opet radi
 
Imate li informaciju kako funkcionise gledanje EON tv-a preko laptopa u inostranstvu?
Konkretno je u pitanju UK.
Zvao sam kontakt centar ali su mi prilicno neodredjeno rekli "pa za neke kanale funkcionise, za neke ne, ne mozemo garantovati uslugu van granica Srbije, bla bla", dakle nista konkretno.
 
U Crnoj Gori su na Telekomovom internetu radili svi kanali sem RTS, ne znam kako je za UK, ali verovatno ce raditi.
 
Ja sam bio u Grčkoj kad je bila Olimpijada i nisam mogao da pustim RTS. Našao sam ExpressVpn i instalirao trial verziju koja je imala besplatno nedelju dana, taman koliko mi je trebalo. Postaviš na Srbija i gledaš sve. Ja sam gledao preko tableta, znači Android, za laptop i Windows nađi isto neko besplatno rešenje (ili trial, zavisi na koliko ti treba).
 
Većina kanala ne radi u inostranstvu.
 
Tako je. VPN resava sve.
Samo, npr kod mene, ne rade svi kanali na svim serverima.
Samo kad se nakacim na servere iz ex yu zemalja rade svi kanali. Windscribe je u pitanju.
 
Pitanje za EON smart TV aplikaciju ako može, ako sam ga uopšte postavio gde treba.

Mi box S (ako je bitno), sestrin EON nalog, MTS je internet.
Kada pokrenem expres VPN (free trial 30 dana, skinuo na boxu, stavio server u Srbiji), ne mogu da uopšte startujem EON, javlja neki problem sa konekcijom.
Kada pokrenem EON bez VPN i prebacim na neki kanal koji radi, tipa RTS... i tada uključim VPN, onda sve može, i SK i N-ovi...
Da li je to normalno ili je do VPN-a ili nešto ne radim kako treba (ne verujem ni da ostaje taj VPN, dosta je skup a mislim da mali ima nord da podeli).
 
To je do VPN-a. Nord ne pravi takve probleme
 
I meni radi na Nordu. Iz znatiželje probao sam na smart tv onaj Hola VPN o kome su kružile neke loše glasine i iznenađujuće je dobar. Pokreće sve moguće servise, čak i Hulu koji često prepoznaje VPN
 
Prekida li kome EON sad dok gledau utakmicu? Nebitno da li je konekcija pitem wi fi-a ili mobilnih podataka, pokusao sa oba.
Meni jedno pet puta u par minuta...
 
Ušlo 15 korisnika da gleda utakmicu i pukla aplikacija. Nije moglo da se udje u istu.
 
Puklo na dve sekunde u EON Smart TV app, samo crn ekran, vratilo se posle toga na normalu.
 
Ima li jos ko problema sa EON i VPN? Doskora sve radilo, sad pokrenem NORD i povezem se na Srbiju, udjem u EON i nece da se poveze, pise problem sa mrezom i mogu samo OK da klikcem. Svaki put isto. Bez VPN udje normalno
 
Probaj da uključiš VPN tek nakon što se pokrene EON na nekom kanalu koji radi bez VPNa.
Bar meni tako radi, pitao sam slično neki post iznad.
 
Ima li jos ko problema sa EON i VPN? Doskora sve radilo, sad pokrenem NORD i povezem se na Srbiju, udjem u EON i nece da se poveze, pise problem sa mrezom i mogu samo OK da klikcem. Svaki put isto. Bez VPN udje normalno

Jesi uspeo da rešiš?
Imam isti problem. Samo na Mi Box neće da radi
 
Nisam pokusavao nista, nemam struje do 17h pa cu danas pokusam to, al ne verujem da ce da uspe jer cim izadjem iz EON-a (klikom na Home dugme) da bih pokrenuo VPN, EON se zatvori, ne radi u pozadini. Koristim Firestick
 
Nazad
Vrh Dno