Šta je novo?

Ves masina

fleet019

Poštovan
Učlanjen(a)
23.06.2016
Poena
70
Planira se neka kupovina do 45k verovatno neki lg, suzio sam izbor na 4 brenda beko, lg, samsung i bosch, ali ukoliko imate nesto drugo bolje za preporuku, predlozite.
Zbog manjeg kupatila bi mi odgovarala neka dubine do ~55 cm
Takodje, me zanima na koje karakteristike obratiti paznju i na koje funkcije

-fizicki najveci bubanj, sto veca kolicina vesa da staje bez obzira da li mislis da ti ne treba.
-Sto jaca centrifuga u okviru cenovnih i fizickih parametara.
-Kontrola balansa bubnja. Dzaba jaka centrifuga ako nema kontrolu balansa.
Taj podatak neces naci na spisku teh karakteristika u prodavnici, moras traziti na sajtu proizvodjaca.
-kratki program, (odlozeni start ima verovatna svaka masina danas)
-najjeftiniji modeli uglavnom nemaju nista od ovoga sto sam naveo.
-DD to ima samo LG
-i da bude sto tisa

Beko, LG, bosch, samsung, sve moze ako se uklapa sa gornjim.

Beko nema kontrolu balansa bubnja. Ove ostale 3 imaju.

Morao bi imati, pogotovo na jakim centrifugama, ali to kao sto rekoh zavisi i od modela.
Guglaj automatic unbalanced load control

Imam ja neku Gorenje masinu i koristim sto NIZU centrifugu, jer jaca samo unistava i guzva ves. Da ima 600 obrtaja stavila bih, ali 800 je najnize. Glupo je sto ima medjufazne centrifuge koje takodje guzvaju ves, jedino glupo resenje jeste da na programu oznacim precrtanu centrifugu i posle izvrsenog celog programa okrenem tocak na samo mod centrifuge. Nije sve jace i bolje ako je broj veci, isto tako mi ne treba odlozeno paljenje, brate kad odlucim da perem ves, ja je i ukljucim, kome da je odlazem?

Poslednja izmena:
Evo da i ja pitam za misljenje.
Za vikendicu u selu gde zimi ne idem vec gotovo uvek leti ujesen hocu da kupim ves masinu.
Problem je sto je prostor predvidjen za nju bas knap po pitanju sirine.
Tu je negde oko 60,5 cm. Dubina moze 50 cm .
Cenovno bih kupio do 30 000 din.
Izabrao sam ves masine koje su sirine 59,5 cm.

Hisene 7kg/1200 WFPU7012EM cena 26000 ,

Whirpul 6/1200 FWL61252 cena 30000 d

Indezit 7/1200 EWC 71252 WEE cena 29000 din

Ariston 7/1200 NS722 WK EUN 30000din

Molim za misljenje i prepotuku

Moji rodjaci su kupili tu Hisense pre par dana. Za sad radi lepo, a u radnji su samo bile Hisense, Koncar, Candy i Beko. Beko nisu hteli zbog lose servisne podrske.
Morao bi imati, pogotovo na jakim centrifugama, ali to kao sto rekoh zavisi i od modela.
Guglaj automatic unbalanced load control
Ne znam, ali moji rodjaci imaju Beko WMY71033PTLMB3 i ona je skakala kada su se prale jakne.

Poslednja izmena:
Meni je jeftina skoro ceo dan sta se tripujete pranje vesa nocu... Al dobro, to valjda radi cela nazovi drzava. To je vama farsa oko obrtaja sta da kazem, posle toga svakako imam susilicu, a ne dobijem mokar ves nego lepo iscedjen. I nisam mislila bukvalno da kida lol.

Jeftinija tarifa tokom noći postoji u dosta država. Nismo to mi izmislili.
Po meni, bolje je platiti 1000+eur za kvalitetnu mašinu za veš i uštedeti nešto na struji, nego kupiti neku besmislenu koja uništava veš a onda još i bacati novac na skuplju struju.
Pa još dodatno bacati novac za struju za sušenje jer iz mašine za pranje izlazi praktično mokar veš. Sušilica će mnogo brže, bolje i jeftinije uraditi svoj posao kada je veš lepo oceđen.

Poslednja izmena:
Imam ja neku Gorenje masinu i koristim sto NIZU centrifugu, jer jaca samo unistava i guzva ves. Da ima 600 obrtaja stavila bih, ali 800 je najnize. Glupo je sto ima medjufazne centrifuge koje takodje guzvaju ves, jedino glupo resenje jeste da na programu oznacim precrtanu centrifugu i posle izvrsenog celog programa okrenem tocak na samo mod centrifuge. Nije sve jace i bolje ako je broj veci, isto tako mi ne treba odlozeno paljenje, brate kad odlucim da perem ves, ja je i ukljucim, kome da je odlazem?
Koji je model? Model pise sa donje leve strane kod vrata.

Pa onda davaj hiljadarke na masinerije pa cepidlaci za struju sta da ti radim. A prakticno je ves suv, nisi prisutan pa ne znas.

Ja sam naveo 4 ves masine ali se niko ne izjasnjava. Vidim o whirpulu da se ovde nema neko misljenje pa bih nju mozda izbacio iz razmatranja.
Ariston mi nije poznat po ves masinama, ali mi se cini po programima i funkcijama da je ovaj model bogat.
Indenzit mi je odvajkada poznat po ves masinama a Hisenes mocna kineska kompanija koja je preuzela Gorenje.
Ima li ko sugestiju.

Previse pravite kvantnu mehaniku oko prostih stvari. Ja ne znam koja masina danas nema automatsko balansiranje za centrifugu? Sve ove sto imaju brze centrifuge tj jake moraju da imaju balansiranje da masina ne bi letela po sobi. To mozda nekada je bio novitet ali danas je standardan deo opreme.
Beko pere odlicno kontrola kvaliteta je onako, pitanje kako je kod drugih
Iz mog iskustva servis je odlican u Beko cak verovatno jedan od najboljih tako da iako kontrola kvaliteta nije najbolja bez problema menjaju uredjaje ako ima problem (pogotovo u prvih 6 meseci)

Evo da i ja pitam za misljenje.
Za vikendicu u selu gde zimi ne idem vec gotovo uvek leti ujesen hocu da kupim ves masinu.
Problem je sto je prostor predvidjen za nju bas knap po pitanju sirine.
Tu je negde oko 60,5 cm. Dubina moze 50 cm .
Cenovno bih kupio do 30 000 din.
Izabrao sam ves masine koje su sirine 59,5 cm.

Hisene 7kg/1200 WFPU7012EM cena 26000 ,

Whirpul 6/1200 FWL61252 cena 30000 d

Indezit 7/1200 EWC 71252 WEE cena 29000 din

Ariston 7/1200 NS722 WK EUN 30000din

Molim za misljenje i prepotuku
Taj prostor po meni je premali da bi ugurao masinu, 1 cm lufta ne obecava. Mozda zbog prostora da razmislis o uskim masinama odnosno sa punjenjem odozgo ako uspes da iskombinujes sa prostorom (sirina 40cm, ali je i ovde dubina oko 60cm pa je opet prostor problem).
Obzirom da zimi nema nikoga i da grejanja (pretpostavljam) nema obrati paznju i na to, kod mene na vikendici ako ostane vode bilo gde sve smrzne. Lično bi gledao masinu sa sto manje elektronike odnosno bez displeja itd... Neki najjeftiniji Vox sa 5 godina garancije :)
Indesit i Ariston ista firma, a mislim i da je Whirpool isto deo grupacije pa verujem da je to sve slično "unutra".

Hvala na odgovorima.
Dobro ste mi ukazali za zimu da eliminisem svu vodu. Ako masina zavrsi onda od slavine u njioj valjda nema nigde vode. Inace redovno ispustam vodu zimi.
Ostaje uzi izbor Hisrnese i Indezit.
Prednost dajem Hisenese jer pise da imacontrolu stabilnosti i ako joj je servisna mreza Gorenja onda je to znacajnoisto. Obe imaju po 5 godina garanciju.

Markoni ne moj pogresno shvatiti, ali daleko da je poenta ista, promasio si temu, u uzi izbor su usle masine sa sirinom 59,5 cm i 7/ 1200 , sve drugo je off.

Ako mozete da predlozite konkretno neke modele, za ~40k

Hvala na odgovorima.
Dobro ste mi ukazali za zimu da eliminisem svu vodu. Ako masina zavrsi onda od slavine u njioj valjda nema nigde vode. Inace redovno ispustam vodu zimi.
U svakoj mašini za veš ostane vode nakon pranja. Ostane tu kod filtera za vodu ako ga ima, i kod pumpe za vodu. Ima vode i u el.magnetim ventilima, čak i kada je voda zavrnuta. I novu mašinu kada kupiš, može biti vode iz fabričkih testiranja.
U uputstvima svih mašina za veš striktno piše da ih treba čuvati od smrzavanja.

Uvek ostane vode u pumpi i ima je malo u visini odvodnog creva, odvrneš filter i ispustio si vodu, rešen problem.

Dobro je da ste mi ukazali na to.

Inace ova Hisenese je slim nasina 45 cm duboka i zena nece da cuje za nju. Kaze ima da seta.
Tako da mu ostaje Indezit ili Ariston.
Slicnih su karateristika samo Ariston ima spisak da kazem specijalizovanih programa, antibakterijski, baby, dzins, krupne stvari. Iste su grupacije tako da nema verovatnovelike razlike.

Inace interesatna stvar, hvalite mrezu odrzavanja Gorenja a tu je i Hisenese, pitam ja ko je serviser ovlascen u Uzicu. oni mi kazu neki servis u NovojVarosi.

Sta mislite da li je bolje Ariston ili Indezit da kupim ili je to bas veoma priblizno.
Mislim da oni zajedno sa Candy pripadaju istoj gruoaciji.

Dzaba mi pričaš. Da sam mladji mozda bih joj i rekao, a sada mi ne pada na pamet.

Dobar dan,vaše mišljenje o we 823 i ima li nešto bolje za oko 30000?

Nazad
Vrh Dno