Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC je probio naviše iz silaznog klina, target je bio 40k i tu je i stao. Ne treba se za sad zaletati da je to početak novog trenda. Toliko je BTC krvario da je RSI već sad udario u overbought. Jedini razlog koji ja vidim za rast cene je što su se svi bili složili da će da pada. Kad se počiste šortovi, videćemo kako će nastaviti dalje.

Poslednja izmena:
Pa kako sad, pre 2 nedelje ispisase ljudi romane ovde kako ce cene jos padati i ne treba se kupovati..
Ti što su pisali da čekaju da još padne, uvek čekaju i nikad ne dočekaju, pa posle kupuju kad je sve debelo u zelenom... ali dobro, da nema njih, kome bi mi prodavali :)
A da nema veze ovaj skok sa info da ce Amazon najverovatnije krenuti da prihvata Btc, Eth i Ada..?
Lično, ne verujem. Ta vest je procurela pre par dana.
Pre bih rekao da je neka ekipa ( ili menjačnica ) rešila rešila da otrese šortere, jer je masa šortova lagano likvidirana.. ali sad niko ne piše da je manipulacija, jer cena skače 😂

I da, zaboravio sam.
Srećan kripto svima koji slave 🍻

Poslednja izmena:
Binance ima tokene sa sufixom down. Eto zasto nekome odgovara da ide dole. Sinoc uzmem aavedown i sad sve skocilo a ocekivao sam obrnuto. Naopako

Simke, sta predlazes za Binance i opciju Margin trade?
Za Beam su izbacili 3x pa obzirom da mi stoje i smrde, hteo sam da pokusam da vidim kako to sve. izgleda sa. sicom nekom 😊
Znaci tako i na taj nacin nikad nisam trgovao. Sta predlazes i odakle poceti, na YT ima gomila klipova, da li odatle poceti? Ne znam uopste kako funkcionise u praksi a zeleo bi da probam. 🙂
Da ne dodje do zabune, nisam trejder 🙂
Iskreno, ne mogu se. pohvatati ovde telefonom i traziti ranije postove.

Prilozi

• IMG_20210726_134120.jpg
    IMG_20210726_134120.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 104
  • Screenshot_2021-07-26-13-40-26-036_com.binance.dev.jpg
    Screenshot_2021-07-26-13-40-26-036_com.binance.dev.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 103
Pogledaj na binance akademiji. Imaju lepo objašnjeno sve što te zanima. Ovaj članak sadrži odličnu bazu za skoro sve pojmove u trejdu. Svaki pojam ima link ka članku koji ga bliže objašnjava. Postoji deo koji opisuje margin trading i leverage. Mislim da ćeš bez problema pohvatati konce šta i kako se radi.

Simke, sta predlazes za Binance i opciju Margin trade?
Za Beam su izbacili 3x pa obzirom da mi stoje i smrde, hteo sam da pokusam da vidim kako to sve. izgleda sa. sicom nekom 😊
Znaci tako i na taj nacin nikad nisam trgovao. Sta predlazes i odakle poceti, na YT ima gomila klipova, da li odatle poceti? Ne znam uopste kako funkcionise u praksi a zeleo bi da probam. 🙂
Da ne dodje do zabune, nisam trejder 🙂
Iskreno, ne mogu se. pohvatati ovde telefonom i traziti ranije postove.
Ne predlažem ništa :) Bolje i da ti stoje i smrde kao što kažeš, nego da se igraš sa nečim što ne znaš i rizikuješ da izgubiš sve ( čitaj: padne rekt / likvidacija i ćao sve )..
Kad stoje, nećeš napraviti bar minus ili ostati bez njih ako budeš likvidiran.

Kad kažeš da nisi trejder, onda si hodler, pa radi što hodleri rade i nema greške. Od hodlera nije niko u minusu :) HW wallet i zaboravi ih na par godina.

Poslednja izmena:
Ne predlažem ništa :) Bolje i da ti stoje i smrde nego da se igraš sa nečim što ne znaš.
Kad stoje, nećeš napraviti bar minus ili ostati bez njih ako budeš likvidiran.

Kad kažeš da nisi trejder, onda si hodler, pa radi što hodleri rade i nema greške. Od hodlera nije niko u minusu :) HW wallet i zaboravi ih na par godina.
OK.. hvala na savetu...

Pogledaj na binance akademiji. Imaju lepo objašnjeno sve što te zanima. Ovaj članak sadrži odličnu bazu za skoro sve pojmove u trejdu. Svaki pojam ima link ka članku koji ga bliže objašnjava. Postoji deo koji opisuje margin trading i leverage. Mislim da ćeš bez problema pohvatati konce šta i kako se radi.
Znaš kako, lepo su objašnjene najosnovnije stvari i svi termini koji se koriste u trejdovanju, kao i sve funcije i mogućnosti menjačnice, ali najbitnije stvari su prekočili u tim tutorijalima. To se stiče iskustvom i veruj mi debelo plati na kraju kad padne rekt.
Ono što se noćas desilo baš na binance-u, i baš sa fjučersima sigurno nema ni u jednom njihovom tutorijalu :).

Znaš kako, lepo su objašnjene najosnovnije stvari i svi termini koji se koriste u trejdovanju, kao i sve funcije i mogućnosti menjačnice, ali najbitnije stvari su prekočili u tim tutorijalima. To se stiče iskustvom i veruj mi debelo plati na kraju kad padne rekt.
Ono što se noćas desilo baš na binance-u, i baš sa fjučersima sigurno nema ni u jednom njihovom tutorijalu :).
Potpisujem. Ovakve situacije ti niko nikada nece objasniti na netu.
Iskustvo je neprocenjivo. Stotine situacija koje smo prosli i osetili na kozi ne moze nijedan tutorijal da objasni. U krajnjem slucaju i nece. Poenta je da se vi osetite kao da znate sve i da vas oni šišaju i dalje. Meni licno brdo strucnih stvari ne treba uopste ali godine iskustva ne bih menjao ni za sta.

Ako poteraju do 41-42, tek onda kreće pravi short squeeze, ovo od noćas je možda bila samo priprema / zagrevanje :D
Dobra stvar je što konstantno neko agresivno šortuje, jer je funding i dalje mali i jeftino je držati otvoren i šort a i long... a to se jako retko viđa, pogotovo posle 15% u danu.

U svakom slučaju, ko god trejduje bilo šta, nek uzme deo profita što je poklonjeno danas.

Nema nikoga danas? Ko je umro?

Amazon je demantovao placanje btc-om. Niko im nije poverovao :d

Ajd ovako, ide plata..u sta da se ljosne jedno 100 eur ovih dana? Trenutno drzim Eth, Matic i Icp, nesto simbolicno Neo i Stellar..

Nema nikoga danas? Ko je umro?

Amazon je demantovao placanje btc-om. Niko im nije poverovao :d
Čeka se da lepo probije 40k :) pa će onda krenuti polako da se traže saveti šta da kupi :)

A za ovaj drugi deo, pitanje je vremena kad će i to doći, ne brini. Sada je samo bitno da neko napravi prvi korak, da li Apple, ili Amazon ili neko treći... ali biće, pre ili kasnije.

edit:

Evo, kreću pitanja 😂 😂 😂

Poslednja izmena:
Po meni etc i mozda eaven do 4 jula zbog pada profitabilnosti eth, pod pretpostavkom da se odrzi ovakav trend berze. Etc mi je uglavnom favorit i lepo je sad moglo da se zaradi na njemu zadnjih par dana, imao sam doduse i malo srece jer sam bas hvatao samo dno i vrh.

Čeka se da lepo probije 40k :) pa će onda krenuti polako da se traže saveti šta da kupi :)

A za ovaj drugi deo, pitanje je vremena kad će i to doći, ne brini. Sada je samo bitno da neko napravi prvi korak, da li Apple, ili Amazon ili neko treći... ali biće, pre ili kasnije.

edit:

Evo, kreću pitanja 😂 😂 😂
Pa kad se nista ne desava, reko haj da cujem neki predlog..Inace kljuckam redovno svaki mesec, ali to je do sada bilo eth, matic i od skoro ipak resim da uzmem ICP ponovo, racunam da nece potonuti dublje nego sto jeste (sto nije nemoguce, al ajde). ETC nikako da prelomim da uzmem, mada trenutno mialim da ne moze da se promasi mnogo.

Valjda ce altovi da krenu u veliki pump, cim se btc stabilizuje sa cenom. Mnogo je nemiran :)

Ljudi sta mislite da li i menjacnice manipulisu sa cenom? Deluje nekad nerealan odnos cena kao sto ne danas recimo. Oni realno raspolazu sa ogromnom lovom i ne bi me cudilo da sami rade pump and dump. U fazonu neko se igra sa potencionetrom :). E za ovo mi trebaju godine iskustva 😜

Ljudi sta mislite da li i menjacnice manipulisu sa cenom? Deluje nekad nerealan odnos cena kao sto ne danas recimo. Oni realno raspolazu sa ogromnom lovom i ne bi me cudilo da sami rade pump and dump. U fazonu neko se igra sa potencionetrom :). E za ovo mi trebaju godine iskustva 😜

Ma joooook, čini ti se.

Nek mi neko nađe neki drugi commoditiy kome se cena kreće ovako, baš bih voleo to čudo da vidim. Nema, tako nešto može samo Ponzi navlakuša. I ovo je sad sasvim blago kakve smo očigledne manipulacije gledali nekad.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    48.2 KB · Pregleda: 66
Ako je tako onda je ovo bar 50% ona klasicna moderna digitalna kockarnica...A opet sada razmisljam posto je u pitanju blockchain tehnologija bile bi vidljive manipulacije, jer je sve zapiano u bazi. Nema lazi nema prevare. Mada kazu da ne pise ime vec su sve transakcije pod brojevima u bc...znaci samo oprezno pa da im razbucamo sistem 🥳

Cesto se setim scene iz filma Bande Njujorka kada gradonacelnik Njujorka i Mesar dovovaraju neku semu/akciju pa mu gradonacelnik kaze:
Sve mora da je po zakonu, narocito kad se krsi

Ovo je sada vec preslikan scenario s pocetka godine, btc vuce gore, altovi lagano krvare... Samo nek ide. Doci ce i alt season i vracano se u normalu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno