Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni lično zvuči neverovatno da se desi krah berze. Mislim da postoji i previše nervoze i straha kod ljudi zbog svega što se izdešavalo u proteklih godinu i po dana te bi jedna dobra ekonomska kriza dovela do opšteg pičvajza.
Moraće slika da se boji u ružičasto.

Ne mora da se desi krah berze, ali mora da dodje do hladjenja. Jedno par stotina da zaroni na s&p500 jer su se ljudi previse zaigrali i sve je previse naglo naraslo. Desice se gotovo sigurno u skorije vreme, samo jednog dana krecu vesti kuku lele propada sve, sta se to desava.
A sta moze da se desava, s&p500 i nasdaq su se duplirali za godinu dana, mora malo na dole pa onda da nastave.

U poslednjih godinu dana sam video dosta ljudi koji su uletali u kripto i na berzu, a da pre toga nisu imali niti jednu akciju, a dal su i culi za bitcoin.

Ako, valja sveza krv. Sta bi stari vampiri jeli da nema prinove.
Inace sve su vam price lose, vi sto ulazite sad. Sad treba biti strpljiv, sacekati reversal i potvrdu pa ulaziti. Ovo sve jos moze 2x - 3x dole. Altovi i vise a defi smece da ne pominjem.
Sto kaze Detector, ako nemate zivce da cekate godinu dve, onda racunajte da ste pare 99% izgubili. E sad i na ruletu ima ko dobije... ali ovo je igra zivaca, na kraju se strpljenje uvek isplati.

Kakav krah berze ljudi, gdje ce sva ta lova koju stampaju 🤔

Nego, jel isprati neko moj HEX call od jucer 😉

@Nemam ime - tvoj post pogurao SFP 11% :)
Normalno! To je pravi coin. ADA skocila sa 1,2$ na 1,28$, samo 8 centi na 1,2$. A SFP sa 0,65$ na 0,77$, čak 12 centi na 0,65$. To su najniže i najviše cene u zadnjih 24h. ADA ima rast 1%, a SFP 12%. Ko je cekao pad i išao po skoro najnižoj ceni u istoriji SFPa, taj tek ima da profitira. Čim krene BTC na 40-50 hiljada, SFP ima da odleti na 2-3 dollara, a onda kad svi vide kako SFP leti, e tad će i mnogi drugi da se priključe i ko zna dokle ima da ode. Ali za te druge biće kasno za pravi profit. Sad dok o njemu niko ne govori, sad se zauzimaju pozicije. SFP bolji od ADAe!

@Nemam ime - tvoj post pogurao SFP 11% :)
0E12CF63-3427-4AE1-9CD0-A9F81A3ED1CF.jpeg
Dok ti napisah repliku, on još dobrano skocio. BTC sa 31.500$ otišao na samo 33.000$, a SFP sa manje od 0,65$ na preko 0,81$. Možeš da zamisliš kad BTC ode na samo 50.000$, gde će biti SFP. E tako se prave pare, tako sto kupuješ ono gde nisu svi navalili. A ne tako što navališ tamo gde je pre tebe već uletelo milion ljudi i gde svi već čekaju da budu milioneri.

Hvala svima na odgovorima. Nažalost zbog mog posla ne stižem ni da odgovorim.

Moj plan je bio da šta god kupim, ne prodajem minimum 5 godina a i više. Tako da to što je juče SafePal skočio 17% ne znači mnogo (pogotovo ako se uzme u obzir da je on cenu imao i 12.07. kada je krenuo da pada).

Poslušaću par vaših saveta i promeniti malo taktiku ulaganja:
1. ulagaću periodično tj koristiću metodu Dollar Cost Avareging.
2. gledaću da pronađem 5 altova da uložim po 200e u njih.
3. pored Binanca, koristiću još jednu platformu, da ne bude sve na istom mestu.
4. neću kupovati ADA :)

Dvoumim se još da li da krenem sa nedeljnim ulaganjem od po 1000e ili da sačekam jedno 2-3 nedelje pa da onda vidim kakva je situacija.

Mišljenja sam da možda stvarno padnu cene svega na globalnom nivou, ali da je sutra BTC na 20k dolara, mnogi bi ušli i teško da bi on pao ispod te neke cifre. Dalje, meni ne znači mnogo da li ću ga kupiti na 33k ili 27k. To sad malo smešno zvuči, ali dugoročno gledano to ne pravi neku ogromnu razliku. I treće, najvažnije, ja nisam ovde da bih od 18k evra napravio 180k. Tako da ako za 5 godina bude x2, ja sam zadovoljan, ako za 10 godina bude x3, odlično. Da sad obrćem taj keš, ja x3 za 10 godina ne bih napravio tako da sam sa x3 na BTC-u ja zadovoljan. :)

Hex razvaljuje sta radi. Ja ga pratim, da sam znao da ga uzmem pre par dana jos...

Sacrifice faza upravo pocela, znaci ide pump natednih 2 sedmice. ***a javim vam na vrijeme za easy money 🤦
Izgleda da je ovdje vecina popushila na cukama i slicnim glupostima, pa sad pushu u i hladno😁

Ja sam u HEX od pocetka, i da nisam prodao vecinu prerano sad bi samo od hex-a imao seven digit na racunu.

@Hairr123 ako si stvarno ozbiljan sa tim 5-10god. Uzmi BTC, stavi na cold storage i gotova prica, imat ces sigurno vise neko pishljivih 3x.

Posle duzeg vremena, najavljen novi launchpad na Binance:

Introducing the Coin98 (C98) Token Sale on Binance Launchpad!​

C98 Token Sale Details:

• Token Name: Coin98 (C98)
  • Launchpad Hard Cap: 3,750,000 USD
  • Hard Cap Per User: 20,000 USD (266,666.667 C98)
  • Total Token Supply: 1,000,000,000 C98
  • Total Tokens Allocated to Binance Launchpad: 50,000,000 C98 (5% of Total Token Supply)
  • Public Sale Token Price: 1 C98 = 0.075 USD (price in BNB will be determined prior to subscription)
  • Token Sale Format: Subscription
  • Supported Sessions: BNB only

Normalno! To je pravi coin. ADA skocila sa 1,2$ na 1,28$, samo 8 centi na 1,2$. A SFP sa 0,65$ na 0,77$, čak 12 centi na 0,65$. To su najniže i najviše cene u zadnjih 24h. ADA ima rast 1%, a SFP 12%. Ko je cekao pad i išao po skoro najnižoj ceni u istoriji SFPa, taj tek ima da profitira. Čim krene BTC na 40-50 hiljada, SFP ima da odleti na 2-3 dollara, a onda kad svi vide kako SFP leti, e tad će i mnogi drugi da se priključe i ko zna dokle ima da ode. Ali za te druge biće kasno za pravi profit. Sad dok o njemu niko ne govori, sad se zauzimaju pozicije. SFP bolji od ADAe!

Ja bih bio malo oprezniji sa takvim najavama, nagledali smo se tih pumpova onoliko pa zatim i sunovrata. Ako meriš vrednost coina samo po tome koliko je skočio za 24h imaj na umu da može i dole još više za 24h.
DOGE i SHIBA su upečatljivi primeri i stalno se jedna te ista priča ponavlja s tim što je iza DOGE stao jedan Elon Musk, navukao napaljenu rulju a zatim se eleganrno izmakao i nikom ništa.

Hvala svima na odgovorima. Nažalost zbog mog posla ne stižem ni da odgovorim.

Moj plan je bio da šta god kupim, ne prodajem minimum 5 godina a i više. Tako da to što je juče SafePal skočio 17% ne znači mnogo (pogotovo ako se uzme u obzir da je on cenu imao i 12.07. kada je krenuo da pada).

Poslušaću par vaših saveta i promeniti malo taktiku ulaganja:
1. ulagaću periodično tj koristiću metodu Dollar Cost Avareging.
2. gledaću da pronađem 5 altova da uložim po 200e u njih.
3. pored Binanca, koristiću još jednu platformu, da ne bude sve na istom mestu.
4. neću kupovati ADA :)

Dvoumim se još da li da krenem sa nedeljnim ulaganjem od po 1000e ili da sačekam jedno 2-3 nedelje pa da onda vidim kakva je situacija.

Mišljenja sam da možda stvarno padnu cene svega na globalnom nivou, ali da je sutra BTC na 20k dolara, mnogi bi ušli i teško da bi on pao ispod te neke cifre. Dalje, meni ne znači mnogo da li ću ga kupiti na 33k ili 27k. To sad malo smešno zvuči, ali dugoročno gledano to ne pravi neku ogromnu razliku. I treće, najvažnije, ja nisam ovde da bih od 18k evra napravio 180k. Tako da ako za 5 godina bude x2, ja sam zadovoljan, ako za 10 godina bude x3, odlično. Da sad obrćem taj keš, ja x3 za 10 godina ne bih napravio tako da sam sa x3 na BTC-u ja zadovoljan. :)
SFP je 12.7. imao cenu 0,77$, a danas je evo dobacio na 0,85$, dakle vise od toga da se samo vratio. A ADA npr je sad dosta niže nego sto je bila 12og. Sada je dosta ispod 1,3$, a 12og je bila 1,37$. Tako da to sto se SFP “vratio na cenu na kojoj je bio pre pada”, to govori da je u pitanju vitalan coin, coin koji pozitivno reaguje na rast Bitcoina i odmah privlači investitore. A ADA npr se nije vratila tamo gde je bila 12og, jer nema ko da investira u nju, jer su svi vec ušli u nju. Tako da, ovi pokazatelji mogu da daju neke signale gde će neko biti i za 5 godina. Koji coini su već napuvani pa i za 5 godina neće daleko otići, a koji coini su tek u uzletanju i mogu daleko da dobace za 5 godina. To sto ce se coini čuvati čak 5 godina, ne znaci da će doneti veću vrednost za 5 godina. Postoje mnogi coini koji su sad u ovom bullu imali manju vrednost nego u bullu 17/18. Jedan od njih je npr Bitcoin Cash. Takodje, tu spada i XRP. Ti su se coini nekada puno napuvali, i teško je sad to nadmašiti. Zato treba tražiti talente. Talenti koji su u razvoju donose profit za 5 godina. Ono sto se razvija, to donosi rast i profit. A tamo gde je već ušlo milion ljudi koji čekaju da se obogate, tu će slabo da se raste.
Nije bas da je nebitno da li ćeš uci po ceni od 33.000 ili 27.000. Razlika je 6.000. Ali ako skoči BTC 3x, onda je razlika 18.000. To nije malo. Onaj ko kupi BTC po 27.000 umesto 33.000, imace za 22,22% veću količinu Bitcoina. A 22,22% nije malo. Imas 22,22% veću količinu, pa kad to pomnožiš sa npr 3x većom cenom, tu se može dosta zaraditi. Da konkretno sve stavimo na papir. Napisao si da bi 15.000€ uložio u BTC. To je oko 17.750$. Ako kupis po 33.000$, za taj novac dobices 0,537 Bitcoina. Ako placas po 27.000$, dobices 0,657 Bitcoina. Ako BTC ode na 100.000$ za to vreme koliko ćeš čekati, u prvom slučaju ćeš imati 53.700$, a u drugom slučaju 65.700$. Da li je malo 12.000$? Da ti neko da 12.000$ na 53.000$, jer si ga kupio po nizoj ceni koja “ne pravi razliku”, nije malo. To je preko 20%. Kada sam cekao da SFP padne na 0,7$, meni je jedan lik isto tako rekao:”pa udji sad na 0,9$. Kad bude SFP otišao na npr 5$, biće ti nebitno da li si ušao na 0,7$ ili 0,9$“. Naravno da ga nisam poslušao. Cekao sam 0,7$ i juce ušao sa 2.000$ i sad sam već u plusu. Već imam 2.428$. SFP je sada već 0,85$. A da sam njega slušao, sada bih bio u minusu, imao bih 1.888$. A velika je razlika izmedju 1.888$ i 2.428$, čitavih 540$. Moj savet je da ne čekaš 2-3 sedmice da bi video sta će biti, već da odmah kupis čim padne ispod 30.000$. Ako čekaš 2-3 sedmice, tada može cena biti iznad 30.000$, a da npr u medjuvremenu si propustio kupnju na ispod 30.000$. Takodje, ne savetujem da ideš sa nedeljnim ulaganjem po 1.000$, jer ćeš većinom plaćati i ove skupe cene iznad 1.000$. A desice se neki slom berze i cena će sigurno pasti ispod 30.000$ i tad lepo možeš kupiti sta si planirao. Slom će se na kratko desiti, kao sto se već desavalo nekoliko puta, i cilj je tada iskoristiti taj slom. Čekaj slom berze. A ako ulazes nedeljno po 1.000$, verovatno ćeš propustiti slom, jer slom se desi naglo i puno i onda se brzo cene dosta oporave. Ako hoces Dollar Cost Avareging, bolje da postaviš onda ordere za slom berze, tipa 2.000$ na 29.000$, 2.000$ na 28.000$, 2.000$ na 27.000$… Pa kad prodje sledeci slom, ono sto ti pretekne novca, lako ćeš kupiti BTC po ceni iznad 30.000$. Eto dao sam ti još neke ideje pa razmisli šta je za tebe stvarno najbolje.
Ja bih bio malo oprezniji sa takvim najavama, nagledali smo se tih pumpova onoliko pa zatim i sunovrata. Ako meriš vrednost coina samo po tome koliko je skočio za 24h imaj na umu da može i dole još više za 24h.
DOGE i SHIBA su upečatljivi primeri i stalno se jedna te ista priča ponavlja s tim što je iza DOGE stao jedan Elon Musk, navukao napaljenu rulju a zatim se eleganrno izmakao i nikom ništa.
Čim si SFP svrstao u lonac sa kučićićma, šta dalje napisati… SFP niko ne pumpa, nema Muska, a ipak skace jer su mu temelji kvalitetni.

Ne bih bas tako otpisivao ADU,to je dobar projekat,imaju dobar tim. Do sada je pokazala svojevrsnu inertnost cene,dugo akumulira pre nego opali sto i nije toliko lose,samo treba imati strpljenja.
Licno imam i SFP i ADA u portfoliu ali ipak mislim da je na duze staze bolje investicija ada po 1.3 nego li sfp po 0.7$.
Ko ima vecu kolicinu moze i na stejking da uzme koji dinar.

Na kojim menjačnicama kupujete SFP, KEEP, HEX i tako te koine kojih nema na Cex ili Binance?
Konkretno SFP i KEEP postoje na binancu, a za svaki koin možeš da proveriš preko coinmarketcapa. Kada pronađeš traženi koin skroluj dole i videćeš npr. SFP markets, tu su izlistane sve menjačnice na kojima postoji traženi koin.

Ne bih bas tako otpisivao ADU,to je dobar projekat,imaju dobar tim. Do sada je pokazala svojevrsnu inertnost cene,dugo akumulira pre nego opali sto i nije toliko lose,samo treba imati strpljenja.
Licno imam i SFP i ADA u portfoliu ali ipak mislim da je na duze staze bolje investicija ada po 1.3 nego li sfp po 0.7$.
Ko ima vecu kolicinu moze i na stejking da uzme koji dinar.
Ne otpisujem ja ADAu, samo je poenta da ona neće dati onoliko profita koliko se holderi nadaju. Ona je vec opalila kada je sa desetak centi presla dolar. Ovo sada je sve mrcvarenje. Nema ona vise sta ni da akumulira jer svi su vec ušli u ADAu.

Nema ona vise sta ni da akumulira jer svi su vec ušli u ADAu.
Sa ovim delom se nikako ne slažem.

Naravno da se akumulira jer postoji stejkovanje, pa svakako ne treba otpisivati adu nikako.

Mislim da prvo grešiš što porediš novčić koji postoji svega nekoliko meseci i čiji me mc mnogo manji od ade koja traje nekoliko godina.

Drugo, grešiš što porediš adu koja je platforma na kojoj kreću pametni ugovori i aplikacije, postoji stejkovanje itd..., dok sfp token nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost jer je totalno nepotreban za ono čemu je projekat namenjen - hardwer wallet koji verujem da nisi ni probao jer ne šalju za Srbiju.

Ja sam ga dobio masu kad je bio na binance launchpad-u, a verujem da su najveću hodleri upravo oni i tim koji stoji iza projekta, i određuju kretanje cene kako njima odgovara ( kao i većinu novčića iza kojih stoji binance).

Ne kažem da se ne može zaraditi trejdovanjem, ali dugoročno ne nude ništa što bar 100 drugih ne nude :) plus što još nisu imali ni jedan hack koliko sam ispratio, a to će se desiti pre ili kasnije. Već viđen scenario X puta :) i onda ćao zdravo..

SFP je 12.7. imao cenu 0,77$, a danas je evo dobacio na 0,85$, dakle vise od toga da se samo vratio. A ADA npr je sad dosta niže nego sto je bila 12og. Sada je dosta ispod 1,3$, a 12og je bila 1,37$. Tako da to sto se SFP “vratio na cenu na kojoj je bio pre pada”, to govori da je u pitanju vitalan coin, coin koji pozitivno reaguje na rast Bitcoina i odmah privlači investitore. A ADA npr se nije vratila tamo gde je bila 12og, jer nema ko da investira u nju, jer su svi vec ušli u nju. Tako da, ovi pokazatelji mogu da daju neke signale gde će neko biti i za 5 godina. Koji coini su već napuvani pa i za 5 godina neće daleko otići, a koji coini su tek u uzletanju i mogu daleko da dobace za 5 godina. To sto ce se coini čuvati čak 5 godina, ne znaci da će doneti veću vrednost za 5 godina. Postoje mnogi coini koji su sad u ovom bullu imali manju vrednost nego u bullu 17/18. Jedan od njih je npr Bitcoin Cash. Takodje, tu spada i XRP. Ti su se coini nekada puno napuvali, i teško je sad to nadmašiti. Zato treba tražiti talente. Talenti koji su u razvoju donose profit za 5 godina. Ono sto se razvija, to donosi rast i profit. A tamo gde je već ušlo milion ljudi koji čekaju da se obogate, tu će slabo da se raste.
Nije bas da je nebitno da li ćeš uci po ceni od 33.000 ili 27.000. Razlika je 6.000. Ali ako skoči BTC 3x, onda je razlika 18.000. To nije malo. Onaj ko kupi BTC po 27.000 umesto 33.000, imace za 22,22% veću količinu Bitcoina. A 22,22% nije malo. Imas 22,22% veću količinu, pa kad to pomnožiš sa npr 3x većom cenom, tu se može dosta zaraditi. Da konkretno sve stavimo na papir. Napisao si da bi 15.000€ uložio u BTC. To je oko 17.750$. Ako kupis po 33.000$, za taj novac dobices 0,537 Bitcoina. Ako placas po 27.000$, dobices 0,657 Bitcoina. Ako BTC ode na 100.000$ za to vreme koliko ćeš čekati, u prvom slučaju ćeš imati 53.700$, a u drugom slučaju 65.700$. Da li je malo 12.000$? Da ti neko da 12.000$ na 53.000$, jer si ga kupio po nizoj ceni koja “ne pravi razliku”, nije malo. To je preko 20%. Kada sam cekao da SFP padne na 0,7$, meni je jedan lik isto tako rekao:”pa udji sad na 0,9$. Kad bude SFP otišao na npr 5$, biće ti nebitno da li si ušao na 0,7$ ili 0,9$“. Naravno da ga nisam poslušao. Cekao sam 0,7$ i juce ušao sa 2.000$ i sad sam već u plusu. Već imam 2.428$. SFP je sada već 0,85$. A da sam njega slušao, sada bih bio u minusu, imao bih 1.888$. A velika je razlika izmedju 1.888$ i 2.428$, čitavih 540$. Moj savet je da ne čekaš 2-3 sedmice da bi video sta će biti, već da odmah kupis čim padne ispod 30.000$. Ako čekaš 2-3 sedmice, tada može cena biti iznad 30.000$, a da npr u medjuvremenu si propustio kupnju na ispod 30.000$. Takodje, ne savetujem da ideš sa nedeljnim ulaganjem po 1.000$, jer ćeš većinom plaćati i ove skupe cene iznad 1.000$. A desice se neki slom berze i cena će sigurno pasti ispod 30.000$ i tad lepo možeš kupiti sta si planirao. Slom će se na kratko desiti, kao sto se već desavalo nekoliko puta, i cilj je tada iskoristiti taj slom. Čekaj slom berze. A ako ulazes nedeljno po 1.000$, verovatno ćeš propustiti slom, jer slom se desi naglo i puno i onda se brzo cene dosta oporave. Ako hoces Dollar Cost Avareging, bolje da postaviš onda ordere za slom berze, tipa 2.000$ na 29.000$, 2.000$ na 28.000$, 2.000$ na 27.000$… Pa kad prodje sledeci slom, ono sto ti pretekne novca, lako ćeš kupiti BTC po ceni iznad 30.000$. Eto dao sam ti još neke ideje pa razmisli šta je za tebe stvarno najbolje.

Čim si SFP svrstao u lonac sa kučićićma, šta dalje napisati… SFP niko ne pumpa, nema Muska, a ipak skace jer su mu temelji kvalitetni.
Zaboravio si jedino glavnu stvar, kad već porediš cene :)
ATH za sfp je bio preko 4$ ako se dobro sećam i od tada je konstantno u padu... i ako možeš malo pojasniti ovaj zadnji deo - sfp i kvalitetni temelji za projekat star 6 meseci? Taj deo me malo buni.

Da budem malo precizniji sa pitanjem, šta tačno nudi Safepal wallet što ne nudi bilo koji drugi i koja je svrha tokena?

Poslednja izmena:
Sa ovim delom se nikako ne slažem.

Naravno da se akumulira jer postoji stejkovanje, pa svakako ne treba otpisivati adu nikako.

Mislim da prvo grešiš što porediš novčić koji postoji svega nekoliko meseci i čiji me mc mnogo manji od ade koja traje nekoliko godina.

Drugo, grešiš što porediš adu koja je platforma na kojoj kreću pametni ugovori i aplikacije, postoji stejkovanje itd..., dok sfp token nema apsolutno nikakvu upotrebnu vrednost jer je totalno nepotreban za ono čemu je projekat namenjen - hardwer wallet koji verujem da nisi ni probao jer ne šalju za Srbiju.

Ja sam ga dobio masu kad je bio na binance launchpad-u, a verujem da su najveću hodleri upravo oni i tim koji stoji iza projekta, i određuju kretanje cene kako njima odgovara ( kao i većinu novčića iza kojih stoji binance).

Ne kažem da se ne može zaraditi trejdovanjem, ali dugoročno ne nude ništa što bar 100 drugih ne nude :) plus što još nisu imali ni jedan hack koliko sam ispratio, a to će se desiti pre ili kasnije. Već viđen scenario X puta :) i onda ćao zdravo..
Ko kaže da sam ja otpisao ADAu? Ja veoma precizno se izražavam. Lipo sam napisao da neće narasti onoliko koliko vi ocekujete da naraste. Biće tu rasta, ali ne onoliko koliko vi miliste da će biti. Šta tu nije jasno? I svi mi odavno znamo da na Cardano-u kreću pametni ugovoru, i zato je Cardano i narastao sa 2 centa na preko dollar. A šta sad treba da se desi pa da sa dolara ode na npr 5$? Pa ne možete vecito expolatisati pricu oko pametnih ugovora. Ne može market cap da ode na milion milijardi zbog pametnih ugovora. Ceo svet odavno zna o tim ugovorima i ogromna većina koga to interesuje je već uložila. E kako sad naci 5 puta vise novih ulagača, koji će isplatiti ove koji su već ušli i čekaju ADA 5$, ADA 10$? Na koju foru prodati coine novim ulagačima po mnogo većim cenama i kome će onda oni pridati da bi zaradili? Pa ne može prica o smart contrcts da pravi 1.000.000x. A inače ADA ima i konkurenciju, i ko zna sta sve može tu biti za 5 godina. Inače bas je prava stvar porediti coin koji je star nekoliko meseci sa ADAom, jer ko hoće pravu zaradu, taj mora da traži nove projekte koji su stari nekoliko meseci, i koji će tek da rastu. A ne ono sad neko ide da ulaze u ADAu, a tu već uložilo milion ljudi, i svi čekaju upravo tog nekog da ih isplati. Ovi koji budu sada ulagali u ADAu, oni će joj dizati cenu, a stari kupci će onda krenuti da se naplaćuju i oborice cenu, i ovi koji sada ulože u ADAu biće u minusu. ADA će narasti, ali će isplatiti stare holdere, a novi kupci će napucati cenu i biti u minusu. A sto se tice toga da SFP tim koji stoji iza projekta određuje kretanje cene kako njima odgovara (kao i za većinu novčića iza kojih stoji Binance), pa meni to odgovara. Neka urade pola od onoga kako su uradili za BNB, i ja sam prezadovoljan. A to sto nisu imali ni jedan hack, govori da su jak tim i da tu treba ulagati. A hackeri ne mogu sve da hakuju.

A sto se tice toga da SFP tim koji stoji iza projekta određuje kretanje cene kako njima odgovara (kao i za većinu novčića iza kojih stoji Binance), pa meni to odgovara. Neka urade pola od onoga kako su uradili za BNB, i ja sam prezadovoljan. A to sto nisu imali ni jedan hack, govori da su jak tim i da tu treba ulagati. A hackeri ne mogu sve da hakuju.
Pa ako tebi to odgovara, onda ne bih ulazio u dalje raspravljanje :)

I ovo da hakeri ne mogu sve da hakuju je - no comment...

Zapamti samo šta sam ti napisao vezano za sfp, pa se javi za par meseci / godinu i malo istraži šta znači pojam: EXIT SCAM u kriptu i biće ti dosta jasnije šta sam pokušao da ti objasnim ;)

Nisam nigde napisao da si otpisao adu. I ja se veoma jasno i precizno izražavam i napisao moje mišljenje gde grešiš, a razlika između mene i tebe je ta što sam ti postavio jedno / ključno pitanje na koje nemaš odgovor, već odgovaraš sa 10 potpitanja :) Na žalost, ne troši mi se rastatura na dalju diskusiju.

Žalim samo 10ak minuta što sam potrošio na čitanje tvojih nekoliko postova misleći da ću nešto pametno pročitati ili naučiti, ali eto... Žali bože potrošenog vremena i tastature :)

Poslednja izmena:
Kad je dobro sve raste, nije bitno koliko je neka vest tehnički potkovana.
Pogledaj recimo coinmarketcal za evente u periodu 01.01.2021.-30.06.2021. za ADA,LINK,DOT.
Ada realno ima najmanje vesti i eventa, koji su tehnički vrv "jači" od eventova za LINK i DOT, a cena LINK i DOT je otišla sa 10+ na 50+ dolara.

Ja očekujem da vidim adu na par desetina dolara, ne ove godine, ali za 2,3,5 godina. Mislim da cardano ima budućnost i ne bih ga prodavao ove jeseni/zime za 5$. Možda deo, ali većinu bih sačuvao.

Ja veoma precizno se izražavam.

Nije me mrzelo da se udubim, napravio si 8 slovnih grešaka, sklopio reči u par rečenica zbrda zdola, porazbacao zareze i gde treba i gde ne treba...

Biće tu rasta, ali ne onoliko koliko vi miliste da će biti

A odkud ti znaš koliki rast mi očekujemo?! Pa nisu svi ovde holderi u nedogled, ima nas koji zarađujemo i na oscilacijama i što je veća i češća turbulencija a to je nama bolje.
Dok ti čekaš da ti coin poraste, neko se s tom krivuljom igra u pozadini. Voza to gore dole i ko uspe da se prikači za taj voz taj će više zaraditi nego ti čekajući u nedogled i znojeći se šta će i da li će biti.

Na koju foru prodati coine novim ulagačima po mnogo većim cenama i kome će onda oni pridati da bi zaradili?

Fora je dobro znana i funkcioniše oduvek. Sve dok postoji market, alavi igrači i puno para u igri ta fora će funkcionisati.
Uostalom, što tebe dotiče ko će se naplatiti a ko neće?! Ovo je igra gde neko mora da izgubi da bi drugi dobio, važno je da TI ne gubiš.
Eto ti ga baš SFP, lepo pada i na korak je od tvog ulaza s kojim si se hvalio. Ako si uspeo da naložiš nekog da ga brže-bolje kupi na ~0.82 sad te taj psuje iz sve snage.
Zato sam ti skrenuo pažnju na oprez, jedno je kad sam padneš a sasvim drugo je kada povučeš još nekoliko njih sa sobom.

Pazi, nije on kupio nikom sfp.
Svako kupuje sam sebi :) samo sam morao da se malo umešam kad sam video u kom smeru kreće raspava, a i bar 5 ljudi me je pitalo na pm gde da kupe sfp i šta mislim o projektu. Svako donosi odluke sam, i sam kupuje ili prodaje, pa je tako svako odgovoran za svoj i plus i minus.

Nije me mrzelo da se udubim, napravio si 8 slovnih grešaka, sklopio reči u par rečenica zbrda zdola, porazbacao zareze i gde treba i gde ne treba...

A odkud ti znaš koliki rast mi očekujemo?! Pa nisu svi ovde holderi u nedogled, ima nas koji zarađujemo i na oscilacijama i što je veća i češća turbulencija a to je nama bolje.
Dok ti čekaš da ti coin poraste, neko se s tom krivuljom igra u pozadini. Voza to gore dole i ko uspe da se prikači za taj voz taj će više zaraditi nego ti čekajući u nedogled i znojeći se šta će i da li će biti.

Fora je dobro znana i funkcioniše oduvek. Sve dok postoji market, alavi igrači i puno para u igri ta fora će funkcionisati.
Uostalom, što tebe dotiče ko će se naplatiti a ko neće?! Ovo je igra gde neko mora da izgubi da bi drugi dobio, važno je da TI ne gubiš.
Eto ti ga baš SFP, lepo pada i na korak je od tvog ulaza s kojim si se hvalio. Ako si uspeo da naložiš nekog da ga brže-bolje kupi na ~0.82 sad te taj psuje iz sve snage.
Zato sam ti skrenuo pažnju na oprez, jedno je kad sam padneš a sasvim drugo je kada povučeš još nekoliko njih sa sobom.
Pa mnogi su ovde ubedjivali da se kupi ada na 1.5$

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno