Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Složio bih se

Bio sam neki dan na farmi Jeremy Clarkson-a, pa rekoh bio bi red da pogledam i TV program što je napravio za Amazon, iznenađujuce dobar...

Slažem se, ja koristim mesec dana probnog Prime naloga, pa iskoristio priliku da gledam, mislim da ću ispratiti celu sezonu.

Društvo, jel imate neki savet kako doći do ruskih serija i filmova - da imaju makar engleski prevod? Gledam sad zbog serije Godunov, ima da se skine i torrent, ali ništa ni sa englesim prevodom nisam našao.

The Boys (season 1) = 300% overrated. Cela sezona se svidi na 4-5 "haha, violence is funny" štosa (tipa baby laser).

Ja prestao da gledam u nekom momentu

takodje... druga sezona malo slabija, preterali ga sa naci pricom, ali u skladu sa "zivotom" u poslednje vreme me ni ne cudi.

Pereval Dyatlova odgledana u dahu!

Pitao sam se zašto ranije nisam više pažnje posvetio ovom događaju i onda se setim da sam pre ne znam koliko, gledao američki film Dyatlov Pass Incident i bez obzira što se film bavio drugim osobama, na kraju mi se nije ni svideo tako da se tu moje interesovanje za glavni događaj zagasilo. Uporedo sa serijom u trenucima pauze sam pročitao sve (bukvalno), sa sajta dyatlov pass što ostavio drug ozzy83 i mogu reći da je serija sa celokupnim pročitanim materijalom ostavila jak utisak na mene. Ekpa ljudi oko serije je po meni uspela da stvori tu jezivu atmosferu, misteriju, a takođe je i dodatna dramatizacija nevezano za događaj odlično upakovana.
Parne epizode su mi bile baš jezive, atmosferične i bio je prisutan neki nemir u meni koji sam iskusio tu i tamo kod neih filmova kao dete i setim se Boška Buhe, zime, streljanog Nikolice, krvavih ruku... Meni je taj film bio horor u pravom smislu reči. Tako i ovde, dovoljne su bile pojedine scene da me uznemire. Pa dovoljno je obratiti pažnju na glumca Maksima Kostromykin koji je glumio Yuri Udina i sve će vam biti jasno o čemu pričam. Gluma svih aktera je na nivou i stvarno su uspeli kastingom da pronađu glumce koji i fizički odgovaraju nastradalim planinarima i kojih uopšte i nema u imdb bazi, osim njih par i naravno Egora Beroeva ruskog Gige Moravca 😃
Još jednom, ko se odluči za gledanje obavezno nakon gledanja da pokupi što više informacija sa sajta što ostavio Ozzy83.

Ono što bih kao krajnji utisak rekao stavio bih u spojler
Čini mi se da je završna osma epizoda bila nekako najslabija iz razloga što su od svih mogućih teorija kojih ima stvarno mnogo, od nekih suludih do ozbiljnih uzeli onu koja se bazira na nesrećnom slučaju, ali ujedno je i najverodostojnija od svih drugih. Neke najintrigantnije teorije su provučene kroz seriju, moj utisak mi od svih navedenih je Katabic wind koga nisu obradili u seriji, ali ima na sajtu. Ako gledam iz nekog realnog ugla šta bi tu pored lavine moglo gore da ih snađe, mislim da su to specijalne snage iz Idvilja koje su bile u poteri za beguncima., ako je tačan podatak da je postojala potera koji je prikazana i u seriji, ali opet povrede na nekim ukazuju na drugu vrstu slie. Definitivno događaj o kome treba da se priča pa možda i neka forenzika iako je prošlo stvarno mnogo godina.

Ne znam koliko je spojler jer nije za seriju ali je vezano za dogadjaj, stavicu za svaki slucaj da ne zakukaju puristi...

Po pitanju dogadjaja, mislim da sam prosle ili pretprosle godine igrom slucaja uhvatio na TV-u epizodu neke emisije, na nekom od "naucnih" kanala nazalost ne od pocetka, koja se bavi analiziranjem tih poznatih istorijskih/cold case nesreca... Moguce da je National Geo ali nisam 100% siguran
U toj epizodi je bas neki institut (iz Svajcarske cini mi se) analizirao, uz pomoc modernih tehnologija (analizom strukture zemljista, ugla istog, okolne flore i vremenskih prilika itd.) i dosli su do zakljucka da je u pitanju bila prirodna nesreca (lavina usred terena/strukture zemljista) gde se bizarno igrom slucaja poklopilo vise faktora u datom trenutnku... Cak su i mogli da potvrde povrede i razbacanost zrtava na terenu...
Bukvalno losa sreca ekskurzije, wrong place wrong time...

pogledao sam i ja Pereval proteklog vikenda, usput ucio ruski jer prevod mi skoro i ne treba - ujedno i prva odlicna stvar od mnogih u seriji - ruski glumci i jezik (kakav bi tek bio Chernobyl sa ovakvim kastingom i ruskim jezikom). Sve u svemu, bar 7/10, i preporuka za sve sem za ljude koje slabije podnose ovakvu produkciju, da ne kazem rusku skolu itd.

vodja grupe, koji sve vreme j*** g***** i ubedljivo najantipaticniji lik, povede ih u sigurnu smrt da mu ne propadne vodjstvo .. idijot kakvih nije malo

Ne znam koliko je spojler jer nije za seriju ali je vezano za dogadjaj, stavicu za svaki slucaj da ne zakukaju puristi...

Po pitanju dogadjaja, mislim da sam prosle ili pretprosle godine igrom slucaja uhvatio na TV-u epizodu neke emisije, na nekom od "naucnih" kanala nazalost ne od pocetka, koja se bavi analiziranjem tih poznatih istorijskih/cold case nesreca... Moguce da je National Geo ali nisam 100% siguran
U toj epizodi je bas neki institut (iz Svajcarske cini mi se) analizirao, uz pomoc modernih tehnologija (analizom strukture zemljista, ugla istog, okolne flore i vremenskih prilika itd.) i dosli su do zakljucka da je u pitanju bila prirodna nesreca (lavina usred terena/strukture zemljista) gde se bizarno igrom slucaja poklopilo vise faktora u datom trenutnku... Cak su i mogli da potvrde povrede i razbacanost zrtava na terenu...
Bukvalno losa sreca ekskurzije, wrong place wrong time...
Ima na youtubu baš simulacija lavine, ali isto tako tu stoji da lavine u tom području nisu česte baš zbog tog blagog terena ali ne isključuju mogućnost. Tu čak imaju i dve fotografije, koje pobijaju tu teoriju, jedna čini mi se dan pre nesreće uslikana od strane planinara i druga, nastala od istražnog tima 26.02. gde se na obe slike u snegu vidi poboden deo opreme, što isključuje lavinu. Ali možda se odlomio neki komad snega (leda) koji je pao direktno na šator i prouzrokovao lom grudnog koša kod jednog od njih.

U vezi Dijatlova:
Slazem se sa banexbanex. Istraga koja je ponov otvorena 2020 je zakljucila da je u pitanju lavina sto je poprilicno nemoguce. Nikad ranije nije utvrdjeno da je taj predeo ikada bio pogodjen lavinom a to je bilo cesta tacka stajanja drugih ekspedicija pre i posle Dijatlovljeve. Drugo, postoji fotografija koja pokazuje da ekipa uredjuje teren za postavljanje satora i dodatnu opremu koja je pobodena u sneg. Ista ta oprema je zatecena na istom mestu pri dolasku spasilacke ekipe (uspravne skije, koje su drzale sator kao i uspravni stapovi za skije) i apsolutno je nemoguce da lavina nije oborila sve ovo. Ja sam mozda najprilizniji teoriji da je vojska u to doba (a postoje i potvrde same vojske od ranije) da su vrseni eksprimenti sa sporopadajucim bombama koje su bile izbacene iznad prostora kampa i da je to izazvalo paniku i strah, ali opet nigde u blizini nisu nadjeni ostaci tj fragmenti bombi..koji bi opet mogli biti zatrpani pod snegom jer je spasilacka ekspedicija dosla cini mi se cak dve nedelje kasnije

Poslednja izmena:
Kakva je fargo, vidim ima visoku ocenu ali pocinjem trecu epizodu i nesto nije zanimljiva za toliku ocenu. Je l kasnije bude bolje ili?

Ne. Ako ti se ne sviđa to je to. Jedino probaš neku drugu sezonu jer su različite priče, valjda je Goran Bogdan u drugoj sezoni ako se dobro sećam

Kakva je fargo, vidim ima visoku ocenu ali pocinjem trecu epizodu i nesto nije zanimljiva za toliku ocenu. Je l kasnije bude bolje ili?
Hm, nemam pojma, meni je bila okej..
Definitivno je išlo bolje kako je priča odmicala..
No sve je individualno, mene je recimo breaking bad umorio nakon 5-6 epizoda, i batalio..

Hm, nemam pojma, meni je bila okej..
Definitivno je išlo bolje kako je priča odmicala..
No sve je individualno, mene je recimo breaking bad umorio nakon 5-6 epizoda, i batalio..
Slično je bilo i sa mnom što se tiče Breaking Bad. Kada je krenula serija, jedva sam odgledao prvu sezonu. Bukvalno na silu. Kasnije mi je postala top serija kao i većini koji su je gledali.

Ja sam prve 3-4 epizode hteo da uvenem, ali negde bas na cetvrtoj okvirno epizodi mi se prelomio i bilo mi vrh do kraja... Druga sezona mislim da mi je najbolja, treca dobra, cetvrta ok, ali ne kao Fargo.

Dacu joj sansu do pete onda, hvala vam

I meni je tako bilo i zagasio posle prve ep, ali sam se nekim čudom vratio i nisam se pokajao i odgledao prve dve sezone. Ostale dve na čekanju... Nemoj da se postaviš u smislu očekivanja za neku ozbiljnu crime priču jer to nije. Kada sam to uspeo da progutam i da se drugačije postavim prema njoj, onda mi je baš legla.

Loki za divno čudo prilično kvalitetno za sada, četvrta epizoda posebno.

Pogledao islandsku seriju Katla na Netflixu.
Ideja dobra, atmosfera vrhunska, meni bar, podsetila me u par navrata na Fortitude.
Lepo su zamislili priču počeli baš jako, ali nisu održali tempo i opada i gluma i sam kvalitet do kraja.
7/10 samo zbog odlične atmosfere.

Pereval Dyatlova sam rešio da pogledam kad odem na odmor, unapred se radujem istom :)

Bosch s7 solidan, preleteo sam ovu sezonu za 2 dana.
Lagano su mogli jos 1-2-3 epizode da "razvuku" tj vise razrade ovu sezonu, jer je kraj tako brz i iznenadan...
Zaplet e takodje slabiji u ovoj sezoni i kao da je falilo neko bolje finale, kako se zakuvalo u poslednje 2 epizode.
Nadam se makar nekom spinoffu sa istom postavkom jer je serija odlicna....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno