Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Evo sad sam izvadio karticu iz telefona i priključio je preko adaptera na komp. Tu se vide sve slike koje sam slikao. Ponovo stavim karticu u telefon, pokazuje da postoji ali da uđem u samu karticu ne mogu. Samo mi pokaže memoriju samog uređaja. ali ne i kartice.

Evo sad sam izvadio karticu iz telefona i priključio je preko adaptera na komp. Tu se vide sve slike koje sam slikao. Ponovo stavim karticu u telefon, pokazuje da postoji ali da uđem u samu karticu ne mogu. Samo mi pokaže memoriju samog uređaja. ali ne i kartice.

Prebaci sve sto imas sa kartice na racunar pa odradi full format kartice pa posle vrati neke slike i neke video snimke pa stavi nazad u telefon pa vidi jel vidi fajlove u telefonu. Ali za svaki slucaj ostavi kopiju svega na racunaru.

Ok, tako sam i ja nešto razmišljao. Jeste da je malo to smorno, ali nema mi druge izgleda. Hvala na pomoći.

Ok, tako sam i ja nešto razmišljao. Jeste da je malo to smorno, ali nema mi druge izgleda. Hvala na pomoći.
Da bi ceo proces ubrzao, nemoj da kopiras sve sa kartice odjedared nego kopiraj po manje tipa po 1 gb pa tako dok ne iskopiras sve, mozda ti se cini sada da je zamorno ali daleko brze ces iskopirati sve nego odjedared da stavis da se sve kopira.

Stvarno nisam više pametan. Odradio sve onako kako je trebalo, prebacio slike, formatirao karticu i opet ništa. Slikao dve tri slike, čisto da vidim šta će se desiti. Pokazuje da je na sd kartici utrošeno nekih 11 mb od raspoloživih 32 gb. ali ja ne mogu da uđem u te slike. Vidim te slike na unutrašnjoj memoriji telefona ali na kartici ne. Stavljao sam i drugu sd karticu u telefon i isto je vidi na početku, ali posle nekog vremena opet je ne vidi.

Pisao sam da mi je nestao imenik,odnosno nasao sam ga u otpadu.Vratio nazad.To se dogodilo tri puta.
Imam u telefonu 2 sim kartice.Jedna radi bez problema(A1) a druga na mrezi mts ima neki problem.
Od 10 poziva mozda 2 puta me dobiju, sve ostalo dobijem sms izvestaj da sam imao propusten poziv.
Kad kliknem na sms od mts-a da procitam poruku oko propustenog poziva,ekran krene da se pali-gasi,
kao lajt sou,to uradi jedno 7-8 puta i sve normalno posle toga.Tada sam kliknuo na imenik i nema ga.
Vratio ga nazad i zakljucak je da se nesto misteriozno dogodi oko te sim kartice,a kad blinka ekran tada izbrise imenik.
Iskljucio sam tu karticu i sve radi bez problema.Ako se nekome slicno dogodi da eto zna.Trazicu da mi daju novu sim karticu.

Zbog toga što "ne zadovoljava kompanijine standarde kvaliteta", odložena je nadogradnja na Android 11 za Redmi Note 8 PRO. Nadam se ne zadugo jer rešavanje tog problema ima visok prioritet.
Ranije sam češće i više postavljao informacije do kojih dođem, ali sada će biti sve ređe jer su čuvari preagresivni za moje poimanje foruma, a to mi užasno smeta. Ako naletim na neku baš baš korisnu informaciju objaviću, ali ću se truditi da me bude tu što manje.

Prilozi

• android-11-redmi-note-8-pro.png
    android-11-redmi-note-8-pro.png
    30.1 KB · Pregleda: 27
Jel primetio neko ovo što i ja... kad sam uzeo telefon slike koje sam tad slikao i ove sad kao da su bleđe, one s početka kao da su i oštrije i imaju življe boje.... jel moguće da je matiralo staklo kamere ili je nešto drugo?

Ne koristim stock, na tigr gcam nisam to primetio na RN8T.

Pisao sam da mi je nestao imenik,odnosno nasao sam ga u otpadu.Vratio nazad.To se dogodilo tri puta.
Imam u telefonu 2 sim kartice.Jedna radi bez problema(A1) a druga na mrezi mts ima neki problem.
Od 10 poziva mozda 2 puta me dobiju, sve ostalo dobijem sms izvestaj da sam imao propusten poziv.
Kad kliknem na sms od mts-a da procitam poruku oko propustenog poziva,ekran krene da se pali-gasi,
kao lajt sou,to uradi jedno 7-8 puta i sve normalno posle toga.Tada sam kliknuo na imenik i nema ga.
Vratio ga nazad i zakljucak je da se nesto misteriozno dogodi oko te sim kartice,a kad blinka ekran tada izbrise imenik.
Iskljucio sam tu karticu i sve radi bez problema.Ako se nekome slicno dogodi da eto zna.Trazicu da mi daju novu sim karticu.
Na kraju price,telefonski imenik mi je misteriozno brisala multimedia iz auta.
Cim se nakaci na wifi,a to je u ovom slucaju bilo kad stignem autom do kuce,kad je u dometu wifi i kad se konektuje,ne znam zasto i sta,obrise mi imenik u telefonu.
Resio tako sto sam odjavio nalog sa tog uredjaja i vise nisam imao problem.Kako je doslo do toga,misterija,ali nasao sam i resio problem.Svasta.Eto i to je moguce.

Pošto nam je često potrebno a ovde je zabranjeno, otvorio sam novu temu za off-topic razgovor za vlasnike i ljubitelje ovih telefona.

Ne vidim smisao duple teme za iste modele telefona. Kako bi bilo da svako otvori svoju temu za telefon koji poseduje? Ne bi ličilo ni na šta.

Pokušao sam da otvorim off-topic temu jer nam realno treba. U ovoju temi je cenzura veća nego u Severnoj Koreji, a ja tako ne mogu da funkcionišem. Mnogo pratim dešavanja, mnoge stvari hoću da podelim sa ostalima, a zbog više više više godišnjeg programerskog iskustva često sam u mogućnosti da pomognem drugima. Stvarno ne mogu da prelazim preko toga da me BILO KO ko oseti trun "moći" ućutkuje "jer mu se može". Vaš forum - vaša stvar.
Doviđenja!

Nisam zalazio u ovu temu, ali koliko vidim brisan je isključivo offtopic u temi (nije mesto diskusiji o Redmi Note 10 u Redmi Note 8 temi). Nije bilo nikakve posebne cenzure. U svakom slučaju, dve teme o istim modelima telefona nema potrebe da postoje. Pozdrav

Nisam zalazio u ovu temu, ali koliko vidim brisan je isključivo offtopic u temi (nije mesto diskusiji o Redmi Note 10 u Redmi Note 8 temi). Nije bilo nikakve posebne cenzure. U svakom slučaju, dve teme o istim modelima telefona nema potrebe da postoje. Pozdrav

nije tačno!

obrisan je i moj post jer sam podržao todossa da nastavi sa pisanjem svih vesti vezano za ažuriranje redmi note 8 pro modela.

kako je pisanje o rn8pro u rn8pro temi nekom moderatoru offtopic i onda briše postove?????

nije tačno!

obrisan je i moj post jer sam podržao todossa da nastavi sa pisanjem svih vesti vezano za ažuriranje redmi note 8 pro modela.

kako je pisanje o rn8pro u rn8pro temi nekom moderatoru offtopic i onda briše postove?????
Mislim da je taj post obrisan zbog nepristojnog izražavanja, a ne zato što si "podržao todossa da nastavi sa prenošenjem vesti". Nekad imate čudan rezon stvari, kao da moderatorima nije drago da se forum koristi. Mi smo pre svega ovde članovi, koji se interesuju, čitaju i učestvuju na raznim temama, pa tek onda moderatori.

Mislim da je taj post obrisan zbog nepristojnog izražavanja, a ne zato što si "podržao todossa da nastavi sa prenošenjem vesti". Nekad imate čudan rezon stvari, kao da moderatorima nije drago da se forum koristi. Mi smo pre svega ovde članovi, koji se interesuju, čitaju i učestvuju na raznim temama, pa tek onda moderatori.

ako ima mogućnosti, molim te pogledaj taj moj izbrisani post i ako u njemu ima išta nepristojno, istog momenta me trajno ukloni sa foruma.

Pa jel ovo Xiaomi ponovo izbacio Redmi Note 8... 😂

Vidim ga u Mi Store, Redmi Note 8 (2021) -19.999

Sad ga vidim i na Gsm areni kao novi model pa sam ih uporedio i ima par razlika. Novi note 8 ima:
  • Mtk Helio G85
  • Miui 12.5
  • kamera je ista sem što ne snima u 4K
  • bluetooth 5.2
Edit: Na Device Specifications stoji da snima u 4K i bluetooth je 4.2..... 🧐😒

Poslednja izmena:
Stoji na zvanicnoj stranici da je 5.2...

Ali zasto eMMC 5.1, lol... Redmi Note 9 isto ima G85 ali UFS 2.1. To su zeznuli.
Mada nije skup. Jedan od lepsih RN telefona, mozda i najlepsi.

Uzeh sinoc sestri ovaj novi RN8... Trazila je nesto do 180e da zameni vremesni RN4 samo nije htela nista preko oglasa, jer eto ona je sigurna samo ako ima racun, iako sam joj govrio da je za te pare mogla da uzme RN10 na KP.

Telefon je pravi nostalgicar 😂 ali ozbiljno, kada ga uzmes u ruku moras da cenis dobru izradu, GG5 na obe strane i manju dijagonalu. A ovo malo sto sam ga podesavao fino i radi, nije nikakva zver ali uredno funkcionise, taman za one koji ga koriste kao ona uglavnom za komunikaciju i internent.

Ovo ako bude na oglasima za oko 150e bice ja mislim super za svakoga sa malim budzetom ili ne previse zahtevnim potrebama.

Imam problem.Redmi note 8T posle reseta na fabrička podešavanja jede bateriju.Trajala 2-3 dana sada 1 dan.Svašta sam probao da isključujem i ne pomaža ima li ko ideju. verzija 12,03,0(qcxeuxm)

Dosli topliji dani, a i neko drugi ti pogasio sve i podesavao prvobitno telefon, pa ti trajala baterija.

Na toplijem vremenu bi trebala raditi duže i nije ga niko drugi podešavao.Da jeste to bi bilo jednostavno

Ako si ga skoro resetovao onda je normalno što troši bateriju jer si kompletno resetovao algoritme koji optimizuju bateriju.

Kada kreneš ispočetka baterija odlazi na sve živo dok telefon kroz neko vreme ne skonta tvoje navike i ne optimizuje potrošnju.

Nazad
Vrh Dno