Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Signal jeste slab.. Meni baterija kida, ali nisam power user. Oko 2 dana izdrzi, tj dan ipo..

I meni je neobično što se često spominje slab signal za Galaxy serije. Ne sećam se da sam ikada imao bilo kakav problem sa signalom uključujući i S21U. Ne obraćam pažnju da li je na ikonici 3 ili 4 crtice i to mi nije ni važno ali sa sigurnošću mogu reći da mi se nikada nije desilo da neka reč ne prođe bilo da je moja ili sagovornika ili da sam nedostupan dok mi je telefon uključen.

Odavno nisam ulazio ovde, pri kupovini s21u jel treba da obratim paznju na imei mozda ili nesto drugo? (Ovo pitam posto je nekoliko clanova imalo problema sa pregrevanjem).

Pa jedino u smislu da se poklapa sa onim sto je na garantnom listu

I meni je neobično što se često spominje slab signal za Galaxy serije. Ne sećam se da sam ikada imao bilo kakav problem sa signalom uključujući i S21U. Ne obraćam pažnju da li je na ikonici 3 ili 4 crtice i to mi nije ni važno ali sa sigurnošću mogu reći da mi se nikada nije desilo da neka reč ne prođe bilo da je moja ili sagovornika ili da sam nedostupan dok mi je telefon uključen.
Igrom slucaja zadnjih 10 godina posecujem cesto par mesta gde je signal telenora ekstremno slab. S7e, s8, s9, s21u bez signala skor. Huawei p20 i mate 20 pro 1 crta stabilno.. Ista prica i sa wifi-jem. Velika kuca, u najdaljem delu, Huawei 1 crta skroz radi net, na Samsungu mrtav. 5ghz mreza radi isto na oba brenda. 2.4 stuca. Bar je tako kod mene.

Isti telefoni, isto posećujem različita mesta ali ni jedan od navedenih problema, jedina razlika je što sam na MTS-u

Bem li ga.. Mozda je i do mreze..

Generalno, ovde u Mirijevu gde sam ja, S21U, ip12mini i S7+ 5g (SD 865+) svi imaju isti signal. Prilično loš, -98dB do -110dB.

Da kažemo da su svi na 100, e tih 100 S21U i ip12mini prikazuje sa dve crtice, s7+ 5g sa tri.

Mogao bi neko da instalira Filmic pro da proba video na 60fps 4k, bas me zanima kolika je razlika u odnosu na stock app, jer jedino to sto me odbija od s21 u, kada gledam na ekranu ili tvu, zaista video ni blizu Eplu, dok preko Filmic Pro-a, situacija mi se cini daleko boljom..

StarLord, lepo sam ti rekao. 4K 60fps nije ni blizu konkurenciji i iskreno to me je baš razočaralo.

Bench kamera test je baš lepo prikazao i savetujem ti da ga pogledaš, ukoliko nisi.

Odgledao sam 101 video, između ostalog i taj, međutim, kako sam u tom procesu naišao na par videa gde je Ultra snimala sa filmic pro, taj snimak, 4k 60, izgleda 3 klase iznad videa u stok aplikaciji... O tome se radi

@shomispc Vazi.
Kakav je proximity sensor?
Ne znam sta jos mogu da pitam, sve je uglavnom reseno sto je bio problem na s20u.

Jeste sa filmic pro mozes da podesis mnogo veci bitrate ,izgleda mnoooogo bolje od stock

Evo ga update na Vip-uScreenshot_20210625-093732_Software update.jpg

Od skoro sam primetio da me zeza internet na ultri. Gubi se na minut, dva pa dodje i tako u krug na 5min. Imam mts, rotirao sam mu kartice (mada ovo nema veze, iskljucivao sam jednu karticu i isto), odradio reset network settings, upgrad-ovan. Ne znam koji mu je andrak. Dal bi hard reset pomogao ili mu mozda crkava neki fizicki andrak. Kada nestane internet pozivi i dalje rade bez problema.

Jel postoji neki debloater za non root? Da pobrisem ove Samsung i Google gluposti...

Ako neko ima link do pro verzije, neka pusti pm.. Hvala

Dva puta sam plaćao package disabler i ukidali su mi pro verziju.
Najgora firma na Playstore.

Vredi li dati 400din? Remeti li redovan update?

Vredi ,ne remeti nista ukoliko mu ne ukines nekinproces kojintreba za update

Zakacis na komp telefon i instaliras android app control,besplatna je aplikacija, i tu izaberes sa liste koje aplikacije hoces ili da uklonis ili da onemogucis,uvek kada pita bekapuj za svaki slucaj i u 2 poteza vise ih nema na telefonu.Ako zatrebaju zakacis telefon na komp i preko iste aplikacije ih vratis nazad. Ne remeti nista regularnosti sistema i dobijanja updejta.

E ovo je vec interesantno.

Da li taj android app control program može da se koristi i za druge proizvođace telefona(Xiaomi, Huawei, itd...)?

Trebalo bi da moze,on je samo precica da se ne mucis sa cm i kucas za svaku aplikaciju posebno komande za uklanjanje,sve je pregledno i samo cekiras sta hoces da uklonis.

Prilozi

• scr1.jpg
    scr1.jpg
    231.8 KB · Pregleda: 41
Nije mi jasno da S21 serija pravi loše video snimke 4K@60fps, pa sjećam se da su na S9+ još snimci bili fantastični, bez trzanja, takođe 4K@60

Nazad
Vrh Dno