Šta je novo?

Akcione kamere (GoPro, Yi, Eken, SJCAM...)

Hvala, znaš li možda koliko je vodonepropusno kućište za nju?
 
Nisam napisao namenu - namena kamere je snimanje u moru, snorkeling i ronjenje. Ne mora da bude isključivo gopro.
Bitno je da se može kupiti kod nas u prodavnici.
 
Pa ako je nekom ok da plati 300e vise za 10% bolju kameru ako i toliko onda ok :)
 
Pa I gopro8 je top kamerica i danas danju i jedino uporediva sa osmo,po meni je isplativo uzeti 9 jer gledam kao dugorocnu investiciju, osmo je nekoliko godina stara kamera u jeftinom plasticnom kucistu. Ako je samo za povremeno snimanje scena dj je odlicna ako je pak za reportaze i dokumentarce gopro nema rivala,od kvaliteta kucista,vodootpornosti bez posebnog kucista,do stabilizacije i kvaliteta snimka. Svaka ima mana i prednosti i sve zavisi od potreba. Mana devetke je jedino jaka cena, al danas za sta god da se uhvatis sve je skuplje od realne cene. Ako je samo za snorkeling i ronjenje onda bih isao na jeftinije varijante odlicnih kamera poput YI 4k 2 ,odlicne perfomanse daje a jeftinija je od obe.
 
Poslednja izmena:
Bez obzira što je vodootporna, ja sam uzeo kućište sebi, ipak je to slana voda :) Ne zaboravi samo one jastučiće protiv magljenja...
 
GoPro sama za sebe je vodootporna do dubina od 10m, po zvaničnoj specifikaciji. Ukoliko se ide na veće dubine, potrebno je kućište.
 
Mislim da je ogroman rizik koristiti kamericu bez oklopa za pod vodu. To je samo cekanje momenta kada ce voda da udje negde i sjebe stvar :)
 
AliExpress :)

Jes da se čeka malo duže, ali isplati se, ovi naši preprodavci su derikože...

Vamson Official Store
 
Nije opcija, neće stići do odlaska na more.
Ima li kopija ili original kod nas?
 
Baci pogled na KP, ima sigurno 😇
 
Treba da pomognem u izboru (isključivo) GoPro kamere, a ne znam ništa o tome.
Šta gledati, gde kupiti, koliko platiti. Namena je snimanje za vreme ronjenja/snorkelinga.
Posedujem GoPro 6 i izuzetno sam zadovoljan, ako možeš da nađeš polovnu proverenu nećeš pogrešiti a uštedežeš u odnosu na nove modele sigurno 150-200e.
 
Ide za poklon, vrv ću uzeti hero9 bundle.
 
Имам и ја ГоПро 6 и задовољан сам, одлична стабилизација, не знам само која је разлика у односу на ове нове у пракси, али за стандардног корисника ок, иначе користио сам је на мору за подводно снимање и роњење до 4 метра оно зајебанција и одлична је, има на свим вратанцима као гумене дихтунге, после је испереш водом обичном да спереш слану (немој да пусташ млаз директно на камерицу), то сам заборављао да радим на додацима па ми је један шраф носача зарђао, али промени се, ништа страшно, преко алија сам узео самсунг ево плус 128гб ради добро са њом.
 
Dobro podsećanje - gde kod nas ili na kp da gledam SD?
 
то сам заборављао да радим на додацима па ми је један шраф носача зарђао

Ista situacija i kod mene, sa onim 3-way nosačem :) Ali ništa što sirće preko noći ne može da sredi...
 
Pozdrav, zanima me da li je bolje uzeti neko kamericu, ne baš extra kvaliteta (eken h9r i li Xiaomi Yi), čisto radi snimanja dok se šeta, na štapu ili da ništa ne kupujem nego da uzmem neki stabilizator ili šta već pa da snimam sa svojim p20pro? Prošle godine sam snimao sa telefonom i držao ga u ruci i baš se vidi truckanje. Bukvalno mi treba samo za tu namenu? Volim po prirodi šetati i snimati, ali ne znam šta mi je bolje?
 
Obavezno,ja se patih jedno vreme sa 32 klase 10 ali mora bolja,sasvim dovoljno 128gb a2 v30 oznaka,mora jaca brzina upisa za tečan 4k.
 
Hvala, koja na primer.
 
Da li možete da preporučite neku od jeftinih kamera?
Idemo na more u ponedeljak, pa do tada treba da stigne


Video sam na oglasima razne modele, ali bukvalno pre par sati sam krenuo da istražujem i stvarno ne znam šta valja, a plašim se da se ne zaletim pa uzmem neki krš
Na žalost, budžet je ograničen do nekih 100e, tačnije 10000 al može i koji dinar preko, a može i jeftinije ako se nadje naravno

Gledao sam na YouTube poređenja nekih modela Eken, akaso, xiaomi i stvarno nisam pametan
Svaka pomoć je dobrodošla
 
Dok neko sa više iskustva odgovori... Gopro ti je izvan budžeta svakako. Yi (xiaomi) je u budžetu ali ove starije kamere. Ne znam sad sta je aktuelno kod njih ali obična Yi kamera (full HD) je bila odlična a njihova prva 4k kamera bi trebalo da može (jedva) upadne u budžet ali nisam siguran da može da se nađe. Plus ti treba vodootorno kućište.
Za ove ostale marke ne znam sta da ti kažem.
 
Pa da, gopro će sačekati bolje dane
Gledao sam na YouTube poređenja, jedino ovaj najnoviji yi 4k+ mi se svidja ali je i to preskupo a ovi stariji imaju nekako isprane blede boje
Eken h9r se uklapa u budžet zajedno sa dodatnom baterijom i punjačem i mem karticom, a ima i dosta dodataka

Ali najviše bih voleo kada bi neko preporučio, jer ovo sam doneo zaključak na osnovu nekih poređenja sa klipova, na žalost ima mane, ali mislim da ne može u tom cenovnom rangu da se očekuje mnogo više
 
Mislim da je Eken H9R u tom cenovnom rangu pun pogodak ;)
 
Nazad
Vrh Dno