Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ICP je VC scam, bukvalno kupujete tokene koje su ljudi na tipa 0.03 uzimali pre par godina u presaleu. Ne zanosite se, prvi red flag mi je bio kad mi je cale koji se ne razume uopste poslao b92 clanak o njemu kad je bio izasao tek. I dogecoin i sve je bolje od ovoga

Nakon mesec dana pauze prelazak u novi trade. Po meni nema govora o raspadu. Lose i bombasticne vesti govore da crypto ide u sunovrat. To je dobar signal jer nas ocekuje kraj bear marketa. Svi napori da se dodje do jos bolje cene za kupovinu.bMozda jos nedelju dve i idemo lagano gore. Isto kao i u obrnutom slucaju. Kada vidite da se nesto gura u nerealne cifre znajte da smo blizu maximuma. Rekao bih da je dno jako blizu mozda 30-31k onda napad na 100k. Rekao bih da ce doci brze nego sto ocekujemo, mozda vec u novembru, decembru.

Jeste namesteno. Google prati sta ti pises i tera botove kontra. Ako zelis da zeznas sistem kad kupis napisi da si prodao 😁
Jeste namesteno za instant zaradu definitivno. Kao sto neko rece sibicarenje... Nece pa nece. Mora da se kupi po nekoj ok ceni i da se ceka ako treba i 15 dana ali ja to ne mogu. Vec sam bas dosta otisao u minus.. par glava moram nekako da se povratim. Tek sam poceo. Pozdrav forumu ja sam nov i zelen :p

Nakon mesec dana pauze prelazak u novi trade. Po meni nema govora o raspadu. Lose i bombasticne vesti govore da crypto ide u sunovrat. To je dobar signal jer nas ocekuje kraj bear marketa. Svi napori da se dodje do jos bolje cene za kupovinu.bMozda jos nedelju dve i idemo lagano gore. Isto kao i u obrnutom slucaju. Kada vidite da se nesto gura u nerealne cifre znajte da smo blizu maximuma. Rekao bih da je dno jako blizu mozda 30-31k onda napad na 100k. Rekao bih da ce doci brze nego sto ocekujemo, mozda vec u novembru, decembru.
Iz tvojih usta u Bogdanof-ove uši

Neko samo piskara, a neko i radi nedeljom :giggle:
Lagani skalp.
Target done.
Odskocio je kao loptica skocica. Ja sam u shortu, pokupio mi sve ordere i dosao do SL-a, za sada sam jos na sigurnom, nisam ocekivao takvu reakciju. Cak sam i postavio visoko ordere, nisam ocekivao da ce da zakaci vise od dva a zakacio sva 4.
Kad si usao, posle onog jakog odbacivanja ili si ga cekao na tom nivou ?
Neko samo piskara, a neko i radi nedeljom :giggle:
Lagani skalp.
Target done.
Odskocio je kao loptica skocica. Ja sam u shortu, pokupio mi sve ordere i dosao do SL-a, za sada sam jos na sigurnom, nisam ocekivao takvu reakciju. Cak sam i postavio visoko ordere, nisam ocekivao da ce da zakaci vise od dva a zakacio sva 4.

Pa ti dečko nisi normalan, sad šotuješ? :ROFLMAO: Odakle? mislim, od koje cifre si u šortu? ti si haos... :D
Šta, naseo si na priče o 20k? ili niže? ili imaš para na bacanje? :D

Alarm me je cimnuo kad je propao ispod 34k, sačekao da se odbije malo i onda ušao u trejd.
Nikad je volim da skalpujem i da ulazim kad btc je u slobodnom padu, pogotovo vikendom, jer tada zna da ode dosta niže zbog malog volume.

Pa ti dečko nisi normalan, sad šotuješ? :ROFLMAO: Odakle? mislim, od koje cifre si u šortu? ti si haos... :D
Šta, naseo si na priče o 20k? ili niže? ili imaš para na bacanje? :D

Alarm me je cimnuo kad je propao ispod 34k, sačekao da se odbije malo i onda ušao u trejd.
Nikad je volim da skalpujem i da ulazim kad btc je u slobodnom padu, pogotovo vikendom, jer tada zna da ode dosta niže zbog malog volume.
Ne brini se ti nista, tu je sl. Ja nikad nisam gubio mnogo na skalpovima, ali mi je mrsko da se cimam pa sam radio neke druge egzibicije na kojima sam gubio 🥴.
Danas sam izasao iz jednog shorta koji sam imao otvoren od prekljuce pa reko da nastavim. Kako je propadao pokupio mi sve ordere jedan za drugim 👌.

Da li je moguće postaviti SL iznad trenutne cene?
Primer: trenutna cena je 100, hocu da prodam na 110 ali ako se desi da krene na dole pre zadate cene onda da se proda na 99.
Binance academy:
Note that the stop-limit order will only be placed if and when the stop price is reached, and the limit order will only be filled if the market price reaches your limit price. If your limit-order is triggered (by the stop price), but the market price doesn’t reach the price you set, the limit order will remain open. This means that the stop-limit order will become a limit order to buy or sell at the limit price (or better).

Ako sam dobro shvatio, u tom slučaju order postaje običan limit order i izvršava se na limit ceni.
Sad videh, verovatno je za takav slučaj predviđen OCO order.

Da li je moguće postaviti SL iznad trenutne cene?
Primer: trenutna cena je 100, hocu da prodam na 110 ali ako se desi da krene na dole pre zadate cene onda da se proda na 99.
Binance academy:
Note that the stop-limit order will only be placed if and when the stop price is reached, and the limit order will only be filled if the market price reaches your limit price. If your limit-order is triggered (by the stop price), but the market price doesn’t reach the price you set, the limit order will remain open. This means that the stop-limit order will become a limit order to buy or sell at the limit price (or better).

Ako sam dobro shvatio, u tom slučaju order postaje običan limit order i izvršava se na limit ceni.
Može naravno, ali tek kad ti trejd ode u plus. Ako ti je negativan pnl, onda ne može - jer nema svrhe :) Onda zatvaraš trejd na market sell.
Kad krene plus ( pozitivan pnl ), podigneš sl iznad ulaza i osiguraš deo ili ceo profit.
Na bitmexu npr postoji i trailing stop loss, a to vidi da izguglaš kako radi, jer je dosta komplikovano za objasniti na Srpskom. Inače odlična stvar, i često koristim kad krene trejd u plus. Na binance mislim da nema tako nešto još.

edit: Ako ima i na binance, neka me neko ispravi

Imam ja za koga binem :D samo pitam.. jer sam mislio da znaš šta radiš.
Ako znaš, samo cepaj
Ima zgrnem milione tebi u inat 😂.
Nista, dok sam ja kucao izbacio me sl. Imam fore jos dva promasaja da bih izgubio ono sto sam danas "zaradio".
Nema siguruce, zato postoji sl.
I opet sam postavio ordere za short, kad je bal nek je s muziku 😉.

Pa eto, ima taj OCO order za koji mislim da ima tu ulogu, tako je objašnjeno na Bin.Academy.
SELL se sastoji se iz 3 stavke:
Price
Stop
Limit
Ako cena stigne do Price tu se izvršava a istovremeno se poništava SL, međutim ako pre stigne do Stop (ne dostigne Price) onda se izvršava SL.
Stalno se učim na svojim greškama :) , prvo zabrljam pa onda pitam.

Na bitmexu npr postoji i trailing stop loss, a to vidi da izguglaš kako radi, jer je dosta komplikovano za objasniti na Srpskom.

Izguglao, odlična opcija.
Let's say you enter a long trade at $40, with a 10-cent trailing stop at $39.90. If the price then moves up to $40.10, the trailing stop would move to $40. At $40.20, the trailing stop would move to $40.10.
If the price then moves back down to $40.15, the trailing stop would stay at $40.10. If the price continues down and reaches $40.10, the trailing stop-loss order would be converted to a market order, and you would be able to exit the trade at about $40.10, having protected about 10 cents of profit per share.

Nema to na Binance.

Ja sam na Binance. Tamo nema taj sl. Ti trejdujes sa usd. J la biram samo eur market. Tako mi nekako lakse. Nema nikakvih konverzija.

Kupuj kad pada, ne kad raste :D

Edit: Banalizovao sam, ali u suštini je tako nekako.

Super ima TP/SL...take profit/stop loss. Hvala 👍
Ovaj BTC opet pada. Pa ja ne mogu nikako da se uvatim za zelenu granu..bas sam usao u sve ovo u najgore vreme...izgleda
Bolje ostani po strani, padace ovo jos, kakav bul, kakvih 150K, ide ovo na 20k, ako se obistine Morbiusove slutnje onda je ovo tek pocetak i 20 K ce biti mnogo. Ja bih rekao da je bul svoje zavrsio a da je medjed zajahao.

Jako veliki broj transakcija i btc i eth ne izgleda mi kao da će ići na dole. Samo moje mišljenje i ne mora ništa da znači

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno