Šta je novo?

Kućna multimedija TV do 400e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

stefanue

Poznat
Učlanjen(a)
07.06.2021
Poena
42
Pozdrav, nov sam na forumu ali pratim duze vreme..

Treba mi pomoc oko izbora TV (u koje se ne razumum previse).. Budzet je 400e, trazim TV od 48-55", znam da ne mogu naci ekstra kvalitet za tu cenu, al bar nesto da iole valja.. Nije mi ni hitno da kupim istog trenutka.

Ovaj se bas izdvaja iz ponude po velicini ekrana i tome sto je IPS panel: https://www.bcgroup-online.com/televizori/ozon-h55z6000-led--smart-uhd-4k-63274

Nasao sam da su oni deo Hisense-a pa to uliva neko poverenje, ali je cena neverovatno mala..

Evo jos par nekih modela koji su mi zapali za oko:
https://adacomputers.com/p/hisense-49-h49n5700-smart-led-4k-ultra-hd-digital-lcd-tv/929 (s tim sto ne znam ni kakva je ova prodavnica)
https://www.ctshop.rs/tcl-50p715-smart-tv-50-quot-4k-ultra-hd-dvb-t2.html (ovaj je bio valjda na akciji za 40k, mozda bude opet)

Ili da mi preporucite neki drugi, kazem opet, ne razumem se u televizore sem onoga sto sam procitao ovde zadnjih par dana..

Moj savet na slepo ti je da ili povećaš budžet ili smanjiš dijagonalu ili čekaš neki veći popust/akciju pa kupiš 50 inča TV za nešto više od 400€.
Ali pošto ništa nisi napisao, pre detaljne preporuke odgovori:
  • u kakvoj prostoriji bi se TV nalazio (osvetljenoj ili neosvetljenoj)?
  • sa koje udaljenosti bi gledao TV?
  • iz kog ugla bi gledao TV (da li bi ga gledao direktno ili pod uglom)?
  • šta bi gledao na TV-u (filmove, sport, igrao igre i sl)?
  • da li ti je bitno da TV im android OS (čitaj, da možeš koristiš EON, HBO Go i sl. bez dokupljivanja android box)?

Keva kupuje za njen stan, a i na ovih 400e ona gleda kao da je previse za TV, tako da tesko da ce povecavati budzet.. Na tom TV-u ce se uglavnom gledati kablovska, tako da kvalitet slike i ne mora da bude vrhunski, na prvom mestu je da ne crkne cim istekne garancija.

• osvetljenoj, mada sunce nikad ne ide direktno u TV
  • 3m
  • direktno, ponekad i pod uglom (do 45°)
  • filmovi, serije, neke nebitne stvari za ovo sto ti pitas verovatno (jutarnji program, kvizovi, vesti), sport samo kad sam ja tamo par puta godisnje
  • pa u principu bilo bi dobro da je android, ali tesko da cu jos i to naci za ove pare

Za osvetljenu soba i gledanje pod uglom preporuka je IPS panel, ali pošto kod tebe sunce ne udara direktno u tv i pošto se tv pretežno gleda izravna i VA panel može da prođe (čak je i bolje rešenje, ako mene pitaš).
Gledanje tv sa 3m zahteva veću dijagonali, međutim pošto postoji finansijsko ograničenje ja bih gledao tv od 50 inča, koji ti na nekoj akciji može biti sweet spot.
Ako već ima EON box android tv joj neće biti prioritet.

I sad na brzinu guglam i vidim da je Hisense H50A7500F na akciji od 48.899din, i da je to verovatno najbolji izbor trenutno, pod uslovom da ima EON box, jer taj tv nema android OS.
Da su cene iz decembra preporučio bih ti TCL 50C715 jer je android OS TV sa Quatumdot tehnologijom, a koštao je 49.999din.

Za ove skuplje Sony, Samsung, LG verovatno nećeš imati sredstava, a da uzimaš ispod 50 inča nema smisla, a sa ovim jeftinijim Mi, Tesla, Alfa, Ozon, Fox, Vox i td, nemam iskustva.

To nisam ni primetio, posto je svuda pisalo 36 meseci. Sada vidim da se kasnije dobijaju dodatne godine. Jedino mi nije jasno sto za isti TV na jednom sajtu na slici pise 5, a na drugom 7 godina garancije. To je greska pretpostavljam, za sve Hisense se dobija 7?

modeli sa VIDAA U 4 podržavaju EON aplikaciju

uzevši u obzir udaljenost, potrebe, budžet i želju za Android-om, možda ne bi bilo loše uzeti 32" HD Ready. ima H32B6700 za oko €220: Android, IPS, 7 godina garancije
za 3m je preporuka 65" što se 4K televizora tiče.

Poslednja izmena:
Mnogi kanali josnuvek ne reprodukuju u HD, fullHD je extremna retkost a 4k je daleka buducnost, samim tim nema potrebe uzimati 4k samo za tv programe a takodj bih izbegao velike dijagonale jer i hd rezolucija na 50 inca izgleda ocajno, za te pare slab upscaling.

Ako je tv samo za tv programe, nema potrebe izdvajati neki poseban kes, treba izbeci bas neki znj marku i uzeti nesto najjeftinije ako ima neku produzenu garanciju.

Pozdrav!

Nadam se da će neko imati strpljenja i vremena da mi pomogne.

Planiram da kupim dva televizora u nekom cenovnom rangu do 50000 din.

1. Prostorija za koju bih kupio je nekih 16 kvadrata. Pretpostavljam da bi 43" bilo idealno (ne isključujem ni 50, pitanje je da li se nešto može naći za te pare... eventualno Hisense 50A7100F).

Uglovi gledanja neće predstavljati problem, zbog opcije postavljanja na dva mesta. Nema problema sa suncem.

Ni ja nisam previše zahtevan korisnik. Gledao bi se mts mSat. Voleo bih samo da mogu preko neke aplikacije da ubacim m3u liste i da TV ima eventualno Kodi ili da može da se doda i da je dobar za filmove. U svakom slučaju imam box Opticum Sloth Combo Plus za neke dodatne opcije.

Pogledao sam dosta recenzija i čitao o prednostima i manama raznih marki i modela...
Trenutno mi je favorit Hisense 43A7500F.

Razmotrio bih njih zbog 7 godina garancije. Možda neki TCL ili Grundig. Ili neki jeftiniji Samsung ili LG (srednje ili niže klase na akcijama).

Da li možete da mi pomognete? Nešto na osnovu ličnog iskustva ili znanja.

2. Što se tiče drugog televizora... Prostorija je dimenzija 20 kvadrata. Tu postoji veliko ograničenje zbog dimenzija nekog regala. Širina otvora je 90 cm i to sužava izbor na samo 39", eventualno 40" ako bi se malo iskosio TV.

Ovde nema nekih velikih zahteva. Roditelji bi ga gledali, koji nisu zahtevni. Gledao bi se mts-ov mSat. Mada poželjno je da bude Smart TV (može i Android).

Izbor u 39" je nikakav. Postoji Vox 39ADS316B Smart (26k-28k), Aiwa JH39DS700S Smart (29k-31k) i neki Adler.

Od ovih od 40" već ima modela Tesle, TCl-a, Hisense-a i Grundig-a u cenovnom rangu od 35k-39k (i po koji Vivax i Tesla za ispod 30k).

Šta predlažete kao najkvalitetniju opciju. I ovde mi je privlačno što Hisense daje 7 god. garancije. Grundig ima 5. Za ostale ne znam.

Evo nekih marki i modela:

Tesla 40T319FS
Tesla 40S605BFS SMART - Android
TCL 40ES560 SMART - Android
Hisense H40B6700 - Android
Hisense 40A5730FA - Android
Grundig VLE 6910 BP Smart

Hvala unapred na odgovorima! Izvinjavam se zbog dužine ovog posta.

2. u taj regal stavi 32". mora da bude slobodnog prostora iza, iznad i bočno. ima Hisense H32B6700 Android TV IPS (7 godina garancije, ne znam do kada važi akcija) oko 25k dinara
možda se pojavio noviji model 32A5730FA

Ima prostora i više nego dovoljno što se tiče visine i dubine, tj iza. Jedino je problem ta širina, jer su ove dimenzije "u žilet".
Bojim se da ne bude mali od 32", jer deluje da je velika prostorija za tu dimenziju...

Razmisliću. Čak možda mogu da "pozajmim" neki TV od 32 od rođaka i probam kako se uklapa.

Pokušaću da pogledam fabričke dimenzije, tj. širinu za ovih 6-7 modela. Razlika je pri odnosu 16:9 i 21:9

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem...

Prelistao sam dimenzije i našao da su ovaj drugi Tesla i drugi Hisense koji sam naveo iznad široki po 893 mm...
Nego drugi su po 904 mm.

Postoji li neki preporučljivi minimum što se tiče toga?

preporuka je da bude slobodno najmanje 10 cm iznad, levo i desno, i preko 15 cm iza. za svaki model piše u uputstvu preporučeni minimumi slobodnog prostora

gde si našao odnos 21:9? svi televizori na tržištu (u okviru ovog budžeta) su 16:9

Hvala za otklanjanje ovih nedoumica. Ja sam mislio da bi mogli nekako da se uglave od 39 ili 40. Ali kad se malo bolje razmisli i pogleda, onda deluje da je ipak bolje 32. Previše je malo po npr. pola cm sa obe strane. Uz to je pitanje da li su ovo dimenzije sa okvirom ili bez.
Za 21:9 sam ja nešto bez veze pronašao.

Sutra ili prekosutra ako možeš da mi kažeš šta je po tvom mišljenju Best buy od 43" za nekih 40-50k. I za ove od 32, osim onih što si naveo...

Nazad
Vrh Dno