Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

aha, znaci moze da se bira vise opcija za "preuzimanje" novca po flasi... mislio sam da se nakon ubacenih flasa i ostalog izabere jedna opcija i to je to.... sad se pitam kako li to ide, tj da li je bas intuitivno ili mora da se cita "sitan tekst"...

Vode te poruke na ekranu,, Nakon završetka unosa se pojavi unos broja za dopunu Globaltel broja (i da se to preskoči ako nečeš dopunu), sledeće je izbor Bus Plus ili Humanitarna donacija. Treba gledati i paziti na vreme (relativno sitan tekst).

aha, znaci moze da se bira vise opcija za "preuzimanje" novca po flasi... mislio sam da se nakon ubacenih flasa i ostalog izabere jedna opcija i to je to.... sad se pitam kako li to ide, tj da li je bas intuitivno ili mora da se cita "sitan tekst"...
Nakon ubacivanja npr. 3 plastične flaše dobijaš ukupno 45 dinara, 30 dinara za Globaltel kredit i 15 dinara koje možeš da prebaciš na BusPlus karticu ili da doniraš. Ako nemaš Globaltel karticu možeš da preskočiš dopunjavanje kredita i da odeš na ekran za dopunu BusPlus-s. Ako nemaš BusPlus ili hoćeš da doniraš, možeš da odeš na sledeći ekran i tamo izabereš kome ćeš da doniraš.
Zamoliću za konkretniji odgovor na pitanje šta je programirano da se dogodi nakon 45 s, da poništi prethodno neiskoriščeno recikliranje ili da zapamti i nastavi?
Nakon svake akcije (ubacivanja predmeta ili klika na dugme) sesija se produžava za 45 sekundi. Ukoliko npr. nakon ubačene flaše ne odreguješ u narednih 45 sekundi sesija se prekida. Od sutra sistem će biti update-ovan i nakon ubacivanja ambalaže kada istekne 45 sekundi korisnik će biti prebačen na ekran za dopuni kredita. Ukoliko ni tada korisnik ne uradi ništa 45 sekundi sesija se prekida.

Izašla nova verzija Globaltel aplikacije 2.7.0, nema je na Play prodavnici, ali je ima u Huawei App Galeriji.

Screenshot_20210601-000441_GLOBALTEL.jpgScreenshot_20210601-000454_GLOBALTEL.jpgScreenshot_20210601-000538_GLOBALTEL.jpgScreenshot_20210601-000523_GLOBALTEL.jpgScreenshot_20210601-000519_GLOBALTEL.jpgScreenshot_20210601-000511_GLOBALTEL.jpg

Vidim da se raspravljalo oko sms servisa da ne dolaze poruke.
Pa sto se mene tice taj problem postoji i sa sms porukama od obicnih ljudi ako mi posalju npr 7 poruka, meni dodju 2 ili 3. I to bez pravila. Recimo dodje prva, treca i sesta poruka.
Ja koristim globaltel oko 2 godine. Internet je dobar i najbolja opcija za moje potrebe je 5GB=300dinara 30 dana jer mi nista drugo i ne treba, sim kartica mi sluzi uglavnom za internet i ovo je ubedljivo najbolja opcija za mene jer skoro nikad ne potrosim tih 5GB.
Neko je ovde pisao o signalu da je u zadnjih pola godine ili malo jace losiji. To je istina. Ja sam na zapadu Srbije u malom gradu i vidim razliku da je signal dosta losiji u mojoj sobi. Ranije sam imao full signal 4G 4 crtice, a zadnjih pola godine, u istoj sobi je 1 ili retko 2 crtice 4g signala.
Napolju je sve u redu. Ili cim predjem u sobu koja je okrenuta kontra od ove, pun je signal. A prije je bio pun u obe sobe. Pisao sam nekad ranije na email podrsci, provjerili su sa VIP-om i odgovorili mi da je sve u redu i da nisu nista mjenjali na baznim stanicama.

A sad da se vratim na SMS.
99.9% vremena nista drugo ne koristim. Sve obavljam preko aplikacija
Tako da ne znam sad sta se desava oko SMS-a od obicnih ljudi.
Posto ne koristim SMS, ne znam kakva je sad situacija ali ono sto znam je da mi se to desilo 2 puta od prijatelja koji mi je poslao 7-8 poruka u razmaku sat vremena, meni je doslo mozda 2-3.
To isto se desilo i nekad ranije, par mjeseci ranije. Isto tako mi je poslao 6-7 poruka, a ja dobio 2-3.
Posle mi nesto pricamo, kad on kaze pa poslo sam ti. Mi udjemo kod njega na telefon, sve poruke stoje da su poslane i primljene, a kod mene vise od pola fali.
Ali kao sto rekoh, ja ne koristim sms skoro pa nikad, tako da ne znam kakva je sad situacija u zadnjih 4-5 mjeseci.
Mozda ako bude voljan prijatelj i bude imao poruka, mozda ga nagovorim da to istestiramo ponovo.
Slao je sa BiH m:tel kartice i sa MTS Srbija. Sa oba broja ista situacija je bila.
Ako se problem ponovi, molimo te da nam odmah javiš ovde porukom, na Facebook ili Instagram, ili da pozoveš tehničku podršku na 0677 1234 kako bismo odmah proverili gde nastaje problem.

Vidim da se raspravljalo oko sms servisa da ne dolaze poruke.
Pa sto se mene tice taj problem postoji i sa sms porukama od obicnih ljudi ako mi posalju npr 7 poruka, meni dodju 2 ili 3. I to bez pravila. Recimo dodje prva, treca i sesta poruka.
Ja koristim globaltel oko 2 godine. Internet je dobar i najbolja opcija za moje potrebe je 5GB=300dinara 30 dana jer mi nista drugo i ne treba, sim kartica mi sluzi uglavnom za internet i ovo je ubedljivo najbolja opcija za mene jer skoro nikad ne potrosim tih 5GB.
Neko je ovde pisao o signalu da je u zadnjih pola godine ili malo jace losiji. To je istina. Ja sam na zapadu Srbije u malom gradu i vidim razliku da je signal dosta losiji u mojoj sobi. Ranije sam imao full signal 4G 4 crtice, a zadnjih pola godine, u istoj sobi je 1 ili retko 2 crtice 4g signala.
Napolju je sve u redu. Ili cim predjem u sobu koja je okrenuta kontra od ove, pun je signal. A prije je bio pun u obe sobe. Pisao sam nekad ranije na email podrsci, provjerili su sa VIP-om i odgovorili mi da je sve u redu i da nisu nista mjenjali na baznim stanicama.

A sad da se vratim na SMS.
99.9% vremena nista drugo ne koristim. Sve obavljam preko aplikacija
Tako da ne znam sad sta se desava oko SMS-a od obicnih ljudi.
Posto ne koristim SMS, ne znam kakva je sad situacija ali ono sto znam je da mi se to desilo 2 puta od prijatelja koji mi je poslao 7-8 poruka u razmaku sat vremena, meni je doslo mozda 2-3.
To isto se desilo i nekad ranije, par mjeseci ranije. Isto tako mi je poslao 6-7 poruka, a ja dobio 2-3.
Posle mi nesto pricamo, kad on kaze pa poslo sam ti. Mi udjemo kod njega na telefon, sve poruke stoje da su poslane i primljene, a kod mene vise od pola fali.
Ali kao sto rekoh, ja ne koristim sms skoro pa nikad, tako da ne znam kakva je sad situacija u zadnjih 4-5 mjeseci.
Mozda ako bude voljan prijatelj i bude imao poruka, mozda ga nagovorim da to istestiramo ponovo.
Slao je sa BiH m:tel kartice i sa MTS Srbija. Sa oba broja ista situacija je bila.
Ja sam jedno 10 dana aktivno učestvovao u rešavanju m:tel cg sms problema. Bio sam konstantno na vezi sa svim mogućim tehničarima iz mtela i ericssona iz cg. Jedva su rešili.

Da li će i kada proraditi Mastercard? Dao sam podatke još pre nekoliko nedelja i ništa se ne dešava oko verifikacije. Da li je još uvek aktuelna virtuelna Mastercard kartica ili stoji samo "kao ukras" u aplikaciji?

Da li će i kada proraditi Mastercard? Dao sam podatke još pre nekoliko nedelja i ništa se ne dešava oko verifikacije. Da li je još uvek aktuelna virtuelna Mastercard kartica ili stoji samo "kao ukras" u aplikaciji?
Nažalost nemamo informaciju kada će ponovo biti dostupno izdavanje MasterCard kartica.

U mom slučaju mogu samo da pohvalim rad master kartice, perfektno radi i prezadovoljan sam.

Prilozi

• 20210604_071314.jpg
    20210604_071314.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 107
Da li je 500 din najmanja doplata za Globaltel? Sutra putujem u Bg i fali mi 150 dinara na racunu da uzem paket od 3 GB/7 dana, da ne placam bezveze 500.

Da li je 500 din najmanja doplata za Globaltel? Sutra putujem u Bg i fali mi 150 dinara na racunu da uzem paket od 3 GB/7 dana, da ne placam bezveze 500.
Najbolje znaš svoje potrebe i koliko koristiš telefon, mi to ne znamo. Šta ako budeš više trošio? Sam uplati koliko misliš da treba.

Nisi shvatio. Pitam postoji li doplata racuna manja od 500 din da uzmem?

Na kiosku najmanja dopuna je 100 dinara, provereno više puta.

iPay 200 din.

Ili skoči do reciklomata (ako si iz bg), ubaci neku konzervu, flašicu, i eto kredita.

Najmanja dozvoljena Online dopuna kredita (platnim karticima) je 500 dinara.
Online dopuna IPay iWalletom je 200 dinara, ali to najverovatnije nemaš.

150 dinara može online samo ako ti drugi korisnik Globaltel mreže toliko prebacii (pošalje).

Ok ljudi, hvala svima. Nista, dopunim onda na kiosku

@Globaltel Support

Reciklomat Konjarnik - na njemu svetli crveno, na ekranu piše "Ubacite ambalažu", a na sajtu je oznaka zelena, "U Radu". Molim Vas da proverite zašto reciklomat ne radi. Hvala!

Kada reciklomat stiže u Novi Sad?

Kada reciklomat stiže u Novi Sad?
Nažalost za sada nemamo u planu. :(
Isto pitanje i za Niš.
Takođe ni u Nišu nije planiran barem za sad.
Kako postojeci broj da prebacim na eSIM ?
Zdravo klasičnu SIM možeš prebaciti u eSIM tako što ćeš na našem sajtu odabrati neki od paketa (preporučujemo da to bude paket koji sada koristiš i da postupak pokreneš nekoliko dana pred istek trenutnog paketa), klikneš na "Kupi online", potom izabereš opciju "Novi broj", popuniš svoje podatke i izabereš eSIM. Kada ti na mejl stigne eSIM, potrebno je da nam taj dokument kao i fotografiju okvira sadašnje kartice pošalješ zajedno sa zahtevom da želiš prebacivanje broja na eSIM pošalješ na [email protected]. Kolege će kada obrade zahtev, ugasiti trenutnu SIM karticu i preneti tvoj broj na eSIM. :)

Šteta za Niš. Ovo je tržište jako osetljivo na cenu i verujem da bi reciklimat bio revnosno punjen a da bi ti korisnici bili pravi ambasadori vaših usluga.

kad se ocekuje da pocne da radi ovaj reciklom na Cukarici? Danima je u statusu "neaktivan"? :)

Nazad
Vrh Dno