Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Nije niko to gasio, samo se gasilo posle update-a.
Baš čudno samo od sebe nekima.

To me podseća kad mi neko donese komp pun malwera i virusa i kaže samo sam čitao novine, nisam ništa dirao, a ono kliknuo na "Maja je na 2 kilometra od tebe"...

Zdravo svima, juce mi je ispao telefon i naprslo mi je staklo na kameri na par mesta. Kada slikam, nema nikakvih smetnji, ali ipak me interesuje, da li je to puklo zastitno staklo i da li to moze da se zameni jer me je strah da ne dodje do nekih ostecenja. Model je xiaomi mi 10t. Hvala unapred.

Vidi da li je ovo to sto trazis.

Prilozi

• Screenshot_2021-05-24-14-16-36-125_com.kupujemprodajem.android.jpg
    Screenshot_2021-05-24-14-16-36-125_com.kupujemprodajem.android.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 49
Zamislite postoje ljudi koji aktiviraju mod za programere, pri tome to nisu. I onda uzmu i menjaju bazne stvari unutar tog moda (a da ni ne znaju funkcije podesavanja koje menjaju), ocekujuci da im sam uredjaj radi perfektno. I jos pisu kako im je za greske kriv proizvodjac.... Sta sve necu procitati.
Haha prvo sam mislio da si xiaomi bot koga plaćaju, posle ovih gore gluposti sam siguran da volontiraš :D

ps. Otvorili su temu na forumu "Xiaomi podrška na Benchmark forumu" tako da ne moraš više da se cimaš za džabe...

Haha prvo sam mislio da si xiaomi bot koga plaćaju, posle ovih gore gluposti sam siguran da volontiraš :D

ps. Otvorili su temu na forumu "Xiaomi podrška na Benchmark forumu" tako da ne moraš više da se cimaš za džabe...
Decace, opusti se i mani se tih decijih fora, bot i slicno.

I da ne budem vulgaran, ali moj ti je savet da naucis da koristis telefon. Posebno ti je moj savet da naucis sta je programerski mod (developer) i sta svakom promenom se desava.
I fascinantno mi je da neko ko je bar savladao osnovne funckije, cak i tu da pise na forumu, ne shvata da iskljucivanjem optimizacije (u ovom slucaju miui optimizacije) moze da se desi da neke funkcije prestanu sa pravilnim radom. To sto neka aplikacija, koja nije prosla google sertifikaciju trazi iskljucivanje da bi pravilno radila, ne znaci da je do uredjaja ili njegovog softvera.

Zamisljam, korisnike ajfona koji imaju to sto imaju i ni u ludilu nemaju mogucnosti bilo kakvih modifikacija.

Haha koje su ovo fore i termini za sitnu decu , čuj "programerske opcije za programere" :D
Da ne idemo u offtopic, svako ko je čitao temu je već shvatio šta radiš ...

Decace, opusti se i mani se tih decijih fora, bot i slicno.

I da ne budem vulgaran, ali moj ti je savet da naucis da koristis telefon. Posebno ti je moj savet da naucis sta je programerski mod (developer) i sta svakom promenom se desava.
I fascinantno mi je da neko ko je bar savladao osnovne funckije, cak i tu da pise na forumu, ne shvata da iskljucivanjem optimizacije (u ovom slucaju miui optimizacije) moze da se desi da neke funkcije prestanu sa pravilnim radom. To sto neka aplikacija, koja nije prosla google sertifikaciju trazi iskljucivanje da bi pravilno radila, ne znaci da je do uredjaja ili njegovog softvera.

Zamisljam, korisnike ajfona koji imaju to sto imaju i ni u ludilu nemaju mogucnosti bilo kakvih modifikacija.
Kod XEU custom roma miui optimizacje nema, a zasto ako je toliko bitna za sam uredjaj? Nisam je ja iskljucio neko kada se otvori developer mod ne postoji uopste u telefonu.

Da li je developer mod dostupan pre otkljucavanja preko "tajnog" koda (mislim na onaj nacin ulaska od 10 puta kliktanja...)? Developer mod je programski mod omogucen programerima i ljudima koji razvijaju aplikacije, igrice, dodatke, custom romove za taj uredjaj. Obicnim korisnicima totalno nepotrebna stvar (osim ako ne zakucaju uradjaj u bootloop)

E pa to je, ko koristi vanced (YouTube bez reklama) beše mora da ima isključenu MiUI optimizaciju u developer opcijama?

Mene zeza dodavanje slika na viber, nisam ni gledao dalje, mislio sam da je do vibera.

Kad ono još jedna "blagodet" miui softvera! :(
Kako dodavanje?
Ja npr ne mogu preko vibera da saljem video snimljen stock kamerom.
Moram otvoriti editovanje videa, sacuvati , i onda tek hoce

Pa dodavanje slika, video klipova, attachment sve to zeza ako ti je isključena miui optimizacija.
E sad nekome nestane ta opcija iz menija...
Ukratko, ako ti je nestala opcija kucaj na YouTube "miui optimization not visible" I sve će ti biti jasno.

ps. Samo pazi da bi ušao u "programerske opcije" moraš biti programer sa it diplomom i da pošalješ xiaomi botovima kopiju iste, inače neće da može :D

@Stock
Ti se zaista trudis da ispadnes duhovit. Meni postajes zabavan ali i malo za zaljenje. Ne znam kako drugacije da objasnim ovo tvoje pisanje i nekapiranje osnovnih stvari.

Developer mod je programerski mod. To sto si ti tek savladao osnovne funkcije telefona, pa ti pojedine opcije prevazilaze intelekt pomalo i zabrinjava.

Takodje taj mod/meni nije ni otvoren za korisnike, dok oni sami na svoju odgovornost ulaze u isti.

Mislim, i ja gubim vreme trudeci se da ti objasnim slozenu stvar, a ustvari ti tek dobacis do prosto prosirene recenice...

I da dodam, znam bar 10 ljudi koji koriste ovaj telefon, i niko ziv nema problem sa slanjem video zapisa snimljenih kamerom na viberu, whatsappu. Niko se nije pozalio na prekid bluetooth veze sa uredjajima, uparivanjem uredjaja sa drugim i slicno. Niko nema problema sa osnovnim stvarima koje rade perfektno (osim proxyja koji nekog zeza, nekog i ne bas). Zajednicko svima njima je sto niko nije instalirao trecu aplikaciju koja nije prosla google sertifikaciju i niko nije prckao po developer modu.

Definitvno, gubim vreme ovde, od normalnih korisnika, forumasa koji su imali i korisna resenja i predloge, spali smo na par pljuvaca koji bukvalno nista drugo i ne znaju (valjda prepuni nekih frustracija).

U opcijama za programere postoji jedna opcija kojoj tu nije mesto a to je promena brzine animacija. Tačnije postoje tri stavke koje regulišu brzinu animacija. Ta opcija dodatno ubrzava telefon tako da mislim da joj nije mesto u opcijama za programere nego na nekom drugom mestu gde bi je prosečan korisnik lako mogao pronaći.

Jedno korisno pitanje. Kako ga naterati da pokreće youtube linkove preko vanced aplikacije. Clear defaults u google chrome i vanced ne pomaže. Obrisao sam i stock youtube

U opcijama za programere postoji jedna opcija kojoj tu nije mesto a to je promena brzine animacija. Tačnije postoje tri stavke koje regulišu brzinu animacija. Ta opcija dodatno ubrzava telefon tako da mislim da joj nije mesto u opcijama za programere nego na nekom drugom mestu gde bi je prosečan korisnik lako mogao pronaći.
Sve to imas i na drugom mestu. Udjes u settings, pa na additional settings, pa na accessibility i onda na vison. Tu imas da uklonis animacije.

Ovde može da se podesi da ostanu ali da budu duplo brže, što je mnogo bolje nego da se ugase sasvim.

@NakaR22
Ko je tebe spominjao?
Ja pričam o ovim xiaomi first line support šalterušama koje su naučili da su programerske opcije NONO :)
Samo ne shvataju da je ovo it forum i da je 90% ljudi na njemu pismeno i da nisu to ti ljudi kojima treba pričati te pričice ;)

Ja sam odmah video posle tvoje priče o 108 mpx, savršenom radu senzora blizine i opasnim programerskim opcijama da si vrsan stručnjak, tako da nema potrebe da se cimaš i da dalje objašnjavaš :)

Ovde može da se podesi da ostanu ali da budu duplo brže, što je mnogo bolje nego da se ugase sasvim.
Da da... Da ih ubrzas dva puta, moras u taj developer mod.

@Stock
Ne iznosi lazi bar. Bar bi to mogao, ako se vec zaista ne razumes u tehnologiju. O kameri i 108mpx (kao snazi kamere) nikad ne bih ni pricao. Vrati se pa citaj sta sam pisao o senzoru iste, tehnologijama na samom senzoru, nacinu interpolacije piksela i mnogo cemu. Nacinu fotografisanja, pik modu.
Sto se tice senzora, meni radi odlicno. Nemam problema.
A o developer modu i koliko je opasan. Opet ponavljam, ne razumes sta sve mozes tu da promenis pa zato i ne znas koliko je opasan i zasto je skriven od obicnog prosecnog korisnika.

Iskreno se nadam da troluješ i da ti je to 22 u imenu broj godina, jer ako nije onda *** :)

Zanimljiv si... I veruj mi ljudi poput tebe ovaj forum zaista cine necitljivim i obesmisljavaju ga... Eto ja se od sad odjavljujem. Nemam ni potrebu, ja uzivam sa mojim uredjajem. A ti nastavi da budes duhovit i zanimljiv drugima. Mozda u medjuvremenu naucis sta za sta sluzi, mozda i shvatis koliko si ogranicen. Nikad se ne zna.

Tema bi trebalo da ide pod ključ. Ovo gubi svaki smisao! Ima posla za admina

Kako se beše briše ova linijica u dnu ekrana koja služi za brz prelazak iz aplikacije u aplikaciju?

Odes u setings i kucaj hide full screen idicator ili ides u setings pa home screen pa system navigation pa tu udjes i tu se nalazi.

Da li moze da se menja nacin vibriranja telefona ili samo da se pojaca vibracija ?

Najkorisnija opcija koja je bila ikada meni je automatsko snimanje razgovora i to su ugasili jos poodavno...

Ima li neko resenje za vracanje toga? T10 Pro naravno....

Ili to ili da se probaju Call Recorder - Cube ACR ili Call Recorder - SKVALEX aplikacije.

Ova prva je besplatna i može se naći na PS.
Druga samo sa sajta je potpuno funkcionalna.

Najkorisnija opcija koja je bila ikada meni je automatsko snimanje razgovora i to su ugasili jos poodavno...

Ima li neko resenje za vracanje toga? T10 Pro naravno....
To je ugašeno jer krši zakon u Evropi valjda. Ima ta opcija i u guglovoj slušalici, aplikaciji za pozive, samo ne stane kad si u evropskom regionu ili možda zavisi od operatera, znam da meni nestane, al onda se pojavi na drugoj kartici koja nije evropska i kad nisam u Evropi.

Ljudi, je l je taj senzor jedini bag na mi 10 t pro telefonu?? Ili postoje još neki? I da li moze da se reši taj bag samo zakljucavanjem ekrana

Nađe se uvek po koji bag, čekamo update na 12.5 pa ćemo videti. Uglavnom ništa toliko strašno, osim tog proximity senzora blizine, kažu ispravice u sledećim verzijama, a s obzirom da je ultrasonicni, najviše zavisi kako se drži telefon, ali verujem da može još malo softverski da se popravi pa da radi bolje.

Sve sto covek napravi to moze da se popravi, sada je samo pitanje koliko je vremena potrebno uloziti u tako nesto i na kraju koliko je to isplativo po kompaniju.

Nazad
Vrh Dno