Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao ste pratim vase postove duze vreme ali sam sada odlucio da pisem, verovatno od muke :) Usao sam sa 12k eura pocetkom aprila i ostao u altu za sada gubitak oko 50%.
Cuvanje tog novca u banci(slamarici) mi se nije svideo(stampanje bez pokrica,inflacija,mala kamata na stednju itd.) pa reko da ubacim u kripto posle duze analize. Drzim u sebi pa da se pozalim barem ovde...😓
Nadam se da si ulozio pare bez kojih mozes normalno da zivis. U tom slucaju samo strpljivo. Znas kako sam sebi govorio kad sam prvi put kupovao pa cena padala.
-Pa nisam ja sigurno najveca budala da kupim po maksimalnoj ceni ikada.
Zato samo strpljivo i bez nervoze, nema sad nazad. Mozda jos i ove godine budes u plusu.
U koji si alt ulozio? Nisam primetio da si napisao. Samo nemoj da je shiba ili nesto tako. :)

Cao ste pratim vase postove duze vreme ali sam sada odlucio da pisem, verovatno od muke :) Usao sam sa 12k eura pocetkom aprila i ostao u altu za sada gubitak oko 50%.
Cuvanje tog novca u banci(slamarici) mi se nije svideo(stampanje bez pokrica,inflacija,mala kamata na stednju itd.) pa reko da ubacim u kripto posle duze analize. Drzim u sebi pa da se pozalim barem ovde...😓
Ja sam probao trejd na GRIN-u sa nekih 200 $ jer sam ga majnovao i posle mesec dva za bukvalno minut sam izgubio 50% Prodao sam ga sa 50% gubitka. da sam ga sačuvao za par meseci bih se vratio na svoje pare ali nisam verovao da će se to dogoditi. Slučaj drugi, prodam kolegi Selar 3. januara 2018. Neznam šta je uradio, ali do danas tu cenu Stelar nije dostigao. Slučaj treći, komšija uložio 7500 € u ONECOIN. Koliko sam upoznat gospoja nestala a para nema. Ako si uložio u neki kršteni koin ima nade.

Ulozio sam pare koje mi ne trebaju i mogu da stoje duze vreme(par godina), do sada sam ih cuvao u banci a trenutno je u kriptu. Radim u firmi tako da imam od cega da zivim ali 80% steka sam gurnuo u kripto. Koji alt? ne smem da kazem :I najveci deo para je u Coti, mislio sam da ce kripto trziste jos neko vreme da raste ali se nije to desilo. Iskreno nisam verovao da se moze ponoviti 2017/1018 godina posto su usli veliki igraci,kripto regulisan zakonom digitalna imovina itd. Mozda se i ponovi scenario iz 2017/2018 godine ko bi rekao 🤕

Ovo su samo igre mocnika sad, nije ovoj jos ta 2017-18
Kinezi to malo dumpaju trziste u nadi da ce elon prodati svoj btc i da ce bankrotirat.

Ulozio sam pare koje mi ne trebaju i mogu da stoje duze vreme(par godina), do sada sam ih cuvao u banci a trenutno je u kriptu. Radim u firmi tako da imam od cega da zivim ali 80% steka sam gurnuo u kripto. Koji alt? ne smem da kazem :I najveci deo para je u Coti, mislio sam da ce kripto trziste jos neko vreme da raste ali se nije to desilo. Iskreno nisam verovao da se moze ponoviti 2017/1018 godina posto su usli veliki igraci,kripto regulisan zakonom digitalna imovina itd. Mozda se i ponovi scenario iz 2017/2018 godine ko bi rek

Ulozio sam pare koje mi ne trebaju i mogu da stoje duze vreme(par godina), do sada sam ih cuvao u banci a trenutno je u kriptu. Radim u firmi tako da imam od cega da zivim ali 80% steka sam gurnuo u kripto. Koji alt? ne smem da kazem :I najveci deo para je u Coti, mislio sam da ce kripto trziste jos neko vreme da raste ali se nije to desilo. Iskreno nisam verovao da se moze ponoviti 2017/1018 godina posto su usli veliki igraci,kripto regulisan zakonom digitalna imovina itd. Mozda se i ponovi scenario iz 2017/2018 godine ko bi rekao 🤕
Budi spreman na sve.Ako se ponovi 2018 novac je zarobljen,i nacekaces se.Nemoj da mislis o tome.I gotovo.Bice bolje.

Auuu rodjaci, nadvili se crni oblaci nad nama.
ne izgleda dobro.
Udarili i Kinezi i Ameri na kripto.
Realno, koja bi zemlja na svetu dozvolila da se decentralizovan novac koristi...
Verujem da ce pritisak biti jos veci narednih par meseci, svasta nesto se dogadja od jednom.

Od politickih desavanja, do trzista chipova, zagadjenja itd.

U minusu si onog trenutka kad prodas, ako si prodao ispod cene po koj si ga platio 😂
Znaci skoro pa si ga pazario na ATH... nista, sedi i cekaj oporavice se... ali sve diktira BTC. Vidis i sam da su avi coini "mrtvi" skoro ovih nedelju dana u odnosu na.... prethodne mesece ove godine.

Ja sam u slicnoj situaciji, ali sa nekih 10x manje uloga. Naravno, manji ulog, manja briga, ali slucaj potpuno isti s tim sto sam ja usao jos kasnije, nesto posle prvog maja. Kupovao sam svasta po nesto, negde gubio, negde dobio, ali minus je i dalje ugrubo negde oko 40%. Sada mi je sve rasporedjeno u Eth, Bnb, Polygon, Ada i Xlm i nema mrdanja. Ako ostane ovako (ili bude padalo) dodavacu mesecno 100-200 eur u eth i ne postoji nacin da se pare ne vrate. Sad, u kojem ce to vremenskom periodu biti, to je pitanje, ali generalno su mi i ovako stajale u banci i nemam pritisak da prodajem po bilo koju cenu. Mislim da ti je bitno da se u nekom momentu presaltas u sigurne valute i mirno cekas.

Mora i kripto ludilo da se završi jednog dana. Prosto narod ga nije prihvatio niti ima nameru u neko dogledno vreme. Dobra je bila zamisao, ali već ga kontrolišu bogataši a nikoga tu nema da vas zaštiti od prevare. Takođe, dolar štiti vojska, bitcoin štiti samo vera u uspeh koje je sve manje.

Нешто размишљам, а ови искуснији ће рећи да ли је глупост или не.
Када се овако заробиш у неким срање новцима са губитком, а тржиште је овакво какво је и не знаш где ће бити дно, да ли је боље да се сада тражи неки коин са великим маркеткепом који је процентуално исто пао као и цоти, или нека шиба или шта год у шта си уложио. Пребаци се рецимо новац у дот, линк итд. јер када све крене да се враћа, биткоин ће да прате прво велики алтови, па тек онда ови мањи, а тек онда и то можда ова сва остала срања. Онда знаш да си у губитку, али и знаш да ће се то кад тад вратити, па ти буде и мало лакше.

Ja sam bio planirao da frontrun-ujem tržište i izađem negde kad BTC dostigne 75k. Međutim, na samo 15% od targeta koji sam zacrtao za ukupni portfolio, tržište je frontrun-ovalo mene. 🥴 Al dobro, nisam izgubio ništa svojih para, lako došlo, lako i otišlo. Nikad u kripto ne ulagati novac koji ti bi ti bilo žao da izgubiš, staro pravilo.

Ne kupovati dip, jer ako BTC ne napravi neko čudo do kraja nedelje i poraste na 45k, mi smo definitivno u bear trendu, ako ne u punom bear marketu. Svi minimalni zahtevi za kraj bull run-a su ispunjeni, nenormalna euforija ✅, alt sezona gde je razno đubre nenormalno skakalo ✅, navala na forum ljudi koji pojma nemaju ✅, loženje kako institucionalni investitori pumpaju cenu ✅, niko još ne očekuje kraj ✅. Jedino mislim da Saj nije pominjao penziju, taj indikator je zatajio.

Kažem opet, po većini indikatora, imali smo još solidno mesta za rast, tako da je moguće da ćemo opet krenuti posle par meseci hlađenja. Ali opet, pogledati recimo Puell Multiple, tačno 65k može da bude vrh ako se pogleda kako vrhunac opada u svakom balonu.
screenshot.png

Trenutno, ja ne vidim mnogo toga što mi daje razlog za optimizam. Pojedini velocity indikatori koji pokazuju da je pad cene previše nagao, a takođe i MACD je na istorijski niskom nivou. Hash ribbons će u nekom momentu takođe opaliti buy signal, ali moguće da je BTC hashrate bio izvitoperen restrikcijama struje u Kini, tako da nisam siguran koliko mu je ovaj put verovati.

Pa di ga je sad onaj La on uvek ima neke informacije. Nekad i masi, ali ne za mnogo.
Meni je stomak blokitao kao da sam jeo kripto valute u kovanicama.
Kripto je kontolisan totalno, te price da ga se drzave plase jer ne mogu da ga kontrolisu je smesno. Pa i drzave su kontrolisane i to one naj vece, a ne neka tamo Holandija, ne daj boze Srbija, ne zna ko nam vise ne lupa cuske.
Kako su Tramapa pokrali lagano pred ocima celog sveta, a ne mogu da kontrolisu kripto. Pa vlade postavljaju kako im odgovara, a plase se kripta. Pre bih rekao da je ovo njihova vrteska.

Meni se ne svidja sto se altovi ispumpavaju a btc ne ide gore. To bi znacilo da se iz altova prelazi u btc i tako mu se koliko toliko odrzava cena. Ako btc ne krene gore uskoro ce biti potpuni kolaps.

Meni se ne svidja sto se altovi ispumpavaju a btc ne ide gore. To bi znacilo da se iz altova prelazi u btc i tako mu se koliko toliko odrzava cena. Ako btc ne krene gore uskoro ce biti potpuni kolaps.
Ovo me podseca na leto 2018-te, tad je bilo isto tako, btc se jedva nekako drzao, a altovi su propadali, uzas zivi. Mislim da je bio Jul, Avgust, mozda cak Septembar, ne mogu sad da gledam. Bio je to pokolj altova.

Raduje me sto je sentiment na forumu takav kao da je poceo bear, znaci da smo mozda blizu kraja sto se tice otresanja.

Globalno doduse, 2/3 ljudi misle da smo i dalje u bull ciklusu, a ne mozemo dalje gore dok se to ne promeni... bice da nas ceka hladjenje neko vreme...

Konkretno za eth ne vidim da julski london fork i decembarski merge (POS) mogu da prodju bez neke euforije i pump-a, mora biti nekog rasta u tim periodima

Ne sekirajte se, BTC, ETH i ozbiljni altovi ce da opstanu. Samo prvo treba Elon da se pridavi jer je puno pustio sebu na volju, onda sirotinja raja da se istrese iz gaća pa idemo u novi krug.

Ovo me podseca na leto 2018-te, tad je bilo isto tako, btc se jedva nekako drzao, a altovi su propadali, uzas zivi. Mislim da je bio Jul, Avgust, mozda cak Septembar, ne mogu sad da gledam. Bio je to pokolj altova.
Samo sto je od pocetka bear-a pa do tog potopa proslo jedno pola godine. Altovi su uglavnom vise skakali od svakog dna i onda treci put su samo nastavili dole dok je btc skocio sa 6k na 8k. Zato je bolje u medvedu kada se hvataju takvi dipovi da se samo ide na btc koji se brzo vracao na predjasnje nivoe. Altovi se uglavnom lepo napumpaju u bull-u, al zato u medvedu postaju smece.

Bice ovde jos dosta pritiska pre nego sto krene oporavak. Kako su neumorno isli na gore, tako sada buse na dole.

U julu 2020 prodavao sam ETH po 235 $. pa stepenasto do 4000 $ o_O Trenutno je 2350 $ jeste to 50%od ATH ali još uvek je X10 od jula 2020. Ja rudarim i prodajem po trenutnoj ceni dok postoji kakav takav profit. Kada nebude profita gasim mašinu. Ako kripto propadne neću biti na gubitku. Ako ETH u nekom momentu bude toliko nizak ( recimo 50-100 $ ) a procena i trend budu pokazivali oporavak kupovaću dok ne bude isplativo rudariti i ponovo ista taktika prodaje. Kupovaću količine koliko bi me koštalo rudarenje. Nije neka taktika ali nema stresa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno