Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde da se i ja javim, kao "nemi posmatrac".

Pratio sam sta se desava, zao mi je da to kazem, posto me kao developera blokchain kao tehnologija privlaci, ali to sve jeste balon.

I 100$ i 1000$ i 40000$ je balon i obicna kocka.
Dok god ja ne mogu da kupim nesto u prodavnici za kripto to je balon, dok god za par sati ode sve dole za 50% zbog nekoga na twiteru, to je balon.

Savrsena ponzi sema.

Kada budem mogao da kupim, to nece biti balon, zato sto ce to biti kriptovaluta izdata i kontrolisana od strane centralne banke u drzavi u kojoj zivimo.

Nesto pametno da procitam danas ovde.

Nema potrebe za koinima, imamo za to dinare i vizu.
Ja sam usao u ovu pricu zato sto sam verovao da ce se kripto koristiit za finansiranje stvarnih novih projekata, proizvoda i inovacija ( gadzeti, it oprema, mobilni uredjaji itd.)
Ali vidim da ni od toga nista nema.

Ja bih voleo samo da dobijemo od "institucija" ovde odgovor na sledeca pitanja:

- Kako je Ilon Musk twiterom i tvitovima tek tako manipulisao kriptom ?

- Zasto se desio ovaj nagli pad i da li je mogao da se predvidi ?
Ja koliko znam (neka me neko ispravi ako gresim) mozes sa karticom na kojoj je kripto da placas u prodavnici....

A sto se tice ovog Elon-a, pa nije on to odradio samo twitom vec i novcem. Twit je samo najava da se pripremi raja. A sta su on i slicni prodali / kupili juce mi to nemamo pojma

Nesto pametno da procitam danas ovde.

Moja saznanja o kriptovalutama se temelje na sledecem:
  • Nekoliko blokchain projekata zasnovanih na ETH i smart contractima - jako lep anti-cheat, DRM i security mehanizam, nema sta )
  • Saradnja na projektima sa ljudima iz Rabobank

Jednostavno sam ih pitao, sta misle o tome i odgovor je bio: Drzave nece predati instrumente monetarne politike nikome, pogotovo ne pump/dump ekipi.

Ja koliko znam (neka me neko ispravi ako gresim) mozes sa karticom na kojoj je kripto da placas u prodavnici....

A sto se tice ovog Elon-a, pa nije on to odradio samo twitom vec i novcem. Twit je samo najava da se pripremi raja. A sta su on i slicni prodali / kupili juce mi to nemamo pojma

Ne to nije to. Kripto kartice ipak vrse konverzije.

Ja bih i dalje hteo da znam odgovore na pitanja:

- Zasto se desio ovaj nagli pad i da li je mogao da se predvidi ?

i jos:

- Zasto se desio ovaj nagli rast i bull run, bas tada kada se desio i da li je mogao da se predvidi ?

Pa ako je onaj topic sa biz. boarda tacan od juce sve je jasno zasto se desilo,ako si pratio

Evo ga smrda tvituje za DOGE, gura ga na $1.

U isto vreme kripto je presmesan koliko ga 1 uticajan covek moze vozati, a sa druge strane odlican onome ko to iskoristi.

Moze li pitanje... za iskusnije.
Koliko ovo moze povoljno ili nepovoljno da utice na cenu koina i sta ocekivati obzirom da 13.06.sledi hars fork i wallet update kako bi to sve bilo u najboljem redu...

https://medium.com/beam-mw/beam-raises-2m-usd-decentralizes-governance-and-delivers-confidential-defi-infrastructure-4b13cebcbed3

- You have Beam, and get BeamX from staking
  • They are a governance token for BeamX DAO, which will govern the DeFi applications and further work to decentralise Beam governance in general
  • Seperate. They are two different assets
  • Price related questions I can not really answer, namely because I don’t know 🙂

Hvala.....

Poslednja izmena:
Pa ako je onaj topic sa biz. boarda tacan od juce sve je jasno zasto se desilo,ako si pratio
Mislite na ono sto kopiraju po forumima i twitteru ? Previse lici na teoriju zavere.
Uostalom to je 4chan :) zar ne ?

Napisao si da idem na ignor 10 poruka iznad pa si jos tu i jos repliciras, izgleda te pogodilo u centar. Ono kad ne zelis da cujes istinu, kad neko to pomene sta si pisao ti bi pre da se svi ponasaju kao da nista nije bilo, a onaj ko se *****... dok si ti pisao gluposti nema veze idemo dalje. Tako mogu i ja onako pocetnicki , e cekaj pao btc za 2k evo sad cu da dokupim , e pao btc za 3k e sad cu opet da dokupim. Sad cu da ulozim 50k i zaradim 10 dolara ako skoci, ako ne onda sam u bunaru 8k jer je pao na 42k , pao na 42 ? Ma kupi sad i da padne na 30k nista strasno pukao si jos 12k.Pa to mogu svi tako i deca od 15 godina ne treba biti Tesla za to.
Juce sam ti skrenuo pažnju da ne doprinosiš diskusiji konstruktivno na bilo koji način.
Danas si nastavio 10x gore, 90% stvari koje pišeš su teške neboloze i offtopic, pa ću zamoliti moderatore da reaguju.

Savete tipa 'prodajte sve jer se crypto tržište raspada' od komšije mega profi trejdera ubuduće zadrži za sebe ili nepismenu raju iz ulice, jer je to ovde verovatno video neko sa malo iskustva i u panici prodao crypto u verovatno najgorem mogućem trenutku ove godine. Zato nemoj da se praviš pametan, nisi nikome učinio uslugu (za razliku od SImketa koji je nebrojano puta davao odlične savete), naprotiv...

Ajde da se i ja javim, kao "nemi posmatrac".

Pratio sam sta se desava, zao mi je da to kazem, posto me kao developera blokchain kao tehnologija privlaci, ali to sve jeste balon.

I 100$ i 1000$ i 40000$ je balon i obicna kocka.
Dok god ja ne mogu da kupim nesto u prodavnici za kripto to je balon, dok god za par sati ode sve dole za 50% zbog nekoga na twiteru, to je balon.

Savrsena ponzi sema.

Kada budem mogao da kupim, to nece biti balon, zato sto ce to biti kriptovaluta izdata i kontrolisana od strane centralne banke u drzavi u kojoj zivimo.

Developer-e, sta si nam novo otkrio? O ovome se pise od kada tema postoji.

Inace, i ti i mi ostali, smo u svemu ovome da bismo nakupili sto vise coina koji kojima cemo kupovati na pijaci. Naravno da ne, svi hocemo $ od kripta.

Subjektivna je stvar vere da li ce u nekoj buducnosti el. valute imati realnu upotrebnu vrednost. Ako mene pitas, ja verujem, ali to nece biti BTC i slicno.

Jasta da je ponzi... Zavisi samo kako jases 😉

Juce sam ti skrenuo pažnju da ne doprinosiš diskusiji konstruktivno na bilo koji način.
Danas si nastavio 10x gore, 90% stvari koje pišeš su teške neboloze i offtopic, pa ću zamoliti moderatore da reaguju.

Savete tipa 'prodajte sve jer se crypto tržište raspada' od komšije mega profi trejdera ubuduće zadrži za sebe ili nepismenu raju iz ulice, jer je to ovde verovatno video neko sa malo iskustva i u panici prodao crypto u verovatno najgorem mogućem trenutku ove godine. Zato nemoj da se praviš pametan, nisi nikome učinio uslugu (za razliku od SImketa koji je nebrojano puta davao odlične savete), naprotiv...
A ja sam tebi rekao da ti ne odlucujes ni o cemu ovde nije ovo tvoje vlasnistvo. Ti ces da odlucujes da li cu ja zadrzati savete za sebe ili cu ovde pisati ?
Drugo ako je neko prodao kada sam ja rekao uhvatio je cenu od 42K ili 41K pa i 3-4 sata kasnije i 39K, Nakon toga je cena pala na 30K i svako ko je hteo mogao je lagano da kupi tada i sada bi bio u velikom plusu . A ovaj tvoj prijatelj sto si skocio da ga brainis propovedao je kupovinu na 52K tacno pre potopa. Pa vidi koji se savet ljudima ovde vise isplatio. I ne izvrci pricu kako ti odgovara. Aj zdravo dosadili ste vise.

Cek, pa ukoliko se ne varam, njemu su drugi pisali da nema pojma. Nisam video istu reakciju.

Lep oporavak samo nek bije gore.
Kako bi rekli bolje da se rodis bez k....ca nego bez srece, jer ako imas srecu i on ce da ti poraste :)
Kako sam pregurao i uhvatio ovaj dip, ovo nikad vise nece da se ponovi :)

deadcatbounce.png

Cek, pa ukoliko se ne varam, njemu su drugi pisali da nema pojma. Nisam video istu reakciju.
Cek, jel sam se ja njemu obratio ili svima ?
To sto je post ispod njegovog ne znaci da se obracam iskljuvio njemu, a i po recima koje sam naveo da se ne upotrebljavaju jasno je da vecina nisu njegove nego od drugih clanova, tako da ne brini.
To sto ti nisi video reakcije ne znaci da je nema.

Koliko vidim samo se njemu obracas kada pise. Drugima nisi skretao paznju na "pijacne" stvari.

jeste, sad je pitanje prodati sa 20-30-50% zarade ili cekati? :)
Taj problem ima većina.

Uzmeš deo profita, i podigneš stop loss malo iznad ulaza i nema brige.

Ako nastavi na gore, super... diži SL i uzmi još deo profita.
Ako okrene na dole, imaćeš da dokupiš a i zaradio si.

Poslednja izmena:
A ja sam tebi rekao da ti ne odlucujes ni o cemu ovde nije ovo tvoje vlasnistvo. Ti ces da odlucujes da li cu ja zadrzati savete za sebe ili cu ovde pisati ?
Drugo ako je neko prodao kada sam ja rekao uhvatio je cenu od 42K ili 41K pa i 3-4 sata kasnije i 39K, Nakon toga je cena pala na 30K i svako ko je hteo mogao je lagano da kupi tada i sada bi bio u velikom plusu . A ovaj tvoj prijatelj sto si skocio da ga brainis propovedao je kupovinu na 52K tacno pre potopa. Pa vidi koji se savet ljudima ovde vise isplatio. I ne izvrci pricu kako ti odgovara. Aj zdravo dosadili ste vise.
'Prodajte sve jer se crypto tržište raspada' nije savet, nego teška nebuloza. E to si ti rekao, a market je pokazao već za 24h da si teški šošon.
Kada budeš imao uloženo u kripto više od kutije žvaka i neko iskustvo, onda se eventualno javi.

Ja recimo ne dajem nikakve savete, jer sam samo simple miner (nema 'leba bez motike) i smatram da nemam dovoljno iskustva... al' sam npr za tog tvog sega mega profi tradera očigledno doktor nauka.

Prilozi

• 1905b.JPG
    1905b.JPG
    30.9 KB · Pregleda: 125
M
jeste, sad je pitanje prodati sa 20-30-50% zarade ili cekati? :)
Mozes opet stepenasto da prodajes i uhvatis zaradu, a ostavis za hold nesto...
Jel mogu moderatori da reaguju i da se ova prepucavanja vise zavrse, da mozemo nesto pametno da vidimo u ovim kljucnim trenutcima oporavka. Hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno