Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idejni tvorac i suosnivač Ethereuma, Vitalik Buterin, koji je pre manje od dve nedelje postao najmlađi poznati kriptomilijarder na svetu, donirao je preko milijardu dolara mim kriptovaluta indijskom kripto korona-fondu.Buterin je donirao 500 Ethereum (ETH) kovanica i više od 50 biliona Shiba Inu (SHIB), mim kriptovalute slične dožkoinu, vredne oko 1,14 milijardi dolara u trenutku transakcije. Donacija je izazvala paniku kod nekih investitora, što je doprinelo padu cene SHIB-a od preko 35 odsto u protekla 24 sata, piše portal Startit.Verovatno doprinos crvenilu

XEM/BTC je na minimumu a gledano na chartu ima lepu tendenciju rasta. Ja sam ga zbog toga prebacio jedan deo BTC-a u XEM.

Kako mislis lepubtendenciju rasta?

Nemam XEM ali mi se chart svidja. Dug period low akumulacije. Realno je da da nekix bar x3 prema BTC-u.

Nije tacno, bilo je najava, i bilo je donacija za Covid, ali spaljivanje se desilo skoro.
Znaci prvo je poklonio Shibu Indiji za borbu sa Covid-19, pa je onda spalio a ostatak ponovo poslao Indiji?
Nista, neko ce drugi kupiti. I da padne btc na 10k opet ce se igranka nastaviti.

Eto sad ko hoce da pomogne Indiji da se bori s Covid-om nek kupuje Shibu, a ko hoce da hrani gorile nek kupuje Feg. :)
Ja dokupio jutros :)

Znaci prvo je poklonio Shibu Indiji za borbu sa Covid-19, pa je onda spalio a ostatak ponovo poslao Indiji?

Ja dokupio jutros :)
I ja sam dokupii, ukupno negde oko 4 bnb. Inace nikad nisam kupovao takve shitcoine, niti bilo sta ulagao u slicno. Posto sam do sada skoro 70 % u usdt i blage veze nemam sta i kako dalje, resih da mi ovo bude investicija koju cu da pogledam tek za godinu, dve ako prezivi toliko :) Eth ne pipam vise, ostalo cu zavisno od trzista da investiram. Inace imam adu,xlm,dokupio cake jutros, jos neki mith,one,matic. Jedino se razmisljam jos za ovaj icp dal da se uzima ili ne?

I ja sam dokupii, ukupno negde oko 4 bnb. Inace nikad nisam kupovao takve shitcoine, niti bilo sta ulagao u slicno. Posto sam do sada skoro 70 % u usdt i blage veze nemam sta i kako dalje, resih da mi ovo bude investicija koju cu da pogledam tek za godinu, dve ako prezivi toliko :) Eth ne pipam vise, ostalo cu zavisno od trzista da investiram. Inace imam adu,xlm,dokupio cake jutros, jos neki mith,one,matic. Jedino se razmisljam jos za ovaj icp dal da se uzima ili ne?
Dokupio jutros FEG za pola BNB , onda za 1 BNB kupio OFFY po cenobod 0.8$ insce se vrti oko 2$ kupio Matic na 1.5$ i tako. Dobro dosao ovaj deep. Ulazem samo u proverene ptojecte 😃

Verujem da nas u BTC-u i altovima ocekuje jos jedan pad za konačnu kapitulaciju, zonu koju posmatram kod BTC-a je od 44-42k. Altovi ce tada biti na potpunoj rasprodaji = shopping time!
Oba targeta su dosla, 44k i 42k. Sad mali skok (potpuno ocekivano) do levela cca 46k (+-1.000$) i onda nastavljamo da padamo. Verujem da nismo nasli dno, sentiment je jos uvek previse optimistican. Sledeca 2 levela koja posmatram su 39k i 37k. Potpuna kapitulacija bi mogla da bude negde na ovim nuvoima uz potencijano spustanje do 35k.
Btc je bio spreman za ovu korkciju i pre Elonovog nedopustivog (sramnog) tvitovanja zato smo i pali, nema on toliki uticaj na crypto koliko bi on licno zeleo da ima. Da, mozda moze da shiluje neki meme coin ali Btc je preziveo mnogo vece probleme tako da Elon ako se kladi protiv Btc-a naucice lekciju na dosta tezi nacin.
U sustini ceka ova situacija je u mnogome objasnila povlacenje Satoshija koji je uradio pravu stvar za Bitcoin i sprecio bilo koji oblik manipulacije povezanu sa njim licno, dok Elon koji je usao u Btc na ceni oko 32k ako se secam zeli da se predstavi kao Bog, pa nece moci.
U narednim nedeljama paznju bih posvetio dominaciji Btc-a koja ce krenuti da jaca i vrujem da ce se fokus marketa vratiti na Btc.

Ako bude po tvojoj, a ocekujem da hoce neki veci rast altova tek mozemo da ocekujemo kada btc predje ath, pa da se nesto prelije, do tada mi se cini da ce svi biti oprezniji jer cemo mozda biti na klackalici.
Inace mnoge procene su da btc moze da sklizne cak i do 33k.

Dokupio bih ADA-u, ako btc ide ispod 40k, koji bi bili nivoi za kupovinu? Mislio sam da stavim ordere na 2, 1.9, 1.8?

Nzn, kad je btc otisao sa 49 na 43 ada je spala 35-40 centi.
Ako bude slicno i kad btc ode ispod 40k, kontam da nece ici ispod 1.6-1.7$.

Juce je bio fear and greed index 20- ekstreman strah. Na najnizem nivou od marta prosle godine. Nije bas da je sentiment optimistican.
On chain analiza pokazuje da je nakon dumpa na 42k veci odliv btc-a sa menjacnica nego priliv sto je dobar znak. To je neki pozitivan signal.

Znaci imamo FEM i FEG. Uvidjam pattern. Ulozio bih deo kesa od prodaje rigova ( do 50k max ) u neki coin ali samo pod uslovom da trziste padne za jos nekih 20%. Posmatram nekoliko coin-a ali za sada mi je sigurnije 50k u kesu nego u kriptu. Sto se tice coin-a posmatram Ocean, Filecoin, ICP, Enjin, Solana, Ada i Matic. Prva 4 su imala lep pad od ATH-a u ovom ciklusu ali cekao bih jos. Sto se tice poslednja 3 njih samo posmatram jer su oni tu oko ATH-a konstantno i rastu. Ada-u vec imam od ranije ali nisam zadovoljan kolicinom koju posedujem s'obzirom koliko sam dugo u kriptu smatram da sam morao da je imam vise a kupovati sada je rizik ( za mene ) pa makar i otisla na 5$. Matic nisam uzeo ni na 0.22$ kada sam razmisljao tako da ne verujem ni da cu sada na 1.65$. Mozda ako bi pao ispod 1$ u nekom range-u 0.8-0.95$. On ima odlican APY za stake tako da bih ga prvenstveno zbog toga kupio. Sol samo posmatram i ako bi nekim slucajem pao na 15-20$ mozda bih uleteo. Do tada posmatram i razmisljam da li da ubacim kes u USDT/USDC i da budem spreman da se kasnije ne bih iznervirao :)

Nzn, kad je btc otisao sa 49 na 43 ada je spala 35-40 centi.
Ako bude slicno i kad btc ode ispod 40k, kontam da nece ici ispod 1.6-1.7$.
Ada je u zadnjih nedelju dana u odnosu na BTC otisla preko 20% gore sto samo znaci da nije uopste izkrvarila kao ostali altovi. Po meni to nije dobar znak. Ja sam hteo da uzmem ada jos 2017. ali nisam, pa sam hteo na pocetku ovog bulla ali nisam a sad mi je previse rizicno.
A tvrdnje da nece ispod nekog nivoa su tu da bi se demantovale, barem je to pravilo u cryptu. U oba pravca mogu da se ostvare i najludji snovi i najdublji strahovi.

Mislim da od tih padova nema nista, shakeout je tu, upravo se desava, ceka nas 2-3 nedelje craba, i onda nazad na novi ATH za ETH i vecinu layer2 resenja, utility altova, kojekakvih mim coinova tu i tamo, ali mislim da smo prosli taj period kada svako ko je video nesto na tiktoku ulazi sa po 100-200 dolara u nadi da ce izvuci 20-30k. Da se ne lazemo, bice tu jos debilnih novcica, ali u manjoj meri nakon sto se ljudi opeku ovako. Defi summer 2.0 nam sleduje, u to sam ubedjen, zivi bili pa videli.

A muskove rakete verovatno rade na jogurt. :LOL:

Dijareju dobijem od svih današnjih eko-ekstremista željnih jeftinog “moral superiority” trenutka. Ali ajd sto normalnim ljudima vređaju inteligenciju nego su najveće štetočine za istu tu ekologiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno