Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
jesi li probao da prebaciš taj m2ts u mkv pomoću MkvToolnix?
i, šta kaže MediaInfo za materijal koji ti ne radi?

a mediainfo? da vidimo da nije do nekog kodeka koji nije podržan

ma, zbog drugih zainteresovanih te pitam. šta kaže MediaInfo za taj materijal koji neće da radi na tom modelu TV-a. na mom TV-u koji je model od pre 3 godine (H50A6500) je radilo sve što sam mu dao: mkv/mp4, H.264/H.265, AAC/DTS/AC-3/TrueHD*, 720p/1080p/4K (* nisam 100% siguran za TrueHD, davno sam probao)

M2TS is a video container format, it stands BDAV (Blu-ray Disc Audio-Video) MPEG-2 Transport Stream, it is widely used for high-definition Blu-ray Disc and AVCHD (Advanced Video Coding High Definition).

This software is for Windows OS platform (x86 and x64), .Net Framework is required.

Ma čita dosta TV taj format, ali opet ima ih dosta koji ne čitaju. I može se još javiti problem oko audio codeca, tv će čitati m2ts ali bez zvuka, ako npr. ne podržava DTS HD audio codec, tako da pre kupovine bi bilo dobro da proba, ako mu je to bitno.

Kupio sam 55A7500F, prijavio i na mail dobio 7-godišnju garanciju.

Pošto imam i H49N5700 kupljen 2018. godine, mogu da ih uporedim. Slično sam ih platio.

Sve je bolje na strani novog (OS, zvuk, slika, brzina...). Odmah se updateovao na noviju verziju OS-a.

Jedina "mana" novog je da mi je RTS 1 i 2 slika "lošija" i to iz razloga što njihov FullHD nije kao na B92, N1, Prvoj, Pinku itd, a TV je veći od starog, pa se bolje vide nesavršenosti slike. Odmah da kažem da nije bio neki stari film na programu, nego svež program iz studija.

Rešenje je da ne prilazim previše TV-u. Kad se odaljim na normalnu razdaljinu onda je OK.

Prilozi

• Garancija.jpg
    Garancija.jpg
    203.2 KB · Pregleda: 48
Da li vredi preci sa 55u7qf na 65A7500F, zbog vece dijagonale?
Do utorka imam da trazim povracaj novca za 55u7qf.
@joca29 kako si zadovoljan TV-om? Kako izgledaju oni HDR snimci sa Youtube?
Da li moze da se iskljuci Smooth Motion na ovom modelu?

I ja sam za što veću dijagonalu.

Smooth Motion mi je zasivljen, ali gledao sam tada samo TV program (probavao opcije), ali čim postoji verovatno da može da se isključi za neki "sadržaj" koji još nisam puštao.

Puštao sam 8K i 4K HDR snimke sa Youtube-a i malo je reći da je dosta bolje nego na starom N5700. Zadovoljan sam.

Stigao 55u7qf. Istestirao sam brzinski sve, i prezadovoljan sam svime. Otvara bukvalno sve fajlove koje sam imao za test na hardu eksternom. Iznenadila me Dizer aplikacija, ostalo očekivano vrhunski. Jedino što imam pitanje, kako se povezuje aplikacija ona za android vida smart remote, tako nešto, neće da mi prepozna ništa od uređaja na mreži.

Smooth Motion mi je zasivljen, ali gledao sam tada samo TV program (probavao opcije), ali čim postoji verovatno da može da se isključi za neki "sadržaj" koji još nisam puštao.
Hvala na odgovoru. Ja svuda mogu da ga iskljucim cini mi se, pa me malo plasi to, jer neke stvari (na primer Simpsonovi) izgledaju uzasno sa smooth motion. Je l mozes da proveris da li moze u standard modu da se iskljuci smooth motion? I to kada ti je zasivljen, da li je ukljucen ili iskljucen 😀 Ako je iskljucen pa ne moze da se ukljuci, to mi je ok. Ako nisi siguran, mozes da pustis nesto animirano, tipa Simpsonovi, ako izgleda uzasno, onda je ukljuceno.

Hvala jos jednom obojici na pomoci! Ako nema problema sa gasenjem smooth motiona, mislim da cu preci na 65, velika je razlika.

Razumeo bih neko žrtvuje kvalitet prikaza, za veći panel, ako se tv kupuje za npr kafić, kladionicu.. 55-ica sigurno nije "mali" tv za prosečnu sobu.

Kad ste već kod toga jel 55 ok da se gleda sa 4,-4.20m?
Ja gledam 55" sa ~2.8m, i razmisljam o vecem TV-u, 55" je negde taman, nije impresivna dijagonala, nije bioskopski dozivljaj, ali nije ni mali TV. Mislim da sa 4m neces biti zadovoljan. Opet licna stvar, probaj da odes do radnje, i vidis neki TV od 55" i 65" sa ~4m.
Razumeo bih neko žrtvuje kvalitet prikaza, za veći panel, ako se tv kupuje za npr kafić, kladionicu.. 55-ica sigurno nije "mali" tv za prosečnu sobu.
Zato sam i neodlucan, pa pokusavam da izvagam dijagonalu i kvalitet. Nije mali, veliko poboljsanje u odnosu na 40" pre njega. Npr za serije je super kad su preko celog ekrana, ali za neki film koji je u sirem aspect ratio, kao da bi leglo malko vece.
Video sam juce u radnji bas ta dva modela jedan pored drugog, ali su isli razliciti sadrzaji, pa nisam mogao najbolje da ocenim. Deluje mi da U7QF ima prirodnije boje, na A7500F jesu zive, ali kao da su malo vestacki napucane. Mozda je i samo lose podesen.

40" Full HD i 55" 4K baš i nije za poređenje. inače, ako je ista dijagonala a veća rezolucija onda mora da se bude znatno bliže televizoru.
za 4+ m minimum je 65" za 4K. e, sad, da ne bude zabune, može da se gleda 55" sa 4+ m ali onako ovlaš, ništa ozbiljno (poput "Beogradske hronike" ili "Dnevnika" dok se odmaraš od ručka ili spremaš za posao)

u vezi smooth motion, mislim da se isti i dalje isključuje tako što se uključi Game Mode na (nekom) HDMI-ju

U7QF je sve samo ne prirodne boje. Ako su tu prirodne, kako onda tek izgleda na tom AF7500 :D

Imam jedno pitanje.Kada hocu da se ulogujem na EON preko ugradjenog browsera u mom Hisense TV-u,stalno mi izbacuje da mi je netacna lozinka ili mail.A provereno su ispravni.Imam Supernova mrezu.Na kompu i telefonu mi sve sljaka OK.

Gde gresim?

Da nije isti problem kao sa kucanjem wifi šifre? Imaš li negde u uglu "regional" ikonicu, kao planetu? Valjda tu treba da se promeni na east europe ili tako nešto. Nisam imao taj problem ali znam da drugi jesu, proveri to za svaki slučaj.

Da nije isti problem kao sa kucanjem wifi šifre? Imaš li negde u uglu "regional" ikonicu, kao planetu? Valjda tu treba da se promeni na east europe ili tako nešto. Nisam imao taj problem ali znam da drugi jesu, proveri to za svaki slučaj.
Hvala drug.Sad sam i to probao,ima u stvari dve "planete" sa jednom se menja tastatura izmedju nase i engleske,a sa drugom biras jezik.Sve sam probao ali i dalje mi kaze da su lozinka ili mail-netacni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno