Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj BCH razbija 45% danas, jedan klik sam od prodaje bukvalno, kontam prodat svih 50 i uci ponovo jer ovaj rast djeluje nenormalan, kupio sam ih negde kada su bili u rangu 150eur/komad ne znam sta da radim, nisam odavno bio u ovoj situaciji.
Ako ce ti nesto pomoci to sam ja pokusao sa eth. Prodao i cekao pad 20% da kupim nazad sve i podignem ostatak. I pao je 10% ali posle otisao gore skoro 50%.
Post automatically merged:

Tesko je proceniti kad je na trzistu manija. Ali nikad nije greska prodati u velikom profitu neki deo.

Ovako, postavio sam order na 1500eur po komadu jer vidim da i nema neki otpor sve do te cene tako da ako se ispuni tokom noci super, i ocekujem da ce cena dole opet na 1000eur.

On misli sell pa rebuy kad se odbije.
Nesto razmisljam o raznim taktikama, cinjenica je da bolje prodje hodler nego 90% trejdera. Medjutim to se odnosi na skakanje iz koina u koin i jurenje pumpova, 20% vamo, 30% tamo a na kraju ispustis 200% onamo.
I sad sam skontao da bi mozda najbolja taktika bila hibrid hodla i trejda, kad akumuliras 5-6 koina na vrijeme, pratiti ih i samo njih 4-5 puta trejdovati kroz usd ili btc u bullu. Znaci kupim npr 50 ethereuma u bearu, ne diram nista do prve velike cifre kao sto je sad bila 1000$, prodam pa opet ulaz na oko 800. I dalje sam u njemu samo sad imam 62 etha. Pa opet na 2000, 4000, zavisi od otpora i tako docekam kraj ciklusa sa duplo vise etha. Sve i da mi pobjegne jednom opet cu ga stici blizu izlaza osim kad parabola krene. I tako za sve ostale koine.
Sta mislite o ovome?

Nesto razmisljam o raznim taktikama, cinjenica je da bolje prodje hodler nego 90% trejdera. Medjutim to se odnosi na skakanje iz koina u koin i jurenje pumpova, 20% vamo, 30% tamo a na kraju ispustis 200% onamo.
I sad sam skontao da bi mozda najbolja taktika bila hibrid hodla i trejda, kad akumuliras 5-6 koina na vrijeme, pratiti ih i samo njih 4-5 puta trejdovati kroz usd ili btc u bullu. Znaci kupim npr 50 ethereuma u bearu, ne diram nista do prve velike cifre kao sto je sad bila 1000$, prodam pa opet ulaz na oko 800. I dalje sam u njemu samo sad imam 62 etha. Pa opet na 2000, 4000, zavisi od otpora i tako docekam kraj ciklusa sa duplo vise etha. Sve i da mi pobjegne jednom opet cu ga stici blizu izlaza osim kad parabola krene. I tako za sve ostale koine.
Sta mislite o ovome?
Tako bi bilo najbolje ali u praksi tesko funkcionise. Kad pogledas cenu unazad deluje da se moglo mnogo tako napraviti ali u realnom vremenu ti ne znas da ce cena bas sa 1000 da padne na 800. Ti mozes da prodas na 1000 a on ode na 1500 ili padne na 820 pa se odbije gore a ti ostao da cekas 800.

Dal je realno da posle ovakvog skoka btc-a bez pravog testiranja 21ema i ovakve alt sezone samo nastavimo gore. Jedino da se ponovi kao 2013. kada je sve naglo skocilo pa onda malo hladjenje i onda glavni skok.
Gledam chartove, skoro da nema novcica koji nije imao neverovatan skok u poslednje vreme. Gotovo svi su sigurni da jedino mozemo da idemo gore. U proslom bulu 2017. su zeznuli i najbolje trejdere kada su izlazili na 5-6k, a onda spicili btc na 20k. Sada, kada svi cekaju jos bar x3, moze da se desi obrnuto, da zavrse ciklus pre vremena. Koliko vredno izgledaju svi ovi altovi sada kada samo skacu, toliko ce da budu smatrani smecem kada krene pad.
Ostacu jednim manjim delom u kriptu, to sto sam napravio salatu u poslednje vreme, ako nastavi dobro, ako ne, imacu da dokupim.

Ja kad izadjem (prodam) coin, zavrsio sam s njim na duze vreme, ne gledam da se vracam brzo.
I kad prodajem, prodajem sve kad dostigne zeljenu cenu. Najcesce kad kupim, napravim odmah sell order

Dule potpuno si u pravu. Ja se u potpunosti slažem sa tobom.
Optimisti su za sada pobedili. Na ovim cenama bi trebalo da su velika većina u plusu, a to je najvažnije.
Da su slušali morbiusa davno bi digli ruke od kripta. Neki su i rasprodali previše rano, ali to je njihova odluka.
Mislim da je najkorisniji La P. samo što se retko javlja. Šteta.
Ja imam puno uloženog kapitala, debelo sam u plusu, a i očekujem još dosta.
Nisam neki stručnjak, ali mogu dosta toga da procenim zbog višegodišnjeg iskustva sa kriptom.
Meni je L.A. odličan. Čovek se pojavljuje retko. Retko piše i baš ga briga šta drugi pričaju i o njemu a i o kriptu. Napiše šta ima, kaže malo ali konstruktivno. Ne priča u prazno. Ponekad, kada pročitam njegove postove sa neke vremenske distance pomislim da čovek piše iz budućnosti kako bi nama u sadašnjosti malo pomogao :) Svaka mu čast za svaki post do sada. Dopada mi se što se ne obazire na razne prozivke pogotovo od ranije već ima svoj stav na osnovu konkretnog znanja i praćenja parametara. Jednostavno ima najbolji "algoritam" do sada :)

Joj BCH razbija 45% danas, jedan klik sam od prodaje bukvalno, kontam prodat svih 50 i uci ponovo jer ovaj rast djeluje nenormalan, kupio sam ih negde kada su bili u rangu 150eur/komad ne znam sta da radim, nisam odavno bio u ovoj situac
Sreca tvoja ima ovde dosta strucnjaka :ROFLMAO:, recimo ja prvi :ROFLMAO:.
Salu na stranu, BCH ne bih dirao. Da je u pitanju ETC onda OK, prodaj.
U svakom slucaju - Srecno!

Ne kažem da nije na mestu. Povod da napišem neko svoje mišljenje je baš to što ga duže vremena čitam šta piše i kako piše. Moj zaključak ne proističe iz jednog ili dva njegova posta već iz mnogo šire slike o njemu kao nekom poznavaocu kripto tržišta. Kada god vidim njegov post setim se izlaganja od pre dve godine kada je tako samouvereno rekao da sve tone i da svi sve prodaju a sutra će da mu zahvaljuju. Posle, kada je sve skočilo mislim da bi taj svoj post obrisao vrlo rado samo da je mogao. Mrzi me da vrtim stranice i gledam unazad kada je to toačno blo ali se toga veoma dobro sećam i to je bila jedna jako loša a samouverena izjava koje se možda i on sam stidi.

Ne sećam se povodom čega sam to napisao. Ja sam generalno vrlo oprezan i baš retko decidirano nešto tvrdim. Ako sam tako nešto rekao, trebalo je baš puno indikatora da pokazuje u tom smeru. TA nije nauka, samo igra verovatnoća, nemoguće je povremeno ne pogrešiti. A imao sam grešaka svakako, recimo nisam prepoznao početak ovog bull marketa, nisam prepoznao top 2019, ima toga još. Gledaš chart i tumačiš ga, to je TA. Kako se chart promeni, i ti menjaš procenu na osnovu šta chart pokazuje. Tu sam u principu jak i toga se držim. Verujem da će mi kolektiv u firmi podići spomenik koliko para sam im zaradio ove godine, al dobro, to bar nije bilo teško, u bull marketu svako genije.

Sajeva tehnička analiza se zasniva na tome koliko para njemu treba da ne radi, pa će kripto dotle. Pogledao koliko je LTC napravio u prethodna dva ciklusa, pa geometrijskom progresijom stigao dokle će sada, to je nešto što bi malo dete moglo da kaže, sa potpunom samouverenošću nekog ko nema blage o čemu priča. Uvek stavi nemoguće previsoke targete koji se nikad ne ostvare. Al eto, ljudi prirodno više vole poslastičara koji im škodi, nego zubara koji im čini dobro.

Ne sećam se povodom čega sam to napisao. Ja sam generalno vrlo oprezan i baš retko decidirano nešto tvrdim. Ako sam tako nešto rekao, trebalo je baš puno indikatora da pokazuje u tom smeru. TA nije nauka, samo igra verovatnoća, nemoguće je povremeno ne pogrešiti. A imao sam grešaka svakako, recimo nisam prepoznao početak ovog bull marketa, nisam prepoznao top 2019, ima toga još. Gledaš chart i tumačiš ga, to je TA. Kako se chart promeni, i ti menjaš procenu na osnovu šta chart pokazuje. Tu sam u principu jak i toga se držim. Verujem da će mi kolektiv u firmi podići spomenik koliko para sam im zaradio ove godine, al dobro, to bar nije bilo teško, u bull marketu svako genije.

Sajeva tehnička analiza se zasniva na tome koliko para njemu treba da ne radi, pa će kripto dotle. Pogledao koliko je LTC napravio u prethodna dva ciklusa, pa geometrijskom progresijom stigao dokle će sada, to je nešto što bi malo dete moglo da kaže, sa potpunom samouverenošću nekog ko nema blage o čemu priča. Uvek stavi nemoguće previsoke targete koji se nikad ne ostvare. Al eto, ljudi prirodno više vole poslastičara koji im škodi, nego zubara koji im čini dobro.
Ako umereno konzumiraš poslastice i posle toga popiješ vodu, opereš zube.. zubar ti ne treba ;)

Dal je realno da posle ovakvog skoka btc-a bez pravog testiranja 21ema i ovakve alt sezone samo nastavimo gore. Jedino da se ponovi kao 2013. kada je sve naglo skocilo pa onda malo hladjenje i onda glavni skok.
Gledam chartove, skoro da nema novcica koji nije imao neverovatan skok u poslednje vreme. Gotovo svi su sigurni da jedino mozemo da idemo gore. U proslom bulu 2017. su zeznuli i najbolje trejdere kada su izlazili na 5-6k, a onda spicili btc na 20k. Sada, kada svi cekaju jos bar x3, moze da se desi obrnuto, da zavrse ciklus pre vremena. Koliko vredno izgledaju svi ovi altovi sada kada samo skacu, toliko ce da budu smatrani smecem kada krene pad.
Ostacu jednim manjim delom u kriptu, to sto sam napravio salatu u poslednje vreme, ako nastavi dobro, ako ne, imacu da dokupim.
Vreme ce pokazati. Licno ne verujem u bull do kraja godine, cak mi ovo pumpanje svega i svacega deluje kao nagovestaj da ce kraj mnogo ranije. Meni je vazno da ispunim svoje targete za izlaz koji su sad vrlo blizu, ali kad pogledam gde smo bili pre samo godinu dana deluju kao naucna fantastika, pa da ostalima pozelim da bull traje sto duze.

• Like
Reagovanja: MPM
Koliko sam do sada pratio ovde svaka logika gubi smisao, to jest čovek mora da ide protiv zdravog razuma pa čak i protiv samog sebe ako želi da prati i jaše na talasima... bilo ka gore ili ka dole...

Kad u kripto ulozis koliko si spreman da izgubis pa od toga napravis sumu koju bi tesko podneo da izgubis vreme je za razmisljanje o izlazu
O cemu pricas, ja znam puno ljudi koji su ulozili bukvalno 0 u crypto a sada su skoro pa milioneri i ne vidim kako ikada mogu da budu ponovo na 0, osim ako ih neko ne hakuje ili im otme kripto na drugi nacin. U svakoj drugoj prici covek mora da bude zadovoljan onim sto je dobio, bez ulozenog rada i bez ulozenih sredstava. To sto se lako zaradjeno jos lakse trosi to je tema za drugi put.

@nikolaf7
I onda je mrmut zavio cokoladu u foliju...
To sto ti pricas super zvuci ako imas DMC DeLorean u svakoj drugoj prici je nemoguce da te ne uhvate sa spustenim pantalonama.

Nego, kad će tether gore? Sve skoči, bio bi red da i on odradi kakav run :cool:

Sta mislite o ovome?
U teoriji plan je super ali u praksi je apsolutno neizvodljiv. Plan se zasniva na tome da sve uradis savrseno a u praksi ces napraviti 10 gresaka, uhvatice te bar 2x u shortu i na kraju ces imati duo manje nego da si kupio i da nisi nista dirao.

Edit: krece opet LTC. Probice ATH ovog puta.

Prebacio sam nesto BTC-a u Chainlink po odnosu od 0.00084 ; Nadam se da ce da ojaca u odnosu na BTC opet za leto kao prosle godine, a i vidim svi divljaju a LINK nekako poslednji krece.

EOS braco i sestre, drugovi i drugarice, dame i gospodje.
Jos nije ni pola ath-a, a sila je to. Kad krene kuku mene majko.
Zanimljivo da ga ovde niko ne spominje.

EOS braco i sestre, drugovi i drugarice, dame i gospodje.
Jos nije ni pola ath-a, a sila je to. Kad krene kuku mene majko.
Zanimljivo da ga ovde niko ne spominje.
Projekat je u rasulu, neki bitni ljudi su otišli. Ne da je to ikad i bio neki kvalitetan coin, samo su imali dobar marketing. Godinama služi samo da ga gomila Kineza stejkuje.

Meni je stvarno smesna ta prica sa projektima vise, pa i Bitcoin je prevazidjen, pumpa se sve zivo i mrtvo a mi jos uvek pricamo o projektima...

Sinoc uzeo par INCH-a na 5.95 , dal da izadjem na 7.2 ili ce on da ode na 8$ ?

Pa jasta je, prava kladionica. Da vredi 1 % onoga koliko je para ulupano u ovaj kripto on bi imao neku ozbiljnu primenu, ovako jedina njegova primena je kockanje. Mene je bas briga, gledam samo da uzmem neku kintu, ali kakvi ozbiljni projekti ,?
Projekat je tunel ispod lamansa, tunel kroz alpe, nukleatna elektrana.... Tamo gde rade ozbiljni inzinjeri sa velikim znanjem a ne salabajzeri i prodavaci magle, ali to je danas moderno, svi imaju neki projekat. Farba odradu ispred kuce, kaze imam ozbiljan projekat da zavrsim 😂😂😂.
Ovaj kripto obesmisljava i degradira vrednisti. Jedan salabajzer ce da bude milioner sa osnovnom skolom dok hirurg koji spasava zivote radi za 1000 eura mesecno. Koliko mi je dobro sto cu da uzmem neku kintu, toliko mi se i gadi.
Budu li se svi lrebacili da zive od ovih "ozbiljnih projekata" ko ce mostove da gradi i da leci ljude ? Kripto eksperti i starlete ?

A u covece izgleda CEX me *****o … pojeli mi koine …. LEGENDE su !!!! BRAVO
Sad mi i brat kaze nije ulazio i nije mi nista prodavao. Jel moguce ovo da CEX radi ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno