Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Dobar dan svima.
Pitanje: Da li je moguće u Globaltel aplikaciji imati povezana dva broja. Imam situaciju da je kod mene na telefonu povezan sinov broj, pošto mu ja uplaćujem kredit, a želeo bih i majku da prebacim u Globaltel, starija žena, ima Nokiju 230 koja nema OS, pa bih trebao dva broja da imam prijavljena u app.

Niti podržavamo, niti nepodržavamo - neutralni smo. :D Ali svakako su naše kartice namenjene za korišćenje u mobilnim uređajima i ne možemo garantovati da će raditi u modemima za kućni net. :)
Ukoliko ne piše na sajtu da je zabranjeno, ili da postoji neko ograničenje, onda ne možete da budete netralni, nego je to dozvoljeno sa ograničenjem od 40GB što je navedeno na sajtu.

ja to vise razumem kao zvanicno to ne podrzavaju. nemaju modeme/rutere. nece davati ikakvu podrsku ako ne radi. ili ista pomagati da se to pokrene i sl.....dok kod mts kad kupis namesku internet sim karticu ona mora da radi na namenskim mts modemima. dok obicna mts sim kartica za mobilni nece uopste da radi tim modemima.

ja to vise razumem kao zvanicno to ne podrzavaju. nemaju modeme/rutere. nece davati ikakvu podrsku ako ne radi. ili ista pomagati da se to pokrene i sl.....dok kod mts kad kupis namesku internet sim karticu ona mora da radi na namenskim mts modemima. dok obicna mts sim kartica za mobilni nece uopste da radi tim modemima.
Za mts radi ako uneses apn gprsinternet rucno.

Dobar dan svima.
Pitanje: Da li je moguće u Globaltel aplikaciji imati povezana dva broja. Imam situaciju da je kod mene na telefonu povezan sinov broj, pošto mu ja uplaćujem kredit, a želeo bih i majku da prebacim u Globaltel, starija žena, ima Nokiju 230 koja nema OS, pa bih trebao dva broja da imam prijavljena u app.
Nažalost, trenutno nije moguće imati povezana dva broja istovremeno sa aplikacijom.
Post automatically merged:

Ukoliko ne piše na sajtu da je zabranjeno, ili da postoji neko ograničenje, onda ne možete da budete netralni, nego je to dozvoljeno sa ograničenjem od 40GB što je navedeno na sajtu.
Kao što je @solomonbg rekao, ne kažemo da nije dozvoljeno već da naše kartice i usluga nisu predviđeni za takvo korišćenje i ne možemo garantovati za uslugu u tom slučaju. :)

Ne mogu da se ulogujem na sajtu, kada ukucam kod kaze doslo je do sistemske greske. Pisao supportu nisu odgovorili nikad

Dobar dan svima.
Pitanje: Da li je moguće u Globaltel aplikaciji imati povezana dva broja. Imam situaciju da je kod mene na telefonu povezan sinov broj, pošto mu ja uplaćujem kredit, a želeo bih i majku da prebacim u Globaltel, starija žena, ima Nokiju 230 koja nema OS, pa bih trebao dva broja da imam prijavljena u ap
Na kompjuter mozes dva broja , ja imam tri broja jedan na google ,jedan na operu ,jedan na microsoft edge

u apn podesavanjima se unese.
uneo sam ovo sto si rekao.. ali sam probao i profil da napravim drugi gde je APN samo globaltel jer to pise na papiricu od kartice. to sam video danas

ali u oba slucaju ne radi tj trazi mi "unlock data sim"

pin kod nema a jedino imam puk1 kod od 8 cifara. i tacno izgleda kao da se unosi 8 cifara..tj tek kad unesem osmu cifru mogu da pritisnem ok (i tacno samo 8 cifara i dozvoljava da se unese)...ali kaze da je pogresno i smanji mi broj pokusaja sa 10 za jedan..probao sam 3 puta ukupno sa ova da razlicita APN i uvek je pogresno..i sad pise da imam jos 7 pokusaja

to trazi kod za otkljucavanje koji treba da dobijes od mts.

pitao sam o otkljucavanju pre par dana na mail mts. al nista ne rekose..sad ima imam 3 polovna modema i jedan polovan ruter...jedino od jednog imam kutiju i ja sam ga licno kupio pre vise od 5 godina..dok sam ovo ostalo kupio polovno

jel ista od toga dosta? i treba u poslovnicu mts da idem ili da zovem na mob? svakako vidim da ih zabole da mi odgovore na mail :)

Treba im poslati na mail dok za onaj jedan sam ti poslao alternativu kako da odradis u pm.

pokusacu opet sa mailom.sad barem znam od tebe sta treba da im posaljem. ali mi nista ne odgovori pre dva dana na pitanje koja je procedura za ovo

Pitanje za @Globaltel Support
Imam vašu prepaid data sim karticu, probam je u otključanom Huawei E1550 usb modemu
šta treba da upišem pod pristupni broj, apn i ostalo da bi eventualno proradila? Hvala
Capture.JPG

@mstevanic nisam Globaltel ali mogu da pomognem:

User i pass treba da bude prazno, ali ako moraš unos, unesi globaltel u oba polja. Dial number je *99***1# ili *99# u zavisnosti od modema, probaj oba.

@MilanKragujevic
Hvala na odgovoru, proradilo je posle promene u Alatke>Opcije>Vrsta Konekcije>NDIS (bilo mi je na RAS modem).
Kao pristupni broj sam stavio *99#, a username i passwd globaltel (malim sve).
Izvinjavam se na o.t ako je, ipak je ovo usb modem od MTS ali otključan,
a ono najbitnije je da radi i sa Globaltel karticom. ;)

1.JPG2.JPG

Pitanje za @Globaltel Support
Imam vašu prepaid data sim karticu, probam je u otključanom Huawei E1550 usb modemu
šta treba da upišem pod pristupni broj, apn i ostalo da bi eventualno proradila? Hvala
Pogledajte prilog 304645
Još jednom da napomenemo naše kartice su namenjene za korišćenje u mobilnim telefonima, ne i za modeme za kućni internet, tako da ne možemo da garantujemo za uslugu. Drago nam je ako uspete da namestite uređaj da radi.

Iznenadilo me je kako je kako je loša brzina, mislio sam da modem ne odgovara
ali ni u telefonu ne ide ništa bolje. Kasnije sam video ovde na forumu rezultate
merenja brzina ostalih članova tako da definitivno nije do mene. Nadam se da će
se ovo uskoro poboljšati jer ovo je veoma loše.

@mstevanic Do Vip (A1) mreže je, loše radi od oktobra prošle godine svima, a ti svakako imaš 3G modem na kojem brzine nikad nisu bile spektakularne. Globaltel tu ne može ništa da učini, možeš samo da čekaš da A1 pusti 3CA i da nabaviš modem koji podržava LTE Advanced Pro.

meni radi 10/5 brzinom.po speedtestu.sad sam probao. skroz ok..mts modem otkljucan i globaltel kartica

ono sto me zanima jer mi trba jedna globaltel kartica samo za ovaj modem (sad sam testirao sa mojom karticom iz mob moba) - da li na vecini trafika moze da se kupi globaltel? nazalost nemam staru sim karticu da je prebacim u globaltel pa nista od 100gb free :) cak sam i gledao kp oglase al se ne prodaju polovne sim kartice kao nekada.zabranjeno valjda pravilima kp :)

fala :) pokusacu jos par dana da dodjem do neke sim kartice za prebacivanje..ako ne kupicu tamo novu krajem meseca.i tako mi treba od sledeceg meseca taj povremeni internet na modemu

Imam i u telefonu gde isto nije radilo više od 2 downl. i 0,5 upload. Inače mi ta data sim kartica stoji
u autu (radi mi Audi Connect preko nje) ali zbog nekog testiranja sam je probao preko ovog modema.
Ukoliko imaš problem sa brzinom interneta odnosno signalom na nekoj određenoj lokaciji, pošalji nam je u inbox.:)

Sinoc sam uzeo eSim sa prebacivanjem broja i za sada sam zadovoljan internetom (100/40 mb/s) i pozivima, medjutim ne mogu da posaljem sms. Iscitao sam deo foruma, kapiram da ce moj broj biti prebacen iz Vip-a (A1) u Globatel kroz par dana, ali ne nadjoh nista o sms-ovima. Jel se desavalo jos nekom i kako najlakse da resim problem? Iphone 12 je uredjaj na kome sam ubacio eSim.

Sinoc sam uzeo eSim sa prebacivanjem broja i za sada sam zadovoljan internetom (100/40 mb/s) i pozivima, medjutim ne mogu da posaljem sms. Iscitao sam deo foruma, kapiram da ce moj broj biti prebacen iz Vip-a (A1) u Globatel kroz par dana, ali ne nadjoh nista o sms-ovima. Jel se desavalo jos nekom i kako najlakse da resim problem? Iphone 12 je uredjaj na kome sam ubacio eSim.
Ćao, možeš li da nam pošalješ tvoj trenutni broj, odnosno privremeni broj, u inbox, kako bismo proverili o čemu je reč. :)

U medjuvremenu je sve proradilo, mozda se i telefon zbunio oko odabira broja sa kog salje poruke. Hvala na odgovoru u svakom slucaju! :)

Nazad
Vrh Dno