Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
USDT nema pokrice?! :ROFLMAO:
Amerika je samo prosle godine nastampala 9 triliona dolara od smeptembra 2019 do kraja 2020. Ni ove godine nisu prestali da stampaju. Ako vas to ne zabrine onda nema sta ni USDT da vas brine.
Imflacija je ono sto treba da vas brine vise od svega. Dzaba sto mozete da povucetenpare kada sa svakim nastampanim dolarom to sto imate vredi manje.

Koliko bi BTC vredeo da neko sad ubaci 5M novih novcica? Zato sto ne moze da se printa tako i ima vrednost. Obzirom koliko se para naprintalo i koliko se printa imajte u vidu da cena kripta moze otici u nebesa, daleeeeko vise nego sto ocekujete.
Pojedini se plase da je 60K kraj a realno, to je sica.

Kako se uvek slatko nasmejem kad pročitam ovakve izjave. To je mnogo popularna fraza među stock trejderima ovih dana kad najavljuju novi rast, "sav taj naštampani novac mora negde da ode". Zašto bi morao? I kako bi to novac uopšte mogao da "ode"? Ne ide novac nigde, samo ljudi skloniji rizičnim ulaganjima ga sada menjaju za kripto, dok oni koji očekuju crash ga gomilaju. Novac nigde nit mora, nit može da ide. Samo promeni vlasnika, ali je uvek tu.
Dobro brate nije se precizno izrazio. Hteo je da napiše da je 28 milijardi naštancovano, a da se dobar deo tog novca prelio u kripto, jer se sad i lokalna babasera bavi bezrama kriptovaluta.

Kljakavo je ovo, bapski jos uvek.
Sto mi govori ima jos da traje bull. To se oseti

Malo me nervira sto btc nije zatvorio futures gapove na 54-55k i 58.5k. Jer ako u nekom trenutku krene na dole altove ce da pokolje.
Ako nastavi ovako do preko 70k sto bih stvarno voleo tu prelazim u usdt, sa svim btc i eth. Ostavicu samo slabije altove.
Sa ostvarenim profitom sam bio zadovoljan i kad je btc bio na 15k, a ne sad.
Nema veze što ih nisu odmah zatvorili. Svakako bi tu oko 45-50k moglo biti dno za sledeći bear, pa će popuniti kad - tad.
Ne treba se previše voditi njima, ako trejduješ, ali ih svakako treba uvek imati na oku / umu, i postaviti ordere blizu njih.

Ovako nešto i ja gledam, da oko između 70 i 75k zatvorim skroz sve long pozicije, a dip ću hvatati na bitmexu isto, otvatanjem nove long pozicije. Sve zavisi kad i dokle će biti istresanje.

USDT nema pokrice?! :ROFLMAO:
Amerika je samo prosle godine nastampala 9 triliona dolara od smeptembra 2019 do kraja 2020. Ni ove godine nisu prestali da stampaju. Ako vas to ne zabrine onda nema sta ni USDT da vas brine.
Imflacija je ono sto treba da vas brine vise od svega. Dzaba sto mozete da povucetenpare kada sa svakim nastampanim dolarom to sto imate vredi manje.

Koliko bi BTC vredeo da neko sad ubaci 5M novih novcica? Zato sto ne moze da se printa tako i ima vrednost. Obzirom koliko se para naprintalo i koliko se printa imajte u vidu da cena kripta moze otici u nebesa, daleeeeko vise nego sto ocekujete.
Pojedini se plase da je 60K kraj a realno, to je sica.
Pa jes samo sto taj stampani dolar cuva preko deset nosaca aviona sa vojskom po celom svetu. Slazem se da se i dolar i evro stampaju bez pokrica, ali probaj ti da stampas neki papir sa kojim moze da se trguje,ako smes ?

Stvarno je bila dobra šansa da kontrira masi i napravi breakdown, ali nije se ostvarilo, šteta. Ovo će dobro da izgleda kad ljudi pogledaju u svoj portfolio, ali na duže staze, ovo je skratilo bull run i smanjilo mu top. U poređenju sa prošlim ciklusom, trebalo bi da smo negde ovde.

Pogledajte prilog 303774

I generalno, ovo je bio prilično bezvezan bull run. Nije bilo jedne jedine ozbiljne korekcije da rastera pohlepne i ućutka moonboi smarače, a pametnim pruži šansu da se dopune. Za svo vreme samo sam se dva puta uplašio, od čega jednom je bilo zbog berze. Samo još jedan veliki moving resistance je ostao, kada i on padne, ostaje nam samo završni push, ako i ovaj put bude sve po knjizi.

Mislim da je subjektivno sto se tice bull-a, nekom je bezveze a nekom life-changing, zavisno kada je ko usao i sa koliko u trziste. Meni je recimo daleko od bezveznog jer mogu reci slobodno da sam za ovu godinu "zaradio" vise nego sto bi sigurno za par decenija a mozda i citav radni vek iako smatram da imam posao koji je iznad prosjeka po znacaju a i plati.
Sto se tice graph-a, odatle je znaci otisao BTC jos otprilike 3x ako bi se isto ponovilo znaci bili bu tu negde oko 180-200K sto je po meni savrseno tako da ne znam zasto bi to ikom trebalo biti razocarajuce u bilo kakvom smislu.

Pa jes samo sto taj stampani dolar cuva preko deset nosaca aviona sa vojskom po celom svetu. Slazem se da se i dolar i evro stampaju bez pokrica, ali probaj ti da stampas neki papir sa kojim moze da se trguje,ako smes ?
Nikakvi nosači aviona ni vojske nisu jači od tržišta. Sve države tokom istorije koje su mislile drugačije su naučile to na teži način...

Jel neko stane nekada se se zapita koliko je cena pojedinačnog novčića beznačajna za njegovu realnu upotrebu zbog koje je napravljen?

Ne postoji tržište koje nije kontrolisano, druga je stvar što je to ponekad teško vidljivo.
Ne postoji kontrola koja može da stvori nešto što nedostaje na tržištu.
Što je jača kontrola, to je veće crno tržište koje služi da zadovolji potrebe ljudi kojima je zabranjeno da to ostvare na kontrolisanom delu tržišta.

Nakon 19:30. Koliko znam ne zna se tacno vreme ali po ranijim isksutivnma oko odma posle 19 30

Mnogi misle da će Coinbase listiranje napumpati cenu dodatno, meni izgleda da su baš oni podigli cenu marketa da bi sebi podigli cene akcija.
Pa naravno, zato sam i pitao. Odličan event za staru dobru: " buy the rumor sell the news "
Post automatically merged:

Nakon 19:30. Koliko znam ne zna se tacno vreme ali po ranijim isksutivnma oko odma posle 19 30
Zahvaljujem

Sto bih ja ista stampao? Masis poentu skroz. Sve drzave sada stampaju kao nezdrave a tebi je plata ista. Kupovna moc ce ti pasti a da nisi ni svestan. Naprintane pare nece ici tebi i meni nego bogatima, uvek tu zavrse. Tako cemo ti i ja imati jos manje a oni jos vise.
Zato je kripto pravi nacin da se zastiti vrednost od inflacije. Mnoooogo para zavrsava u kriptu i to je nama sansa.
Ljudi se plase da ce 60K biti kraj a meni je smesno jer znam da ce prerano izaci iz price. Ne brinite za cenu, para ima ko blata, stampa se punim kapacitetima. To je poenta price.
Ja se samo za inflaciju brinem mada obzirom da ustedjevinu u parama nemam ni to me ne pogadja. Sve mi je u kriptu a kad budem prodavao necu brinuti vise.

Coinbase DPO (COIN ticker) - inicijalna cena bila 250 USD, sad je ~350$.

Vidim da je u crypto market-ima bio sell the news event...

Ja se samo za inflaciju brinem mada obzirom da ustedjevinu u parama nemam ni to me ne pogadja. Sve mi je u kriptu a kad budem prodavao necu brinuti vise.
Postavlja se pitanje kako te ne pogađa? Oni kojima moraš da prodaš kripto da bi nešto jeo i pio moraju da ti daju fiat. Fijat za koji si pre mesec dana mogao da kupiš litar ulja za 120din. sad kupuješ za 200din. Jednako ste pogođeni obojica. On ima manje da da za kripto a ti imaš manje da kupiš za fiat. Duplo golo.

Novac treba ulagati u ono što pravi novu vrednost. Kripto ti ne vredi, kao mesto za čuvanje vrednosti, dokle god ne možeš za njega da piješ, jedeš i kupiš krov nad glavom, jer kad budeš mogao taj krov će da košta 7 puta više, a pljeskavica da bude 500 din.

Kad nesto bude kostalo 7 puta vise kritpo ce vredeti 7 puta x puta vise.

Mislim da je subjektivno sto se tice bull-a, nekom je bezveze a nekom life-changing, zavisno kada je ko usao i sa koliko u trziste. Meni je recimo daleko od bezveznog jer mogu reci slobodno da sam za ovu godinu "zaradio" vise nego sto bi sigurno za par decenija a mozda i citav radni vek iako smatram da imam posao koji je iznad prosjeka po znacaju a i plati.
Sto se tice graph-a, odatle je znaci otisao BTC jos otprilike 3x ako bi se isto ponovilo znaci bili bu tu negde oko 180-200K sto je po meni savrseno tako da ne znam zasto bi to ikom trebalo biti razocarajuce u bilo kakvom smislu.

Ne pričam o zaradi, profit bi trebalo da bude odličan, mada ko će ga znati, sve dok ne prodam, nisam zaradio ništa. Pričam više o događanjima, kako se sve odigralo, to je ono što mi je bezveze.

Sve sam mislio neće ni biti bull run ciklus opet. Bilo je zdrave logike u tome, BTC je za razliku od prethodnih godina sada pretežno u rukama ozbiljnih dilera, neće oni da se popale na priče ciklusima, kao da je važno koliko se Bitcoina proizvede kad je output rudara i onako neznatno mala stavka u ukupnoj količini, to su priče za decu. I onda ga je samo u pravi mah pogurao Greyscale sa svojom špekulacijom i dalje se proročanstvo samo ispunjavalo, ljudi kupuju jer veruju da će BTC rasti, BTC raste jer ljudi kupuju. Čim sam ukapirao šta se dešava, dopunio sam torbe i više nigde nije bilo bilo kakve indikacije da sam pogrešio u proceni, sve se odigralo po šablonu. Jedno jedino iznenađenje je bilo koliko je brz rast bio, drugo ništa. Po šablonu planiram i da izađem, a jedino što vidim da može da poremeti šablon je stock market crash.

Ja sam se nekako nadao da ćemo videti zrelost tržišts posle toliko godina, da će dobre ideje i dobri projekti početi da se cene, da će se otići daleko sa praktičnom primenom i da će to biti glavni driver cene. Na kraju, ništa od toga se nije ostvarilo, opet špekulativni balon, kao i svaki put.

Sto bih ja ista stampao? Masis poentu skroz. Sve drzave sada stampaju kao nezdrave a tebi je plata ista. Kupovna moc ce ti pasti a da nisi ni svestan. Naprintane pare nece ici tebi i meni nego bogatima, uvek tu zavrse. Tako cemo ti i ja imati jos manje a oni jos vise.
Zato je kripto pravi nacin da se zastiti vrednost od inflacije. Mnoooogo para zavrsava u kriptu i to je nama sansa.
Ljudi se plase da ce 60K biti kraj a meni je smesno jer znam da ce prerano izaci iz price. Ne brinite za cenu, para ima ko blata, stampa se punim kapacitetima. To je poenta price.
Rekao sam probaj da stampas da bi shvatio koliko je to opasna stvar, to stampanje ne sme da radi neki kurta ili mirta, ovo su mnogo jaki igraci, oni koji prave krizu
Rekao sam probaj da stampas pare da bi skontao koliko je to opasno. To ne sme da radi kurta ili murta, to su mnogo jaki igraci, naj gori spekulanstki sljam koji pravi krizu da bi od toga i profitirao. Ja bih rekao da su oni naj gori bankari i napravili kripto, samo se vesto kriju pa kao ne mogu mu nista i smeju se kako ljudi nasedaju na takve trikove. Pa oni menjaju vlade po celom svetu, kontrolisu medije, internet, njima su sve drzave duzne, da im smeta kripto bi nestao dok trpnes. To je moje misljenje, mozda gresim, ali secam se da je o teteru pricao jos La Prestige, ja tada nisam imao pojma o cemu on prica. Eto ja mozda ne znam, ali on sigurno zna bolje i bilo bi lepo da se javi da rece koju. Mislim da USDT igra glavnu ulogu u pumpanju cene, a malo je reci da su to zestoki spekulanti, zato treba biti oprezan, ja sam se u proslom krugu zeznuo, sad mi je bolje da izadjem nesto ranije nego kasno, ne moram da vatam vrhove.
I kako znas da ja nisam svestan inflacije ? Na osnovu cega si to zakljucio ? Bas zbog toga sam ponovo usao u kripto da uhvatim koji talas, pa nesto da prebacim na berzu. Tacno je da ce da skoci inflacija, ali ce i plate polako da skacu, morace. Ali ako mislis da cuvas pare u kriptu ne bih rekao da je to bas pametno, znas i sam kako to ide kad se okrene na dole pa od 100 k ostane samo "K".
E sad neka svako cepa kako misli da je naj bolje.

@Ivanovic grozni Hajde citaj sta sam napisao pa onda napisi ponovo posto nisam rekao da cu cuvati kripto. I ne kapiram te i dalje, sta ja imam da stampam?! Zna se ko to radi i zasto se ro radi. Spasavaju trenutnu situaciju ali posledice se vide tek kasnije. Kad se dostampa 30% love mozes misliti kakve ce posledice biti ;)

@perafilozof Zamislimo da sam imao 1000e. Da sam ostao u lovi pogodila bi me inflacija. Ja sam mojih 1000e ulozio u kripto na vreme i izaci cu sa 40.000e. Jel sad kapiras zasto me bas briga za inflaciju u tom slucaju?
1K vs 40K

Nas koji cemo profitirafi od kripta nece zaboleti inflacija previse ali zabolece sve ostale. A priznacete da smo mi jaaako mali procenat drustva.
Inflacija je ukljucena vec u cenu kripta. Zbog te iste inflacije ce se kripto naduvati mnogo vise nego sto bi trebalo tako da cemo mi biti mirni. Meni je drugih zao.
I zao mi je sto me vise ljudi za ovih 10 nije poslusalo da udje u kripto iole ozbiljnije.

Pa, ja sam shvatio da hoce da ti kaze da nije tako lako da ti stampas pare. Ja se potpuno slazem sa njim. Treba dobra masina, papir nije lako naci, a da ne pominjem vodeni zig...
Keva mi radila u stampariji ceo zivot, ako sam bar malkice nesto od nje naucio... :ROFLMAO:

Altovi solidno skacu. Bice zanimljivo ;)

Mene zanima na oce li se Ltc odbiti 20-30% dole opet na 0.0049btc? To sad ispada oko 307$

Мени су јуче прошле неке раније постављене границе за алтове, изашао сам неких 20% из свега, али видим да се ово не смируј
И сад стојим затворен са тетером чекајући пропад где је питање да ли ће ићи испод линије продаје.
Ja izadjoh iz XRP koji drzim bas odavno na 99 centi. Reko odbice se da dokupim... Koja 🐑 bas steta .
Jos mi lezi taj USDT nisam nista kupovao, ne znam mozda je bolje uzeti bilo sta kad ovo sve skace.

Ja izadjoh iz XRP koji drzim bas odavno na 99 centi. Reko odbice se da dokupim... Koja 🐑 bas steta .
Jos mi lezi taj USDT nisam nista kupovao, ne znam mozda je bolje uzeti bilo sta kad ovo sve skace.
Pa ne znam ni sto si izlazio i sta cekas da udjes opet? Udji u nesto sto nije skocilo toliko i ne diraj nista.

@nikolaf7 Ne verujem da ce ici toliko dole osim ako BTC ne rokne nesto ozbiljno a ni to ne verujem. LTC bi trebalo malo ozbiljnije da trzne na gore, ocekujemo ATh uskoro. Sto se mene tice odgovor na tvoje pitanje je NE.

Krenuli su altovi, sad samo btc moze da pokvari slavlje.
Nastavi li ovako jos nedelju dve, moj cilj ce biti dostignut mnogo pre nego sto sam se nadao.

Da se nadovezem na Sajov komentar sa kojim se slazem. Pare se stampaju trenutno iz potrebe. U situaciji kada je pola sveta zatvoreno ili ce 30% i vise ljudi ostati bez posla ili ce se stampati pare i spasavati ekonomija. Prva opcija i nije opcija, tako da je stampanje neophodno. Inflacija se vec polako oseca i tek ce se osetiti ali ne verujem da ce to biti preveliki procenti. U razvijenijim zemljama ne verujem da ce ici preko 5% godisnje. Ali realna opasnost postoji pa se kes prebacuje u druge asete.

Neko kome je u interesu je uspeo da predstavi btc kao digitalno zlato i masa se zakacila za to. U kombinaciji sa pohlepom i strahom od neizvesnog dobili smo ovo.
Samo cinjenica da se pumpa doge coin pokazuje koliki je kripto apsurd. Nema veze sa realnoscu nego je pohlepa na maksimumu.

Po meni btc nije nista posebno i ne resava ni jedan problem. Samo jako dobar, skoro savrsen ponzi. Ali da se ne lazemo, dok nam pravi ogroman profit ne da je digitalno zlato nego nebruseni dijamant.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno