Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Nov telefon, bukvalno prvo aktiviranje. Sto se tice update-a, probao sve od navedenog, menjao regione, i ništa. Faktički mi je nemoguće da Mi 10 kao last year flagship bude na MIUI 11, pa neka je sve i operater verzija.

Razmišljam se da ga vratim, definitivno bih izbegao otkljucavanje bootloader i fleshivanje Global sistema. Ili mislite da je ovo minorni problem?
Nažalost moguće je... Ne znam da li je još ovakva situacija ali pre 8 meseci update je kasnio za Orange i Vodafon Mi10.

Imao davno Lenovo K6 Note preko telenora, mts i vip dobili update, telenor ostao da kraja na Androidu 6 (ili koji beše u startu)

@muki991 ma šta te košta - otključaš BL, lupiš TWRP i imaš stalno najnoviju verziju sistema. Ne zavisiš od Xiaomi, od Vodafone i drugih gluposti.

Gubi li se garancija tako?
Gubi se garancija ali ako ti je telefon do sada radio, radice i na dalje. Mada mozes uvek da telefon zakljucas nazad da nema odkljucan BL ali usled nedaj boze neke komplikacije i ako ne mozes da ukljucis telefon onda dzaba sve.

Molim za pomoc. 😀
Imam mi10 8/256 uzet kod mobilnog operatera mtel.
Razbio displej. Ne znam je li samo staklo ili je naceo i touch (vidi se na pukotini ispod razbijenog stakla tacka neke zelenkaste boje)
Interesuje me odakle bi bilo najbolje naruciti i da li imaju posebne verzije displeja tipa C, S ili tako nesto, jer sam nesto cackao po netu pa da ne uzmem neki koji ne odgovara. Ako je neko imao slicnih problema da napise neki info 😀

Najbolje nosi u neki krsten servis. Ta igranka ce te kostati 60% vrednosti telefona

Kakava ograničenja donosi flešovanje Xeu roma? Jasno mi je da neće raditi Find my phone ali ima li još čega? SW banaka, Outlook preko officea 365 i slično?
Jasno da se flešovanjem memorija mora obrisati, tačnije telefon se resetuje, ali da li je tako svaki naredni put? Da li se novije verzije ROMova mogu ažurirati OTA ili isključivo kablom, po želji?

Izvinite ako odgovori na ovo već postoje, nov sam u pogledu otključavanja telefona.

Nema ograničenja. Svaki update flešuješ OTA, nema potrebe za ponovnim brisanjem cele memorije, ništa ne gubiš.

Je l izašla konačno neka dobra verzija Gcam? Ona od 10T Pro je dobra ali ne radi uw kamera (koja je realno krš, ne verujem da bi tu Gcam drastično pomogao).

Je l izašla konačno neka dobra verzija Gcam? Ona od 10T Pro je dobra ali ne radi uw kamera (koja je realno krš, ne verujem da bi tu Gcam drastično pomogao).
Ja koristim Nikitta 7.4 sa dennis-ovim xml od kad sam kupio telefon.. Izasla je ultraCVM 8.1 ali ima nekako previse noise u tamnijim djelovima slike tako da sam se vratio ns 7.4.. Nikitina je preporucena u telegram grupi gcam za mi 10..

Gubi li se garancija tako?
Izvini što kasnije odgovaram - otkako ovaj forum otišao sa TT, mnogo ređe pristupam.

Flešovanjem XEU ROM-a se ne gubi garancija:
Our ROMs were approved by official EU distributor ABC Data to not void warranty for devices sold by them! (Of course, officially unlocked BL and no ROOT installed)
Nravno, ako rutuješ telefon, izgubićeš garanciju. Kao što je i kolega gore napisao - ako ti je telefon radio pre ovoga, radiće i posle, samo još bolje.

Ja koristim Nikitta 7.4 sa dennis-ovim xml od kad sam kupio telefon.. Izasla je ultraCVM 8.1 ali ima nekako previse noise u tamnijim djelovima slike tako da sam se vratio ns 7.4.. Nikitina je preporucena u telegram grupi gcam za mi 10..
Meni Nikita uopšte nije bila dobra. Verovatno jer nisam koristio taj xml.
Neko u Mi10T Pro temi je preporučio Burial 7.3.018 i pravi odlične fotke, jedino što ne radi ultrawide jer izgleda nije isti senzor(?). Ako možeš okači link od te Gcam pa da istestiram. Šteta što nisu razvili Gcam kako treba, senzor ima ogroman potencijal.

Meni Nikita uopšte nije bila dobra. Verovatno jer nisam koristio taj xml.
Neko u Mi10T Pro temi je preporučio Burial 7.3.018 i pravi odlične fotke, jedino što ne radi ultrawide jer izgleda nije isti senzor(?). Ako možeš okači link od te Gcam pa da istestiram. Šteta što nisu razvili Gcam kako treba, senzor ima ogroman potencijal.
Imas na telegram grupi kao ato rekoh preporuceni xml.. Ne koristim ovaj sa celso sajta, ne znam kakav je.. Dennis xml nadji za mi 10 u gcam bot finder chat na telegramu..

Hey ljudi,

na ivici sam da pazarim mi 10 ili mi 10 pro, praktično me jedino koleba zaobljen ekran.

Kako to izgleda u praksi, da li ima onog prelamanja slike po ivicama, da li ima nekih loših stvari vezanih za to u svakodnevnom korišćenju?

Razmotrio bih i T modele, ali me Amoled vuče ovamo...

Jok, apsolutno nikakvih losih stvari. I meni je ovo prvi telefon sa zaobljenim ivicama, ali bukvalno zaboravis da su zaobljene posle 2 dana, ne smeta apsolutno u svakodnevnom koriscenju.

Meni je ovo takođe prvi telefon sa zakrivljenim ekranom, bio sam veliki protivnik toga i na kraju nisam imao šta drugo da kupim pa sam uzeo Mi 10. Nema prelamanja svetlosti, nema slučajnih dodira i isijavanja, svajp se mnogo lepše i lakše koristi nego na telefonu sa ravnim ekranom, nekako je prirodniji. Ne znam da li bih se sad vratio na ravan ekran. 😅

Najlošija stvar vezana za zakrivljen ekran jeste to što ne možeš naći zaštitno staklo koje će ti trajati duže od nekoliko dana. Obično se ili odlepi, uđe vazduh, ili pukne ubrzo samo od sebe.

Druga najlošija stvar je to što je verovatnoća pucanja takvog ekrana pri padu veća, od nezakrivljenog.

Hvala vam :)

Zaštitno staklo ne koristim, tako da to nije issue.

Još jedno pitanje: vidim po oglasima da ima ona opcija u opcijama telefona koja govori koliko je telefon korišćen. Koliko je to pouzdano, da li može da se manipuliše sa time?...

Gde to piše? Prvi put čujem.

Slika iz oglasa:

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    18.7 KB · Pregleda: 58
To je vreme od poslednjeg uključivanja.

Kakvim forama se sve dovijaju ljudi da slazu... No eto ko ne zna, moze lako da padne pod to.

Jedina mana ovog uredjaja je softver, tacnije MIUI. Toliko je uzasno uradjen MIUI 12 da prosto ne poveruje covek. MIUI 12.5 pegla situaciju donekle, ali neverovatno mi je da na flagship uredjaju covek mora sam da flesuje kojekakve Xeu romove ne bi li mu telefon radio osnovne stvari za koje je napravljen.
Inace i na Xeu vidim lag i frame drop, da ga kupujem sa ovim znanjem uzeo bih nesto drugo.

Jedina mana ovog uredjaja je softver, tacnije MIUI. Toliko je uzasno uradjen MIUI 12 da prosto ne poveruje covek. MIUI 12.5 pegla situaciju donekle, ali neverovatno mi je da na flagship uredjaju covek mora sam da flesuje kojekakve Xeu romove ne bi li mu telefon radio osnovne stvari za koje je napravljen.
Inace i na Xeu vidim lag i frame drop, da ga kupujem sa ovim znanjem uzeo bih nesto drugo.
Ima li neki dobar AOSP. Ja ga ne bih mogao koristiti sa MIUI-em bilo stock bilo xeu.

Cemu takav razgovor?

Ako ti se ne dopada telefon ti lepo uzmes i prodas ga i kupis nesto drugo i resena stvar, jos ce ispasti kao da te neko puskom tera da koristis telefon pa non stop nesto negativno pises.

Ne znam gde vidis lag i frame drop na xeu, ja ga koristim mesecima i radi kao sat.

@BobRock9x Kakav razgovor? Je l' u ovoj temi samo sme da se prica lepo o mi10? Pun je reddit postova o MIUI 12, nisam ja nista izmislio. Druga stvar, ko si bre ti i sto si se nasao uvredjenim? :D

@nightshadow Ima dropa gde god se okrenes, mozda ja vidim to jer obracam paznju, ali malo malo pa izlazak i ulazak u neku app fino dropuje. Ne desava se svaki put, ali se desi. Kod mene je poslednji Xeu i za sada je okej, malo manje se desava ali to cu pripisati restartu i brisanju keša pre 2 dana kad sam instalirao 21.4.8.
O Global romu necu ni da pricam ono je bilo najgore iskustvo sa nekim telefonom u poslednjih 10 godina. Jos nisam doziveo da na nekom androidu nestaju notifikacije a da pritom nema nikakvih launchera instaliranih, full stock. Dark mode nije radio, brdo nekih bugova, pisao sam vec.

Ne znam, ja koristim uvek poslednji weekly XEU i nikad nisam primetio lag ili frame drop.

Nazad
Vrh Dno