Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

@zoreli_ Da li si poredio kamere sa note 20 ultra u mraku kako ti se cini
Ma isto , nema razlike .... Možda neko ko se bavi profi fotografijom vidi ali ja ne , baš ću jednom napraviti nekoliko uporednih noćnih fotki (pošto sam drugaru tu blizu kod mene u gradu prodao Ultru , pa samo da vidim kad bude slobodan ) i okačiću ovde u punoj rezoluciji . Razlika se vidi jedino pri većem zumiranju , kod običnih fotki definitivno ne . I u pravu si za cene , baš gledam ima Ultri po 870 do 900 evra baš dosta u oglasima .

@TheGalox_

As I recorded today's video I realized how the renders of the Galaxy S22 Ultra have so much things that we will actually see on the real S22 Ultra!

EyypyQcXMAsiloG

🎃

Kako se ostvaruje treca godina garancije ako je telefon kupljen u telenoru?

Iako to ne izgleda, Ultra je duplo bolji telefon od plusa u praksi.
Savršen telefon u svakom smislu.
Ako je s21+ 1000e, Ultra treba da bude 2000. To ne znači da je s21+ loš, već da je Ultra toliko bolja da ima realniju cenu od s21+, tj. više se dobija.
Koristio s21+ preko mesec dana, već 20 koristim Ultru.

Ekran je u najmanju ruku duplo bolji. Zvučnici, tamo kada pojačaš do kraja kao da držiš makitu u ruci.
Izdrada je mnogo bolja.

To sve ne vredi 100% vise ni u kom slucaju.
Da bi telefon bio "duplo bolji" od drugog modela, mora da ima duplo "bolje karakteristike", a to ovde nije slucaj ni u kom pogledu.
Ekran sigurno nije next level, mada ajd to je subjektivno.
Ostalo je sve marginalna razlika,maximalno 5-10% u korist ultre u nekim kategorijama (kamera recimo)
Analiticki posmatrano to nije duplo bolji uredjaj, vec malo bolji uredjaj.
E sada, postoje ljudi koji zele da kupe najbolji uredjaj i tu nemam zamerki.
Ali smeta mi to opravdanje da su kupili ultru jer je on duplo bolji.
E to ne pije vodu.

Kupio si ga zato sto ti se svidja, ne moras da racionalizujes odluku ;)

Bas sam juce pisao kako sam se iznenadio sto se baterije tice na zmaju i korisnik @dule2303 mi je odgovorio da ce za par ciklusa biti bolja i evo to se i desava, vec danas je bolja. Nocas sam punio huawei brzim punjacem, dok noc prije samsungovim mada ne originalnim ali ne vjerujem da to utice na trajanje. Na brzinu punjenja da, na trajanje ne.
Druga stvar sto ms ,anima... A desilo mi se bukvalno prije par dana pa sada opet. Prvo kad sam poceo da koristim p40 pro koji je stajao mjesec dva ugasen, pa sad i s21... Oba puta stvar oko kamere. Uopste nisam bio odusevljen, niti jednom da bih za dan/dva sve se to promije ilo... Kamere se znatno "popravile", prvo sam mislio da su mi se oci navikle na to i to prihvatile a onda vidim primjere, neke fotografije koje sam gledao...

To je sve interpretacija jpeg algoritma
Tako da sve sto vidis je rat jpeg algoritama izmedju proizvodjaca.
Kamere se unapredjuju softverski, ne toliko hardverski na zalost, mada tu ima nekih ogranicenja u vidu velicine senzora, etc...
To sto nije prepoznao scenu nakon paljenja je do aplikacije, pa nije dobar processing odradila sama aplikacija.
Sada kako vise slikas, ai malo uci bolje tako da tune-uje slike bolje.

@v_electro možda jeste preterano kada kažem duplo bolji, ali značajno bolji, mnogo bolji nego kada se upoređuju ta dva telefona na papiru.
Nisam kupio ni jedan ni drugi, govorim objektivno koliko mogu biti objektivan. Nisam očekivao da je toliko bolji Ultra, ali jeste. I na svakom polju. Nisam jedini koji to kaže.

Dva pitanja:
1. Gcam ako je neko nasao neki koji ne ledi za sekundu/dvije.
2. Odgovara li od nekog drugog telefona staklo na ovaj s21 mali jer u bosni tesko naci staklo?
Hvala.

Imate u gig...nu silikonske original maske za 2100din ako nekoga zanima,neko je snizenje

U vipu orig punjac 2200din..

A cemu ova kuknjava? Pa to je telefon...covek promeni zenu...veru...pol... brate, dosadno je citati. Nije taj telefon tebe kupio, promeni ga i cepaj dalje. Bas preterano, cudi me da niko nije reagovao do sad...
Post automatically merged:

Eh, da, neko je pominjao memoriju...sto veci kapacitet ide brza memorija. Uzimanjem tel sa vise gb ne dobija sr samo skladiste vec i brzi modul. Bar je to praksa bila do sad.
Zasto sprecavati tj kuditi clanove koji iznose svoje misljenje? Ja sam bas pratio temu iz razloga sto posedujem Huawei telefon i zbog GMS, tj mogucih problema sa njim i mogucim nasilnim prebacivanjem Huawei na HMS, razmatrao sm kupovinu ultre ili Iphone. Kada je @BricoGO izneo problem sa kamerom proverio sam kod kolege i desilo se istovetno. Nike covek ni primetio tako nesto jer nije koristio kameru mnogo. Trebalo mu je videti lik u tom trenutku. Bilo je socnih srpskih psovki. Izneo sam ovde to i dobio istovetne kritike, kao hejtuje se uredjaj i od onih koji ga i ne poseduju. Pa sta ako ga nisam kupio? Jer to znaci da ne mogu da na tudjem uredjaju primetim tako ocigledan problem? Svakako mene @BricoGO postovi zanimaju bas zbog moguceg resenja problema nekim update-om. A i mogucim neresavanjem istog. Ne vidim ja tu neki prob. P.S. kolega prijavio prob prodavcu, konstatovan kvar u ovl servisu, dobio drugi primerak i istovetan prob. Odneo covek opet i trazio novac nazad, dobio. Tako da nije @BricoGO izuzetak.

Greje se telefon, 128gb verzija iz Telenora. Nije bas vreo, ali mnogo topliji od prethodnog Mate 20 pro. Cini mi se da se vise ugreje dok se koristi onaj photo editor nego sama kamera. Srecom bas malo snimam, ali dosta slikam i tu nisam primetio neki problem. Generalno mi ne smeta, jer ne snimam nista duze od 2-5min. Doduse da ne gresim dusu, kad sam testirao bilp je pretoplo u sobi, sigurno 29/30c..

Zasto sprecavati tj kuditi clanove koji iznose svoje misljenje? Ja sam bas pratio temu iz razloga sto posedujem Huawei telefon i zbog GMS, tj mogucih problema sa njim i mogucim nasilnim prebacivanjem Huawei na HMS, razmatrao sm kupovinu ultre ili Iphone. Kada je @BricoGO izneo problem sa kamerom proverio sam kod kolege i desilo se istovetno. Nike covek ni primetio tako nesto jer nije koristio kameru mnogo. Trebalo mu je videti lik u tom trenutku. Bilo je socnih srpskih psovki. Izneo sam ovde to i dobio istovetne kritike, kao hejtuje se uredjaj i od onih koji ga i ne poseduju. Pa sta ako ga nisam kupio? Jer to znaci da ne mogu da na tudjem uredjaju primetim tako ocigledan problem? Svakako mene @BricoGO postovi zanimaju bas zbog moguceg resenja problema nekim update-om. A i mogucim neresavanjem istog. Ne vidim ja tu neki prob. P.S. kolega prijavio prob prodavcu, konstatovan kvar u ovl servisu, dobio drugi primerak i istovetan prob. Odneo covek opet i trazio novac nazad, dobio. Tako da nije @BricoGO izuzetak.
Koja verzija, 128 jli 256?

Ima li neke naznake da će se video srediti u budućnosti? Govori li neko o tome na tim Samsung forumima itd ? Sve počinjem da mislim da je taj low bitrate nekako povezan sa zagrevanjem i da su namerno stavili minimalno koliko su mogli, a da je video upotrebljiv, jer bi svaki visi bitrate doveo do daleko većeg problema zagrevanja. Ukoliko je to slučaj, ostaće žalosno i katastrofično nizak bitrate video ( o ostalim problemima koje je prijavljivao Brico neću da govorim jer ajde sad, držacemo se priče da je sam uređaj ili serija, bila defektna, a da u biti NISI svi dizajnirani tako, no ovo sa smešnim niskim bitrejtom je zaista neverovatno ).

S21 serije se mnogo bolje prodaje nego S20 serija.

Koliko ljudi zna sta je bitrate? Ni 1% sigurno tako da to nece srediti,ima drugih aplikacija koje rade savrseno i moze da se poveca bitrate,filmic pro npr

Iskustva sa s21u SD verzijama sa prijemom signala zna li neko,exy sam se resio zbog toga

U stanu gde sam 50% maximum signala,a 99% slucajeva 1 crta ili ni jedna,znam da je imao pre slabiji signal generalno sams. Al sam ocekivao da je popravljeno medjutim nije u centru i vwce naseljenim mestima je okej ali..,xiaomi 10,11,iphone,huawei su na oba telenora i vipa na max signalu na istim mestima..i da ne bi neko sad rekao da sam imao falican primerak,nisam isti mob od drugara ista prica,osim ako oboje nismo imali falicne

Isto kod mene. Crta manje nego na m2pro.. Svuda.

Merenje signala pomoću crtica, pogotovo između dva različita proizvođača, nije ni približno tačno, jer nema standarda, svako koristi svoje algoritme. U suštini, može pokazivati da nemaš crtu uopšte, a da sve radi.

Settings>About>Status information>Sim card status>signal strength.

Dve vrednosti se očitavaju. Javi koje su.

Signal je loš ako imaš konstantno propuštene pozive, ne čuju te ljudi dok pričaš, prekidaju se pozivi.

Ok to stoji. Da dodam da i wifi losije hvata oko ~20%..

Edit:

2.4ghz hvata losije dosta.
5ghz bolje, ima bar crta vise.

Нисам имао бољу батерију до сада. Ово је за сваку похвалу.
Screenshot_20210414-104327_Device care.jpg

Ne sumnjam da je baterija odlična, ali bre kačiš slike gde je dopunjavan tel 🙈😉

P.s. nisi ti probao Mate 10 Pro svojevremeno 😇

Dopunjen 10min na wireless punjaču. I bez ovoga bi otišla daleko. Ja sam oduševljen, jer sam imao pxl3xl max 6h sot-a. Razlika u bateriji je 1000mah koliko znam. Nisam probao Mate🤣 bolje da nisam ostao bi na Mate.

Sto se signala tice to je jedan od razloga sto sam u zadnje dve godine uzimao SD,ovaj sad mi je EX i signal je jako dobar. U rangu note 29 sd . 2.4 nisam probao ali 5ghz mi radi punom brzinom u celom stanu

Nazad
Vrh Dno