Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Закрпе све више и више касне. 05. Април а јануарска закрпа на телефону. Јел добио неко од вас барем ?
Nista ni kod mene. Krenula je zakrpa sa oznakom 141. ali nikako da stigne. Sve vise i vise podbacuju. Da bar nrma nekih bagova pa ajd, ovako mi dodje da se vratim na 10.1.

Imate ovde sve verzije umesto aplikacije ffindera koja ne radi vise.
Ukucate gore vog ili ele i region 431 i videćete da jos uvek nema na serveru nove verzije. Kolko sam video moze da se koristi isto za Hisuite proxy.
Ima 146 verzija za c185 region, bar za sada. Mozda bude ista verzija i za nas ko zna.

Закрпе све више и више касне. 05. Април а јануарска закрпа на телефону. Јел добио неко од вас барем ?
Čemu opterećenost zakrpama ?
Post automatically merged:

Držim telefon na verziji gde sve radi kako treba i ne pipam ništa

Jedno pitanje vi sto imate p30 pro, kako vam se cine kamere jel ima unapredjenja u odnosu na pocetku?

Nista ni kod mene. Krenula je zakrpa sa oznakom 141. ali nikako da stigne. Sve vise i vise podbacuju. Da bar nrma nekih bagova pa ajd, ovako mi dodje da se vratim na 10.1.
Čemu toliko kukanja oko update-a? Zbog čega su toliko bitni? Ovo nije telefon koji je izašao pre mesec dana pa da peglaju nešto, ovo je uređaj od pre 2 god. Telefon radi perfektno na EMUI 11 i sledeći update radim samo ako bude na EMUI 12 ili nešto slično, a i ne mora.

Jedno pitanje vi sto imate p30 pro, kako vam se cine kamere jel ima unapredjenja u odnosu na pocetku?
Ogromna unapređenja, u početku su fotke bile previše hdr-ovane i napucane, sada su odlične. Video je bio previše saturisan, sada je ok što se toga tiče ali je kvalitet videa stvarno jadan (4k 23mbit a full hd svega 10mbit)

Čemu toliko kukanja oko update-a? Zbog čega su toliko bitni? Ovo nije telefon koji je izašao pre mesec dana pa da peglaju nešto, ovo je uređaj od pre 2 god. Telefon radi perfektno na EMUI 11 i sledeći update radim samo ako bude na EMUI 12 ili nešto slično, a i ne mora.

Ogromna unapređenja, u početku su fotke bile previše hdr-ovane i napucane, sada su odlične. Video je bio previše saturisan, sada je ok što se toga tiče ali je kvalitet videa stvarno jadan (4k 23mbit a full hd svega 10mbit)
Video mi nije toliko bitan, ali nije lose snimiti ponekad. Da li je to uopste uredu za upotrebu? Mene zanima selfi kamera znam da je imalo nekih problema sa fokusom. Zadnje verujem da su dosta unapredjene sa softverske strane.

Selfy kamera nema autofokus već fiksni fokus i zbog toga mora da se vodi računa da lepo ispružiš ruku da bi lepo bio u fokusu. Što se kvaliteta tiče, skroz je ok za prednju kameru ali ništa više od toga.

Uz duzno postovanje, ima sitnih bagova. Licno ne koristim P30, telefon supruga koristi, ali i ja na Nova 5T imam neke bagove. Jos nesto, to sto su izbacili samo EMUI 11 i neki su zadovoljni time ne znaci i da je to ok. Bili su duzni da izbace i Android 11, bez obzira sto ne donosi nista posebno, ili da objave da ga nece biti, briga me za njihove probleme sa amerikom. Zadovoljstvo samo izbacenom novom EMUI verzijom meni nije bas logicno ali ok svi smo drugaciji.

Šta donosi Android 11 a da nemaš u EMUI 11?

Emui11 je doneo bitno bolju kameru nego sto je bila na prethodnoj verziji

• Like
Reagovanja: Him
Šta donosi Android 11 a da nemaš u EMUI 11?
Nista apsolutno. To sam i napisao u prethodnom postu. Ali je stvar principa. Ako su obecali 2 velike nadogradnje to treba i ispostovati. Samo u Srbiji Emui 11 nema bagova, samo u Srbiji smo zadovoljni istim, i samo nama nije potrebno vise,... nemojte da se salimo pa nisu u stanju ni da izbace security jos smo na januaru (tako pise u telefonu) a zvanicno na avgustu 2020 godine (svaka sinteticka apk pokazuje tako). Security jesu bitni donekle, bar meni koji telefon koristim i za jos ponesto osim telefoniranja, npr placanje. Ovako i ne znam koliko mi je telefon bezbedan. Ali ok, postujem svacije misljenje.

A koliko su bezbedni oni koji koriste tipa S7 ili Note 8 ili hajde iz Huawei kuhinje P10? I dalje sasvim okej telefoni, ali treba reci ljudima da ih zapale, jer nemaju poslednji security patch, moze svasta da im se desi.

Nista apsolutno. To sam i napisao u prethodnom postu. Ali je stvar principa. Ako su obecali 2 velike nadogradnje to treba i ispostovati. Samo u Srbiji Emui 11 nema bagova, samo u Srbiji smo zadovoljni istim, i samo nama nije potrebno vise,... nemojte da se salimo pa nisu u stanju ni da izbace security jos smo na januaru (tako pise u telefonu) a zvanicno na avgustu 2020 godine (svaka sinteticka apk pokazuje tako). Security jesu bitni donekle, bar meni koji telefon koristim i za jos ponesto osim telefoniranja, npr placanje. Ovako i ne znam koliko mi je telefon bezbedan. Ali ok, postujem svacije misljenje.
Pa druže ispoštovali su dve velike nadogradnje, p30 serija je predstavljena sa EMUI 9 a sada imamo EMUI 11. Ja koristim bib wave2pay, plaćam kreditnim karticama preko alipay-a i stvarno nikakav problem nikada, čisto sumnjam da security update iz aprila može oko bilo čega da ti pomogne u odnosu na januar. Sa druge strane mislim da je Italija naložila Samsungu i Apple-u da plati nekoliko miliona eur jer je dokazano da su uređajima starije generacije namerno obarali performanse sistema kroz update-ove.

A koliko su bezbedni oni koji koriste tipa S7 ili Note 8 ili hajde iz Huawei kuhinje P10? I dalje sasvim okej telefoni, ali treba reci ljudima da ih zapale, jer nemaju poslednji security patch, moze svasta da im se desi.
Oni su svesni toga da je telefon odradeo "zivotni" ciklus. Bar se nadam da su svesni rizika i samim tim ga i prihvataju. Ne zavisim ja od security ali tvrditi jedno a ciniti drugo je po meni neozbiljno ili u najmanju ruku neprihvatljivo. A ne dovoditi korisnike u zabludu i slati ko zna sta kao security. Jedno pise u telefonu a drugo po svim ozbiljnijim sintetickim apk. Kad smo vec kod samsunga ozbiljno su unapredili korisnicko iskustvo, pocevsi od exynosa, nadogradnje od 3 godine, pa do trajanja baterije od punjenja do punjenja. Ono sto je Huawei bio sada je Samsung. Ali ok, svi smo razliciti, postujem ja svacije misljenje.

@Spanjeli Ja pod velikim nadogradnjama smatram novu verziju Androida, ne verziju Emui, OneUI, Miui, i slicno. Mislim da se tako i gleda. Kao sto je Oneplus objavio za Nord da ce dobiti samo jednu nadogradnju androida.

Човек не може више ни да пита ништа на овом форуму, да поставим сутра питање где има конопац ојачан, добар да се купи за бешење било би" а шта фали обичном конопцу? А шта теби треба неки посебан ? Ојачан може да издржи до 350 килограма обичан до 180, а ти као имаш више од тога ? Шта као плашиш се да не пукне ? Сви се бесили тим конопцем само теби не одговара."

Морао сам на овај начин да напишем и искарикирам ствари јер да сам кренуо са - ЕМУИ 11 има багове и телефон ми лошије ради (кочи се рецимо у хрому и неким апликацијама) било би 22 поста расправе и убеђивања и онда на крају - грешка је у твом уређају мора да ти је испао, мој одлично ради ево имам га 2 године и ништа. Да је небитна верзија андроида било би Андроид 5 ЕМУИ 25. Форум кој треба да нама ентузијастима донесе нека нова сазнања, информације, мишљења, дискусије се своди на - а шта теби то треба ? Баш ти то користиш .. то нико ме користи осим тебе и ове друге - телефон неће да ми се повеже са фрижидерима и веш машином никад више -та и та- марка, испао ми са ски лифта разбио се док предходном ништа никад више овај ....

Može da pita ko šta hoće ali ne može da se ljuti ako mu se ne dopada odgovor. Znači, svi znamo da Huawei kuburi sa USA i da update-a za A11 neće biti, i onda treba da gledamo 22 posta kukanja zašto neće biti. Da EMUI 25 radi i ima iste opcije na Androidu 5 kao kod ostalih brendova na a11 onda ne vidim šta je tu problem? Zato sam i pitao, da li ima nečega na a11 čega nema na EMUI 11. Što se tvojih problema sa Chrome tiče, uglavnom je do Chroma i na svim telefonima, i tu smo 100X utvrdili da na drugim pretraživacima nema problema. Ukoliko ti ne rade neke od aplikacija, a kod drugih sa istim telefonom rade, onda je svakako do tvog uređaja.

Može da pita ko šta hoće ali ne može da se ljuti ako mu se ne dopada odgovor. Znači, svi znamo da Huawei kuburi sa USA i da update-a za A11 neće biti, i onda treba da gledamo 22 posta kukanja zašto neće biti. Da EMUI 25 radi i ima iste opcije na Androidu 5 kao kod ostalih brendova na a11 onda ne vidim šta je tu problem? Zato sam i pitao, da li ima nečega na a11 čega nema na EMUI 11. Što se tvojih problema sa Chrome tiče, uglavnom je do Chroma i na svim telefonima, i tu smo 100X utvrdili da na drugim pretraživacima nema problema. Ukoliko ti ne rade neke od aplikacija, a kod drugih sa istim telefonom rade, onda je svakako do tvog uređaja.
Kolega, ne znam gde si video ljutnju ali ok, ja cu te ispraviti i reci da u mojim postovima nije bilo namere da iskazem istu. Android 11 NE DONOSI NISTA NOVO, to sam vec napisao, ali zasto ga ne dobiti, iako ne donosi nista posebno? Ali i to razumem, svako ima prava iskaze svoje misljenje. Tebi npr nije potreban i to postujem. Napisao sam samo da Huawei nije ispostovao ono sto je obecao. Emui 11, ima svoje bagove, i na mom telefonu nisu postojali do trenutka nadogradnje na isti. Kako to da telefon radi normalno i bas sa nadogradnjom na EMUI 11 pocne da baguje? Isto tako, sa prijateljima i poslovnim partnerima u Svedskoj, Norveskoj, Svajcarskoj, Rusiji, Belorusiji, itd, sam u kontaktu i svi imaju po neki bag na EMUI 11. Zaista, nemam potrebu da hejtujem ni telefone ni Huawei, ali iskreno boli me uvce za njihov problem sa amerima, dve nadogradnje androida su bili obavezni da isporuce, kao i to da salju nadogradnje sertifikovane od Google, jer su napisali da ce nadogradnje redovno stizati, samo sam realan. Mogu da posalju i EMUI 55, sa ovim nekim bagovima kao na EMUI 11, nema potrebe za zamenom telefona, rade, onog trenutka kada postane telefon neupotrebljiv tog trenutka cu ga zameniti. Pa radi se o telefonima od 300€. Ali necu ni hvaliti, ili biti po strani, samo zato sto je u pitanju moj uredjaj.

Radi Huawei Share, probao sam sa nekolko računara ranije i nije htelo. Sa ovom azdajom od laptopa radi bez problema bez bilo kakvih podesavanja. Zavisi izgleda od laptopova i njihovih licenci.

Prilozi

• IMG_20210409_084356.jpg
    IMG_20210409_084356.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20210409_084319_com.huawei.android.instantshare.jpg
    Screenshot_20210409_084319_com.huawei.android.instantshare.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 27
Hteo bih da kupim Huawei P30 Lite u jednoj poznatoj radnji u Srbiji. Zanima me da li ovaj model još uvek podržava Google aplikacije i nakon ažuriranja. Pre svega PlayStore.

Podržava...
Mene zanima isplati li se kupiti "dedu" P30 pro? Generalno kako služi teleofn ljude koji ga imaju ?
Trenutno imam Mi10t pro

P30pro 2 godine će biti 17 aprila, radi bolje nego prvog dana, baterija jedan dan uz 5-6h sot-a.

P30 pro, najjaci teleofn koji sam koristio. Pre njega s10, 9t pro. A posle njega op 7pro i sad ip 11pro. Huawei najkompletniji definitvno. Meni velike dimenzije i glup interfejs jedine mane. Na oglasima 300e takva azdaja, neverovatno...

@Alexxx1 Druze ti si najupuceniji. Zbog nekih sitnih bagova provukao sam opet EMUI 11 supruzi na P30. Kroz erikoveri. Neverovatno ali skidao je softver oko pola sata. Konekcija i brzina interneta naravno odlicna. Kada sam uzeo telefon u ruke samo sto me nije opekao da se izrazim tako. Znam da se kroz erikoveri skuda sporije ali neverovatno mi je da je trajalo toliko. Skidao je nesto vise od 4GB. Mozes li mi reci da li je ovo normalno ili je zapelo negde?

Mislim da je normalno, secam se da sam ja moj p30 jednom updateovao preko erecovery i bio je vruc telefon, sporo je islo preuzimanje, a ekran sve vreme ukljucen i to na najjacem osvetljenju + na punjacu

Mislim da je normalno, secam se da sam ja moj p30 jednom updateovao preko erecovery i bio je vruc telefon, sporo je islo preuzimanje, a ekran sve vreme ukljucen i to na najjacem osvetljenju + na punjacu
Hvala @ssrki legendo, i meni deluje da je proslo ok, valjda nebi proslo verifikaciju paketa tj ne bi instalirao update, da nije ok. Bunila me ta abnormalna toplota uredjaja nakon svega, bukvalno da sam se setio mogao sam jaja da proprzim malo. Eventualno pomfezne. Bez sale, bunilo me samo to sto sam skoro na mom Nova 5T relativno skoro iz erikoveri isto skidao Emui 11 i proslo je mnogo brze i bez te temperature.

Hvala @ssrki legendo, i meni deluje da je proslo ok, valjda nebi proslo verifikaciju paketa tj ne bi instalirao update, da nije ok. Bunila me ta abnormalna toplota uredjaja nakon svega, bukvalno da sam se setio mogao sam jaja da proprzim malo. Eventualno pomfezne. Bez sale, bunilo me samo to sto sam skoro na mom Nova 5T relativno skoro iz erikoveri isto skidao Emui 11 i proslo je mnogo brze i bez te temperature.
Staviš u frižider dook se proces završi ili hladan fen direktno u telefon 😂.. that should work..

• Like
@Alexxx1 Druze ti si najupuceniji. Zbog nekih sitnih bagova provukao sam opet EMUI 11 supruzi na P30. Kroz erikoveri. Neverovatno ali skidao je softver oko pola sata. Konekcija i brzina interneta naravno odlicna. Kada sam uzeo telefon u ruke samo sto me nije opekao da se izrazim tako. Znam da se kroz erikoveri skuda sporije ali neverovatno mi je da je trajalo toliko. Skidao je nesto vise od 4GB. Mozes li mi reci da li je ovo normalno ili je zapelo negde?
Vidim da si rešio problem. Sta znam, meni kroz erecovery skida onako, mada može da bude i sporo zavisi od njihovog servera. A greje jedino ako si ga u isto vreme punio, ovako ne bi trebao bas toliko da greje...

• Like
Podržava...
Mene zanima isplati li se kupiti "dedu" P30 pro? Generalno kako služi teleofn ljude koji ga imaju ?
Trenutno imam Mi10t pro
Koristim ga oko godinu dana, a pre toga sam imao isključivo brze telefone sa Snapdragon procesorima (LG G2-G5, OnePlus 6..). Telefon je besprekorno brz. Bateriju drži neverovatno dugo, laganih 8+sati SOT na jedno punjenje. Uzeo sam ga najviše zbog kamera, i tu je u samom vrhu. Na telefon bukvalno ne mogu da nađem nijednu ozbiljnu zamerku. Sve se svodi na ukus, konkretno na to da li ti se dopada telefon sa zakrivljenim ekranom, da li ti smeta što je malo teži...

Vrh Dno