Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Jesi,ii u pravu si.Ali boli njih ona stvar.Mislim da ce u Aprilu biti situacija znatno bolja.*** od preordera je proslo bas dosta vremena
Jeste proslo dosta vremena a oni izgeda jos uvek salju ljudima koji su preorderovali u septembru, a peordera je bilo i u oktobru i u novembru (verovatno manje ali opet). :D Porucio sam u pocetkom novembra i ne verujem da cu stici na red u sledecih nekoliko meseci, osim ako ne krenu random da biraju ljude sa liste.

Jeste proslo dosta vremena a oni izgeda jos uvek salju ljudima koji su preorderovali u septembru, a peordera je bilo i u oktobru i u novembru (verovatno manje ali opet). :D Porucio sam u pocetkom novembra i ne verujem da cu stici na red u sledecih nekoliko meseci, osim ako ne krenu random da biraju ljude sa liste.
Zato se ceka Tehnomanija, i Gigatron/Games u manjoj meri. Propustio sam pre 2 nedelje, ali sada nema sanse. 🙂 Obavestavam ovde kao sto sam obecao par strana ranije.

Jako mnogo ljudi je razocarano jer ne moze da kupi graficku za iole normalne novce, a mnogi su i prodali svoje karte majnerima.

Pa se prelila masa ljudi koji sada jure PS5 da imaju na cemu da se igraju.

Bilo bi lepo stvarno da se uvezu jedno 2-3 velike ture, da se namire ljudi.

Makar sada, skoro svakodnevno, vidim vest da je PS5 back in stock u Best Buy, Walmart-u i sličnim radnjama po USA.

Znam, nema veze sa nama ali preliće se i ovde za koji mesec.

Unistenjen je hype kod ljudi da normalno naruce ili odu u radnju i kupe PS5.I kad se konacno pojavi bice ono mah hvala k...😂
Post automatically merged:

Unistenjen je hype kod ljudi da normalno naruce ili odu u radnju i kupe PS5.I kad se konacno pojavi bice ono mah hvala k...😂
Post automatically merged:

Ali iz CL kazu ne mozemo da uticemo na ovo.Danas postavljen domaca garancija😂🤦‍♂️🤦‍♂️

Pitanje je šta će biti sa novim turama globalno, zbog ove situacije u Sueckom kanalu koji je blokiran, pa stotine brodova do vrha punih robe stoje danima, ne bi me čudilo da dođe do novih nestašica i prolongiranja normalizacije stanja sa stock-ovima konzola.

Sad ove prodavnice Games(centar) mogu da kazu da su njihove konzole na tom brodu :D

To je upravo bila i moja briga. Vidim po forumima da vrše isporuku koji su kasnije naručili, a ljudima koji poručili u Septembru - Kićanović

Ne razumem ni ja. Pogotovu jer uglavnom ti ljudi koji su na drugoj strani ništa ne određuju.

Takođe, ne razumem ni šta želite da postignete tim porukama. Da vam prodaju konzolu preko reda, samo da im ne dosađujete? To nije fer prema ljudima koji su poručili pre vas. Mada mislim da neće ni popustiti, jer ko zna kakav pritisak oni trpe (par vas je pomenulo da se više ne javljaju na telefon, pretpostavljam iz ovog razloga).

Taj CL je za sada bio korektan. Nakon inicijalne ture, kada su konzole davali influenserima iz gluposti (PR koji im nije ni bio potreban, jer je PS5 sam po sebi tražena roba), koliko sam ispratio, bili su sasvim korektni i išli su redom.

Prijatelju, bukvalno sam poručio kod njih istog dana u roku od sat vremena kada je krenula pretprodaja. Bio sam među prvima zasigurno. Uostalom, te poruke su takve jer se reklamiraju a neko je poručio pre ŠEST meseci. Mislim da je to sve na mestu

Prijatelju, bukvalno sam poručio kod njih istog dana u roku od sat vremena kada je krenula pretprodaja. Bio sam među prvima zasigurno. Uostalom, te poruke su takve jer se reklamiraju a neko je poručio pre ŠEST meseci. Mislim da je to sve na mestu
Prema broju porudžbine, ti si 60 i neki po redu. Ukupno (digital+standard). Ne znam koji po redu za određeni model koji si poručio. Ali da li misliš da su dobili 60+ konzola do sada? Ja ne verujem da jesu. Pa i njima je u interesu da prodaju te konzole čim stignu, pobogu.

Javno posramljivanje nije u redu, a još manje hvaljenje time. Stresirate i pritiskate ljude ni zbog čega, pogotovu jer nisu uzeli novac unapred.

Ali istina je i da prave kombinacije sa određenim ljudima kako bi ih ovi preprodali.

Ali istina je i da prave kombinacije sa određenim ljudima kako bi ih ovi preprodali.
Po čemu je to istina? Gotovo sigurno je to osoba koja je uradila preorder, stigla na red, pa je odlučila da proda konzolu zbog dobre zarade "nit' orao, nit' kopao". Ko bi normalan želeo da rizikuje status uvoznika Sony konzola, opreme i igara, pogotovu jer je očigledno da Sony kancelarija pomno prati tržište i diktira cene konzola i dodataka?

Razumem da postoji skepticizam, jer se svašta radi i da smo prosto navikli da u svakom sistemu postoje mućke, ali nije to baš uvek slučaj. I dok ne postoje dokazi ili osnovana sumnja, nije u redu optuživati nekog za muljanje.

I da naglasim, nemam nikakve veze sa CL-om. Volim da kupujem tamo jer su uvek bili fini kad god sam ih zvao, pogotovu devojke/žene u prodavnici na Pašinom Brdu. Nikada im nije bio problem da provere nešto što me interesuje, čak i da na svoju ruku poruče artikal da im stigne u prodavnicu, da lično pogledaju i jave mi. Uvek mi i precizno kažu kada šalju porudžbinu tj. kada mogu da je očekujem na kućnoj adresi. Znam i za drugačije iskustvo druga (kolega ovde na forumu). Ali od mene imaju samo reči hvale.

Poslednja izmena:
Prema broju porudžbine, ti si 60 i neki po redu. Ukupno (digital+standard). Ne znam koji po redu za određeni model koji si poručio. Ali da li misliš da su dobili 60+ konzola do sada? Ja ne verujem da jesu. Pa i njima je u interesu da prodaju te konzole čim stignu, pobogu.

Javno posramljivanje nije u redu, a još manje hvaljenje time. Stresirate i pritiskate ljude ni zbog čega, pogotovu jer nisu uzeli novac unapred.
U pravu je covek
Pre par postova sam vam rekao da su im isporuke bile oko 10ak komada. Na listi ima oko 200 i nesto za ps samo.
Ni ja nikakve veze sa njima nemam, i sam trazim kako da kupim i gde.

Po čemu je to istina? Gotovo sigurno je to osoba koja je uradila preorder, stigla na red, pa je odlučila da proda konzolu zbog dobre zarade "nit' orao, nit' kopao". Ko bi normalan želeo da rizikuje status uvoznika Sony konzola, opreme i igara, pogotovu jer je očigledno da Sony kancelarija pomno prati tržište i diktira cene konzola i dodataka?

Razumem da postoji skepticizam, jer se svašta radi i da smo prosto navikli da u svakom sistemu postoje mućke, ali nije to baš uvek slučaj. I dok ne postoje dokazi ili osnovana sumnja, nije u redu optuživati nekog za muljanje.

I da naglasim, nemam nikakve veze sa CL-om. Volim da kupujem tamo jer su uvek bili fini kad god sam ih zvao, pogotovu devojke/žene u prodavnici na Pašinom Brdu. Nikada im nije bio problem da provere nešto što me interesuje, čak i da na svoju ruku poruče artikal da im stigne u prodavnicu, da lično pogledaju i jave mi. Uvek mi i precizno kažu kada šalju porudžbinu tj. kada mogu da je očekujem na kućnoj adresi. Znam i za drugačije iskustvo druga (kolega ovde na forumu). Ali od mene imaju samo reči hvale.
Naravno da neće objaviti da nemestaju ali čim nešto nije transparentno, daje prostor da se nešto mulja. Ovo je Srbija. Ne važi to samo za PS5 već za sve poslove gde se može zaraditi novac. To je stil života u ovoj zemlji jer su plate male, a zakoni ne funkcionišu. Otišao sam predaleko...

Elem, ne mislim da sam vlasnik neke firme namešta, već da to koriste neki zaposleni koji imaju poziciju za tako nešto. I naravno da nece sve konzole tako završiti već samo jedan deo.

To sam i ja pomislio, zaposleni će to iskoristiti maksimalno. Insajderi, easy cash

"Ali istina je i da prave kombinacije sa određenim ljudima kako bi ih ovi preprodali."

Evo ja cu ti reci zasto je to istina. Prvo, video sam lika koji iznosi nekoliko konzola u kesama rano ujutru iz jedne prodavnice, necu reci koje. Kao ja kada se vracam sa Kalenic pijace.
Dalje, na Kupujem prodajem se odjednom pojavilo 10 ljudi bez ikakvih ocena, svezih naloga, koji nude konzole sa domacom garancijom i to u sada vec duzem vremenskom periodu!
Svi oni imaju fotke konzola po domacim stanovima, slike racuna, a kada ih se pozove, kazu i cija je garancija.

Dakle, solidan broj ljudi po firmama se ukljucio u preprodaju, jer pojedinac drugacije ne moze da ima deset plus konzola na stanju.

Moj prosek za KP je bio jedna ocena na 7,6 prodatih stvari, a prodavao sam vrlo skupe artikle, sve preko 1000 evra. Imam dovoljno ocena, trocifren broj, da mogu bez problema da izvedem statistiku. Neka su oni pak insistirali kupcima na oceni i dobili ocenu za svaku drugu konzolu, to znaci da su pojedinci koji su se stvorili ni iz cega na KP prodali i preko 10 konzola, jer u kratkom roku imaju po 5-6 ocena za "peticu" od realnih ljudi koji imaju istoriju kupovanja Playstation artikala dugu pet, sedam, deset godina. Uvidom u njihove ocene, moze se videti kada su kupili cetvorku, kada trojku, videti da su kupovali i prodavali igrice na disku. Dakle, sve je transparentno na KP, cak bolje nego na eBay-u.

Najzad, po mom iskustvu, vecina poziva preko KP su ljudi koji uopste nemaju nalog i koji su i najbolji kupci. Pozovu, pitaju mogu li da odmah da dodjem i kupim. Od njih ocenu nikada necete dobiti prosto jer nemaju nalog! Tako da ko zna koliko su oni konzola prodali bez ikakvog traga, jer nema razmene poruka na KP.

Iz svega toga je vise nego jasno da ja koji sam se prijavio i dobio konzolu, mogu da prodam samo jednu, eventualno dve konzole maximalno.
A neki su kreirali nalog na pocetku groznice, drzali oglas od samog pocetka i imaju preko 5 ocena za "peticu" i ni za sta drugo, a oglas jos uvek drze. Sve to naravno sa DOMACOM garancijom.
E to pojedinac koji zeli lak i brz novac nikako ne moze da uradi!

iskreno, mislim da oni lupetaju te brojeve napamet
meni je mejlom potvrdjeno da pre mene ima 45 narucenih disk verzija a broj porudzbine je ~10450
takodje mi je receno da dobijaju po desetak konzola po turi
ne znam iskreno da li si u pravu ti ili oni, ali je cinjenica da se na to koji ste po redu uopste ne moze oslanjati
takodje, posto znamo koliko mizeran broj konzola dobijaju po turi, ja bih iskreno potpuno isklucio mogucnost nekog organizovanog davanja veceg broja konzola skalperima, iz prostog razloga sto imaju tako mali broj konzola a javljali su se realni ljudi ovde da su dobijali konzole od CL
ne branim ih niti sta, jednostavno mi prica o preprodaji desetina konzola ne pije vodu
takodje, jedno vreme sam manicno pratio KP i sveukupno sam video tek nekoliko oglasa sa domacom garancijom gde je bas pisalo da je domaca. To sto neko napise "dve godine garancija" ne znaci da je domaca, a ni da bi bili u stanju da je ostvarimo for that matter

Pitanje je i koliko se ljudi prijavilo na preorder...ne sumnjam da je cifra i preko 1000 po svim radnjama...a radnje dobiju eventualno po 10-20 po turi.. Dok se to sve ne namiri(pod uslovom da neki nisu odustali, da svi imaju spremno da uplate odmah pare i pod uslovom da nisu oni koji su planski kupili da bi preprodali) procice dosta vremena.
Svi oni imaju jednako pravo da ocekuju pre bilo koga drugog.
A i vecina preprodavaca sa k/p je preko uzimala po verovatno visim cenama, od stranih skalpera, pa ocekuju da izvuku ono sto su platili plus da zarade jos koju.
Mislim da u slucaju PS5 nisu nasi bili u prilici da bilo sta muljaju, jednostavno potraznja prevelika.

To sam i ja pomislio, zaposleni će to iskoristiti maksimalno. Insajderi, easy cash
Cenim da si digitalalac posto su nam slicni brojevi porudzbine a ja sam konzolu dobio u februaru ali disk. Digitalca ce da cekate i cekate tj. ako si digitalca narucio, a ako nisi onda si prosao kao Ronaldo.

Yessir, digitalac jer mi je sve na acc, nemam diskove a i ne volim ih

Vrh Dno