"Ali istina je i da prave kombinacije sa određenim ljudima kako bi ih ovi preprodali."
Po čemu je to istina? Gotovo sigurno je to osoba koja je uradila preorder, stigla na red, pa je odlučila da proda konzolu zbog dobre zarade "nit' orao, nit' kopao". Ko bi normalan želeo da rizikuje status uvoznika Sony konzola, opreme i igara, pogotovu jer je očigledno da Sony kancelarija pomno prati tržište i diktira cene konzola i dodataka?
Razumem da postoji skepticizam, jer se svašta radi i da smo prosto navikli da u svakom sistemu postoje mućke, ali nije to baš uvek slučaj. I dok ne postoje dokazi ili osnovana sumnja, nije u redu optuživati nekog za muljanje.
Evo ja cu ti reci zasto je to istina. Prvo, video sam lika koji iznosi nekoliko konzola u kesama rano ujutru iz jedne prodavnice, necu reci koje. Kao ja kada se vracam sa Kalenic pijace.
Dalje, na Kupujem prodajem se odjednom pojavilo 10 ljudi bez ikakvih ocena, svezih naloga, koji nude konzole sa domacom garancijom i to u sada vec duzem vremenskom periodu!
Svi oni imaju fotke konzola po domacim stanovima, slike racuna, a kada ih se pozove, kazu i cija je garancija.
Dakle, solidan broj ljudi po firmama se ukljucio u preprodaju, jer pojedinac drugacije ne moze da ima deset plus konzola na stanju.
Moj prosek za KP je bio jedna ocena na 7,6 prodatih stvari, a prodavao sam vrlo skupe artikle, sve preko 1000 evra. Imam dovoljno ocena, trocifren broj, da mogu bez problema da izvedem statistiku. Neka su oni pak insistirali kupcima na oceni i dobili ocenu za svaku drugu konzolu, to znaci da su pojedinci koji su se stvorili ni iz cega na KP prodali i preko 10 konzola, jer u kratkom roku imaju po 5-6 ocena za "peticu" od realnih ljudi koji imaju istoriju kupovanja Playstation artikala dugu pet, sedam, deset godina. Uvidom u njihove ocene, moze se videti kada su kupili cetvorku, kada trojku, videti da su kupovali i prodavali igrice na disku. Dakle, sve je transparentno na KP, cak bolje nego na eBay-u.
Najzad, po mom iskustvu, vecina poziva preko KP su ljudi koji uopste nemaju nalog i koji su i najbolji kupci. Pozovu, pitaju mogu li da odmah da dodjem i kupim. Od njih ocenu nikada necete dobiti prosto jer nemaju nalog! Tako da ko zna koliko su oni konzola prodali bez ikakvog traga, jer nema razmene poruka na KP.
Iz svega toga je vise nego jasno da ja koji sam se prijavio i dobio konzolu, mogu da prodam samo jednu, eventualno dve konzole maximalno.
A neki su kreirali nalog na pocetku groznice, drzali oglas od samog pocetka i imaju preko 5 ocena za "peticu" i ni za sta drugo, a oglas jos uvek drze. Sve to naravno sa DOMACOM garancijom.
E to pojedinac koji zeli lak i brz novac nikako ne moze da uradi!