Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Да ли неко мисли да је могуће да уопште ове године буде могуће да одеш кад желиш и да купиш конзолу? На листи чекања сам код ГЦ од новембра још и ништа.
Ja se iskreno nadam da će ovi ljudi koji su uspeli da nabodu konzolu do sada da se obrišu sa lista čekanja, a ne da uzmu još kad ih budu zvali. Mislim da bi to znacajno popravilo situaciju

Jasno kao dan i slazem se u svako slovo sa tobom. Samo sto ja ne pricam o nasem trzistu nego o globalnom problemu i ritejlerima/skalperima po svetu. Ugrabili su i previse primeraka, a to je apsolutno sam ubedjen moglo da se regulise na neki pismen nacin.

Ja se iskreno nadam da će ovi ljudi koji su uspeli da nabodu konzolu do sada da se obrišu sa lista čekanja, a ne da uzmu još kad ih budu zvali. Mislim da bi to znacajno popravilo situaciju
Ono sto je mozda verovatnije je da ce pre uzeti konzolu jos jedno i onda je preprodati na KP. Nazalost, takav mentalitet.
Naravno, cast izuzecima.

Mene licno i ne zanima puno "konzolna kriza" u ostatku sveta, nemam nista od toga. Konzola je napravljena u maltene rekordnoj kolicini, nije da prave manje pa da ima razloga za kritiku.

A ovde kod nas, valjda ce se smiriti situacija u narednih par meseci do dolaska R&C.

Kad se pogleda koliko kostaju graficke karte, PS5 je dzabe pa cak i po ovim jacim cenama na KP.
Uzmes i igras se u 4K 60fps ko covek.
Platis onu godisnju pretplatu 20ak evra i dobijes brdo igara.

Samo da ne izmisle rudarenje na PS5, u roku od par dana bi cene otisle na 1500e minimum.

Jednog dana će pisati knjige o ovome, kako je Sony svojom zaslugom propao na poslednjem polju na kom beleže neke uspehe. Znati 5 godina ranije kada će biti dan izlaska (Nov 2020) i tako žešće failovati... da nemaš kapacitete da zadovoljiš tražnju, tuga. :(

Jednog dana će pisati knjige o ovome, kako je Sony svojom zaslugom propao na poslednjem polju na kom beleže neke uspehe. Znati 5 godina ranije kada će biti dan izlaska (Nov 2020) i tako žešće failovati... da nemaš kapacitete da zadovoljiš tražnju, tuga. :(
Nije bas kao da globalna pandemija pomaze...

Nestasica je procesora, sony ne dobija dovoljno procesora plus ova pandemija.
Ja u celoj prici najvise krivim rudare. Mi gejmeri ne mozemo od njih ni do graficke ni do konzola, od kako su neki pametni ljudi izmislili kako da im se brzo rasprodaju komponente tako su cene otisle u nebo a komponenti nigde.
Nije bas ni da ova planeta ima toliko ruda titanijuma i uopsteno energije da bi se tone bacale na kojekakve kalkulacije iz supljeg u prazno. Kapiram ja da tu ima kinte za neke ljude ali to majnovanje je tesko zlo.
No proizvodjaci komponenti trljaju ruke, ne mogu da nastancaju koliko treba iako su cene otisle 3x gore.

A, kada su poruceni ti PS5 iz Tehnomanije? Ja porucio u Game centru u novembru, stavili me na neki spisak i nista ...

A, kada su poruceni ti PS5 iz Tehnomanije? Ja porucio u Game centru u novembru, stavili me na neki spisak i nista ...
Bilo je pre nedelju/dve na stanju u tehnomanij jedno dva sata (ali su birali random ko je upao, bar sto se ovih zadnjih porudzbina tice). A sto se game centra tice, ja sam od septembra na listi :D

Alii zato na Kp samo stizu cd version domaca garancija 850e.Strasno🤦‍♂️

Zena ce me ubiti, lepo mi je rekla prvi dan cim se pojavilo da moze da se rezervise da rezervisem i ja reko ma cemu zurba i rezervisem tek u novembru i eto ...

Zena ce me ubiti, lepo mi je rekla prvi dan cim se pojavilo da moze da se rezervise da rezervisem i ja reko ma cemu zurba i rezervisem tek u novembru i eto ...
Apsolutno nema nikakve veze kad si rezervisao, ima ljudi koji su rezervisali u novembru u gc i dobili a ima nas iz septembra koje preskacu iz nekog razloga (svaki put kad pozovem, bude sve ok, sve super, rezervacija je ok i ponove sve podatke tako da citaju sa neke liste). Prvi put su mi rekli kao orijentaciono poziciju i kao trebalo je u "sledecoj" turi da budem, sad vise ne zele ni da mi kazu koji sam na listi "jer ne mogu(?)", ali evo dosao mart i nista. Naravno na kp mesecno dolaze od njih konzole.

Ja od onih što sam u Septembru naručio nisam ništa dobio a zabodem jednu za sebe u Novembru što sam naručio a sad drugu za drugara pre 10-tak dana :)

Mada, nisam ja bas primer, posto sam i u tehnomaniji narucio na vreme, al nisam upao na listu ovih koji su dobili jer sam "zakasnio", a ljudi koji su narucili posle mene dobili. Tako da sam ja verovatno jedan od najnesrecnijih slucajeva hahaha Al ajde kao verujem tehnomaniji da sam u sledecoj turi, jer zaista ne vidim mogucnost da me opet preskoce (mada nije smelo da se desi ni ovaj put al ajde)

Poslednja izmena:
Mada, nisam ja bas primer, posto sam i u tehnomaniji narucio na vreme, al nisam upao na listu ovih koji su dobili jer sam "zakasnio", a ljudi koji su narucili posle mene dobili. Tako da sam ja verovatno jedan od najnesrecnijih slucajeva hahaha Al ajde kao verujem tehnomaniji da sam u sledecoj turi, jer zaista ne vidim mogucnost da me opet preskoce (mada nije smelo da se desi ni ovaj put al ajde)
Како да се пријавим на ту листу? Не видим на сајту опцију и само кажу као да пратимо сајт ил да се пријавимо на неки newsletter.

Како да се пријавим на ту листу? Не видим на сајту опцију и само кажу као да пратимо сајт ил да се пријавимо на неки newsletter.
Moras da ih zoves i da im trazis da se prijavis. Nema drugi nacin koliko znam

Au brate, ja sam ovde u Singapuru porucio 19 septembra digital. Juce sam dobio ponudu da zamenim za disk verziju za isporuku u narednih 5-6 dana. Bukvalno oni koji su porucili 18 septembra su dobili pre mesec i po i vise ja sam zakasnio par sat i eto... Vise nisam ni uzbudjen lol

Video sam neke digital za 650 jura, da li deluje legit to? Nešto mi se mnogo igra Days Gone a ne evrujem da će se tržište skoro stabilizovati

CL dobio novu turu kolko vidim... Na najgorem mogucem mestu sam odradio preorder...

Aha, GameCentar i Games ispali najgori.

Vrh Dno