Šta je novo?

i3 10100f ne radi

• Začetnik teme Začetnik teme Skamer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Skamer

Poštovan
Učlanjen(a)
24.02.2019
Poena
80
zdravo gospodo. pazario sam novu plocu biostar h410hgm,i3 10100f i 2x8gb 2400mhz ram. sve sam namestio lepo,ali evo vec dva sata pokusavam i nece da daje znake zivota,samo crn ekran. graficka mi je stara gtx670,na prethodnoj konfiguraciji radila sve full. ova nova ploca ima onaj konektor za napajanje procesora sa 8 pina,a moje napajanje ima samo 4 pin konektor. gtx670 inace podrzava pcie 3.0. imate li sto na pameti,sem frizure? 🙂

Pa ako ploča zahteva 8-pin konektor, onda ti treba napajanje sa takvim konektorom. Da je obrnuto, ne bi bilo problema. u suštini, neke paltforme će raditi i tako, ali iskreno ne znam kakvi su zahtevi za Comet Lake

ma ima neki adapter pa cu videti to....uvek neki problemi u pm...ne moze nista da prodje bez cimanje sa tim kompjuterima prokletim. sta mislis sto se tice graficke,trebalo bi da je sve okej sa kompaktibilnost??

A jesi li probao da prikljucis taj 4-pinac za cpu, trebalo bi da bude dosta?

Pa ako ploča zahteva 8-pin konektor, onda ti treba napajanje sa takvim konektorom. Da je obrnuto, ne bi bilo problema. u suštini, neke paltforme će raditi i tako, ali iskreno ne znam kakvi su zahtevi za Comet Lake
Iako ploca poseduje 8-pin konektor, sasvim ce OK raditi sa 4-pin kablom, posebno sa procesorom koji ima tako malu potrosnju. Ista je prica i sa 20/24-pin konektorom. Takodje, kad ploca poseduje dodatne 4-pin/8-pin/molex konektore na sebi, ona najcesce moze raditi i bez njih, oni se koriste samo za stabilniji dovod struje u PCI-E slotove.

U svakom slucaju ploca mora da ima bar taj 4-pin konektor prikljucen kako bi radila.

Imas u uputstvu za maticnu plocu kako da ubodes taj 4pin u 8pin na maticnoj, moras da ubodes sa odgovarajuce strane ako imas samo 4pin od napajanja.

ma ubo sam ga od pocetka taj 4pin. ne budi se ploca nikako. nema ni zvucnik tako da nemam ni one beeps-e da cujem.

Izvadi sav RAM i upali racunar. Ugasi ga nakon 10 sekundi, ubaci samo 1 RAM modul i probaj da ga upalis.

Izvadi sav RAM i upali racunar. Ugasi ga nakon 10 sekundi, ubaci samo 1 RAM modul i probaj da ga upalis.

nista. resetovao sam cmos i sad reaguje na tastaturu kad upalim num lock. greje se kuler od procesora i graficke ali ne mogu nikako dobiti sliku preko displej port niti hdmi. ventilator na procesoru menja brzinu na svakih 20 sekundi,imam utisak da s resetuje racunar beskonacno,samo sto ja to ne mogu da vdim.

Poslednja izmena:
Ma znam sta pise nego postoji redosled koji moras da ispostujes, na Gigabyte B450 Aorus M je 4pin morao da bude uboden u desni deo 8pin slota na maticnoj, tako stoji u uputstvu.

Mozda ubadanje levo/desno nije bitno ali otkaci i ubodi u drugi deo 8pinca cisto da se i to eliminise, CPU ti nema napajanje bez toga

Ma znam sta pise nego postoji redosled koji moras da ispostujes, na Gigabyte B450 Aorus M je 4pin morao da bude uboden u desni deo 8pin slota na maticnoj, tako stoji u uputstvu.

Mozda ubadanje levo/desno nije bitno ali otkaci i ubodi u drugi deo 8pinca cisto da se i to eliminise, CPU ti nema napajanje bez toga
Pa nisu isti pinovi, tj plastika na konektoru nije ista na levoj i desnoj polovini. Bukvalno postoji samo jedan nacin na koji mozes da ubodes 4pin kabl u 8pin konektor(doduse misli se na jedan nacin bez primene prekomerne sile).

Probaj drugu memoriju, proveri kontakte, proveri pinove od procesora, probaj drugu grafičku, možda i napajanje.

Bios? Da li je ovo ploča: H410MHG Ver. 6.0?

Probaj da nabavis speaker, lakse ces uraditi dijagnostiku. Pozajmi od nekog dok ne resis pa posle vrati, svi su isti sa dva pina u 4pin na ploci ide, obicno je obelezeno gde ide plus crvena zica.
Skini bateriju sa ploce i ostavi sat vremena.
Uzmi cist papir za stampanje, presavij na pola pa opet na pola da odgovara modulu pa protrljaj kontakte na modulu. Stavi samo jedan u prvi slot, vidi koji je u uputstvu ploce, obicno najdalji od procesora desno. Vrati bateriju i drzi power taster 10 sekundi pa pusti, povezi napajanje i ukljuci. Speaker daje dijagnostiku ako nesto nije ok sa memorijom ili grafikom. Ako je isto drugo napajanje probati.

e to najviše volim. Gigabajtove rezvizije matičnih.

nosio sam u servis,covek je samo stavio gtx1050ti i odmah je ozivela. nakon toga je stavio moju 670 i ona je proradila. dodjem kuci,namestim i radi. bio je neki problem,ko zna koji. verovatno neki kratak spoj pri ugradnji u kuciste. dobra je ploca,ima overclock i brdo opcija u biosu. javicu za dalje 🙂

Čovek je legeda foruma. Nisam siguran da li je još uvek aktivan 😎 On mi je skoro omiljeni lik posle Bltazara i Šrafcigera.

Moguće, Atomi je bio "promoter" Biostar ploča...

tesko mi da poverujem al ova ploca nema u biosu za ventilatore kontrolu. ventilator kucista mi vrti konstantno na maksimum od oko 1800 obrtaja...pa dobro sunce im njihovo,2021 je godina...imam speed fan softver,ali nazalost ne detektuje nista. na starim plocama je uvek radio.

tesko mi da poverujem al ova ploca nema u biosu za ventilatore kontrolu. ventilator kucista mi vrti konstantno na maksimum od oko 1800 obrtaja...pa dobro sunce im njihovo,2021 je godina...imam speed fan softver,ali nazalost ne detektuje nista. na starim plocama je uvek radio.

e ljudovi,sta da radim sa ventilatorom na kucistu? stalno se vrti na 1800RPM. nema tih opcija u biosu,nema ni softvera izgleda... Biostar H410MHG

Nazad
Vrh Dno