Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ееее, то сам и ја покушавао да сазнам. Инсталирао сам гомиле програма који би требало да очитају тај податак, али ћорак. Нпр DevCheck апликација ми на телефону уредно очита све везано за меморију, али на боксу ништа.
Остаје да се "набада" 😁
Evo zbog ovog tvog komentara.:)

Није тај. Хвала.
А мој коментар се није односио на количину меморије, него на тип меморије.

Salac kad ces jednom da naucis ruski ;)?

Јоооој, брате... Мрзело ме док сам био у Русији 😁
Али ових дана размишљам баш на неки курс Руског.

ПС: Добио сам линк са фирмверима за гомилу боксова од човека који се бави препродајом истих. Хвала.

Poslednja izmena:
Tesko je da se postavi slika pcb? (Imas oznake ) Tebi ne treba gomila fw nego fw koji ce ti zavrsiti posao... A i ne kapiram kakve veze ima da li je android 6 ili 7 ? Sta android 6 "ce se bolje razmazati" ;)

Ne-"bitna" informacija, fake ram nije moguce samo ocitati u apk... tako da je @phedja011 dao "OK" savet.

Poslednja izmena:
Па по једнима је та серија дошла са 6.0, а по другима ипак са 7.1.2.
Наравно да ми не треба гомила, већ један који завршава посао, али није прошао до данас ни један. Вечерас ће пробати са тог сајта фирмвере за њега, па ће надамо се један упалити. А и ако не - стигао је таникс.

Imas oznake koje se nalaze na pcb - slikaj ih i okaci ovde ili pokusaj da po njima pronadjes odgovarajuci fw. Ma *** tanixa ako ti je beelink ispravan.

Ovako, imam eon full paket, treba da povežem fullHD projektor, EON box mi je na jednom, a smart tv aplikacija na drugom tv-u...Imam one D3Mini-je, ali to je smešno..Treba mi neki android box na koji moze, tj. mora mobilna eon aplikacija. Čitao sam ovu temu i vidim da hvale Tanix TX6 4/32 (npr, na KP 5600) i X96 Max + (kod istog 6500). Da li može neki od njih, šta predlažete? Da, mislim da bi trebao box da ima LAN port, imam ASUS RT-N18U ruter, ali on je sam 2,4GHz... Tastaturu bi takodje trebalo pazariti?

Na Mi Box S update-ovao mi se kodi ma Matrix. Sada mi ne radi Netflix add-on. Jel ima neka verzija da radi? Hvala.

Одавде сам скинуо https://slimboxtv.ru/
Скинуо фирмвер за њега, и USB Burning Tool 2.2.0. Имаш и упутство, али исто се ради као и за сваки фирмвер.

I zadovoljan si?

Ja uvek iskljucim auto apdejt da se ne bi iznenadio kada hocu da gledam film, a on nece da pusti :D

Са таниксом? Ууууффф - помешана осећања. Не могу рећи ни да сам задовољан, а ни да нисам.
Лоше ствари:
  • Изненадило ме да нема подршку за h265.
  • Чини ми се и да 4К@60fps није у стању да изгура. Јутјуб клипове 100%, за коди нисам сигуран јер нисам тестирао.
  • Мањак радне меморије.
  • ЕОН за оандроид ТВ - споро кретање кроз листу канала
  • Лажни андроид 9
Добре ствари:
  • Чипсет
  • Цена
  • Слимбокс званична подршка
Пошто сам поручио 2 ком ( један за себе а један за колегу ) и на свој ставио слимбокс, поредио сам како се понашају у раду. Генерално - никакве разлике нема. Слимбокс ( пошто је андроид ТВ верзија ) ми можда више визуелно "лежи", тако да сам се брзо навикао на андроид ТВ. Претходан сусрет са андроид ТВ био ми је са ЕОН боксом и пошто нисам имао времена да се дуже " играм " - није ми се свидео.

Poslednja izmena:
Имаш тему о коди адонима, па тамо о проблемима пиши.
Хвала на разумевању.

Са таниксом? Ууууффф - помешана осећања. Не могу рећи ни да сам задовољан, а ни да нисам.
Лоше ствари:
  • Изненадило ме да нема подршку за h265.
  • Чини ми се и да 4К@60fps није у стању да изгура. Јутјуб клипове 100%, за коди нисам сигуран јер нисам тестирао.
  • Мањак радне меморије.
  • ЕОН за оандроид ТВ - споро кретање кроз листу канала
  • Лажни андроид 9
Добре ствари:
  • Чипсет
  • Цена
  • Слимбокс званична подршка
Пошто сам поручио 2 ком ( један за себе а један за колегу ) и на свој ставио слимбокс, поредио сам како се понашају у раду. Генерално - никакве разлике нема. Слимбокс ( пошто је андроид ТВ верзија ) ми можда више визуелно "лежи", тако да сам се брзо навикао на андроид ТВ. Претходан сусрет са андроид ТВ био ми је са ЕОН боксом и пошто нисам имао времена да се дуже " играм " - није ми се свидео.
Imam Beelink GT1,4k je na njemu naucna fantastika,prosto cpu je slab,sa s903x3 je sasvim druga prica.

Мени је на GT1 ultimate 4К радио као од шале. Са смешним оптерећењем процесора и меморије.
Ево како је радио на њему IMG_20201217_223203.jpg
Ово је таникс
IMG_20210308_213427.jpg

Poslednja izmena:
Kako mislis nema podrsku za H265?
Моја грешка. У листи подржаних кодека у AIDA64 стоје h263 и h264, а h265 није наведен. Тек сад видех да стоји HEVC.
Сумња се јавила зато што не пушта arena sport 1 h265.

Pitanje- da li vredi uzeti G Chromecast druge generacije za strim filmova na TV preko PC-a ili telefona? Striktno za to bi ga koristio, a nisam nikad imao pa ne znam dal je to ok stvar? Hteo sam Mi TV Stick ali Chromecast bi mi odradio isto to za manje para...?

Danas isključih google tv chromecast, mnogo problema sa njim, stalno gubi wifi signal. Vidim da im je to baš raširen problem. Samo se isključi sa mreže i ne može opet da se prikači. Probao sam i factory restore, prošli put mi je uspelo ali danas nije htelo, jedino da nađem negde odgovarajući usb c lan adapter. Imam i Firestick 4k koji savršeno radi iako je duplo jeftiniji.

Je li ti na 5 ghz wi fi?

Жив је Beelink, умро није IMG-117193d6b1fb871d3e411df5187a6c45-V.jpg

Nazad
Vrh Dno