Šta je novo?

Xiaomi Redmi K40/Pro

ПФКСРБ

Poštovan
Učlanjen(a)
09.08.2020
Poena
80
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Xiaomi Redmi K40

8vI8TFu.png

Xiaomi Redmi K40 Pro

ssGoCXl.png

Ako bude povoljan običan K40 (tipa ispod 400e nov na oglasima) eto dobre zamene za Poco F1.

Sto se tice rumora, komotno bi mogli da umesto te 3 kamere od 8, 5 i 2 MP stave jednu krstenu ultrawide ili telefoto. Ili cak da ne stave nista. Ali ne bi kinezi bili kinezi kad ne bi stavili nekoliko beskorisnih senzora, samo da se na prvi pogled vidi da imaju veci broj kamera od jabuke. Doduse ni Samsung nije bolji kad je u pitanju srednja klasa.

Sto se tice rumora, komotno bi mogli da umesto te 3 kamere od 8, 5 i 2 MP stave jednu krstenu ultrawide ili telefoto. Ili cak da ne stave nista. Ali ne bi kinezi bili kinezi kad ne bi stavili nekoliko beskorisnih senzora, samo da se na prvi pogled vidi da imaju veci broj kamera od jabuke. Doduse ni Samsung nije bolji kad je u pitanju srednja klasa.
Realno, bolje 2 dobre nego jedna dobra, jedna prosečna i 2 neupotrebljive. Evo ja na Mi 10 imam 4 kamere, glavna je dobra, ultrawide upotrebljiva i druge dve totalno nepotrebne i telefon zbog njih dosta ružnije deluje. Bolje da su ubacili kvalitetnu UW. Mada tako i ostali rade, samo brojevi se gledaju.

Poslednja izmena:
Na običnom K40 stavili IMX 582, bruka. Očigledno oće da prodaju pro modele. Inače mi je sve ostalo ok, ako i cena bude ok.
Post automatically merged:

Na običnom K40 stavili IMX 582, bruka. Očigledno oće da prodaju pro modele. Inače mi je sve ostalo ok, ako i cena bude ok.

Mislim da je ok da običan K40 ima IMX582 jer mu je cena oko 250 evra, na primer Oneplus 8T koji je duplo skuplji ima skoro identičan IMX586.

Ako bude 250, ne bih se bunio uopšte.

Šteta što Pro+ nema OIS. Mada mislim da je dobra zamena za Poco F1 ako cena ne bude ogromna.

Imam 9t i poredio sam ga sa redmijem 8 pro 64, boje i ostrina su mi bolji na 48mpx + video sa snapdragonom deluje bolje...

Ako ovaj k40 obican bude blizu 250e kod nas mislim da ce to biti top za te pare...

Nazad
Vrh Dno