Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To kod mene nema.

Mada mi je velicina fonta sasvim ok.
@kUdtiHaEX

Da li postoji mogucnost da se slike, na primer u nekom oglasu kada se postave, klikom na njih da se vide uvecane, skroluju misem umesto da se klikce na strelice kako bi se videla sledeca?
Ne.
Pozz. kako ste uspjeli da povecate font...

To kod mene nema.

Mada mi je velicina fonta sasvim ok.
Vas kao da bi Bog ubio kada bi citali šta ja pišem. Otkad je toliko teško pročitati dve rečenice?

postoji li mogucnost da nekako drugacije istaknete naslove neprocitanih tema na dark temi? mislim da to sto su boldovane na svetloj temi izgleda ok, ali na dark nije toliko upadljiva razlika izmedju procitanih i neprocitanih

Ja na svim temama imam bedz new.
Pre je bilo samo na eksperimental, sad je i na dark j na dark plus.

postoji li mogucnost da nekako drugacije istaknete naslove neprocitanih tema na dark temi? mislim da to sto su boldovane na svetloj temi izgleda ok, ali na dark nije toliko upadljiva razlika izmedju procitanih i neprocitanih
I New i ikonica ispred teme:

Prilozi

• Screenshot_2021-02-15-21-32-48-54_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg
    Screenshot_2021-02-15-21-32-48-54_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 28
Na desktopu mi više odgovara svetla tema, a na telefonu tamna. Vidim da se jednom izabrana bude takva bez obzira kako pristupamo.

Može li da se nacica da na telefonu bude dark, a na destopu lite?

Poslednja izmena:
Ne.

Vas kao da bi Bog ubio kada bi citali šta ja pišem. Otkad je toliko teško pročitati dve rečenice?
Tek sam sada skapirao gde objavljujes izmene. Mislim da i drugi imaju slican problem, ne prate tu temu jer ne ucestvuju u njoj i nalazi se pri dnu spiska tema.

Na desktopu mi više odgovara svetla tema, a na telefonu tamna. Vidim da se jednom izabrana bude takva bez obzira kako pristupamo.

Može li da se nacica da na telefonu bude dark, a na destopu lite?
Ne.

Postoji li mogućnost da se u podforumu vezanom za male oglase ubaci sekcija vezana za literaturu - časopise, knjige i sl. vezano za desktop računare, laptope, telefone i ostalu potrošačku elektroniku...?

Видим многи су поново питали за промене које сам и сам поменуо (вероватно их мрзи да читају ,-) )
плус неке које су ми пале касније на памет - видим да су већ поменуте или промењене(лоша сива боја која се није уклапала итд).
Што се мене тиче поред онога што сам већ поменуо тј. да ми који смо чували неке стране као "омиљене" у прегледачима сада као последица промене броја страна
и осталог(везе) буквално можемо да заборавимо на то... мислим можда је могуће ручно полако тражити, али опет... шта је ту је;
остала је само једна ствар коју сам већ делимично поменуо и ја и неки други, али мислим да је баш битна па ајде још једном:
Преко мобилног и десктоп прегледача(не знам како је у pwa) када се скролује нестане онај први ред, његов десни део се премести у линију која остане видљива.
Ово је толико иритантно на свим сајтовима који то раде да ја немам речи. Чак је и на мобилном фајерфоксу слично било(део "омиљени" док нас гомила се није жалила(или само ја хаха) па променили. Мој предлог је да се "подешавања" и "боја"(тамно/светло) споје у једну иконицу(лично више волим точкић од ове сада али свеједно), да се назив BENCHMARK стави у средину и да једноставно нема тог горњег дела икада.
Такође као неко ко је дуго користио дискорд и био админ понегде верујте ми ништа горе од скроловања левог дела панела када је све "отворено".
Нађите начин да смањите број тема/редова да стане бар на 1080p.
Post automatically merged:

Опет да не буде забуне, мислим да је промена форума нешто најбоље што се догодило од почетка постојања БМ-а, само ето пар предлога да буде још боље.

Imam neki predlog za jedan detalj na samom site-u vezano za forum.
Normalno je da svaka korenita promena koja se desi uvek sa sobom nosi neko vreme prilagođavanja na istu, tako je isto i sa samim forumom, verujem da ima dosta korisnika foruma koji se teško adaptiraju na ovakvu promenu ali za sve je potrebo vreme.

Prateći forum preko mobilnog pošto je sve apsolutno jednobrazno od početka do kraja teško je korisniku koji prati neku određenu oblast-temu da je na prvu fiksira-uoči, možda je neko rešenje da se svaka oblast obeleži u bojama tako da korisnik nema dvojbe da uoči oblast koja ga interesuje.
Mislio sam na nešto ovako, naravno boje i nijansu bi trebalo prilagoditi.

Tamo u oglasima, NIJE AKTUELNO prefix baš štrči onako crven, a i koji će andrag neaktuelan oglas na listi?!?

Da li bi mogli ti oglasi da se uklanjaju, ili još bolje, da idu u neku arhivu koja bi mogla da se vidi po potrebi?
Ponekad je korisno videti šta je kada i za koliko prodato, a opet, bzvz je da među aktivnim oglasima bude previše tih ne aktuelih.

Izvinite ako je pitanje bilo:
Pratio sam Benchmark forum preko TT, i zanima me da li neka ikonica obavlja "radnju" onoga što sam u TT dobijao odabirom kategorije "participated", kapiram da bi kroz menije mogao da nađem tu opciju, no odgovaralo bi negde u zaglavlju?
Takođe kad se otvori spisak tema i zanimaju me od nepročitanog posta pa nadalje, ima li neko "dugme" na koje kliknem pored naslova teme da me odvede pravo na taj post, da ne moram da uđem na početak pa na "jump to newest"?
Hvala

Odes levo u meni, i kad proširiš "Forums" jednom, ostaće tako, i tu imaš opciju "Threads with your posts". Ja samo to i koristim skoro.

Aoo ljudi ja o jednom vi o drugom.

Aj ovako plasticno da objasnim : REkao sam coveku da ugasi adblock da bi mu se pojavila reklama da bi ukapirao zasto je razmak postoji.
Da to je to. Hvala. Ne smeta mi razmek vec primecijem neujednacenost,... U pitanju je uBlock Origin na Operi.

Poslednja izmena:
Mala sugestija ukoliko je tehnički izvodljivo: da se u ovoj "breadcrumbs"/navigacionoj traci prva 2 nivoa ("Home > Forums" aka "Naslovna> Forumi|) sabiju da bude samo 1 stavka / 1 nivo i da ta stavka bude samo Home ikonicu (koja se već koristi u header-u / sidebar menu) bez ikakvog texta? Dakle da zauzima minimalno prostora tako da se vidi bitnija informacija a to je naslov teme kad je duuuuugračak.

Rezon za takav potez:
  1. I klik na "Home" i na "Forums" otvaraju istu stvar (https://forum.benchmark.rs/)
  2. Klik na Benchmark logo već otvara isto to
  3. S obzirom da ništa od toga ne vodi na https://www.benchmark.rs/ i da svi znamo da smo na Benchmark forumu prilično su beskorisna ta 2 prva nivoa / click target-a.
Ja da se pitam (a ne pitam se) lično bih izbacio oba i stavio da prva stvar bude ime pod-foruma, ali kontam da je najprihvatljiviji kompromis da se sabiju u 1 nivou i da se "Home" / "Naslovna" predstavi sa Home ikonicom jer ovo "Naslovna" posebno zauzima više prostora.

Eventualno da se i na dnu stranice Benchmark logo fotka linkuje da otvara https://forum.benchmark.rs/.

Mala sugestija ukoliko je tehnički izvodljivo: da se u ovoj "breadcrumbs"/navigacionoj traci prva 2 nivoa ("Home > Forums" aka "Naslovna> Forumi|) sabiju da bude samo 1 stavka / 1 nivo i da ta stavka bude samo Home ikonicu (koja se već koristi u header-u / sidebar menu) bez ikakvog texta? Dakle da zauzima minimalno prostora tako da se vidi bitnija informacija a to je naslov teme kad je duuuuugračak.

Rezon za takav potez:
  1. I klik na "Home" i na "Forums" otvaraju istu stvar (https://forum.benchmark.rs/)
  2. Klik na Benchmark logo već otvara isto to
  3. S obzirom da ništa od toga ne vodi na https://www.benchmark.rs/ i da svi znamo da smo na Benchmark forumu prilično su beskorisna ta 2 prva nivoa / click target-a.
Ja da se pitam (a ne pitam se) lično bih izbacio oba i stavio da prva stvar bude ime pod-foruma, ali kontam da je najprihvatljiviji kompromis da se sabiju u 1 nivou i da se "Home" / "Naslovna" predstavi sa Home ikonicom jer ovo "Naslovna" posebno zauzima više prostora.

Eventualno da se i na dnu stranice Benchmark logo fotka linkuje da otvara https://forum.benchmark.rs/.
Imaš pravo, malo optimizacije Breadcrumbs navigacije bi bilo dobro. Ubaciću u TODO listu.

Discord
Funkcionalni i ispravan novi forum sa gomilom korisnih i dobrih funkcija
Jako fluidan rad foruma, glatke animacije kad klikneš na edit i sl.
Više ne treba ni Tapatalk za forum

Kako lepo izgleda kada neko zapravo uradi promene na bolje.
Mogao bi Facebook svašta od vas da nauči ;)

Da li je moguća pretraga unutar jedne teme umesto da celi forum pretrazuje?
Ako jeste, kako?

U gornjem desnom uglu imaš search, i onda odaberi “in this thread” umesto “everywhere”.

BRAVO, hvala, nisam to bio uočio.
Tek mi danas zatrebala pretraga...

Da li ima neki promil sanse da se deo foruma "Sta da kupim" izdeli na potkategorije kao sto je bilo na starom forumu ?

Nema.

Predlozio bih za "Sta da kupim" da se prefix "Hardver" podeli na preciznije delove i omoguci "Multi Prefix" opcija (Ako me secanje dobro sluzi postoji plugin za XenForo koji to omogucava). Verujem da vecina ljudi kada lista "Sta da kupim" gleda u samo jednu komponentu.

Šteta, taj podforum je stvarno bio pregledniji pre...

Pa i sad da se sredi i podeli na nove potkategorije bilo bi ok.

Evo jos jednog predloga. Hteo opet da prelistam pravila, da se podsetim sitnica, i jedva nadjoh gde se nalaze pravila. Predlozio bih da se pravila prebace negde na vrh foruma, mozda cak i neki indirektni pristup kroz header. Takodje u User profiles delu pravila i dalje stoji opis za Newcommer/Member sistem, pa ne znam koliko je to up to date posto su sad makar imena promenjena.

Napravljena je takva papazjanija od tog foruma da nemam reči.
Ma nije valjda. Teško je koristiti filtere koji su dostupni sa desne strane i koji nude grupisanje sadržaja po prefiksu? Kapiram da je u pitanju nuklearna fizika čim nemaš reči za papazjaniju koju smo napravili ili sopstvenu lenjost?
Post automatically merged:

Evo jos jednog predloga. Hteo opet da prelistam pravila, da se podsetim sitnica, i jedva nadjoh gde se nalaze pravila. Predlozio bih da se pravila prebace negde na vrh foruma, mozda cak i neki indirektni pristup kroz header. Takodje u User profiles delu pravila i dalje stoji opis za Newcommer/Member sistem, pa ne znam koliko je to up to date posto su sad makar imena promenjena.
Trenutna pravila nisu kompatibilna sa ovim forumom. Pišem nova, ide sporo jer nemam mnogo vremena trenutno time da se bavim. Ali pravila će biti radikalno izmenjena i mnoge stvari će biti drugačije.

Jako smara sto sam watcher na svakoj temi u kojoj sam ikada postovao (sto uglavnom ne zelim da budem).
Postoji li lako resenje za ovo, ili moram da idem redom i klikcem na unwatch?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno