Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Updejt da popravi zoom na x10 opticki u tamnijim. Vise i bolje detalja na: https://r1.community.samsung.com/t5/갤럭시-s/울트라-광학-10배줌-동영상-촬영-문제-시간-경과-후-강제-디지털줌-전환/td-p/9079169
Post automatically merged:

@wave s21u je za klasu bolji u nocnim uslovima,pricam iz mog iskustva,vecinu snimaka pravim u zatvorenom prostoru nocu. I video i slike su bolje od n20u u istom uslovima 10000%

Svasta... zasto to?

Prilozi

• Screenshot_20210216-090913_Twitter.jpg
    Screenshot_20210216-090913_Twitter.jpg
    121.3 KB · Pregleda: 68
Najnoviji, AUB6. Koristim 120hz, FHD+ umesto WQHD+ (jer to dovodi do brzeg burn in efekta na pentile panelima). Dark mode isto cesto koristim.
Које апликације користиш, да ли имаш укључене сервисе, осветљење екрана, WiFi или 4g...?

Samo da se javim da sam u ekipi, 128ica, Exynos. So far so good. Baterija 7.5-8h SOT lagano, kamera kul. Video nisam probao, nemam naviku da snimam video :)

Које апликације користиш, да ли имаш укључене сервисе, осветљење екрана, WiFi или 4g...?
Osvetljenje mi je uglavnom na oko 40% i ukljucena mi je Adaptive Battery opcija i background usage limits (sleeping i deep sleeping apps) za 10 - 15 aplikacija za koje nema potrebe da rade u pozadini. Od drustvenih aplikacija rade Element, Twitter i Telegram. VPN je dosta vremena takođe aktivan.

WiFi je povezan 70% vremena, ostatak 4G.

Ništa drugo nisam menjao osim što sam uklonio pre-installed Facebook.

Javio mi se neki lik na Redit iz Afrike. Kaze kod njih je temperatura 35 do 40 stepeni. Moze da slika i snima sa S21U ali ne mnogo. Jer i on ima problem s brzim pregrijavanjem. Ali lik kaze da je to do problem do aplikacije problem :D da je slikao sa Gcam koliko god zeli i telefon se ne zagroje tolikom brzinom i temperaturom kao sa samsumg aplikaciom. Eee moj Samsuze...

Moze li neko ovde da proba neku drugu aplikaciju ali ko ima problem sa pregrijavanjem.

Ako je ovo tacno,dovoljno je da Samsung pusti samo apdejt kamera aplikacija preko njihovog stora. Bas cu kasnije probati

Može se pretpostaviti da je tačno.

Lično, snimao sam i sa Gcam na Exynosu 990. U istim uslovima kao i sa stock kamera aplikacijom. Cpu temperatura je na Gcam sa 34 došla do 36°C, dok je na stock sa 34° došla do 40°C.

No, vredi napomenuti da je bitrate niži prilično u Gcam app.

Ako je ovo tacno,dovoljno je da Samsung pusti samo apdejt kamera aplikacija preko njihovog stora. Bas cu kasnije probati

Jos uvjeo nemam moj S21U, ali vidim da ljudi salju na Samsung Members meke druge greske i probleme i da oni odgovaraju na takvim postovima i zaista do sad to ispeglaju. Ako bide takva greska dobro bi bilo da im ispises malo teksta da vidimo sta ce odgovoriti.

Dajte ljudi dosta o temperaturama,to sto se nekome desi je sporadican slucaj koji se resava u servisu i to je yo. Nema potrebe pisati 10 strana o tome

Dajte ljudi dosta o temperaturama,to sto se nekome desi je sporadican slucaj koji se resava u servisu i to je yo. Nema potrebe pisati 10 strana o tome
Na prethodnoj stranici si me iskulirao, pa izgleda moram da ponovim. Slucaj ne deluje toliko sporadicno, cim je uocen na ovom, relativno niche forumu dovoljno da se pise vec stranicama o tome i brazilion stranica na Samsung support forumu. I nisam video da se resava "u servisu", osim ako pod tim ne mislis vracanje telefona nazad. Od istog proizvodjaca koji je svetu podario Note 7. Pritom jedini odgovor od Samsunga na pitanje:" Zasto mi se kamera i pregreva i gasi posle par minuta?", glasi: "Zato sto treba da se ugasi kada se pregreje".

Mislio sam bas na zamenu uredjaja posto da je softversko pitanje na svim aparatima bi se javljali problemi a ne samo na ponekim. Ako se tel gasi usled pregrevanja onda definitivno treba zameniti uredjaj i to je to. Neko je pisao da se cuo sa korisnicima na redditu i da tamo ljudi nemaju problem tako da je definitivno sporadicno . Evo dva drugara i ja imamo ultru i niko nema problem. Ja sam prvi za to da se napljuje ono sto ne valja ali nemaju svi problem. Ocigledno je masovna proizvodnja i zurba uzela svoj danak,kontrola kvaliteta je katastrofalna izgleda.
I nisam nikog iskulirao,mozda nisam video sve,od kad su prebacili forum u ovu novu formu cak i ne procitam sve. Tapatalk je zakon

Čitajući po drugim forumima broj korisnika je popriličan sa pregrijavanjem, neki imaju samo kod korištenja kamere, neki čak kad gledaju YT, nikakve zahtjevne operacije i s obzirom da se dešavs i na Exynosu i SD izgleda da je problem sama baterija. Malo prije sam probo i u save modu, kad je kamera pokrenuta u roku 10 minuta je vruć. Ja ću definitivno nositi na reklamaciju, vjerojatno neće proći i bit će da je to normalno ali vrijedi pokušati. Bez obzira na neke druge sitnici koje nisu po mojem ukusu uređaj je dobar i htio bih ga zadržati. Ja sam ga kupio online u TMobile...šta mislite gdje je bolje nositi na reklamaciju, u TMobile ili direktno u Samsungov servis?!

Treci updejt u Feb mjesecu AUB8.

@dule2303 meni je dravo sto ti nemas takvih problema. Ali zamisli da ih imas? Kako bi se osjecao? Da li bi ti bilo sve jedno? Da li bi se nervirao?

Eto i ja sam imao taj problem ali sam hvala Bogu uspio da vratim telefon. Ali mi mnogo zao kad cujem da neko drugi ima problem. I zelim na neki nacin da pomognem. Zao mi je sto smo nekima ovde dojadili o temperaturi, ali ipak to je problem nekoliko nasih drugara na forumu, pa valja im nekako pomoci.

P.s. koji model imas S21U? Jer ja ponovo planiram da nabavim telefon.

Poslednja izmena:
Колико времена је прошло од куповине? Јеси ли погледао шта пише на сајту како иду рекламације? Ја бих однео у радњу у којој је купљен, у овом случају у пословницу.

Standardni EU zakoni...moguć povrat u roku od 14 dana od dana kupovine. To je prošlo, jedina mogućnost je ako budu htjeli priznati zagrijavanje kao kvar onda bi to išlo pod garanciju. Kod mene je problem samo kamera...inače prilikom svake druge uporabe nema nikakvog pregrijavanja...tu i tamo na kratko vrijeme postane mlak ali ništa posebno, čak i kad se puni ne osjeti se nikakva toplina.

Može li neko reći koja je normalna temperatura za stand by i za neke zahtevnije operacije?
Recimo moj S21 ultra u stand by je: procesor 30-35 a baterija 30, dok je posle nekog većeg opterećenja procesor 40-45 dok baterija ide do 35.

Ma naravno tu smo da pomognemo uvek ,pa jesam merio par puta temperature i sam da bi videli kako se moj ponnasa ali zadnjih 10 strana se bukvalno pise samo o temperaturi i to iskljucivo pro snimanju videa,da li je 39 ili 41-2 . Ustanovili smo da problem ima njih dvoje i jos je kolega potvrdio da je kontaktirao ljude na rd i da oni tamo nemaju problem. I ja bi se nervirao naravno ali ima samo dva resenja ili vracanje novca ili servis

Može li neko reći koja je normalna temperatura za stand by i za neke zahtevnije operacije?
Recimo moj S21 ultra u stand by je: procesor 30-35 a baterija 30, dok je posle nekog većeg opterećenja procesor 40-45 dok baterija ide do 35.
To je ok. Evo pokusacu da ja vise ne pisem prvi o tom problemu. Da ne bih smarao. Kod raznih korisnika kome se grijao telefon u vecini slicajeva je kamera, a ima onih sto im se grije na multitasking, video pozivima, nekom na google navigaciji i muzici itd...

I dalje se nadam da je ovo samo softerska greska. :/

Pregrevanje ovakvog tipa ni u kom slučaju ne može da bude softverska greška

Ali mogu pokusati softverski resiti problem tako sto ce smanjiti performanse cpu i/ili kamere... :(

Akako se toplota odvodi iz telefona?
Koliko sam do sada imao prilike videti, toplota se spljostenim cevima prenosi na zadnji deo kucista? Da li pregrevanje moze biti do silikonske lutrije (za svaki cpu ponaosob) ili pre loseg kontakta prenosnika toplote sa kucistem telefona?
Da li se telefoni bolje hlade u futroli ili kad su "goli"?

Pregrevanje ovakvog tipa ni u kom slučaju ne može da bude softverska greška

Ehhh sta si me obradovao na ranu zoru.
A sta ako ovde momci kojima se grije telefon kada upale kameri potvrde da im se telefon ne grije toliko brzo i jako na nekoj drugoj aplikaciji?

Evo ja probao, pustio 4K video da snima 5-6 minuta, malo je topliji ali ništa strašno. Pa zagrije se i DSLR a ne telefon.

Kao sto sam peimjetio na Reditu da je sad trenutni nemoguce uzeti 256 gb i 512gb u USA i Evropi i da su svima koji su porucili odlozili su dostavu telefona, danas momak preko kojeg sam uzimao tekefone (a on dobavljao iz Beca i Berlina) potvrdio mi je samo da je moguce uzeti 128GB.

Znaci od prilike tek z mjesec dana. Nije problem cekati, ali zasto su odlozili?

Pusti ga da snima 10-15 minuta pa provjeri, ubiti samo pokreni kameru i drži je uključenu 15 minuta pa vidi da li će temp. porasti na 40°
A meni su isporučili 256GB model očigledno sa greškom 😉

Imam ovaj problem kad odem na update

Prilozi

• Screenshot_20210217-110816_Software update.jpg
    Screenshot_20210217-110816_Software update.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 54
Nazad
Vrh Dno